witrood 07.04.21, 19:49 tu tak koty o psy drzecie? Ładne słońce dziś nad morzem było. Wczoraj zresztą też nie najgorzej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Co 07.04.21, 19:53 Psikoty są fajne, ale żeby się aż tak emocjonować... to niezdrowotne. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Co 07.04.21, 21:01 Edukować trzeba niedpowiedzialnych właścicieli sierści. Odpowiedz Link
green.amber Re: Co 07.04.21, 21:12 a gdzie? ja na ten przykład nigdy swojego psa na smyczy nie wyprowadzam... a teraz wię, że będzie mandacik Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Co 07.04.21, 20:33 my tu kurde każdy w swoim grajdole zdołowani siedzimy prawie pod śniegiem, pozamykani w chałupach, a ten se tu wpada cały w skowronkach bo znad morza wrócił i się słoneczka nachapał... weź nie wkurzaj ludzi, Wituś! Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Co 07.04.21, 20:54 witrood napisał: > Nie wrócił. W niedzielę wraca. A żeby cię!... YYyy... znaczy: baw się dobrze, wypocznij też za nas! /dobrze, że na forum nie słychać, jak zgrzytam zębami/ Odpowiedz Link
apersona Re: Co 07.04.21, 21:22 prawda_we_mgle napisała: > my tu kurde każdy w swoim grajdole zdołowani siedzimy prawie pod śniegiem, poza > mykani w chałupach, a ten se tu wpada cały w skowronkach a już myślałam że o Silu mowa Odpowiedz Link
apersona Re: Co 07.04.21, 22:05 Ach bo tak radośnie dziarsko i władczo wpadłeś tu z nowiną ;p Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Co 07.04.21, 20:58 Piękny wiersz, Kochani, znalazłam... z 1869 r., a jakby uszyty na miarę dla nas SANAR Y la gente se quedó en casa Y leyeron libros y escucharon música Y descansaron y ejercitaron E hicieron arte y jugaron Y aprendieron nuevas formas de ser Y pararon Y escucharon a fondo Alguien meditó Alguien oró Alguien bailó Alguien conoció su sombra Y la gente comenzó a pensar diferente Y la gente se curó Y en ausencia de personas que vivían de maneras ignorantes, Peligrosas, sin sentido y sin corazón, Hasta la Tierra comenzó a curarse Y cuando el peligro terminó Y la gente se reunió Lamentaron por la gente muerta Y tomaron nuevas decisiones Y soñaron con nuevas visiones Y crearon nuevos modos de vida Y curaron la tierra completamente UZDROWIENIE I ludzie zostali w domu Przeczytali książki i słuchali muzyki I odpoczywali i ćwiczyli I zrobili sztukę i grali I nauczyli się nowych sposobów bycia I zatrzymali się I słuchali dokładnie Ktoś medytował Ktoś się modlił Ktoś tańczył Ktoś poznał jego cień Ludzie zaczęli myśleć inaczej I ludzie się wyleczyli I w przypadku braku ludzi, którzy żyli w ignorancki sposób, Niebezpieczne, bezsensowne i bez serca Nawet Ziemia zaczęła się leczyć I kiedy koniec niebezpieczeństwa I ludzie się spotkali Żałowali zmarłych ludzi I podjęli nowe decyzje I śnili o nowych wizjach I stworzyli nowe sposoby życia I całkowicie wyleczyli ziemię - Kathleen O 'Meara (1839-1888) Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Co 07.04.21, 20:59 translacja automatu, ale wiadomo, o co cho... nie traci głębi przekazu ... Odpowiedz Link
apersona Re: Co 07.04.21, 23:22 Za to sporty halowe i basenowe wyjęte spod prawa. Ciekawe co sil sądzi o wyprowadzaniu kaczątka bez smyczy bez kagańca a jak zaatakuje? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Co 07.04.21, 23:31 Na szczęście moje zdanie nie ma żadnego znaczenia. Są przepisy, które mam nadzieję będą z całą stanowczością egzekwowane. Kary finansowe to najlepszy sposób uświadamiania debili co do konieczności sprawowania nadzoru nad kundlem. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Co 07.04.21, 23:50 Oczywiście. Żeby to raz. Syczało, gęgało i szczypało. Spokojnie psiaro. To co piszą pismaki z gazet nie ma pokrycia w przepisach. Smycz i kaganiec nie są bezwzględnie wynagane. Dalej będziesz mogła puszczać kundla luzem. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Co 11.04.21, 12:02 Przydałby się przepis nakładający karę bezwzględnego więzienia dla każdego właściciela psa, który kogoś pogryzł (oraz oczywiście sowite odszkodowanie dla pogryzionego). Obowiązkiem właściciela powinno być pilnowanie niebezpiecznego zwierzęcia. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Co 11.04.21, 12:46 kevinjohnmalcolm napisał: > Przydałby się przepis nakładający karę bezwzględnego więzienia dla każdego właś > ciciela psa, który kogoś pogryzł (oraz oczywiście sowite odszkodowanie dla pogr > yzionego). Obowiązkiem właściciela powinno być pilnowanie niebezpiecznego zwierzęcia. Tak. ale kwestia jeszcze, jak rozwiązać sprawę pogryzienia psa przez psa... czyjś pies dotkliwie pogryzie mojego, i zazwyczaj scenariusz kończy się tak, ze właściciel, cały zawstydzony, mówi "bardzo przepraszam", zabiera swojego i robi szybką ewakuację... A ja zostaję z pogryzionym psem, którego trzeba leczyć, za niemałe pieniądze... Tu tez powinien by ć jakiś straszak prawny... albo rozwiązanie jak przy OC - jego pies pogryzł, to leczenie pokrywa jego OC. Odpowiedz Link
obrotowy pamietam tez fajny, tylko krotszy :) 08.04.21, 01:51 que seria la vida sin rosas una senda sin ritmo ni sangre un abismo sin noche ni dia. czy byloby zycie bez roz sciezka bez rytmu, bez krwi otchlania bez nocy, bez dnia /Garcia Llorca, 1934/ Odpowiedz Link
obrotowy nieprawda- psy mi lataja... 08.04.21, 01:46 a na kotach psow nie bede wieszal. Odpowiedz Link