09.10.11, 17:14
osttnio moja ulubiona stacja - lubie ekstremalne odchudzanie, kolekcjomanie,zwierzece obsesje, moje cyganskie wesele - jak nie ma co lukac, to na TLC zawsze jest jakis rarytas.tylko o tych chorobskach i mega realistycznie pokazanych operacjach nie ogladam, bo robi mi sie niedobrze.oglada ktos TLC?
Obserwuj wątek
    • anna_geras Re: TLC 09.10.11, 19:49
      Nawet nie wiem czy mam taki program. Nie wyrabiam ostatnio o glądaniem tego co nagrałam, Klsn hurtem ostatnio wykasowałam ale nie mialam siły oglądać 6 odcinków w jednym rzucie.
      • lezka_z_posen Re: TLC 09.10.11, 20:21
        to stosunkowa mloda stacja, wlasnie swietuja pierwsze urodziny, tez ja niedawno odkrylam i sie wciagnelam.
    • lezka_z_posen Re: TLC 27.10.11, 11:28
      nowy ulubiony program na TLC mam - "nie mow nic pannie mlodej".pan mlody dostaje 40 tysiecy i sam, bez konsultacji z narzeczona, organizuje wszystko od A do Z w temacie ozenku- suknia slubna, papcie, sala, menu, orkiestra itp.bardzo fajnie sie luka, takie troche w klimacie "trudnych spraw" i " dlaczego ja"winkw ostatnim odcinku pan mlody tak zaszumial, ze po wieczorze kawalerskim wyladowal na izbie wytrzezwienwink
      • felek_flaszka Re: TLC 27.10.11, 20:03
        Tego akurat nie widziałem, ale dzisiaj trafiłem na Anthonego Bourdaina, jutro będzie o 18, a w przszyszłym tygodniu o 17,30. Jest duzo niezdrowego jedzenia i alkoholu. Polecam!
        • lezka_z_posen Re: TLC 27.10.11, 20:37
          felek_flaszka napisał:

> Tego akurat nie widziałem, ale dzisiaj trafiłem na Anthonego Bourdaina, jutro
          > będzie o 18, a w przszyszłym tygodniu o 17,30. Jest duzo niezdrowego jedzenia i
          > alkoholu. Polecam!

znam, cenie i rowniez polecamsmile
          a "nie mow nic pannie mlodej" jest tez godne lukniecia, bo akcja toczy sie w polskich realiach, chyba pierwszy program tej stacji made in poland.
        • lezka_z_posen Re: TLC 27.10.11, 20:45
          a dla amtorow ekstremow polecam "mala pieknosc" - bachory startujace w konkursach pieknosci. tym 5+ funduje sie tipsy, sztuczne klaki i rzesy, profesjonalny makijaz, nakladki na zeby i opalanie natryskowe, pelen pakiet dla starzejacych sie babwinkto co mnie w tym najbardziej przeraza, ze te konkursy odbywaja sie w jakis podrzednych klubach osiedlowych (cos jak nasze remizy), normalnie wies spiewa i tanczywink
          • lezka_z_posen Re: TLC 27.10.11, 20:50
            zapomnialam o regulacji brwi i soczewkach na oczywink
            • lezka_z_posen Re: TLC 28.10.11, 20:39
              dzis 7-latce golili girysmile
              • dymiacy_piecyk Re: TLC 28.10.11, 21:02
                Anthony'ego Bourdain uwielbiam, od kiedy zobaczyłem 'Bez rezerwacji'. Potem dostałem jego książkę 'Kill grill' i siła uwielbienia wzrosła znacznie. Fajnie, że jak do Italii dotrze paka z dekoderem C+, to będę mógł przylukać TLC. W ogóle telewizja dla mnie, to głównie kanały tematyczne. Gdyby do Polski zawitała telewizja a la carte, to ja bym wybrał Canal Plus Sport (wraz z mutacjami), BBC Entertainment, BBC Knowledge, BBC Lifestyle, Kuchnia.tv (już za chwilę Kuchnia +) i dla dwóch seriali Comedy Central. Ewentualnie kanały z portfolio Discovery. Reszta mnie nie interesuje specjalnie.
                • felek_flaszka Re: TLC 29.10.11, 19:41
                  HD jest świetne, dlatego wziąłem "n" w 2008 r. (ze względu na olimpiadę - trochę sportu czasem oglądamwink Canal+ filmowo się trochę popsuł, nie ma już tylu nowych filmów co kiedyś. W "n"mam HBO za darmo i ostatnio regularnie oglądam "Bez tajemnic" z Radziwiłowiczem psychoteraputą. Na foxie jest niezłe "Dochodzenie" (Killing) więc już do canala rzadko zagladam zwłaszcza, że mam go w SD.
                  • kazzol Re: TLC 29.10.11, 22:02
                    felek_flaszka napisał:

> HD jest świetne, dlatego wziąłem "n" w 2008 r. (ze względu na olimpiadę - troch
                    > ę sportu czasem oglądamwink Canal+ filmowo się trochę popsuł, nie ma już tylu no
                    > wych filmów co kiedyś. W "n"mam HBO za darmo i ostatnio regularnie oglądam "Be
                    > z tajemnic" z Radziwiłowiczem psychoteraputą. Na foxie jest niezłe "Dochodzeni
                    > e" (Killing) więc już do canala rzadko zagladam zwłaszcza, że mam go w SD.

jeśli chcesz Felek, to mogę Ci opowiedzieć ostatni odcinek The Killing smile

• kazzol Re: TLC 29.10.11, 22:03
                      czy tne bez tajemnic leci codziennie, czy raz w tygodniu? bo formuła chyba taka, że każdy dzień odpowiada jednej postaci tak?
                      • felek_flaszka Re: Bez Tajemnic 30.10.11, 19:42
                        Leci od poniedziałku do piątku, codzienie inny pacjent, a w piątek spotkanie z Jandą supervisorką.
                        • anna_geras Re: Bez Tajemnic 01.11.11, 18:51
                          felek_flaszka napisał:

> Leci od poniedziałku do piątku, codzienie inny pacjent, a w piątek spotkanie z
                          > Jandą supervisorką.

ten terapeuta wypisz wymaluj Gajossmile
                    • felek_flaszka Re: TLC 30.10.11, 19:39
                      kazzol napisał:

> jeśli chcesz Felek, to mogę Ci opowiedzieć ostatni odcinek The Killing smile

Ani mi się waż! Lepiej napisz jak się skończy "Bez tajemnicsmile
                      • lezka_z_posen Re: TLC 30.10.11, 19:55
                        chyba juz uzelazniona od TLC jestem - ostatnio w szponach "lowcow promocji"winkczad, jakie wiara zakupy robi - np.na kwote 5 tausenow "zielonych", a przy kasie placi 8 dolcowsmilewszystko za sprawa kuponow promocyjnych zamieszczanych w gazetach (nawetb w smietnikach nurkuja, zeby cos wynorac w gazetach),oferowanycvh przy zakupie produktow itp.piwnice i garaze maja lepiej zaopatrzone, niz nie jeden sklep osiedlowy - np. 3.000 rolek papieru toaletowego, zapas dezodorantow na 150 latwinkdo kasy zajezdzaja 9 wozkami (pracownicy sklepu pomagajo) plus np. 1000 paczek chrupek sniadaniowych na palecie prosto z magazynu i to wszystko za free - naprawde niezly ubawsmile
                      • kazzol Re: TLC 30.10.11, 20:06
                        felek_flaszka napisał:

> kazzol napisał:
                        >
                        > > jeśli chcesz Felek, to mogę Ci opowiedzieć ostatni odcinek The Killing smile
                        >
                        >
                        > Ani mi się waż! Lepiej napisz jak się skończy "Bez tajemnicsmile
                        >

gratuluję wkręcenia się w serial, mimo ciężkiego klimatu. Warto oglądać do ostatniego odcinka, bo zwrotów akcji będzie kilka smile generalnie mógłbym Ci polecić każdy serial, który wyszedł z AMC. Są bardzo podobne do siebie - ciężko rozkręcająca się fabuła i szczegółowo opisany każdy bohater. W podobnym do Killing stylu jesli chodzi o intrygę jest Rubicon. W PL dostepny chyba tylko poprzez zassanie z sieci. Bdb intryga polityczna.
                        • felek_flaszka Re: TLC 30.10.11, 21:08
                          Chętnie bym zobaczył ten duński (czy norweski) pierwowzór, pewnie jeszcze bardziej mroczny. Ten partner głównej bohaterki jest świetny, mam nadzieję, że nie polegnie w akcji.
                          The Walking Dead jeszcze oglądam, ale bez emocji wink
                          • kazzol Re: TLC 30.10.11, 21:25
                            felek_flaszka napisał:

> Chętnie bym zobaczył ten duński (czy norweski) pierwowzór, pewnie jeszcze bardz
                            > iej mroczny. Ten partner głównej bohaterki jest świetny, mam nadzieję, że nie
                            > polegnie w akcji.
                            > The Walking Dead jeszcze oglądam, ale bez emocji wink

Ja bym nie zobaczył. W zeszłym tygodniu oglądałem na ale kino snakdynawską ekranizację Wallandera i dla mnie to kino nie do przyjęcia. Zajebiście naiwne i do tego otoczenie, zupełnie nie robiące klimatu. Walking Dead robię teraz tą drugą serię na bieżąco, ale w zasadzie jako ciekawostkę, bo dobrze nakręcone. Dwa klasyki z AMC to Breaking Bad i Mad Man. Ale to kino dla mega cierpliwych.
                            • felek_flaszka Re: TLC 30.10.11, 22:19
                              Mad Man fajnie się ich oglądało ale gdzieś tak na początku 3 sezonu zarzuciłem bo już mnie znudzili wink Przegapiłem pierwsze odcinki sezonu i później nie mogłem się wtrybić, no i zarzuciłem.
                              Wallander w ogóle jakoś średnio do mnie trafia, albo pomysły zupełnie od czapy z jakimiś psychopatami precyzyzjnie planującymi seryjne zbrodnie, albo jakieś nieustanne problemy z emigrantami i gangsterami - jak w tych odcinkach szwedzkich.
                            • dymiacy_piecyk Re: TLC 01.11.11, 19:22
                              W zeszłym tygodniu oglądałem na ale kino skandynawską ekranizację Wallandera i dla mnie to kino nie do przyjęcia. Zajebiście naiwne i do tego otoczenie, zupełnie nie robiące klimatu.

Mnie nie robi Wallander angielski, z Branaghem. Ja wiem, że się postarali, że kręcili w Szwecji, że jeździli volvami, to znaczy samochodami marki volvo. Ale nie robi mnie to. Język angielski przeszkadza.

A którego Szweda oglądałeś? Tego:

https://i2.listal.com/image/1619221/600full-rolf-lassgard.jpg

czy tego?
                              https://res.moviezine.se.s3-external-3.amazonaws.com/1d25d/1d25d44b7641212f8c386cfc4c951ce5/photo_l.jpg

Bo ja tylko tego drugiego, czyli Kristera Henrikssona. Ten pierwszy niby jest bardziej wierny literackiemu opisowi, ale jednak wolę rudego.

Ja Wallandera przede wszystkim lubię czytać (i inne powieści Mankella). Do klimatu nie mam zastrzeżeń. Mieszkający od lat w Szwecji znajomi twierdzą, że choć państwo zamożne i opiekuńcze, to zajebiście nudne, a mieszkańcy pozbawieni luzu i zdystansowani na maksa. I tak jest w tym serialu. W stosunku do powieści są duże zmiany, ale mogę to zrozumieć. Jest dużo większa rola córki Kurta, wprowadzono nową postać - policjanta Stefana. Inaczej się kończy serial i inaczej cykl powieściowy, ale oba zakończenia są dramatyczne. Gdy Stefan się zastrzelił to nie mogłem uwierzyć, że poszli w tym kierunku. W ostatnim książkowym Wallanderze jest jeszcze gorzej, bo okazuje się, że Kurt ma alzheimera.

Tak, czy owak, czasem lubię takie kino, gdzie bez przerwy pada deszcz i panuje klimat smutku i klęski.
                              • felek_flaszka Killing 07.12.11, 21:50
                                Skandynawski pierwowzór od dzisiaj na Ale Kino. Klimat skandynawski ale właściwie widac jak w USA wszystko skopiowali prawie 1:1. Ogląda się dobrze w kazdym razie.
                • kred-ka Re: TLC 01.11.11, 20:10
                  dymiacy_piecyk napisał:

> Anthony'ego Bourdain uwielbiam, od kiedy zobaczyłem 'Bez rezerwacji'. Potem dos
                  > tałem jego książkę 'Kill grill' i siła uwielbienia wzrosła znacznie. Fajnie, że
                  > jak do Italii dotrze paka z dekoderem C+, to będę mógł przylukać TLC. W ogóle
                  > telewizja dla mnie, to głównie kanały tematyczne. Gdyby do Polski zawitała tele
                  > wizja a la carte, to ja bym wybrał Canal Plus Sport (wraz z mutacjami), BBC Ent
                  > ertainment, BBC Knowledge, BBC Lifestyle, Kuchnia.tv (już za chwilę Kuchnia +)
                  > i dla dwóch seriali Comedy Central. Ewentualnie kanały z portfolio Discovery. R
                  > eszta mnie nie interesuje specjalnie.

Też jestem fanką Antony'ego , a to własnie dzięki " Bez rezerwacji" . Kiedyś przypadkiem trafiłam na jeden epizod, a potem już regularnie śledziłam kolejne (to jeszcze jak miałam Travel'a), potem na długo straciłam go z oczu, do czasu, aż odkryłam, że przecież w necie mogę oglądać dalej smile Potem przeczytałam "Kill grilla" , po którym jeszcze bardziej Antoniego pokochałam i tak sobie trwam w miłości do niego aż do dzisiaj. Fajny facet do oglądania, ale nigdy do życia ! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka