aniuta75 14.06.09, 11:17 Wiem, wiem - dopiero jutro, ale nie mogłam się powstrzymać coby wątka nie założyć . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamasia Re: True Blood S2 14.06.09, 19:00 Wcale się nie dziwię, że taka niecierpliwa jesteś, bo ja też doczekać się nie mogę Odpowiedz Link
galaxian1 Re: True Blood S2 15.06.09, 07:54 No to sie doczekalas ! A ja jeszcze nie obejrzalem zadnego odcinka. Przede mna wszystkie sezony ! Ale fajnie Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: True Blood S2 15.06.09, 09:25 booszzzzzzzzzzzz,a ja nie mam internetuuuuuuu.. juz mi jeden royal sie pojawil,i tb,i zaraz weeds.. a ja nie mam internetuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu(((((((((((( jestem w glebokiej depresji Odpowiedz Link
aniuta75 2x01 17.06.09, 22:31 Aaaaaaaa zarypiasty odcinek! Nawet nie sądziłam, że mi tak bardzo brakowało TB i tego klimaciku . 4 sprawy: - Bilu ekolog - padłam z tych pudeł do segregowania odpadów - Jason świętoszek - ale mu pranie mózgu zrobią na tym szkoleniu - magnetyczny tyłek - ROTFL - Erick ze sreberkami we włosach - ROTFL po raz drugi . Odpowiedz Link
luczijka Re: 2x01 17.06.09, 23:02 aniuta75 napisała: > - Bilu ekolog - padłam z tych pudeł do segregowania odpadów Tak to zdecydowanie najlepszy motyw odcinka Ale tak ogólnie to było siakoś takoś kiepskawo ;P Choć może ja po prostu miałam zbyt wygórowane oczekiwania... Odpowiedz Link
luczijka 2x02 27.06.09, 16:01 Drugi odcinek podobał mi się dużo bardziej niż pierwszy Nie pasuje mi tylko uniżoność i pokora Lafayetta wobec Eryczka Ja rozumiem, że Eryczek to "straszny, żądny krwi wampir", ale żeby bać się go aż tak bardzo??? Oj myślałam, że Lafayette ma więcej jaj Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x02 28.06.09, 21:59 A mnie (żeby równowaga w przyrodzie była ) się nie podobało. Nuuuudy i tyle. Mam nadzieję, że się poprawi . Odpowiedz Link
szmegesz Re: 2x02 29.06.09, 08:26 Mnie też jakoś na razie nie wciąga, ale to może dlatego,że poprzedni sezon oglądałam całościowo, a to, jak sama zuważyłam sprzyja większemu wciągnięciu się w akcję. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x03 30.06.09, 23:55 Nooooooooo . Ale zawiedziona troszke jestem, że Jason znowu sie dał omotać a nie pierdyknął drzwiami i poszedł w pip stamtąd . Odpowiedz Link
aniuta75 2x04 15.07.09, 23:08 Ten facet Tary ma fajna pupę . Ale te imprezy mnie denerwują strasznie. A z tego odcinka była wyjątkowo obrzydliwa . I już chyba wiadomo kto Sookie zaatakował. A i jeszcze się zastanawiam jakim stworem jest ta nowa dziewczyna Sama, skoro ma blizny a jednak żyje . Lafayette jako wampir i jego wampirski dance wymiatają <lol>. Odpowiedz Link
agamasia Re: 2x04 15.07.09, 23:27 Ale Lafayette nie jest wampirem, Eric tylko uleczył go swoją krwią, tak jak Billu leczy Sookie. Dochodzę do wniosku, że Eric czuje miętę do Sookie Nowa kelnerka też mnie ciekawi, kim czy też czym ona jest. Orgie są paskudne i te czarne oczy takie zahipnotyzowane też, ale są chyba potrzebne do funkcjonowania tej całej Maryann, chyba z tego siłę czerpie i to ona chyba jest tym "bykostworem", co zaatakował Sookie. Coś czuje, że detektyw odegra kluczowa rolę przy wyjaśnianiu prawdziwej tożsamości Maryann, już teraz świnia chodzi mu po głowie Pupa była przednia Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x04 15.07.09, 23:41 agamasia napisała: > Ale Lafayette nie jest wampirem, Eric tylko uleczył go swoją krwią, tak jak > Billu leczy Sookie. Aaaaa no właśnie , maj mistejk . Za dużo wampirskich filmów i w każdym inna wersja hihiih. Odpowiedz Link
szmegesz Re: 2x04 16.07.09, 08:42 Też mi się coraz bardziej podoba ta druga seria, a zwłaszcza brak takiej jednostronności w pokazywaniu wampirów,że mogą być bardziej ludzcy, nie tylko Billy. Odpowiedz Link
kocura78 Re: 2x04 16.07.09, 17:21 > Coś czuje, że detektyw odegra kluczowa rolę przy wyjaśnianiu prawdziwej tożsamości Maryann, już teraz świnia chodzi mu po głowie Bo on ma świńskie myśli! Odpowiedz Link
aniuta75 2x05 26.07.09, 01:12 Przegadany odcinek. Poprzedni bardziej mi się podobał. A Pani Sarenka jakaś taka podejrzana z lekka . Odpowiedz Link
ka_thy Re: True Blood S2 26.07.09, 21:29 Rany, oglądam TB Dwójkę i jakoś nie mogę znaleźć w sobie tej pasji i zachwytu z jakim oglądałam Jedynkę Czegoś mi brakuje w tej serii. I nawet Bill jest taki jakiś nijaki Odpowiedz Link
ka_thy 2x06 29.07.09, 19:29 Nareszcie odcinek, który mnie zadowolił - w końcu zaczyna się coś dziać (czytaj gmatwać ). Było kilka niezłych scen, kilka niezłych tekstów. Ale jednego nie rozumiem - zawsze mi się wydawało, że Bill to jest ten dobry wampir, który nie skrzywdzi nawet muchy, a tu nagle urządza sobie krwawą orgią ze swoją Lady (swoją drogą niezła ta orgia ). Oświećcie mnie jak to jest z tym Billem, bo nie chce mi się grzebać w sezonie namber łan. Czyżby Bill wcale taki świętoszek nie jest? Odpowiedz Link
agamasia Re: 2x06 30.07.09, 00:34 Też podobał mi się ten odcinek W końcu zaczyna się coś naprawdę dziać. Aniuta miała racje z panią Sarenką, ja jakoś jej nie wyczułam. Bidny Sam, bidna Tara, o Sookie nawet nie wspomnę. Bill teraz chyba jest po jasnej stronie mocy, a kiedyś było z niego widocznie niezłe ziółko. Jessica i Hoyt mnie rozczulają, a Hoyt zapunktował u mnie tym jak postawił się swojej mamusi Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x06 06.08.09, 17:25 ka_thy napisała: Ale jednego > nie rozumiem - zawsze mi się wydawało, że Bill to jest ten dobry wampir, który > nie skrzywdzi nawet muchy, a tu nagle urządza sobie krwawą orgią ze swoją Lady > (swoją drogą niezła ta orgia ). Oświećcie mnie jak to jest z tym Billem, bo n > ie chce mi się grzebać w sezonie namber łan. Czyżby Bill wcale taki świętoszek > nie jest? Billu pewnie działa wg zasady pt "Tylko krowa nie zmienia poglądów" . Kiedyś tam był zły, robił to dla tej laski, jak sam stwierdził, żeby ją zadowolić. Myślał, że się zakocha. No ale nie wyjszło. Przejrzał na oczy po wnikliwej lekturze kilku książek, że potworem jest i tyle. I postanowił się zmienić, pokazać, że wampir to nie musi być ten zły. Odpowiedz Link
ka_thy Re: 2x06 06.08.09, 19:22 Teraz już wiem, że Bill się zmienił. Moje pytanie bardziej dotyczyło tego czy już było wcześniej to wspomniane w serialu, że on kiedyś był ten zły. Bo ja zawsze miałam w głowie, że Bill jest dobry. A nie byłam pewna czy to czasem nie moja wyobraźnia taką ocenę Billa mi podpowiedziała. Ale po ostatnich dwóch odcinkach i retrospekcjach już wszystko wiem. Tylko coraz mniej mi się ten Bill podoba. A coraz bardziej Eric Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x06 06.08.09, 20:10 On chyba zawsze podkreślał, że nienawidzi być tym kim jest. No i kiedyś przecież nie było True Blood to jakoś się żywić musieli. Fakt - zaskoczeniem jest, że on akurat robił to w taki a nie inny sposób. Ale coś mi świta, że wspominał, że ma na swoim sumieniu wielu ludzi... Odpowiedz Link
aniuta75 2x06 i 2x07 06.08.09, 16:49 Najpierw oglądałam 6 ale jak zobaczyłam końcówkę to od razu poleciałam z 7 i dziś oczy na zapałki . Od razu jak tego Hugonka zobaczyłam to jakiś taki śliski mnie się wydał. No i przeczucie mnie nie myliło. Trochę mnie to denerwuje, bo to oznacza, że serial przewidywalny się staje hmmm. Tekst odcinka 6/7 "God is a openminded guy" (jak cuś źle z pisownią to sorry ). No i Hoyt . Chyba się zacznę w nim kochać, strasznie rozczula mnie ten facet . I się mamusi postawił o! Co do Billa - nie wiem czego chce od niego ta laska. Co ona myśli? Że go zmusi do miłości czy jak? No nie kumam . I ta jego przeszłość fuj fuj fuj, brzydki, niedobry Billu. Seks we krwi fuuuj. Ta baba od orgii mnie wkurza. A jeszcze bardziej wkurza mnie to, że Sam (teoretycznie przynajmniej) będzie musiał oddać się w ofierze. Mam jednak nadzieję, że Tara zacznie coś kombinować, jakiś podstęp z Samem wymyślą i tą starą rurę wysiudają z miasteczka o! Jason jest tak głupiutki i naiwny, że aż kochany . Mam nadzieję, że jednak przeżyje... Pojawienie się pra-wampira (nie pomnę imienia... Godrik? ) bardzo mnie zaskoczyło. Czy to oznacza, że to on chce zniszczyć pozostałe wampiry? Odpowiedz Link
szmegesz 2x08 10.08.09, 20:20 Fajny odcinek. Coraz bardziej ludzkie te wampiry. Eric jest zdecydowanie moim faworytem, ale Gotrik też interesujący, taki chłopczyk a jaką ma władzę. Lekkie przegięcie z tym sufletem a la kanibale, po prostu niesmaczne. Odpowiedz Link
kocura78 Re: 2x08 11.08.09, 10:36 Biedna cnotliwa Jessica Aż mi jej żal. Lafayette jako wróżka- pasuje mu! Suflet bleee A Godrik mi nie pasuje. Jakiś taki mało męski. I ma szparę między zębami, do Sookie by pasował Odpowiedz Link
szmegesz Re: 2x08 11.08.09, 12:01 To odnawiające się dziewictwo Jessici to rzeczywiście problem, ale na taki pomysł mógł wpaść tylko scenarzysta facet hi, hi Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x08 11.08.09, 22:31 I cóż ja mogę dopisać? Jak Wy już wszystko napisałyście . Nooo zakończenie zarypiaste. Aż żałuję, że oglądnęłam a nie za tydzień oba odcinki na raz . Odpowiedz Link
agamasia Re: 2x08 12.08.09, 00:33 Obleśna jest ta Maryann Sookie wyzywająca stworzycielkę Billa niezła była Zaskoczył mnie Eric dobrowolnie oddający się w ofierze w tym kościele. No i oczywiście najważniejsze pytanie: co będzie dalej? Odpowiedz Link
ka_thy Re: 2x08 12.08.09, 08:20 Aż trudno uwierzyć, że jeszcze kilka tygodni temu zastanawiałam sie czy oglądać drugi sezon TB. Nie wchodził mi ten serial, nudził i oglądało mi się pod górkę A dziś cieszę się, że się przemogłam. Maryann faktycznie okropna. Myślałam że zejdę przy scenie krojenia serca. Jeszcze teraz przechodzą mnie ciarki. Mocne to było. Po tym, suflet to juz był pikuś No i Godrick. To moja miłość od pierwszego wejrzenia Odpowiedz Link
aniuta75 2x09 18.08.09, 22:56 No i nie ma Godricka . Szkoda trochę. Teraz Sookie będzie oparciem dla załamanego Ericka. Tylko ta flądra-stworzycielka Bila mine wkurza. Co ona robiła we śnie Sookie? Czyżby mieli układ z Erickiem? Odpowiedz Link
agamasia Re: 2x09 18.08.09, 23:08 No przecież to Erik ją sprowadził, żeby trochę przy Billu namieszała. Parę fotek z łóżkowej sceny z tego odcinka justjared.buzznet.com/2009/08/18/true-blood-record-ratings/ Odpowiedz Link
ka_thy Re: 2x09 20.08.09, 09:37 Oj, ładna to była scena, bardzo ładna. Ładnie wyglądali razem Sookie z Erickiem, ładnie A w scenie na dachu uświadomiłam sobie, że oni w ogóle ładnie razem wyglądają. I pasują do siebie. On taki duży, postawny, dobrze zbudowany, ona przy nim taka malutka, on mógłby byc jej prawdziwym obrońcą. A co do sceny na dachu. No i po Godricku. Strasznie długo się w nim nakochałam Jednak scena odejścia była tak ładna i tak przekonywująca, że jakoś mi nie było żal, że to koniec. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x09 20.08.09, 10:33 No ładna to była scena . Ale przyznam się Wam, że przez ułamek sekundy myślałam, że promienie wschodzącego słońca wyzwolą Godricka z wampiryzmu i się człowiekiem stanie . Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 2x09 20.08.09, 23:32 hej hej, dołączam do Was! Wszystkie odcinki nadrobione w tempie wampirzym iści, kiedy następny? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x09 21.08.09, 00:13 W poniedziałki zasysamy . Fajnie, że do nas dołączyłaś . Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x10 24.08.09, 22:30 Te ludzie jak mają czarne oczy to strasznie gupie są . Dobrze, że Tara już normalna jest. Jason jako bóg suuuuuuper . A no i Eryczka żal i szkoda, że go tak mało było w tym odcinku. A ta królowa wampirska to kto? No i co jej? Nie żyje znaczy? Odpowiedz Link
agamasia Re: 2x10 24.08.09, 22:46 Nooooooooooo Eryczka mało było, ale scenka z nim fajna, a Sookie to nawet po niego dzwonić chciała <lol> Zgadam się, że Jason jako bóg był świetny i nieźle "poraził" Sama. Mamuśka Hoyta nieźle daje im popalić Królowa żyje, nawet gdzieś widziałam jej zdjęcia, a ta krew na nodze, to pewnie jej posiłek A Sam znowu zaświecił tylną częścią ciała Straszny ten ludek czarnooki, niech już z tym skończą i ukatrupią tą Maryann Odpowiedz Link
ka_thy Re: 2x10 25.08.09, 12:50 Ależ ta Sookie ma obłędne sny!!! Natomiast bohaterem odcinka jest Jason. Nic nie pobije Jasona-wojownika z piłą mechaniczną i Jasona-Boga. Nawet goły tyłek Sama Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 2x10 27.08.09, 09:38 Ja też myślę, że w ostatniej scenie krew spływała po nodze dawcy, tylko kto to mógł być, że Bill się tak zdziwił? Może żona pastora? Ogólnie jakoś mało mi się ten odcinek podobał, wolę klimaty wampirze od menadowych. Niech już wykończą tą Maryann z jej ochłapami mięsa! Odpowiedz Link
szmegesz Re: 2x10 27.08.09, 16:48 Obejrzałam jednym ciągiem dwa odcinki i najbardziej uśmiałam się z Jasona w roli Boga, Maryann też mnie wkurza totalnie. Sny Sookie bardzo erotyczne, a Erik saute pociągający. Odpowiedz Link
luczijka Re: 2x10 28.08.09, 12:26 magda.evie.zoe napisała: > Ogólnie jakoś mało mi się ten odcinek podobał, wolę klimaty wampirze od > menadowych. Niech już wykończą tą Maryann z jej ochłapami mięsa! Mnie się ogólnie cały sezon średnio podoba Też wolę klimaty wampirze, a oni serwują mi "to coś z Maryann" Mam nadzieję, że wprowadzenie postaci królowej całkowicie zmieni bieg serialu Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x11 31.08.09, 23:56 No fajna królowa. I tylko ona z całego odcinka fajna była. Nuuuudyyyyy. Odpowiedz Link
agamasia Re: 2x11 01.09.09, 00:18 Królowa fajna, lekko się nudzi, pokój dzienny a właściwie widoczek za nim miała niezły Eryczek kapitalnie sobie włoski poprawiał i nieźle przygadał Billowi, że tak w ogóle to Sookie romansuje z Billem też dzięki jego wampirzej krwi. Hoyta i Jessiki mi szkoda, za to Jason i Andy to dopiero będą kumple. Niech już w końcu ubiją tą Maryann Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 2x11 01.09.09, 08:59 Pokój dzienny super, zwłaszcza ta atrapa mewy za oknem. Zastanawiam się, czy Eric wskóra więcej u królowej niż Bill? A poza tym faktycznie nudnawo. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x11 01.09.09, 09:18 Eric rozrywkowy chłopak jest to pewnie będzie bardziej skory do zabawy i szybciej informacje wyciągnie od królowej . A potem pofrunie do Bon Temps i będzie tam za tego boga maryannowego robił . Odpowiedz Link
luczijka Re: 2x11 01.09.09, 23:01 Królowa fajna, reszta już niekoniecznie ;P No może poza rozważaniami Jasona pod tytułem "co by było, gdyby Sam zamienił się w kurę i zniósł jajko, a potem je zjadł" i "co by było, gdyby Sam zamienił się w psa i spiknął się z psicą" <lol>. Momentalnie wyobraziłam sobie Sama znoszącego wielkie jajo i odpadłam Sama spółkującego z psicą wolałam już sobie nie wyobrażać, bo to by było chyba zbyt wiele, nawet jak na standardy Maryann Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 2x12 14.09.09, 22:22 Bill, where are you??? Ale jestem przeszczęśliwa, że już nie ma tej Maryann Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 2x12 15.09.09, 09:19 Ale czy Eric użyłby srebrnego łańcucha? Chociaż chyba zamachowiec miał jakieś rękawice. W ogóle cała ta ostatnia sekwencja w restauracji była beznadziejna - ten taniec, oświadczyny, reakcja Sookie, potem scena w toalecie (czekałam tylko, żeby za jej plecami pojawił się Eric). Łe. Natomiast finał z Maryann była fajny. Odpowiedz Link
agamasia Re: 2x12 15.09.09, 16:37 Właściwie to wiadomo było, że zakończą sezon unicestwieniem Maryann i w końcu mamy ją z głowy. A tak poza tym, to miałam wrażenie, że to było zawiązanie akcji do następnego sezonu. A tu trochę o TB. Odpowiedz Link
szmegesz Re: 2x12 15.09.09, 17:13 Uśmiałam się z podania sprawcy, a właściwie sprawczyni porwania Billa. Ale podpucha ha, ha.Czekam na następny sezon, ale dlaczego tak długo, 10 dłuuuugich miesięcy. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 2x12 15.09.09, 17:26 Heheheh też mi się jakoś nie chce wierzyć, że to prawda . No to się naczekamy ehhhhhhh. Odpowiedz Link
ilekobietamalat nadrobilam to odgrzebuje:D 01.10.09, 08:27 magda.evie.zoe napisała: (czekałam tylko, żeby za je > j > plecami pojawił się Eric). ja tez!! a teraz do rzeczy, zala ta maryann mnie wkurzala na maksa, a te wszystkie orgie byly troche nudnawe juz;> ale eryczek! bogowie eryczek eryczek eryczek. reszta mnie nie obchodzi bogowie,i ta eryczkowa pupa i to eryczkowe spojrzenie,i ten eryczek no durna baba jestem,wiem, ale eryczek billu byl natomiast za blady,za stary i za niski w tym sezonie. wkurzal mnie i tyle;> mam nadzieje ze w nastepnym przepadnie conajmniej na 10 odcinkow;D a wtedy wkroczy eryyyyczeeeeeek tak se tapete walne, a co mi tam;> Odpowiedz Link
agamasia Re: nadrobilam to odgrzebuje:D 01.10.09, 08:35 Ja tam ciągle w ulubionych mam tą fotkę justjared.buzznet.com/photo-gallery/2139432/true-blood-record-ratings-03/fullsize/ Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: nadrobilam to odgrzebuje:D 01.10.09, 08:37 o cholera....kopiuje tapete!!! a w ksiazce to Wam powiem tylko, ze bylo troche inaczej...no trzeba by dlugo opowiadac, ale byla tam taka scena ze bill nie mogl jechac z sookie na impre (orgie) to zaprosila eryka nie wazne dlaczego tam chciala isc bo na serio trza by bylo gadac i gadac. w kazdym razie poprosila go zeby udawal geja no i jest tam taka scena jak on zdejmuje plaszcz i jest ubrany w rozowy top i leginsy.... jezuu jak ja zaluje ze tego nie mgolam zobaczyc!!!! na ekranie!!! z tym tam...polnagim Bogiem co masz na tapecie... Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: nadrobilam to odgrzebuje:D 01.10.09, 08:50 no czytalam o tej scenie leginsowej pszczolaasia, moglabys podac mi tytul ksiazki,bo gdzies ja mialam jako ebooka ,ale mi wcielo.. a chyba to bedzie idealna ksiazka do czytania w pociagu no i bede mogla sobie wizualizowac eryczka w rozowym topie;> Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: nadrobilam to odgrzebuje:D 01.10.09, 08:53 2-gi tom? death in dallas. tero sie namierzam na trzeci. na szczescie mam funowskie tlumaczenie Odpowiedz Link
pszczolaasia tfu. 02.10.09, 14:46 wlasnie zerknelam na strone tytulowa. living dead in dallas taki tytul ma drugi tom. Odpowiedz Link
ka_thy Re: nadrobilam to odgrzebuje:D 01.10.09, 11:37 ilekobietamalat napisała: > > tak se tapete walne, a co mi tam;> No żesz, a gdzie ostrzeżenie, że to dla tych o mocnych nerwach? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: nadrobilam to odgrzebuje:D 01.10.09, 12:24 a ja zamiast pracowac to siedze i sie na eryczka gapie i sie skupic nie moge;> achhh eryyyyczeeek;P (wiecie co,to chyba od tej jesieni mi odpiernicza) Odpowiedz Link