GoĹÄ: DAREK R. IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 19.05.02, 03:37 Jak leci Rojkowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: oki Re: ROJEK -ROYEK IP: *.utp.pl 19.05.02, 21:43 moje panieńskie to Rojek.Jestem ze Szczecina,ale podobno rodzinę mam w Zielonej Górze.Może ktoś jest? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DAREK R Re: ROJEK -ROYEK IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 20.05.02, 02:29 Moj ojciec pochodzi z Bielic k/Pyrzyc,ale oni tam wyladowali po wojnie na przesiedlenia z regionu lodzkiego,jak dobrze pamietam to byla Dabrowa Rusiecka- czy cos takiego.Ja sie wychowalen w Kielcach,i na stare lata wyladowalem w Canada,gdzie w moim miescie (200 tys.)jest nastepna rodzina Rojek,ale ich pochodzenia nie znam.Rozmawialem tylko raz z p.Rojek i wiem,ze z moja rodzina nie maja nic wspolnego.mysle,ze teraz nie,ale jakies 200lat temu napewno mielismy wspolnego pra.....pradziadka. ROJEK-PISZCIE GDZIE MIESZKACIE zrubmy liste,gdzie nas po swiecie rozwialo. Pozdrawiam-DAREK ROJEK Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aniutek Re: ROJEK -ROYEK IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 25.05.02, 05:07 warszawski taxowkarz Stanislaw Rojek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lester Re: ROJEK -ROYEK IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 11.06.03, 05:37 Gość portalu: aniutek napisał(a): > warszawski taxowkarz Stanislaw Rojek Raczej Henryk Rojek taksiarz jeszcze przedwojenny zmarl bodaj w 1965 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ok Re: ROJEK -ROYEK IP: *.utp.pl / 10.0.0.* 08.06.02, 16:58 Gość portalu: oki napisał(a): > czekamy na zgłoszenia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Babsi Re: ROJEK -ROYEK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.05.02, 22:15 Znam Adama Rojka zamieszkalego w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mawi Re: ROJEK -ROYEK IP: 212.41.132.* 05.06.02, 12:58 Moja prababcia byla z domu Rojek. Kojarzy mi sie, ze pochodzila z Bielawy pod Warszawa, i prawie cala reszta rodziny tutaj obecnie mieszka - z tym ze nikt juz nie nazywa sie Rojek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hELA Re: ROJEK -ROYEK IP: *.thls.bbc.co.uk / 10.141.26.* / *.thls.bbc.co.uk 19.06.02, 22:50 W Nowym Jorku byl taki ks. pralat Royek, ale pewnie sie zachlal na smierc. Bywal pijany juz od dziewiatej rano. Chyba tez sporo kradl (mial kolekcje drogich samochodow) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: agnieszk Re: ROJEK -ROYEK IP: *. / *.H1.srv.t-online.de 20.06.02, 11:37 Z Beata Rojek z Warszawy chodzilam na studia - jej ojciec pracowal w MSZ. Rodzina Rojkow mieszka w Gliwicach. pozdrowienia Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszk Re: ROJEK -ROYEK IP: *. / *.H1.srv.t-online.de 20.06.02, 11:39 To jeszcze raz ja: rodzina Rojkow z Gliwic nie ma chyba nic wspolnego z rodzina Rojkow z Warszawy - nie jasno sie wyrazilam. Pozdrowienia Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bmp Re: ROJEK -ROYEK IP: green.d* / 10.9.60.* 21.06.02, 09:37 Rojkowie mieszkają w Piotrkowie Trybunalskim. Jak spotkam to jeśli nie zapomnę, powiem o tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ls Re: ROJEK -ROYEK IP: *.utp.pl / 10.0.0.* 27.06.02, 14:45 Jest ktos z Zielonej Góry? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: biker Re: ROJEK -ROYEK IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.02, 17:34 Znam Rojek z wodzislawia sl Wilchwy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DAREK R. Re: ROJEK -ROYEK IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 23.07.02, 14:02 Czyzby to bylo wszystko o naszym pieknym nazwisku,zaden(a) inny ROJEK sie nie zglasza-a szkoda,lecz czekamy wytrwale na dalsze zgloszenia.Darek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anton Re: ROJEK -ROYEK IP: 195.94.207.* 05.08.02, 15:25 Jeden mój znajomy, Tomek Rojek z Warszawy, występował w telewizji, w Rowerze Błażeja, a teraz jest w dominikańskim nowicjacie, Poznań, Kościuszki 99. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sara Re: ROJEK -ROYEK IP: 216.232.200.* 10.08.02, 08:52 Znam Macka Rojka (dla znajomych Kuba) z Dzierzoniowa w woj. dolnoslaskim. Wiem, ze mial (ma-?) ojca w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DAREK R. Re: ROJEK -ROYEK IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 20.08.02, 19:14 Gdzies ok.25 km odemnie znalazlem nastepnych ROJEK.z tym,ze p.Stanislaw Rojek juz nie zyje.a zona jest canadyjka,i mieli dwoje dzieci.Zadne z nich nie mowi po polsku.ale chociaz nasze nazwisko wymawiaja czysto po polsku.PZDR.Czekam na dalsze zgloszenia!!!Darek Rojek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bmp Re: ROJEK -ROYEK IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 22:46 Rojkowie, o których pisałem że mieszkają w piotrkowie pochodzą z kresów. O wątku powiadomiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DAREK R. Re: ROJEK -ROYEK IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 20.04.03, 17:37 Ponad osiem miesiecy ciszy,wiec znowu trzeba wznowic poszukiwania w naszym klubie.O WESOLYCH SWIAT WIELKANOCNYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pachnacy Re: ROJEK -ROYEK IP: 24.83.56.* 22.04.03, 22:23 Ty szukasz ROJEK,a ja szukam SROJEK-TYSZ LADNIE-NIE-PACHNACY. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bagnisty Re: ROJEK -ROYEK IP: 24.83.56.* 09.05.03, 18:46 A ja rodziny-GNOJEK-Bagnisty- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wgawin Re: ROJEK -ROYEK IP: 195.94.201.* 29.05.03, 16:27 Kolega: Bogsan Rojek + 3 - b.rojek@radom.net Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorot prawie Rojek IP: 217.67.195.* 18.06.03, 13:09 Mój wujek mówi do swej żony per "Ryjku". :) Jednakowoż brzmi to co najmniej zabawnie, gdyż wujek nie wymawia "r" i w związku z tym do cioci mówi "Yyyyyjku". :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tai-pan13 Re: ROJEK -ROYEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.03, 19:57 Witam! Wiem, że siostra mojej babci - Władysława Wlazło wyszła za mąż za Henryka Rojka. Mieli dwoje dzieci: Witka i Teresę, zamieszkałych w woj.lubelskim / okolice Lubartowa chyba/. pozdrawiam - tai-pan13 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ROJEK -ROYEK IP: *.mp.pi.se 19.07.03, 16:07 Czesc Darek nazywam sie Rojek po ojcu mieszkam w Szwecji.Nasze nazwisko pochodzi z herbu Rawicz pszyszlo do Polski z Wegier lub Czech jest to sprawdzone w herbiarzu na UJ w Krakowie.Ojciec pochodzil z Wisnicza niedaleko Bochni.Pozdrawiam Ciebie I wszystkich szlachciorow Rojkow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: znajoma Re: ROJEK -ROYEK IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 20.07.03, 09:33 Znam pania Irene Rojek. Mieszka w Krakowie.Ma dwoch synow. Jeden mieszka rowniez w Krakowie, a drugi w Honolulu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DAREK R. Re: ROJEK -ROYEK IP: *.eyrkonaeac01.dialup.ca.telus.com 23.07.03, 01:23 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Czesc Darek nazywam sie Rojek po ojcu mieszkam w Szwecji.Nasze nazwisko > pochodzi z herbu Rawicz pszyszlo do Polski z Wegier lub Czech jest to > sprawdzone w herbiarzu na UJ w Krakowie.Ojciec pochodzil z Wisnicza niedaleko > Bochni.Pozdrawiam Ciebie I wszystkich szlachciorow Rojkow -------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------- Czesc Ewa!Dzieki serdeczne za informacje,o ktora przyznam Ci sie szczerze nigdy nie myslalem.Ale teraz to dobrze wiedziec. PZDR.Darek Rojek.Windsor ONT Canada. Odpowiedz Link Zgłoś
abc26 Re: ROJEK -ROYEK 23.07.03, 16:52 niedawno bedac w Grodzcu kolo Katowic, natknelam sie na cmentarzu na grob rodziny Rojkow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Urszula Rojek Rojek IP: 213.143.118.* 01.08.14, 10:10 www.dienetteoperette.at Pozdrawiam, Urszula Rojek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: acd24 Re: Rojek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.14, 20:28 Widzę, że wszyscy raczej z drugiego końca kraju. Pozdrowienia od Rojków z pomorza:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwona Rojki IP: *.play-internet.pl 15.10.14, 22:56 Nazwisko '' Rojek '' Jest bardzo popularne na śląsku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krzysztof Rojek Pochodzenie nazwiska Rojek IP: *.range86-180.btcentralplus.com 24.01.15, 10:20 Moja rodzina [Rojek] pochodzi z okolic Warszawy [ ojciec z Kozolup, matka z Miedzylesia] w tych okolicach do dzis mieszkaja Rojki. Ja urodzilem sie w Bielawie [Dolny Slask] nastepnie wyjechalem do Gliwic, tam sie ozenilem a obecnie mieszkam wraz z rodzina w Manchester [U.K] Odpowiedz Link Zgłoś
prins75 Re: ROJEK -ROYEK 23.10.16, 20:46 Marcin Rojek mieszkam w okolicach Słupska. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomek Re: ROJEK -ROYEK IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.16, 21:52 Tomasz Rojek z Opola rodzina pochodzi z okolic Starachowic miejscowość Trębowiec Odpowiedz Link Zgłoś
ewar59 Re: ROJEK -ROYEK 09.02.17, 23:28 Witam. Nazywam się. Ewa Rojek. Mój mąż Marian urodził się w Borkowie parafia Garbów ok. 20 km od Lublina. Czy ktoś pochodzi z tamtych stron? Chciałby wiedzieć skąd wywodzi się jego rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś