24.07.18, 19:02
Posiada ktoś takie ustrojstwo? Nabyłam drogą kupna i zamierzam jutro wypróbować. Taki dylemat mi głowę zaprząta: jaką ustawić temperaturę, nic nie ma w instrukcji. Wcześniej miałam zwykły garnek do gotowania na parze i interesowało mnie tylko, żeby woda się zagotowała i tyle a teraz jestem w rozterce. Może ktoś posiada stosowne doświadczenie.
Obserwuj wątek
    • dolores2222 Re: Parowar 24.07.18, 19:58
      Miałam tylko taki prosty, co to woda się na dole zagotowała, światełko zmieniło kolor i można było parowarzyć. Nie ustawiało się temperatury. Można chyba spojrzeć na stronę producenta?
    • szarlotka_ja Re: Parowar 24.07.18, 21:23
      Ja mam taki najprostszy z tefala (daaawno nie używałam, hmmm).
      Nie pamiętam żeby się tam temp. ustawiało. To chyba automatycznie się ustawia do 100C. Na pewno mam pokrętło z czasem bo nigdy nie pamiętałam ile minut parować np. rybę, a ile kalafior. Wiem, że zawsze do ściągi patrzę, a raczej patrzyłam, na ile minut ustawiać wink.
      • szarlotka_ja Re: Parowar 24.07.18, 21:29
        Sprawdziłam, nie mam pokrętła z temp. Tylko czasomierz w moim modelu występuje smile.
    • szarlotka_ja Re: Parowar 25.07.18, 20:53
      I co? Udało się? smile
      • margott70 Re: Parowar 25.07.18, 21:09
        Tak. Zadnej temperatury sie nie ustawia, to tylko ja zachowalam sie jak rasowa blondynka.😄
        • szarlotka_ja Re: Parowar 25.07.18, 21:12
          Ja to się tak zawsze zachowuję jak muszę czas ustawić wink.
          • adria231 Re: Parowar 29.07.18, 06:21
            Zamiast parowara mam ażurową wkładkę do garnka. Pasuje do kilku garnków i działa: Na dno wlewa się kilka cm wody, na
            wkładce kładę produkt i przykrywam pokrywką. Gotowe!
            • margott70 Re: Parowar 29.07.18, 07:08
              Ja tez mam garnek do gotowania na parze, ale jak gotuje dla 4-ch osob(a zdarza mi sie dosc czesto)to mi sie zwyczajnie nie miesci. W parowarze mam 3 poziomy, rozkladam mieso, ziemniaki i warzywa i wszystko mi sie paruje w jednym czasie. Jest szybko a to dla mnie ogromna wartosc😁. Mam zeszyt zapisany przepisami obiad w 30 minut😁
              • szarlotka_ja Re: Parowar 29.07.18, 18:56
                Ale ja nie mam suspicious.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka