17lipiec1976 09.08.09, 18:11 pewne rzeczy zdarzyly sie juz, teraz, natychmiast. i nie mysle w tej chwili o milosci. czemu na prawie wszystko musimy czekac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawamija Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 18:38 dzis sporo na forum było o tym co mamy a nie widzimy............ czekamy pewnie na realizacje swoich marzeń...............zapominając o tym co DZIS........TERAZ........ -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 18:50 dzis i teraz moze dla mnie nie istniec, bo to moje dzis i teraz jest cholernie beznadziejne. Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:01 Hmmm... możemy się dziś licytować. Jak patrzę na swój żywot tak ogólnie to dochodzę do takiego wniosku: Dotąd miałem cholernego farta. Los mnie oszczędzał, podtykał szanse, pomyślne wiatry, nie gnoił... żyję w kraju bez wojen, mam wszystkie kończyny, widziałem kiedyś kogoś brzydszego ode mnie (czyli tak całkiem najbrzydszy nie jestem)), uważam się za inteligentnego... To dlaczego nie potrafię tego wykorzystać???????? W tak szklarniowych warunkach powinienem płakać ze szczęścia! I wniosek nasuwa się taki - że muszę się bardziej starać. Jestem to WINIEN tym wszystkim, z którymi los obchodzi się dużo ostrzej nie dając szans. Lipiec, przepraszam, że się podpinam pod wątek, ale i ja dziś czuję się źle i jakoś nie tak. Nie wiem co TY o tym myślisz... ale jak ja czytam słowa takiej fajnej kobiety o beznadziejności to jest mi lżej. Lżej dlatego, że to musi siedzieć w naszych głowach. To tylko nasz stan myśli. Jak migrena. Odpowiedz Link
kawamija Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:07 ojjjjj......Lipieeeeeeeeccc.......... bez dzis nie ma jutra............ p.s LIpiec, Robert ja siedze w pracy - zapraszam.................... zobaczycie jak moze dzis być mało fascynujące i monotonne -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
uny Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:10 co ty gadasz?! jak mało fascynujące? eh ty... Odpowiedz Link
kawamija Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:24 tak gadam ))))))) Uny pozdrawiam -*-*-*- ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam..... Odpowiedz Link
uny Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:29 dziekuje za pozdrowienia -"odpozdrawiam" Odpowiedz Link
zabelina Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:12 mnie zawsze pomaga myśl, że nie urodziłam się chińskim rolnikiem (jak co 5 mieszkaniec naszego globu Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:14 Konkret. A mówią, że to kobiety potrzebują miliona słów. O to mi chodziło właśnie. Odpowiedz Link
zabelina Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:26 ale sam powiedz...czy to nie podnosi na duchu? Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:00 Mnie podnosi. Wyobrażam sobie jak Żółty Farmer obśmiewa się z moich problemików . Jemu partia zagląda nawet do łóżka a co tydzień ktoś z wioski po prostu "znika"... a tu jakiś przeżarty białas narzeka na korki i wolny internet w pracy i że mu jakoś smutno. Odpowiedz Link
evikon Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:33 Oj widzę że nie tylko ja mam dziś zły dzień - mówiąc krótko doła. A po przeczytaniu wpisu Roberta zaczęłam się śmiać, ale to był śmiech przez łzy. Pół dnia zastanawiam się czego ja właściwie chcę, jestem zdrowa (tak mi się przynajmniej wydaje), mam dobrą pracę a więc na finanse nie narzekam, mam własne duże mieszkanie, samochód, dwóch wspaniałych synów, gdzieś tam faceta z którym co jakiś czas się spotykam.....a jest mi źle. Nawet bardzo źle Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:38 Czy to dzisiaj taki dzień? Mogłabym napisać, że mam doła jak Rów Marjański, albo i lepiej. Odpowiedz Link
mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:39 a jednak...w tym naszym zyciu...przychodzą chwile kiedy...coś się spełnia...nabieramy tekiego wiatru w żagle...że moglibycmy wpłynąć choćby na ocean..sami ...i góry przenosić...pagórek..po pagórku a jeśli to się zdarza...to ostatecznie nie jest źle no chyba że się mylę Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:44 Byłem kiedyś na oceanie. No nie sam co prawda. Miesiąc. Nigdy później nie czułem takiej wolności. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:47 Ja taką wolność czuję latając. Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:51 Latając? Chyba bym się sfajdał ze strachu. Lot samolotem to wszystko na co mnie stać... a i to z nieokreślono-zielonym kolorem na licu. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:57 Żartujesz? Uwielbiam latać. Mam nawet za sobą lot balonem, co było moim marzeniem. I najśmielsze wyobrażenia, przykryły przeżycia, bo było niesamowicie. Odpowiedz Link
mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:57 latając????...może kiedyś się ośmielę póki co ..zupełnie starcza mi 3 w skali B...do pełni szczęścia kurczę...mam coś co mi daje szczeście..co mnie uwalnia od bycia zawsze...wszędzie...obecną uświadomiłam to sobie właśnie...mam gdzie być nieobecną ...zupełnie obecną będąc epokowe odkrycie i już za tydzień...ech.... Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:00 mappi, zdradzisz, co to takiego? Uzmysłowiłam sobie, że oprócz latanie to jeszcze jedna rzecz, bardziej miejsce tak na mnie działa... A może namowie Was na lot np. balonem? Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:46 To "łazi" po ludziach jak ból głowy/przeziębienie. Ja dziś obejrzę sobie G.I.Joe. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:49 Ale co to jakaś epidemia? Antidotum nam potrzebne Muszę poszukać jakiejś książki, która mnie zajmie. Odpowiedz Link
mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:55 Jeździłam dzisiaj. Jakoś nie pomogło, ba wręcz przeciwnie, bo wokół same rodziny, pary, poczułam się jakaś dziwna, inna, choć normalnie mi to kompletnie nie przeszkadza. Odpowiedz Link
mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:00 a ja jechałam dzisiaj...samochodem po siódemce wszedzie mijały mnie roześmiane buzie...rodzin ..par itd jadące na urlop lub wracające ...zabrakło mi pasażera....fizycznie odczułam ból z tego powodu normalnie też mi to nie przeszkadza Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:17 moi Drodzy.... nie pociesza mnie to, ze inni maja gorzej, ze nie jestem jakims chinskim farmerem czy cos takiego. dzisiaj przespalam prawie caly dzien, bo nie mialam pomyslu co ze soba zrobic. i zwyczajnie nie chcialo mi sie samej isc na spacer czy np na zakupy ciuchowe. zauwazylam, ze sie prawie w ogole nie usmiecham, w pracy zmuszam sie do tego. w pracy musze sie usmiechac, patrze w lustro i widze smutna kobiete, ktorej sie nie udalo. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:22 czasem mysle, ze tylko ja jedna tak mam popieprzone Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:27 Lipcowa nie Ty jedna. Jas też się szarpie juz dobrych kilka lat i tak se myśle, że może po 40 wzzystko sie odmieni. Odpowiedz Link
mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:29 Lipcu...nie Ty jedna ....zupełnie nie wiem co mam napisać celem pocieszenia... że to że będzie lepiej....dobrze....że się zycie zmienia i zmieni??? tak nie będę pouczać ,,,myślę...nawiązując do siebie....że coś jest takiego w człowieku że jeśli nie sięgnie dna...to się nie przebudzi jeśli się nie znienawidzi i nie znielubi...to nigdy nie dojdzie do przekonania ...że czas wyciągnąc inną maskę...bo z tą nie da się już żyć... normalnie nie będę powtarzać frazesów... krótko...też mam takie chwile... przychodzą... ...i przechodzą i zawsze coś wnoszą...coś pozostawiają i w tym wszystkim to jest chyba najbardziej pozytywna rzecz p.s. zresztą nie wiem...sama mam dzisiaj kiepską formę pogódź się z tym... Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:32 moja sytuacja jest beznadziejna, musze sie pogodzic z tym, ze bede do konca zycia samotna, musze po prostu to polubic, bo nie widze innego wyjscia. sorry, ze Wam tak ciagle smucę, ale zawsze kiedy jest weekend i sama siedze w domu, to tak mam. beznadzieja. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:34 w sumie troche jestem sama temu winna, wczoraj znajoma chciala sie ze mna spotkac, ale jakos nie mam z nia tematu i wykrecilam sie. a dzisiaj chcial przyjechac do mnie brat i tez sie wykrecilam. Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:37 Lipcowa taka izolacja tylko pogorszy sytuacje, bo jak się przyzwyczaiasz to zaczniesz unikac ludzi. Później zostanie juz tylko towarzystwo samego sibie, bo ludzie odtrącani niechętnie wyciągają kolejny raz łapke Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:40 chyba masz racje, ale z ta laska naprawde nie mam ochoty na spotkania, nie umiem i nie mam o czym z nia rozmawiac, z innymi sie spotykam i jest super. przeciez nie musze sie spotykac z kazdym kto mnie o to poprosi. prawda? a brat? on przyjezdza tylko wtedy kiedy czegos chce. jest o 17 lat starszy i tez nie mam z nim tematów do rozmow. Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:43 17 lat to rzeczywiście przepaćść A widzissz jednak sie spotykasz z ludźmi więc źle nie jest Odpowiedz Link
mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:40 robiłam tak jak Ty...identycznie...i to całkiem niedawno nawet forum odstawiłam...zupełnie a teraz żałuję tego...straconego czasu...kontaktów...znajomości jak się zamykamy, izolujemy...i dodatkowo unikamy kontaktów nie ma co liczyć że ktoś z uporem maniaka bedzie walił w drzwi... bo nie będzie. Lipcu...nie rób tego...nie tak!!! po tym będzie jeszcze trudniej...będziesz odczuwać głód...głód ludzi niezaspokojony Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:43 mappi, ale naprawde nie mam ochoty spotykac sie z niektorymi ludzmi... Odpowiedz Link
mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:51 ok..to jestem uspokojona przestraszyłam się że to własnie tak strasznie może wyglądać ...ale nie Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:55 na szczescie nie. mam grono znajomych, z ktorymi bardzo lubie sie spotykac w tym gronie jest tez moja szefowa Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:57 Lipiec to nie jest tak znowu źle z Toba Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:59 wiesz co frip, nie jest zle? moze tak calkiem nie, ale fakt jest faktem, ze czesto placze, za czesto. Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:04 A ja nie płacze nigdy nie płakałem, bo nie potrafie To rodzinne A dostałem w kość Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:07 a co robisz, zeby dac upust swoim smutkom? Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:10 Ide na koncert metalowy Pakerze A teraz wpadłem na pomysł co by sie na taniec zapisać Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:12 taniec? dobry pomysl towarzyski czy jakis inny? Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:29 no i dobrze moze kiedys ze mna zatanczysz Odpowiedz Link
raf.1 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:51 ee.. Ty..,a co w tamtym wątku? olałeś?? to niezły producent z Ciebie.. Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:05 Przeczytałem, co nie oznacza, że powinienem skomentowac Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:33 Co moga pozostawić dołki??? A pogodzenie się = poddanie i rezygnacja Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:40 Lipcowa Ty sie nie poddawaj tylko zrób plan jak możesz wyjść z dołka Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:42 a to trzeba robic jakis plan? mam pare pomyslow, tylko niestety tak jak napisalam w pierwszym poscie tego watku, musze poczekac az to zrealizuje, a to niestety troche potrwa Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:45 no własnie Lipcowa bez walki nie ma co składac broni Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:47 tylko, ze mi sie nie chce, nie mam ochoty, chyba jakas deprecha czy co? Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:49 Mi tez sie nie chce czasami ale jest iskierka nadziei i dopóki ona sie tli to piłka w grze Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:53 My tu pitu pitu... a ludzie niezłe piosenki potrafią o tym zrobić. Kukiz - Jest taki dzień Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:58 tak znam ja. fajna piosenka Mówisz mi, że ty Od życia masz za mało Że ci smutno, że ci źle Nie wiesz dokąd iść I że coś ci się stało Że masz dosyć nawet mnie Patrzysz gdzieś tam w dal I jesteś nieobecna W swoim świecie sobie śnisz W oczach widzę strach Przykryty łzami z lekka Nie bój się, zaśpiewam ci, że: Jest taki dzień I każdy tak ma Że czasem jest źle Że jakoś nie tak A potem jest noc I znowu jest dzień I uwierz mi, że Uśmiechniesz znów się Proszę słuchaj już Ja też czasami płaczę Kiedy mnie nie widzi nikt Dzisiaj jakoś źle A jutro jest inaczej Przestań już ! Zaśpiewam ci, że: Jest taki dzień I każdy tak ma Że czasem jest źle Że jakoś nie tak A potem jest noc I znowu jest dzień Uwierz mi, że Uśmiechniesz znów się Wszystko, co na świecie Wszystko ma swój czas Raz jest dobrze, a raz nie Czasem krzykniesz: "nie" A czasem cichuteńko powiesz: "tak" Tak jest Bo jest taki dzień I każdy tak ma Że czasem jest źle Że jakoś nie tak A potem jest noc I znowu jest dzień Uwierz mi, że Uśmiechniesz znów się Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:59 Tak jest. Show must go on! Mam tak czasem, że ten niewiadomocoizm przekuwam w złość. Budzę się następnego dnia z myślą: Chodź!! Upuśćmy sobie trochę krwi! Nikt kuźwa nie mówił, że będzie łatwo. Chcesz czegoś od życia to sobie weź. Albo chociaż próbuj!* *Chcesz mieć dobrze to sobie zrób! Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:03 chcesz miec dobrze to sobie zrob. nie uzalezniaj swojego dobra i szczescia od innych, bo inni odchodza i zabieraja Twoje szczescie, a kiedy sam bedziesz je tworzyl to nawet jak ktos odejdzie to ono pozostanie??? Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:12 Nie uzależniaj swojego dobra i szczęścia wyłącznie od innych. Ani wyłącznie od tego co "było". Ok, wspominaj, śmiej się tamtymi radościami - one są Twoje na zawsze. Ale nie zamykaj się na nowe, na to co "będzie". Dbaj o to, dawaj siebie... próbuj sama sobie zaimponować. Sama siebie porozpieszczaj i doceń. Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:16 "Czekanie sprawia, że gorzknieje cała słodycz w nas" Odpowiedz Link
robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:15 Bo czekanie bywa piekielnie rozkoszne. Bo czekania jest tak dużo, że niektórzy w nim znajdują sedno sprawy, niektórzy je lubią... Wino. Striptease. Ogród... czekanie. Odpowiedz Link
w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:18 mmmm... podoba mi sie to co napisales aczkolwiek jest chyba granica czekania, za ktora napiecie staje sie nieznosne Odpowiedz Link
frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:29 A wyobraź sobie, że czekasz pół życia na cos co każdy ma od urodzenia?? Otrzymujesz to dajmy na to w wieku 35 lat i co wtedy ?? Kawał życia zmarnowane setki szans przepadły kto Ci wtedy wróci te lata?? Ja w czekaniu widze bezsens i marnowanie własnego życia Odpowiedz Link
w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:17 Kazdej kobiecie przytrafia sie dzien kiedy mysli, ze jest stara i brzydka i ze generalnie wszystko za nami nie przed nami (facetom pewnie tez sie to przytrafia ). Nie ma co pisac truizmow, nie da sie w takiej sytuacji zreszta pocieszyc (bo jak???). Lepiej poplakac, czasem nawet poryczec, upuscic emocji. I nie przejmowac sie tym dolkiem. Dzis jest tak, jutro siak i tyle. Trzymaj sie Lipcowa . Ja trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:22 dzieki wruda... ja nie mysle o tym, ze jestem stara i brzydka, bo... tak chyba nie jest. jestem smutna i rozgoryczona moja sytuacją. po prostu Odpowiedz Link
w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:53 "stara i brzydka" bylo umowne . , przytulam Odpowiedz Link
w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:03 jako publicznosc . ale za to bede miec oryginalny australijski szalik kibica Odpowiedz Link