silencjariusz Re: Jest! 15.01.21, 22:00 Mnie to nie przeszkadza. Cieszą mnie ciepłe zimy. Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 15.01.21, 21:57 Jak jest zima, to musi być.... że tak zacytuję.... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 15.01.21, 22:46 A co tam parę stopni na minusie, kiedy pod kołdrą cieplutko.... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 15.01.21, 21:05 Śliczne zdjęcie.... Lubię takie klimatyczne.... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 15.01.21, 22:32 Wieczorem miejsca zwyczajne zyskują dodatkowy wymiar.... Ta niebieska poświata.... ja mam gdzieś zdjęcia gdzie dominuje fiolet.... Kłamstwem jest twierdzenie, że zima to biel.... biel niejedno ma imię.... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jest! 15.01.21, 22:49 Otóż to, choć zdjęcie trochę rozmazane (pies ciągnął smycz ). Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 15.01.21, 22:52 Dobrze, że masz na kogo zgonić.... Ja widzę klimat, a nie jakieś szczegóły.... Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Jest! 15.01.21, 21:08 O, ale cudnie niebiesko tajemniczo Apropos... strasznie przy tym śniegu żarta się zrobiłam... Wy tez tak macie? dwa obiady, trzy kolacje??? Co to będzie! Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Jest! 15.01.21, 21:19 witrood napisał: > Misiek. znaczy dobra do tulenia! tylko chop będzie musiał mieć długie ręce! Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Jest! 15.01.21, 21:22 witrood napisał: > Oponka raczej. ani to ani to... mię się równo rozkłada po całości ... taka się większa wtedy robiem (szkoda że nie wzwyż tylko )... cóż - więcej do kochania! Odpowiedz Link
witrood Re: Jest! 15.01.21, 21:24 Może wszyscy dawno już znają, ale ja dopiero teraz się dowiedziałem , że jest takie coś. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Jest! 15.01.21, 21:48 witrood napisał: > dopiero teraz się dowiedziałem , że jest takie coś A teraz wyobraź sobie jak wszyscy rzucają się na taką osobę, gdy chce przejść na zdrową dietę... Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Jest! 15.01.21, 22:25 witrood napisał: > Może wszyscy dawno już znają, ale ja dopiero teraz się dowiedziałem , że jest t > akie [url=https://odzywianie.hellozdrowie.pl/artykul-gorzka-prawda-o-tofi/]coś[ > /url]. > o! mam taką koleżankę w pracy... szczupła ogólnie, a badania wychodzą jej, jakby była słoniem... otłuszczona wątroba, parametry tłuszczowe; cholesterol, trójglicerydy że się lekarz za głowę złapał... bierze te same leki, co dają chorobliwie otyłym... no i żeby było śmieszniej niedoczynność tarczycy... a każde dziecko wie, że przy niedoczynności jest skłonnośc do nadwagi, a chudośc - przy nadczynności... no ona ma w drugą stronę (co jest podobniez bardzo rzadką odmianą). Odpowiedz Link
stasi1 Re: Jest! 16.01.21, 10:29 Obiady to tyle samo ale znowu zacząłem jeść słodycze. A miałem dopiero 24 Odpowiedz Link
sowa.zagrodowa Re: Jest! 15.01.21, 21:44 Cudnie I tak mi się muzycznie skojarzyło. Grzegorz Turnau - Twoja postać Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 15.01.21, 21:56 Muzycznie, wieczorową porą.... youtu.be/dZ5c3smA3Nk Odpowiedz Link
obrotowy mieszkasz w jakiejs bajce... 15.01.21, 22:22 szarlotka_ja napisała: > Śnieg a jeszcze Ci malo... Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 15.01.21, 22:55 na mojej kanapie na ten przykład nie ma ani grama a balkonu tylko 1/3 zapadana Odpowiedz Link
samysliciel Re: Jest! 15.01.21, 23:02 Jeśli bardzo byś chciała na kanapie, możesz przynieść z balkonu. Śnieg traktuję wyłącznie w kategorii ograniczenia, a tych już mam powyżej dziurek w nosie. Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 15.01.21, 23:16 tak bardzo to nie, tylko dementuję plotkę, że jest wszędzie mnie chyba akurat śnieg nie bardzo, się nie smutaj, za pół roku nie będzie po nim śladu Odpowiedz Link
samysliciel Re: Jest! 15.01.21, 23:30 Nie będzie śladu, albo nastąpi kolejna epoka lodowcowa, co wydaje się prawdopodobne patrząc na rozwój wypadków z ostatnich miesięcy. Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 16.01.21, 12:20 i mi się przypomniało, że na balkonie szczypiorek rośnie... pięknie zielony jest tylko trochę zesztywniał jakby Odpowiedz Link
witrood Re: Jest! 16.01.21, 16:55 No ma być bestyja przez dwa dni (internety wieszczą). Jaka temperatura w chutorze? Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Jest! 16.01.21, 16:56 Raczej sypie Rewelacja! Zapiąć biegówki i w drogę! U mnie ostatnio tylko Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 16.01.21, 17:06 i o goglach nie zapomnieć, bo zawiewa solidnie, że niewiele widać Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 16.01.21, 17:05 ładniutko mam wrażenie, że Szarlotkowe się robi coraz bardziej niebieskie... Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 16.01.21, 17:40 to oczywista oczywistość, Szarlotkowa choćby idealna gładkość śniegu jest zapierająca dech ale w tej zasypanej drodze też coś jest Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 17:45 Chyba nic w niej nie ma. Choćby z tego względu, że to pole uprawne. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 18:02 Ale nie droga. Zejdzie śnieg to specjalnie dla Ciebie fotę strzelę. W celach dowodowych. Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 16.01.21, 18:08 się nie upieram, jakby koleiny pod śniegiem, ale fakt kto gospodarzowi zabroni sę po polu pojeździć ciekawe, co tam uprawiają w środku lasu... trzymam Sila za słowo Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 18:12 To nie las. W starym sadzie wycięto jabłonie i zaorano pod zboże. Owies chyba w zeszłym roku na tej "drodze" rósł. Odpowiedz Link
green.amber Re: Jest! 16.01.21, 18:21 dobrze już dobrze... prawie wierzę a jak Sil obietnicy dotrzyma i wiosną z owsem zdjęcie wrzuci to już całkiem uwierzę Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 21:44 No tak. Jesienią tłumy ludzi obdzierają drzewa z jabłek. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jest! 16.01.21, 21:47 Też miałam kiedyś taką starą jabłoń w sadzie, ale ze dwa lata temu uderzył w nią piorun, złamał i drzewo uschło. Trzeba go było wyciąć. A jabłka miała przepyszne i co roku zbiór był bardzo obfity. Strasznie mi jej szkoda. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 21:55 Jabłonie w sadzie są mocno zdziczałe. Owoce są małe. Ale na sok jak znalazł. Ludziska workami je wywożą. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 22:10 Ma właściciela, ale po kawałku sprzedawany jest na działki budowlane. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jest! 16.01.21, 22:17 Czyli istnieje ryzyko, że niedługo sad zniknie całkowicie? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 22:24 Tak. Całe życie przez ten sad chodzę i ciężko mi się z tym pogodzić. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jest! 16.01.21, 22:31 A ja nigdy tam nie byłam więc w sumie jest mi wszystko jedno . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jest! 16.01.21, 22:51 U mnie na przedmieściach, na brzegach rzeki, rosły takie stare drzewa, które stanowiły zagrożenie. Były przeznaczone do wycinki ale, że były stare to się nimi ekolodzy zainteresowali. Regularnie tam akcje protestacyjne prowadzili, skutecznie uniemożliwiając pracę drwalom. W końcu miasto odpuściło. Tymczasem jednej nocy przyszły bobry i elegancko sobie owe drzewa na tamy przeznaczyły. Drzew już nie ma . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 16.01.21, 22:57 Czyli natura sama zdecydowała o wycince. Może czasem ludzie za bardzo się spieszą? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jest! 16.01.21, 23:31 Możliwe, ale w sumie miłe jest to, że bobry nadal są obecne, choć wydawało się, że się wyprowadziły z miasta Odpowiedz Link
witrood Re: Jest! 17.01.21, 14:01 U mnie też ładnie, chociaż z racji wcześniejszej godziny nie tak niebiańsko. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Jest! 17.01.21, 14:59 witrood napisał: > U mnie też ładnie, chociaż z racji wcześniejszej godziny nie tak niebiańsko. Ślicznie! A się chce wędrować w dal... O biegówkach nie myślałeś? Odpowiedz Link
witrood Re: Jest! 17.01.21, 15:27 Myślałem. Nawet dziś 6 osób w tym lesie na biegówkach widziałem. Chciałem już parę razy w poprzednich latach kupować, ale śniegu było po kilka dni w sezonie i nie było sensu. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Jest! 17.01.21, 16:02 witrood napisał: > Myślałem. Nawet dziś 6 osób w tym lesie na biegówkach widziałem. Chciałem już p > arę razy w poprzednich latach kupować, ale śniegu było po kilka dni w sezonie i nie było sensu. No to może warto zainwestować ... teraz, w związku z ociepleniem klimatu... zimy będą coraz sroższe Odpowiedz Link
witrood Re: Jest! 17.01.21, 16:10 No właśnie przeglądam. W skiteamie w promocji nawet cenowo jakiś kosmos, ale na allegro jeszcze ujdzie. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Jest! 17.01.21, 17:23 witrood napisał: > No właśnie przeglądam. W skiteamie w promocji nawet cenowo jakiś kosmos, ale na > allegro jeszcze ujdzie. też bym nie celowała w jakieś drogie... Do dobrej zabawy spokojnie wystarczą ze średniej półki, nawet w decathlonie czy innym go sporcie można wyhaczyć niezłe, a teraz pewnie sezonowe obniżki . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 17.01.21, 17:19 Był las, nie było nas, nie będzie nas, będzie las. Odpowiedz Link
anirat Re: Jest! 17.01.21, 18:43 U mnie jest śnieg, jest mróz, ale tak pięknie nie jest. Zazdroszczę. Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 17.01.21, 23:52 silencjariusz napisał: > Jest czego. Podlasie najładniejsze jest. Polemizowałabym.... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 17.01.21, 20:50 Dziś rzęsy sklejało. Teraz -22 jest. Wytrzymasz? Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Jest! 17.01.21, 23:23 silencjariusz napisał: > Dziś rzęsy sklejało. Teraz -22 jest. Wytrzymasz? -22° to temperatura na niedzielne spacery. W górach wspinałem się już przy -40°. Największym problemem była kruchość lodu - przy tak niskiej temperaturze po uderzeniu czekana rozpryskiwał się jak szkło. W tak niskich temperaturach gaz zamarza i gotowanie w namiocie jest problemem. Za poradą znajomego alpinisty-strażaka podgrzewałem pojemnik z gazem nad płomieniem świecy. Brzmi to szaleńczo, ale jest bezpieczne i działa. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 17.01.21, 21:15 Szarlotta słabo widzi, to i uroku dostrzec nie jest w stanie. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Jest! 17.01.21, 21:29 Szkoda, bo chciałem od zapominalskich ciap powyzywać. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Jest! 17.01.21, 22:05 Oczywiście, co chwilę Sil mi pisze, żem ciapa czy gapa Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Jest! 17.01.21, 23:49 Nie pamiętam, kiedy tak śnieg skrzypiał pod butami.... Odpowiedz Link