magda.evie.zoe Re: GoT 4 07.04.14, 16:35 i ja! pierwszy odcinek nam dostawca kablówki zafundował! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 4 07.04.14, 21:39 ja juz po lubie Gore i Oberyn jest do pozarcia....mniam Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 4 07.04.14, 21:47 A nowy Daario? Na bank lepszy niż poprzedni . Podobało mnie się . Odpowiedz Link
eo_wina Re: GoT 4 10.04.14, 12:42 Ja - oczywista oczywistość!!! Oberyn - cudowny, bardzo wstrzelił się w moje wyobrażenia o nim Arya i Sandor - ta parka wymiata. I ten wyraz twarzy Aryi, gdy bez mrugnięcia okiem zatapiała swoja igłę w mięciuchną szyjkę Polivera...hehehe... Fryz Jaime'go nie podoba mnie się A Daario...cóż...nie za bardzo...chyba poprzedniego wolałam, był jakiś...ten jest nijaki... I ach...tak bym chciała mieć włosy Cersei... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: GoT 4 13.04.14, 23:55 eo_wina napisała: > A Daario...cóż...nie za bardzo...chyba poprzedniego wolałam, był jakiś...ten jest nijaki... Pewnie że stary milion razy lepszy ! To był prawdziwy wojownik w stylu Conana. A ten nowy to wystylizowany, ulizany pizduś. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 4 14.04.14, 08:49 Nooo ksiązkowy też nie był jakims nie wiadomo jakim mięśniakiem - fioletowe, niebieskie czy jakie tam brody, złote zęby . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: GoT 4 14.04.14, 10:37 Ja rozumiem, że czasem aktora trzeba wymienić, z różnych powodów (np. sam rezygnuje z roli), ale żeby tak drastycznie zmieniać wizerunek samej postaci ?! Nagle ni z tego ni z owego, Darrio Naharis z postawnego, długowłosego, nieco nieokrzesanego wojownika, stał się wystylizowanym modelem, z pięknie przyciętym trymerkiem zarostem i włoskami misternie ułożonymi na współczesną modę zespołów britpopowych Nawet kolor włosów ma inny. To tak jakby z Calisi zrobili nagle mulatkę, a z Tyriona 180cm faceta (by laski do niego bardziej piszczały) Mnie to się nie podoba i tyle, postać to postać i nie powinno się zmieniać jej wizerunku. Amen Odpowiedz Link
eo_wina Re: GoT 4 14.04.14, 13:25 Święta racja. Ja nie cierpię, gdy robią takie podmianki aktorskie, ale ok, z jakichś powodów tam dopuszczam. Tyle, że o bogowie z siedmioma twarzami - niech nie dobierają postaci aż tak diametralnie różnych pod względem fizycznym. Może poprzedni aktor nie był do końca Daariem (no bo wiadomo - włosy), ale był nim BARDZIEJ niż obecny...hehehe..."pizduś" Nawet w "Modzie na sukces" jak siedem razy zmieniali Thorna - to to zawsze był podobny do pierwowzoru blondyn Odpowiedz Link
galaxian1 4x2 14.04.14, 19:34 Och jaki piękny odcinek ! Jestem w pełni usatysfakcjonowany Szkoda tylko że teraz tydzień czekania na kolejny Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 14.04.14, 21:35 pszczolaasia napisała: > Niom jak myslisz kto go zaciukal? Na pewno nie Tyrion Wszyscy inni są podejrzani Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 14.04.14, 23:03 Już wiem kto, ale nie wiem czy mam tutaj to napisać ? Od razu się wyjaśni kto ubił, czy też np. w kolejnym sezonie ? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 4x2 15.04.14, 08:17 nie trza po forumach latac tylko samemu zgadywac mi mozesz napsiac ja wiem i ksiazke czytalam Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 15.04.14, 09:19 Ponoć nawet ci co czytali książkę nie wiedzą na 100% Bo wszystko leci na domysłach, a chętnych do zaciukania było wielu. I nawet jeśli ktoś coś powiedział wprost, że to on - to mógł blefować Później może się okazać, że to jednak ktoś inny. Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x2 15.04.14, 09:29 Ano! Jak dla mnie szukać należy wśród "nieuśmiechających" się z żartów Dżofa Mam trzy swoje typy i to na pewno nie są panowie Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 4x2 15.04.14, 10:30 galaxian1 napisał: > Ponoć nawet ci co czytali książkę nie wiedzą na 100% po przeczytaniu wsiech tomow nie powinni miec watpliwosci kto z kimi dlaczego.. dobra nie bede wiecej nic pisac Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 15.04.14, 11:39 pszczolaasia napisała: > galaxian1 napisał: > > > Ponoć nawet ci co czytali książkę nie wiedzą na 100% > > po przeczytaniu wsiech tomow nie powinni miec watpliwosci kto z kimi dlaczego.. Czyli w serialu to się wyjaśni za 2, 3 sezony? Ja mam kilka tropów, a jeden jest banalny i bardzo prawdopodobny Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 4x2 15.04.14, 12:31 wiesz niekoniecznie bo w ksiazkach to nie leci paralernie jakby tylko bardziej postaciami. w tym tomie dzieje sie to u tego a w drugim rownoczesnie to u tamtego. wiec wclae sie nie zdziwie jak w tym sezonie sie dowieCIE choc to jednak za wczesnie...chyba dawa swoje teorie . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 15.04.14, 15:17 Teorię Pierwszą już podano - Królowa Cierni Druga - Littlefinger Trzecia... jednak Tyrion ! i co ? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 4x2 15.04.14, 17:47 Skoro juz troche poguglales to juz cos tam wiesz 2 odpowiedzi sie zgadzaja:p Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x2 15.04.14, 18:43 Galaxianu, Ty nie czytałeś? Ja - i owszem i - jak wspominałam z podejrzanych wykluczyłam facetów, natomiast trio starowinka-Sansa-Mardżeri wespół w zespół obstawiałabym w gonitwie Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 15.04.14, 19:30 eo_wina napisała: > Galaxianu, Ty nie czytałeś? Nie mam czasu takich cegieł czytać. Może kiedyś... > Ja - i owszem i - jak wspominałam z podejrzanych wykluczyłam facetów, natomiast > trio starowinka-Sansa-Mardżeri wespół w zespół obstawiałabym w gonitwie Nikt nie docenia Tyriona, a pod koniec się okazuje, że to on wszystkich wyr...ał Tak też już było w poprzednich sezonach Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x2 16.04.14, 14:23 E! Tyrion jest zbyt oczywisty. Poza tym on dopiero będzie miał SWOJĄ scenę do odegrania A na marginesie - cegła i owszem, ale szybko się czyta, poważnie! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 4x2 16.04.14, 23:01 Ja dopiero jak drugi raz przeczytałam to się skapnęłam kto zaciukał Dżofa . Ale do tego jeszcze daleeeeeko. Chyba, bo cholera wie jak w tym serialu czas leci . Scena umierania Dżofa piękna, własnie tak to miało wyglądać. Żal strasznie Tyriona. I tak patrzyłam na tych karłów i Grosik nie było, sami faceci. Ciekawam czy ona za kulisami gdzieś, czy co... Sansa spierniczyła i cieszę się, że oszczędzili nam tych potajmnych spotkań jej z ser Dontosem, bo strasznie mnie one wkurzały . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 17.04.14, 11:40 aniuta75 napisała: > Ja dopiero jak drugi raz przeczytałam to się skapnęłam kto zaciukał Dżofa . A jesteś pewna że dobrze skapnęłaś ? Może za 3cim czytaniem zauważysz coś nowego, odkrywczego Dlatego ja uważam, że właśnie najbardziej zaskakujące by było, gdyby trucicielem był Tyrion! Bo przecież każdy wie, że to nie on I byłby dopiero zonk, jakby się okazało że to jednak Tyrion Wcale nie banalne i oczywiste, ale genialne i przebiegłe haha Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x2 17.04.14, 16:38 Ejjj, mowy nie ma, że to Tyrion Mówię Wam, to ten babski trójkąt bermudzki Acz Sansa trochę nieświadomie. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x2 18.04.14, 07:49 Ale nie ja twierdzę że to on, tylko twierdzę że by było ciekawie Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x2 18.04.14, 14:30 A i tak za wszystkim stoi Mały_Paluszek, którego nie było Odpowiedz Link
pszczolaasia 4x3 22.04.14, 08:16 witam po swietach. odcinek spokojniejszy aczkolwiek duzo wnoszacy dalej sie kocham w Oberynie Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 4x3 22.04.14, 13:15 Spokojnie, ale dobrze że tak własnie. W końcu nie może być cały czas "coś", bo by widzowie na zawał zeszli . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x3 22.04.14, 15:13 W niektórych serialach zawsze było "coś", a nadaj żyjemy Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x3 22.04.14, 15:35 E no, co Wy! A gwałt bezrękiego na Cersei? I niech już nie epatują tymi gołymi cycami...jakoś co za dużo - to wiadomo. Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 4x3 23.04.14, 15:21 eo_wina napisała: > E no, co Wy! A gwałt bezrękiego na Cersei? W pewnym momencie tak to wyglądało, jakby mieli ściągnąć na siebie zwłoki Joffreya z katafalku - aż mi serce stanęło A aktor grający Oberyna występuje też ostatnio w Mentaliście - i gra bardzo pozytywną postać, ale przez GoT ciągle go podejrzewam o jakieś bezeceństwa Odpowiedz Link
sil.wen Re: 4x3 23.04.14, 23:59 A mnie się w pewnej chwili wydawało, że ją bezręki rzuci na katafalk i na zwłokach... bleee... na szczęscie się w parterze skończyło. Jakos mnie bezręki tak na marginesie rozczarowuje. Wydawało mi sie, że po tych całych przygodach i przejsciach trochę mu rozumu naszło i że nie będzie się na szurniętą Cersei napalał, a on dalej... Mam też kłopoty z wątkiem tych psychopatów, którzy Theona załatwili, kto to w ogóle jest? Tak się znikąd wzięli w poprzednim sezonie, czy już gdzies się przewinęli, a ja nie pamiętam? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 4x3 24.04.14, 08:31 Psychopaci to są z rodu Bolton. Oni podlegali pod Starków (byli ich chorążymi), ale skoro Starkowie wybici to oni zawłaszczyli sobie Północ i współpracują z Lannisterami. Ramsay ten psychol to bękart głowy rodu Roose'a. Odpowiedz Link
sil.wen Re: 4x3 24.04.14, 22:49 > Psychopaci to są z rodu Bolton. Oni podlegali pod Starków (byli ich chorążymi), > ale skoro Starkowie wybici to oni zawłaszczyli sobie Północ i współpracują z L > annisterami. > Ramsay ten psychol to bękart głowy rodu Roose'a. < Hmmm... nie podobają mi się za bardzo. A zaspojleruj no, czy ten bidny Theon tak już na zawsze zostanie, czy mu się co polepszy? No niby gnojek z niego, ale nie mogłam w tym ostatnim odcinku na niego patrzeć... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 4x3 24.04.14, 23:00 No jeszcze trochę będzie Fetorem niestety . Zresztą - to co w serialu to jest naprawdę pikuś. W książce jest zmasakrowany totalnie . Odpowiedz Link
sil.wen Re: 4x3 24.04.14, 23:04 Jeszcze trochę czyli co, że mu się w końcu kiedys poprawi i jeszcze klepki odzyska? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 4x3 25.04.14, 08:43 Klepki odzyska (no powiedzmy częściowo, przynajmniej do tego momentu co jest napisane) ale wyciętych części ciała raczej nie . Odpowiedz Link
sil.wen Re: 4x3 25.04.14, 13:22 To już trudno, naużywał się ich tyle, że mu powinno wystarczyć:p Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x3 26.04.14, 12:50 > Zresztą - to co w serialu to jest naprawdę pikuś. W książce jest zmasakrowany t > otalnie . Oj, szczera prawda...nawet zębiska mu powybijali...temu biednu Theonu Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 4x3 24.04.14, 08:33 eo_wina napisała: > I niech już nie epatują tymi gołymi cycami...jakoś co za dużo - to wiadomo. Jak dla mnie to Cersei i Khaleesi mogły by chodzić cały casz topless Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4x3 26.04.14, 12:52 > Jak dla mnie to Cersei i Khaleesi mogły by chodzić cały casz topless Mnie o te dziewki burdelowe szło Odpowiedz Link
aniuta75 4 28.04.14, 21:55 Dobra! Kto to był ten lodowy-rogaty na końcu? I po co Wędrowcom te dzieciaki?? Baaardzo odbiegli od książki w tym odcinku, czy mi się wydaje... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 4 28.04.14, 22:14 baaardzo. a z dzieciakow robia sobie armie. moze dlatego chlopcow tylko brali. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 4 28.04.14, 22:47 Tez o armii pomyślałam. I jeszcze: jak to jest, że ten na koniu i ten rogaty to jacyś tacy chyba bardziej rozumni są niż ci co idą przodem i zabijają i przemieniają? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 4 29.04.14, 08:23 elita. od dziecka chowani na innych? a te co przodem to jako starzy zamienieni? swiezaki znaczy sie? Odpowiedz Link
sil.wen Re: 4 30.04.14, 00:13 Mi sie widzi, że te zwłoki na koniu, które z lasu zabierają dzieci, to taki jakiś niższy gatunek, coś służebnego względem tego gościa na końcu. Bo ten na końcu taki był cały, nienadpsuty ani nic, a tamten najwyraźniej z uniżonością się zachowywał i z respektem, nie zbliżał się zanadto, dziecko w bezpiecznej odległości zostawił i zniknął... Może jest tak, że ten rogaty i jego kumple to taka rasa panów, a rozmnażają się przez transformację, natomiast martwych sobie mogą dla własnych celów ożywiać w charakterze chłopców na posyłki albo mięsa armatniego. Dziewuchy pewnie też by brali, tylko że ten jak-mu-tam-było sobie je dla wiadomych celów zostawiał. Odpowiedz Link
eo_wina Re: 4 30.04.14, 07:50 Jak chceta - to mogę zaspojlerować a propos tego, co dzieciaka pazurem tknął Chyba, że już wieta, kto zacz? Bo ja tam wiem... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 4 30.04.14, 08:41 szosty czy tam siodmy krol. ze starkow familii? takie som podejrzenia. pewnosci nikt w sumie nei ma... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 4 30.04.14, 09:17 Nie, nie chcemy . Co za baby no! A skąd Wam się to wzięło?? Samescie na to wpadły czy gdzieś przeczytałyście? Odpowiedz Link
pszczolaasia spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej tez;) 30.04.14, 13:06 z ksiazki na forumach roznroakich tez przypominajom ze stara niania w pierwsyzm tomie (kiedy to bylo!!!) opowiadala kalece bajki o 6-stym czy 7-mym krolu ktoren stal sie innym i byl bratem, rodzonym ktoregos tam starka Odpowiedz Link
ona_007 Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 30.04.14, 14:27 A ja nie pamiętam żeby było o tym w książce - w sensie innych , przemian dzieci i hierarchi w armi Zimnych trupów. Opowiadacie dla mnie jakies bajki Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 30.04.14, 14:37 O hierarchii to raczej takie nasze przypuszczenia. Ale tez nie pamiętam aby w książce było coś o Starku co się lodowatym stał . Odpowiedz Link
ona_007 Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 30.04.14, 14:47 Znaczy scenariusz piszemy Tak wygląda ze jest podział - zresztą musi być podział i porządek żeby mozna było opanować świat. Jak widac zwykłe zombiaki daleko nie dochodzą Wkurzyli mnie tym Branem i twierdza Kastera. żenada tak odejśc od ksiązki - tym bardziej że wczesniej aż takich baboli nie sadzili . No coś tam było inaczej ale do przyjęcia. nie wiecie - może ktoś z produkcji nowy doszedł albo co - bo najpierw ten nowy/stary/inny fagas Kalesi A teraz ten Bran . PS . podobała mi sie scena między królobójcą i Brienne . tak sie ładnie pożegnali chlip chlip... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 30.04.14, 14:53 Ja nic nie wiem, dopóki mi tu nie napiszecie . Mnie też się podobało pożegnanie Brienne & Jaimiego . Odpowiedz Link
sil.wen Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 30.04.14, 22:14 A Dżofreja to w końcu kto zabił? Spisek Littlefingera z babcią tej jak-jej-tam? Odpowiedz Link
eo_wina Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 01.05.14, 08:58 Było, było - jeśli o o opowieść starej niani idzie. I w sumie logiczne. Kto zabił Dżofa - Paluch łopatologicznie Sansie wyjaśnił w ostatnim odcinku. W książce było to bardziej zawoalowane. Tu pierdyknęli nam kawę na ławę bardzo szybko. I bardzo podoba mi się ta (prawie niewidoczna, ale jednak!) chemia między Bezrękim a Brienne A na marginesie - bardzo uwielbiam Podrika Odpowiedz Link
aniuta75 Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 01.05.14, 09:14 eo_wina napisała: > I bardzo podoba mi się ta (prawie niewidoczna, ale jednak!) chemia między Bezrę > kim a Brienne > A na marginesie - bardzo uwielbiam Podrika > Amen siostro! Amen! Odpowiedz Link
eo_wina Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 01.05.14, 20:34 > Amen siostro! Amen! > Widzisz, Aniutka! Z Ilajdżą, co to se gadałyśmy na fejsie też wiem, co mówię - mówię Ci Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 01.05.14, 10:08 dokladnie bylo o krolu ktoryms tam. bezimiennym nazwijmy go, kuzwa, umownie bo nie chce mi sie za kazdym razem pisac ze szosty czy tez siodmy okej? nawet zreszta go tak chyba nazywali.. dobra niewazne. bylo o krolu bezimiennym co ze starkow pochodzil. natomiast to o zamienianiu dzieci, ten lodowy krag i krol zimnych oczywiscie w ksiazce nie bylo i wsie mysla ze scenarzysci znajom tresc wichrow zimy (a przynajmnije im rabka uchylil) bo jak wiadomo z martinem wspolpracuja i walneli nam megaspojlera. nie mam nic przeciwko megaspiojlerom. ino szczerze wolalabym miec teraz ksiazke przed soba i sie na nia rzucic niczym jastrzab bo nie lubie takich sytuacji ze nie wiem... a joffa zabil paluch wespol zespol z olena. no wyjasnili przeca w serialu wsio. paluch asansie a olena margery pedziala przeca ze nie mog;laby dopuscic zeby co? zeby ja ten potfor tknal czy zeby za niego wyszla jakos tak... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 01.05.14, 10:09 podrik... cudnie gra gupka nieszczesna brienne i jaimie fajne toto mogliby sie naparwde polubic gdyby to byl iny czas inne meijsce... fajnie to widac. fajnie to pokazali. Odpowiedz Link
sil.wen Re: spojler. nie wchodzic do tego postu i wyzej t 01.05.14, 21:54 >Kto zabił Dżofa - Paluch łopatologicznie Sansie wyjaśnił w ostatnim odcinku.> No wiem, że wyjaśnił, ale jak dla mnie to było tak łopatologiczne, a on sam tak oczywisty, że aż niezbyt mi sie to wydało wiarygodnie. Po tym wymordowaniu w poprzednim sezonie w jednym odcinku połowy głównych bohaterów oczekuję od serialu bycia zaskakiwaną i już wietrzyłam nie wiadomo co W sprawie Jamiego i Brienne mam dokładnie takie same odczucia. Łezka mi sie w oku zakręciła... Odpowiedz Link
aniuta75 6 12.05.14, 22:11 Proces Tyriona bardzo fajnie pokazany. No i ta jego mowa na koniec . I już chyba tradycyjnie głupiego Theona mi żal... Odpowiedz Link
eo_wina Re: 6 15.05.14, 19:56 Tyrion to jest Tyrion, ale Varys jak pięknie zagrał Az normalnie spojler, jakich mało No i tradycyjnie - bardzo nie lubię scen z cebulowym rycerzem i Stanlejem - no nie mogiem się przekonać... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 15.05.14, 21:14 varys to w ogole miszcz miszcz i jego ptaszyny najbardziej niedoceniana postac a ja lubie cebulowego i stanisa. lubie obydwoch aktorow bardzo moze to dlatego Odpowiedz Link
yvi1 Re: 6 16.05.14, 10:44 A " braciszek" Sherlocka , jednak sie ugial i pozyczyl pieniazki? Davosa bardzo lubie,Tyrion miodzio. A czemu Shea taka wredna jest?Tylko urazona duma albo ja zmusili? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 16.05.14, 10:46 wisz Yvi. zdradzona kobieta jest gorsza niz stado żmij... no wiesz przecie sama. jak cie slubny wscierwi to ten tego.. patelnia zeliwna! Odpowiedz Link
yvi1 Re: 6 16.05.14, 16:48 ,, Szkoda,ze taka k.... z niej wyszla.Myslalam,ze go naprawde kochala. A na meza mam inne sposoby........., patelni mi szkoda. Odpowiedz Link
pszczolaasia 7 20.05.14, 09:59 nie wnikam jakie ty masz u mnie patelnia. 3,7 w tesco. co pol roku nowa co do shae..to dziwka byla. ot i tyle... do rzeczy. jak wrazenia po odcineczku? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 7 20.05.14, 10:35 Szalenie podobała mi się scena Tyrion-Oberyn. Dobrze zagrana, wiernie z książką. Naprawdę aż się wzruszyłam . Co do Dany - to już jest ten moment, co mnie zaczyna wkurzać . No i duet Aria-Ogar miodzio . I jakoś tak za szybko siostra Catelyn pofrunęła . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 20.05.14, 14:36 > Szalenie podobała mi się scena Tyrion-Oberyn. Dobrze zagrana, wiernie z książką > . Naprawdę aż się wzruszyłam . piekna piekna piekna scena. po prostu oberyna uwielbiam i bede wielbic. > Co do Dany - to już jest ten moment, co mnie zaczyna wkurzać . dany mnie nie irytowala kiedy zyl khal. potem bylo z nia tylko gorzej. w dupie jej sie przewraca ot i co. > No i duet Aria-Ogar miodzio . nie mniodzio ino poezja. filozoficznie nastawiony do zycia ogar to nie est cos nad czym latwo przejsc obojetnieswietne to bylo. i basta > I jakoś tak za szybko siostra Catelyn pofrunęła . > to pikus. ale Maly Paluszek to wujek_samo_zlo normalnie. jaciepieprze jak ten kolo to gra to czacha dymi. normalnie mam ciary i dreszcze jak na niego pacze. moja meza siedziala i mowila przez zacisniete zeby- wrzuc ja wrzuc ja wrzuc ja ta gnide. i sie jeszcze pyta czy ta sansa zmadrzeje kiedys? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 7 20.05.14, 15:07 > i sie jeszcze pyta czy ta sansa zmadrzeje kiedys? Optymista Odpowiedz Link
pszczolaasia 7 nie wchodzic jak kto nie ogladal... 20.05.14, 15:16 wieczny Game of Thrones Season 4: Episode #7 Clip - Oberyn Meets with Tyrion (HBO) normalnie mam dreszcze. zapodalam sobie to jeszcze raz. i zapowiedz nastepnego. Game of Thrones Season 4: Episode #8 Preview (HBO) Odpowiedz Link
ona_007 Re: 8 03.06.14, 08:33 Wiecie że autetycznie miałam nadzieję że pojedynek skonńczy sie inaczej niż w książce... Czekam na resztę wydarzeń - będzie się działo ! Dawno czytałam musze sobie odświeżyć przez wakacje- ale czy Ramsey naprawdę został usynowiony ? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 8 03.06.14, 08:48 > Dawno czytałam musze sobie odświeżyć przez wakacje- ale czy Ramsey naprawdę zos > tał usynowiony ? niestety tak. > Wiecie że autetycznie miałam nadzieję że pojedynek skonńczy sie inaczej niż w k > siążce... ja tez ja tez. az wstalam z kanapy bo mnie nosilo....mialam cicha cichutka nadzieje. i to bylyby ten jeden raz gdzie wybaczylabym scenarzystom zmiane. ale pomysl...co by sie dzialo na fejsie i forumach ale bylby dym!!!!! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 8 03.06.14, 11:16 Wszystko było super oprócz rozmowy Tyriona z Jamiem - nie wiem po cholerę była ta gadka o robalach przez chyba 10 minut . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 8 04.06.14, 08:27 no jak po cholere. ja tam jestem ciekawa dlaczego to robil z tymi robalami. no bo wyjasnienie - bo mogl jest raczej niewystarczajaceno nie no...przedluzacz czasu. Odpowiedz Link
aniuta75 9 09.06.14, 21:40 Alez to była walka!!! P.S. Thorgalka by się ucieszyła ze śmierci rudej wywłoki . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 9 10.06.14, 07:59 ta...ucieszylaby sie thenowie som jacys dziwni bardzo dziwni... ciekawe co dalej. tero ostatni odcinek? i znowu rok trza czekac..... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 10.06.14, 08:37 Ale dziwni, bo co? Szczerze powiedziawszy nawet nie pamiętam jak ci książkowi wyglądali... Odpowiedz Link
magda.evie.zoe Re: 9 10.06.14, 16:31 no ładnie, a ja myślałam, że finał był tydzień temu! dobrze, że jesteście Odpowiedz Link
zlosliwiec.zlosliwiec Re: 9 10.06.14, 17:12 Ci ksiazkowi Thennowie kanibalami lysymi nie byli, a najbardziej zaawansowanym cywilizacyjnie plemieniem Dzikusow zamieszkujacym najzyzniejszy rejon ziem na polnoc od muru, kotline Thenn: znaja metalurgie, taktyka wojskowa, stosunki feudalne, te sprawy. Po bitwie pod Czarnym Zamkiem nastepca Styra, pokonanego wodza Thennow wzeniony zostaje w Karstarkow, zapoczatkowujac tym samym rod Thennow. Oczywiscie roznic pomiedzy ksiazka a serialem jest wiecej: Tormund Gigantobojca nie zostaje wziety do niewoli, Allister Thorne nie jest raniony, Janos Slynt nie tchorzy, Pyp i ten drugi nie gina... Ciekawe czy oblezenia zakonczy sie zgodnie z ksiazka? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 9 11.06.14, 23:28 Pierwszy odcinek pełen akcji i walki ! Wreszcie walka nie była na "offie" czyli że ktoś powiedział, że "była walka i wygrał ten i ten", tylko wszystko było pokazane! I nie przez 3 minuty, ale cały odcinek ! Wreszcie zero ględzenia tylko akcja Chociaż z drugiej strony to ględzenie całkiem polubiłem i ciekaw byłem co słychać u innych postaci Pewnie w tym sezonie już nie zobaczymy "nic nie wiesz Johnie Snow" Wyszedł za bramę i na tym finał jego wątku w tym roku. A mi się "wywłoki" zrobiło trochę żal, po tym jak ocaliła "mamuśkę z dzieciątkiem". Sceny z Olbrzymami fajne, jak strzelali z łuku i całą wieżyczkę rozpier... haha Odpowiedz Link
zlosliwiec.zlosliwiec Re: GoT 4 16.06.14, 20:06 Finał był wczoraj. Spory rozjazd w porównaniu z książkami. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 4 16.06.14, 22:08 W necie dziś . Rozjazd jeżeli chodzi o ostatni odcinek czy tak ogólnie? Brakowało mi stwierdzenia Tyriona, że jednak Tywin nie sra złotem . Inaczej sobie wyobrażałam tego dziada żyjącego w symbiozie z drzewem . No i gdzie jest kurna Błyskawica?? Myslałam, że juz dawno powinien być a jego nie było chyba co? Czy znowu cos pokręciłam? Spoilerów nie robiłam, więc nie krzyczeć . Odpowiedz Link
eo_wina Re: GoT 4 17.06.14, 19:49 Oj, Ania...z tym "sraniem" mnie również natychmiast przyszło do głowy Ale łapy suchmolców sięgające spod śniegu - bardzo fajowskie, choć ja generalnie bardzo nie lubiłam wątku z Branem I nie mogę sobie przypomnieć, ale byłam wprost pewna, że Arya dobiła w książce Sandora. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 4 17.06.14, 20:56 Ja też nie lubię wątka Branowego. I raczej nie przypominam sobie, żeby ta dzieciowa piorunami szczelała do zimnych-suchych. Książkowa Arya dobił Ogiera, ale serialowa też mi się podobała. Tak siedziała i patrzyła tymi wielkimi oczydłami . Bardzo fajna scena. Odpowiedz Link
eo_wina Re: GoT 4 18.06.14, 18:02 A to widzisz - jednak sklerozy nie mam aż tak wielkiej Mnie z finału najbardziej podobało się pożegnanie Bezrękiego i Tyriona. Kurde...jak to jest, że brat tak może kochać brata, podczas, gdy siostra i ojciec tak bardzo go nienawidzą? Odpowiedz Link
zlosliwiec.zlosliwiec Re: GoT 4 20.06.14, 23:30 W książce to pożegnanie było mooooooocno kwaśne, co poniekąd tłumaczyło wzburzony nastrój Tyriona i następujące po nim zabójstwa. Jamie przyznał się Tyrionowi, że ta jego miłość, z którą stracił cnotę wcale nie była przedajną dziewką, na co ten opowiedział bratu, jak Cersei się puszczała podczas jego nieobecności, wywłoka załgana. Pyta się nawet jednorękiego brata, czy umie walczyć lewą ręką, bo następnym razem, jak się spotkają... Karzeł w serialu jest mocno wybielony. Odpowiedz Link
yvi1 Re: GoT 4 18.06.14, 18:31 A co to byly za szkieterory ,ktore zabily Jojena? I jak Stannis wpadl na to zeby bronic mur? Ostatnio zbyt duzo mi chyba umyka... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 4 18.06.14, 20:22 Szkieletory to zimni tylko jakby hmm bardziej rozłożeni . A Stannis... Wkurza mnie to, bo to było tylko napomknięte tylko. Otóż Davos uczył się czytać i czytał stare listy co Stannis dostał. Między innymi list z Czarnego Zamku z prośbą o pomoc, bo Mance się zbliża... Stannis wtedy fuknął i po temacie. A teraz nagle wyskakuje z krzaków . Bez sensu. W książce była mowa o tym, że poszły listy do wszystkich możliwych królów czy ważniejszych rodów z prośbą o pomoc. Wszyscy olali, natomiast Davos przekonał Stannisa i tak oto się tam wzięli. Odpowiedz Link
zlosliwiec.zlosliwiec Re: GoT 4 20.06.14, 23:37 aniuta75 napisała: > Książkowa Arya dobił Ogiera... Nieprawda. Zostawiła go pod drzewem umierającego, mniej więcej tak samo jak w serialu, choć oczywiście nie po walce z Brienne (durny pomysł, wraz z innymi skrótami i łączeniami wątków w rezultacie umniejszający rozmach sagi - taaaaka wielka niby kraina Siedmiu Królestw a tu popatrz, łażą sobie piechotą bohaterowie i wpadają na siebie jak podczas niedzielnego spaceru w małomiasteczkowym parku... Odpowiedz Link
piegucha Re: GoT 4 05.11.14, 16:09 Widze, ze dyskusja dluga, wiec ogladacie. Wczoraj z ciekawosci wlaczylam pierwszy sezon, bo jakos nigdy wczesniej nie widzialam. Na 3-cim odcinku zasnelam, wiec jak widac mnie nie porwal. Czy ten serial caly czas jest taki jak sezon pierwszy, czy jednak robi sie lepszy, bo nie wiem czy tracic na niego czas? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: GoT 4 05.11.14, 21:08 Mnie pierwszy sezon nie zachwycil, ale pod koniec sie wciagnelam na tyle, ze zabralam sie za drugi. Drugi byl lepszy, ale potem znowu mi sie nudzilo w kolejnych sezonach. W sumie obejrzalam wszystko ale, nie zebym zaraz miala jakas wielka rekomendacje wyspiewywac w zachwycie, ot... jak masz czas to zerknij, jak nie... to porzuc Odpowiedz Link
sil.wen Re: GoT 4 06.11.14, 21:33 Mnie tam się podoba i chętnie popatrzę na następny sezon. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 4 06.11.14, 21:49 Jako, że czytałam wszystkie książki jest to dla mnie naturalna kolej rzeczy, jakieś takie dopełnienie. Nie wiem, czy by mi się podobało, gdybym książek nie czytała... Odpowiedz Link
piegucha Re: GoT 4 06.11.14, 23:34 Obejrzalam do konca pierwszy sezon i jestem w polowie drugiego. Nie zebym z zapartym tchem ogladala, ale powoli sie wciagam, wiec odczucia mam jak lenkaa. Aniuta, skoro czytalas ksiazki to mozesz mi odpowiedziec czy serial jest dokladna ekranizacja, czy tak jak Walking Dead, czyli mieszaja jak chca i biora co chca z komiksow? No i ile tych ksiazek bylo, tzn. sezon 4 skonczyl sie w jakim momencie tych ksiazek, sporo jeszcze maja do nakrecenia? To tak z ciekawosci Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: GoT 4 07.11.14, 08:27 no ja zaczelam czytac podczas ogladania pierwszego sezonu. i serial uwazam za dobry i niezly i jak psiala aniuta dopelnienie. serial jest MNIEJ WIECEJ zgodny z ksiazka. nie ogladam walking dead wiec nie powiem czy tak ale wezmy np czysta krew czy pamietniki wampirow. procz imion glownych bohaterow nic sie nie zgadza. a tu ida tropem zgodnie z ksiazka mnie wiecej. matkobosko co bylo w 2 sezonie? krwawe gody? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: GoT 4 07.11.14, 08:45 Najwierniejszy książce jest pierwszy sezon, potem to już faktycznie mniej więcej . Niestety nie jest tak, że 1 sezon = 1 książka. W serialu szybciej mam wrażenie. Książek do tej pory 8 jest, kolejna część "się pisze" a serial już wkracza na nowe tory. Teraz tylko pytanie, czy to będzie radosna twórczość własna scenarzystów, czy jednak będzie drobne odzwierciedlenie w książce Martina. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: GoT 4 07.11.14, 10:27 I jak serial prześcignie książkę, to wtedy Martin będzie pisał książki na podstawie serialu Odpowiedz Link
piegucha Re: GoT 4 11.11.14, 23:50 Obejrzalam calosc, duzo tego nie bylo przeciez Przeczytalam tez Wasz caly watek nt 4 sezonu. Wciagnelam sie Sezon 3 i 4 calkiem milo sie ogladalo Golizny sporo, ale w porownaniu do Spartacusa to prawie nic Kalisi, rzeczywiscie dlugo sie przedstawia i z kazdym odcinkiem coraz wiecej tych tytulow. A kurdupel z niej straszny, 1m 50 w kapeluszu, nozki ma takie krociutkie Ze jak ja pokazuja od tylu w neglizu to mi sie smiac chce. Nie wiem co Wy widzicie w tym LittleFingerze? Mnie tam ciary zadne nie chodza. Mnie sie bardzo spodobal kolega Aryi, ten z siwym pasmem wlosow. Szpetny strasznie, ale jaki interesujaco tajemniczy. Dlatego koncowka byla fajna, bo widze ze sie znowu spotkaja. Zreszta mala jest fajna! I radzi sobie chyba najlepiej z calej rodzinki Starkow. Podobaly mi sie tez watki spod sciany, te lodowe stwory super! Bitwa w przedostatnim odcinku prawie jak w LOTRze z tymi wszystkimi roznymi stworami. Ktos tam marudzil, ze nowy Daario kiepski, a mnie sie wlasnie ten poprzedni lalus z dlugimi klakami nie podobal. A tego nowego znam z Nashville i juz tam mi sie podobal. Zreszta ksiazek nie czytalam, wiec pewnie dlatego wiele rzeczy widze inaczej. Dla mnie to kazel ma fryzure ala Frodo i kompani z Shire A nowa fryzura Kingslayera bardzo mi sie podoba! Wreszcie jak czlowiek wyglada, jakos w tej dlugiej nie byl taki ciekawy. Zreszta widze ze Dani ma lepsze peruki z sezonu na sezon, najpierw jakies siano jak Cersei Pozniej juz lepsza jej dali. Bran mnie wkurza za to i to bardzo. Jon Snow natomiast moglby byc na ekranie non stop. Szkoda, ze Drogo tak szybko zniknal, bo lubie Momoe. Nie wiem co tez cebulowy wam przeszkadza, mnie sie podoba jego przyjazn z mala. Natomiast co Wy tam tez widzieliscie odnosnie Jaimiego i Brienne. Wg mnie to jedna z tych ponoc niemozliwych przyjazni miedzy kobieta a mezczyzna. Aktor grajacy Podryka jest rzeczywiscie swietny! Ale np. takiego Ramsaya to bym sama stlukla na kwasne jablko. No nic, jak cos pomiszalam to sorry, ale teraz z Wami czekam na kolejny sezon! Odpowiedz Link