uny 15.07.09, 11:35 może zaproponujecie coś smacznego, jakąś restauracje co to warto ją odwiedzić, albo co. obojętnie gdzie, proszę tylko żeby była na tereni naszego kraju. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gapuchna Re: głodny jestem 15.07.09, 11:46 moje naleśniki )) jestem w tym mistrzem, obojętnie, słodkie, wytrawne. Odpowiedz Link
uny Re: głodny jestem 15.07.09, 11:51 wprosiłbym sie na w/w. ale chyba nie wypada. ehh były takie naleśniki co to mi okrutnie smakowały. i jeszcze trzeba sie było nakłucić, że za grube albo za cienkie. było mineło. Odpowiedz Link
gapuchna Re: głodny jestem 15.07.09, 12:00 280 km to ciut dużo )) Nauczę cię!, zobaczysz )))) Odpowiedz Link
uny Re: głodny jestem 15.07.09, 12:04 dużo to 2800. przy 280 może wystąpić lekkie zmęczenie. Odpowiedz Link
uny Re: głodny jestem 15.07.09, 12:31 ja nie sugeruje. naprawdę smakowały te naleśniki. chyba były ostatnią potrwą jaką u Niej zjadłem. miała dziewczyna talent. Odpowiedz Link
gapuchna Re: głodny jestem 15.07.09, 12:38 Jak nie sugerujesz, to dobrze. Wolę, jak jest po mojemu Odpowiedz Link
salsa13 Re: głodny jestem 15.07.09, 12:36 Mam zaprzyjaźnioną knajpę z jednym z 12 najlepszych kucharzy w kraju. Jedzonko obłędnie pyszne. Przybywaj! Odpowiedz Link
uny Re: głodny jestem 15.07.09, 12:40 a coś konkretnego polecisz? w wykonaniu tego kucharza oczywiście. Odpowiedz Link
salsa13 Re: głodny jestem 15.07.09, 12:45 No jak będziesz już blisko, to zadzwoń, coś polecę Odpowiedz Link
kawamija Re: głodny jestem 15.07.09, 16:10 przeczytałam ten wątek i zebrało mi sie na kulinarne wspomnienia.... najlepsza golonka, no niebo w gębie "Babskie jadło" niedaleko Gostynina.....no nadal czuje Ten Smak... zupa z dyni w Nałęczowie - po prostu bomba rybki moje ukochane ..mniam.mniam.......Frąknowo żurek...........no normalnie staropolski Zur - Zdunki koło Ełku........hmmmmmmm oooo........a i jagodzianki z Olsztynka - kto raz zjadł ten wie........... echhhhhhhhh..............pójdę sobie coś zjem -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: głodny jestem 15.07.09, 17:21 uny, jeśli preferujesz kuchnię domową to.... wprosimy się wszyscy do dwugroszówki na jego przepyszną pomidorówkę (aaaaaa zabije mnie za to ). i jeśli lubisz kuchnię tradycyjną to polecam polskie jadło, byłam tam ostatnio z pewnym dżentelmenem i.... odleciałam ;-D Odpowiedz Link
robert.83 Re: głodny jestem 15.07.09, 18:22 A piliście to ich słynne piwo z dżemem? Tak mi się skojarzył dżentelmen z dżemem... dżemelmen? Dżemenel? Dżemenelmen? Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: głodny jestem 15.07.09, 18:27 cóż, muszę przyznać, że ów dżemelmen miał w sobie tyle słodyczy, że nawet najsłynniejsze piwo z dżemem było mi zbędne ;-D Odpowiedz Link
aglajaaa Re: głodny jestem 15.07.09, 19:05 A gdzież to "rosną" tacy słodcy dżemelmeni(?) Odpowiedz Link
kawamija Re: głodny jestem 15.07.09, 19:26 aglajaaa napisała: > A gdzież to "rosną" tacy słodcy dżemelmeni(?) > mam takie skojarzenie: ex robił świetne naleśniki i zajebisty sernik na zimno...........i mimo jest ex...........więc kto rolę naleśników w związku okreslic zdoła, ten............... będzie wiedział............jeść czy nie jeść....oto jest pytanie -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
piorex12 Re: głodny jestem 15.07.09, 20:55 Ugotuj sobie to co lubisz1 Bo ja tak robię! Odpowiedz Link
evikon Re: głodny jestem 15.07.09, 21:01 Kilka dni temu byłam w Supraślu w barze Jarzębinka, który jest prowadzony przez mistrzynię Polski w robieniu babki ziemniaczanej i kiszki ziemniaczanej oraz robi też przepyszne pyzy z mięsem (zapomniałam ich nazwę). Przepyszne i polecam wszystkim. Odpowiedz Link