undead.mortis 02.03.19, 23:43 resztę sobie ogarniecie www.youtube.com/watch?v=dZY1UvJkA_M Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy nie zamierzamy. 03.03.19, 07:25 undead.mortis napisał: > resztę sobie ogarniecie nie zamierzamy. najwiekszy wplyw na zycie Czlowieka ma mlodosc (age 14-18) a to co zapodajesz - to bajeczki. Odpowiedz Link
margott_2 Re: dokument 1/4 03.03.19, 10:02 No dobra, skoro to nie geny( przekonuje mnie przykład z myszą) to co sprawia, że robimy się cyniczni, jak obrotowy, jak ja? Przecież główna potrzeba to potrzeba bycia kochanym, to skąd się bierze cynizm? Ja to bym się chętnie go pozbyła, ale jakoś nie umiem. Odpowiedz Link
eufemizm_tygodnia Re: dokument 1/4 04.03.19, 11:10 Oczywiście, że geny. Ale nie tak jak to w szczycie pokazywała Gattaca. Ot mają jakiś wpływ na bazę, jeden osesek się drze o byle co - a drugi bardziej cierpliwy. I już się spotyka z inną reakcją "stada". A twój cynizm to zapewne kilkadziesiąt lat ćwiczenia cynizmu. A tego, co się wyćwiczyło - nie da się ot tak odćwiczyć. To mówiłem ja - cynik. Odpowiedz Link
apersona Re: dokument 1/4 04.03.19, 18:50 undead.mortis napisał: > spoko heh > mi też te produkcje podpadły > ??? Odpowiedz Link
apersona Re: dokument 2/4 Więcej=lepiej? 04.03.19, 10:51 A co sądzicie o obsesji wzrostu wskaźników jak np. PKB? Zeitgeist Moving Forward 2/4 Powszechnie akceptowane milczące przekonanie, że większa liczba to lepsza liczba. A dopytywać o sens tych liczb to zaczyna się święta wojna z heretykami Odpowiedz Link
eufemizm_tygodnia Re: dokument 2/4 Więcej=lepiej? 04.03.19, 11:16 Mają jakiś tam sens. Zwłaszcza ten w przeliczeniu na osobę. Parytet siły nabywczej itp itd. Ale rzędy kombinują jak mogą, by go sobie podwyższać. Odpowiedz Link
eufemizm_tygodnia Re: dokument 1/4 04.03.19, 19:03 Nie o to nie o to. Zresztą jeszcze łatwiej zwalić na rodziców nie w sensie genetycznym. Odpowiedz Link
apersona Re: dokument 1/4 04.03.19, 19:14 No z odcinka 2/4 dowiadujemy się, że wszystkiemu winien jest system. Odpowiedz Link
eufemizm_tygodnia Re: dokument 1/4 04.03.19, 19:18 W trzecim będzie o NWO a w ostatnim o reptilianach? Odpowiedz Link
apersona Re: dokument 1/4 04.03.19, 19:32 eufemizm_tygodnia napisał: > W trzecim będzie o NWO a w ostatnim o reptilianach? Co to NWO? Odpowiedz Link
eufemizm_tygodnia Re: dokument 1/4 04.03.19, 19:47 pl.wikipedia.org/wiki/Nowy_porz%C4%85dek_%C5%9Bwiata Odpowiedz Link
eufemizm_tygodnia Re: dokument 1/4 05.03.19, 07:35 A co jak zwala na rodziców, którzy idealni nie byli (bo kto jest?) - ale wcale go wielce nie krzywdzili? Odpowiedz Link
apersona Re: dokument 1/4 05.03.19, 21:10 eufemizm_tygodnia napisał: > A co jak zwala na rodziców, którzy idealni nie byli (bo kto jest?) - ale wcale > go wielce nie krzywdzili? > Jak kto nie chce znajdzie powód Jak kto chce znajdzie sposób - tako rzecze mój almanach na marzec Odpowiedz Link
eufemizm_tygodnia Re: dokument 1/4 05.03.19, 11:07 Powinni bla bla świat idealny. A tutaj jest jak jest. Czasem jednostka ma słuszne pretensje do rodziców, czasem to wygodna wymówka. Trzymali twardą ręką - zabijali spontaniczność. Wiele akceptowali - rozpieszczali mnie i ja teraz taki bjedny. Wiesz, ja sobie jakoś tak się złożyło śledzę takie 600lbs life na Discovery czy gdzieś tam. Czyli grubasy ponad 270 kilo. I faktycznie, często jest tak, że w trakcie terapii wychodzi jakieś molestowanie przez wujka; o którym rodzicie wiedzieli i jakoś nie umieli stanąć na wysokości zadania. Albo przez ojca co jest już w ogóle patologią. Ale jednak większość ma pretensje o nie wiadomo właściwie co. Bo nie wspierali dostatecznie. Bo "kochali inne dziecko bardziej". Itp itd. Odpowiedz Link
undead.mortis Re: dokument 1/4 05.03.19, 13:13 gwen75 napisał: wiedzieć kim się jest, co się > reprezentuje i umieć się bronić i niby tak mam choć wtedy krzywdzę czasami innych heh dlatego ideały nie istnieją Odpowiedz Link