abc_meee 03.11.19, 22:22 Dziś mama mi powiedziała, że tato opowiadał jej, że miał wyłącznie czarno-białe sny (szare). Myślę wciąż o tym. Podwójnie. Osobiście i w sensie zjawiska. O czymś trzeba myśleć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witamina_b12 Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:33 Hmm o niczym? Przecież można o miłych rzeczach myśleć Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:37 Czy ja myślę? Pani kierowniczko ja myślę nieustannie :p Odpowiedz Link
abc_meee Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:38 Tego nie wiem. Ale jeśli już to o miłych :p Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:30 "Mam na imię Kazimierz Syn Stanisława, a oto dla państwa melodia: Czarno-biały świat Zabaawa?! Czarno-biały świat Czarno-biały świat Czarno-biały świat Czarno-biały świat Czarno-biały świat Czarno-biały telewizor o tacie moim film pokazuje Czarno moja biała mama na telewizję pomstuje Nie prawda, że tata nigdy nie nosił krawata Rata-rata-rata-rata-rata-ta-ta-ta-ta-ta..." Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:36 Piosenka taka Yugoton z Kazikiem śpiewał. Mi się ostatnio często z tekstami piosenek wszystko kojarzy... Widocznie wszystko już bylo przez kogoś wyśpiewane. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:33 Mnie zawsze interesowało jak śnią osoby niewidome. Czy widzą w śnie kolory. Już się dowiedziałam - otóż we śnie również nie widzą. Śnią smakiem, słuchem i dotykiem . Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:34 Ciekawe jak dnia psy. Często poszczekuja i biegają we śnie. Więc chyba ich sny mają fabułę Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:37 Moja psica to nawet koszmary miała na początku jak ją do domu przywiozłam. Teraz się jej uspokoiło, ale faktycznie przebiera łapkami w śnie . Odpowiedz Link
abc_meee Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:36 Też o tym dziś myślałam. Ciekawe tematy. Odpowiedz Link
abc_meee Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:41 No częściowo był (jakkolwiek to zabrzmi, chodzi raczej o "odcienie"). Też to obgadywałyśmy Odpowiedz Link
abc_meee Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:43 Pomijając związek z pamięcią, myślę (na czuja), że to może mieć związek z przeżyciami, emocjami. Być może dopisuję tu teorię do wiedzy jakiejś tam, chcąc znaleźć wyjaśnienie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: czarno-białe sny 03.11.19, 22:44 Kiedyś czytałam jakieś badania (?), gdzie pisali, że kolorowe sny pojawiły się dopiero z kolorowym telewizorem. Wcześniej ludzie śnili czarno - biało, ale nie pamiętam źródła, ani czy to było opracowanie naukowe czy jakieś farmazony. Trzeba by był pogooglać za źródłem, ale mi się nie chce . Odpowiedz Link