Dodaj do ulubionych

czasem chcialabym zeby

09.08.09, 18:11
pewne rzeczy zdarzyly sie juz, teraz, natychmiast.
i nie mysle w tej chwili o milosci.
czemu na prawie wszystko musimy czekac?
Obserwuj wątek
    • kawamija Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 18:38

dzis sporo na forum było o tym co mamy a nie widzimy............

czekamy pewnie na realizacje swoich marzeń...............zapominając o tym co
      DZIS........TERAZ........

-*-*-*-
      ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś sam.....
      • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 18:50
        dzis i teraz moze dla mnie nie istniec, bo to moje dzis i teraz jest cholernie
        beznadziejne.
        • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:01

Hmmm... możemy się dziś licytowaćsmile.

Jak patrzę na swój żywot tak ogólnie to dochodzę do takiego wniosku:
          Dotąd miałem cholernego farta. Los mnie oszczędzał, podtykał szanse, pomyślne wiatry, nie gnoił... żyję w kraju bez wojen, mam wszystkie kończyny, widziałem kiedyś kogoś brzydszego ode mnie (czyli tak całkiem najbrzydszy nie jestembig_grin)), uważam się za inteligentnego...

To dlaczego nie potrafię tego wykorzystać???????? W tak szklarniowych warunkach powinienem płakać ze szczęścia!

I wniosek nasuwa się taki - że muszę się bardziej starać. Jestem to WINIEN tym wszystkim, z którymi los obchodzi się dużo ostrzej nie dając szans.

Lipiec, przepraszam, że się podpinam pod wątek, ale i ja dziś czuję się źle i jakoś nie taksad. Nie wiem co TY o tym myślisz... ale jak ja czytam słowa takiej fajnej kobiety o beznadziejności to jest mi lżej. Lżej dlatego, że to musi siedzieć w naszych głowachsmile. To tylko nasz stan myśli. Jak migrenasmile.
          • kawamija Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:07

ojjjjj......Lipieeeeeeeeccc..........

bez dzis nie ma jutra............

p.s LIpiec, Robert ja siedze w pracy - zapraszam....................
            zobaczycie jak moze dzis być mało fascynujące i monotonne smile

-*-*-*-
            • uny Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:10
              co ty gadasz?! jak mało fascynujące? eh ty...
              • kawamija Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:24

tak gadam smile)))))))

Uny pozdrawiam smile

-*-*-*-
                • uny Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:29
                  dziekuje za pozdrowienia -"odpozdrawiam"
          • zabelina Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:12
            mnie zawsze pomaga myśl, że nie urodziłam się chińskim rolnikiem (jak co 5
            mieszkaniec naszego globusmile
            • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:14

Konkret.

A mówią, że to kobiety potrzebują miliona słów. O to mi chodziło właśniesmile.
              • zabelina Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:26
                ale sam powiedz...czy to nie podnosi na duchu?smile
                • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:00

Mnie podnosi. Wyobrażam sobie jak Żółty Farmer obśmiewa się z moich problemików
                  big_grin. Jemu partia zagląda nawet do łóżka a co tydzień ktoś z wioski po prostu
                  "znika"... a tu jakiś przeżarty białas narzeka na korki i wolny internet w pracy
                  i że mu jakoś smutnobig_grinbig_grinbig_grinbig_grin.
    • evikon Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:33
      Oj widzę że nie tylko ja mam dziś zły dzień - mówiąc krótko doła.
      A po przeczytaniu wpisu Roberta zaczęłam się śmiać, ale to był śmiech przez łzy.
      Pół dnia zastanawiam się czego ja właściwie chcę, jestem zdrowa (tak mi się
      przynajmniej wydaje), mam dobrą pracę a więc na finanse nie narzekam, mam własne
      duże mieszkanie, samochód, dwóch wspaniałych synów, gdzieś tam faceta z którym
      co jakiś czas się spotykam.....a jest mi źle. Nawet bardzo źle sad
      • mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:38
        Czy to dzisiaj taki dzień? Mogłabym napisać, że mam doła jak Rów Marjański, albo
        i lepiej.
      • mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:39
        a jednak...w tym naszym zyciu...przychodzą chwile
        kiedy...coś się spełnia...nabieramy tekiego wiatru w żagle...że moglibycmy
        wpłynąć choćby na ocean..sami

...i góry przenosić...pagórek..po pagórku

a jeśli to się zdarza...to ostatecznie nie jest źle
        no chyba że się mylę
        smile
        • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:44

Byłem kiedyś na oceaniesmile. No nie sam co prawda. Miesiąc.
          Nigdy później nie czułem takiej wolności.
          • mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:47
            Ja taką wolność czuję latając.
            • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:51

Latając? Chyba bym się sfajdał ze strachusmile. Lot samolotem to wszystko na co
              mnie stać... a i to z nieokreślono-zielonym kolorem na licu.
              • mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:57
                Żartujesz? Uwielbiam latać. Mam nawet za sobą lot balonem, co było moim
                marzeniem. I najśmielsze wyobrażenia, przykryły przeżycia, bo było niesamowicie.
            • mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:57
              latając????...może kiedyś się ośmielę
              póki co ..zupełnie starcza mi 3 w skali B...do pełni szczęścia

kurczę...mam coś co mi daje szczeście..co mnie uwalnia od bycia
              zawsze...wszędzie...obecną

uświadomiłam to sobie właśnie...mam gdzie być nieobecną ...zupełnie obecną będąc

smile

epokowe odkrycie smile

i już za tydzień...ech.... smile
              • mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:00
                mappi, zdradzisz, co to takiego?
                Uzmysłowiłam sobie, że oprócz latanie to jeszcze jedna rzecz, bardziej miejsce
                tak na mnie działa...
                A może namowie Was na lot np. balonem?smile
      • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:46

To "łazi" po ludziach jak ból głowy/przeziębieniesad.
        Ja dziś obejrzę sobie G.I.Joebig_grin.
        • mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:49
          Ale co to jakaś epidemia? Antidotum nam potrzebne smile
          Muszę poszukać jakiejś książki, która mnie zajmie.
          • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:52

Może rower?
            • mgliste.marzenie Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 19:55
              Jeździłam dzisiaj. Jakoś nie pomogło, ba wręcz przeciwnie, bo wokół same
              rodziny, pary, poczułam się jakaś dziwna, inna, choć normalnie mi to kompletnie
              nie przeszkadza.
              • mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:00
                a ja jechałam dzisiaj...samochodem po siódemce
                wszedzie mijały mnie roześmiane buzie...rodzin ..par itd
                jadące na urlop lub wracające

...zabrakło mi pasażera....fizycznie odczułam ból z tego powodu sad

normalnie też mi to nie przeszkadza
                • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:17
                  moi Drodzy....
                  nie pociesza mnie to, ze inni maja gorzej, ze nie jestem jakims chinskim
                  farmerem czy cos takiego.
                  dzisiaj przespalam prawie caly dzien, bo nie mialam pomyslu co ze soba zrobic. i
                  zwyczajnie nie chcialo mi sie samej isc na spacer czy np na zakupy ciuchowe.
                  zauwazylam, ze sie prawie w ogole nie usmiecham, w pracy zmuszam sie do tego. w
                  pracy musze sie usmiechac,
                  patrze w lustro i widze smutna kobiete, ktorej sie nie udalo.
                  • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:20
                    sad rozumiem Cie Lipcu.
                    • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:22
                      czasem mysle, ze tylko ja jedna tak mam popieprzoneuncertain
                      • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:27
                        Lipcowa nie Ty jedna. Jas też się szarpie juz dobrych kilka lat i
                        tak se myśle, że może po 40 wzzystko sie odmieni.
                      • mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:29
                        Lipcu...nie Ty jedna
                        ....zupełnie nie wiem co mam napisać celem pocieszenia...
                        że to że będzie lepiej....dobrze....że się zycie zmienia i zmieni???
                        tak nie będę pouczać
                        ,,,myślę...nawiązując do siebie....że coś jest takiego w człowieku że jeśli nie
                        sięgnie dna...to się nie przebudzi
                        jeśli się nie znienawidzi i nie znielubi...to nigdy nie dojdzie do przekonania
                        ...że czas wyciągnąc inną maskę...bo z tą nie da się już żyć...
                        normalnie

nie będę powtarzać frazesów...
                        krótko...też mam takie chwile...
                        przychodzą...
                        ...i przechodzą

i zawsze coś wnoszą...coś pozostawiają
                        i w tym wszystkim to jest chyba najbardziej pozytywna rzecz

p.s. zresztą nie wiem...sama mam dzisiaj kiepską formę
                        pogódź się z tym...
                        • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:32
                          moja sytuacja jest beznadziejna, musze sie pogodzic z tym, ze bede do konca
                          zycia samotna, musze po prostu to polubic, bo nie widze innego wyjscia.
                          sorry, ze Wam tak ciagle smucę, ale zawsze kiedy jest weekend i sama siedze w
                          domu, to tak mam. beznadzieja.
                          • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:34
                            w sumie troche jestem sama temu winna, wczoraj znajoma chciala sie ze mna
                            spotkac, ale jakos nie mam z nia tematu i wykrecilam sie. a dzisiaj chcial
                            przyjechac do mnie brat i tez sie wykrecilam.
                            • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:37
                              Lipcowa taka izolacja tylko pogorszy sytuacje, bo jak się
                              przyzwyczaiasz to zaczniesz unikac ludzi. Później zostanie juz tylko
                              towarzystwo samego sibie, bo ludzie odtrącani niechętnie wyciągają
                              kolejny raz łapkesad
                              • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:40
                                chyba masz racje, ale z ta laska naprawde nie mam ochoty na spotkania, nie umiem
                                i nie mam o czym z nia rozmawiac, z innymi sie spotykam i jest super. przeciez
                                nie musze sie spotykac z kazdym kto mnie o to poprosi. prawda?
                                a brat? on przyjezdza tylko wtedy kiedy czegos chce. jest o 17 lat starszy i tez
                                nie mam z nim tematów do rozmow.
                                • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:43
                                  17 lat to rzeczywiście przepaćśćsad A widzissz jednak sie spotykasz z
                                  ludźmi więc źle nie jestsmile
                            • mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:40
                              robiłam tak jak Ty...identycznie...i to całkiem niedawno
                              nawet forum odstawiłam...zupełnie

a teraz żałuję tego...straconego czasu...kontaktów...znajomości
                              jak się zamykamy, izolujemy...i dodatkowo unikamy kontaktów nie ma co liczyć że
                              ktoś z uporem maniaka bedzie walił w drzwi...
                              bo nie będzie.

Lipcu...nie rób tego...nie tak!!!

po tym będzie jeszcze trudniej...będziesz odczuwać głód...głód ludzi
                              niezaspokojony
                              • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:43
                                mappi, ale naprawde nie mam ochoty spotykac sie z niektorymi ludzmi...
                                • mappi Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:51
                                  ok..to jestem uspokojona
                                  przestraszyłam się że to własnie tak strasznie może wyglądać
                                  ...ale nie smile
                                  • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:55
                                    na szczescie nie. mam grono znajomych, z ktorymi bardzo lubie sie spotykacsmile
                                    w tym gronie jest tez moja szefowasmile
                                    • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:57
                                      Lipiec to nie jest tak znowu źle z Tobasmile
                                      • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:59
                                        wiesz co frip, nie jest zle? moze tak calkiem nie, ale fakt jest faktem, ze
                                        czesto placze, za czesto.
                                        • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:04
                                          A ja nie płacze nigdy nie płakałem, bo nie potrafiesmile To rodzinnesmile
                                          A dostałem w kośćsad
                                          • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:07
                                            a co robisz, zeby dac upust swoim smutkom?
                                            • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:10
                                              Ide na koncert metalowysmile Pakerzesmile A teraz wpadłem na pomysł co by
                                              sie na taniec zapisaćsmile
                                              • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:12
                                                taniec? dobry pomysl
                                                towarzyski czy jakis inny?
                                                • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:17
                                                  Towarzyskismile
                                                  • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:20
                                                    łał! nie poznaje kolegismile
                                                  • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:24
                                                    Sprawdzic sie chce smile
                                                  • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:29
                                                    no i dobrzesmile
                                                    moze kiedys ze mna zatanczyszbig_grin
                                                  • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:31
                                                    nigdy nie wiadomo co sie wydarzysmile
                                                  • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:32
                                                    czyli szanse sabig_grin
                                                  • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:38
                                                    Ja w życiu niczego nie wykluczamsmile
                                                  • raf.1 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:51
                                                    ee.. Ty..,a co w tamtym wątku? olałeś?? to niezły producent z Ciebie.. big_grin
                                                  • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:05
                                                    Przeczytałem, co nie oznacza, że powinienem skomentowacsmile
                        • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:33
                          Co moga pozostawić dołki??? A pogodzenie się = poddanie i rezygnacja
                          • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:35
                            no to chyba sie poddam.
                            • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:40
                              Lipcowa Ty sie nie poddawaj tylko zrób plan jak możesz wyjść z
                              dołkasmile
                              • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:42
                                a to trzeba robic jakis plan?
                                mam pare pomyslow, tylko niestety tak jak napisalam w pierwszym poscie tego
                                watku, musze poczekac az to zrealizuje, a to niestety troche potrwasad
                                • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:45
                                  no własnie Lipcowa bez walki nie ma co składac bronismile
                                  • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:47
                                    tylko, ze mi sie nie chce, nie mam ochoty, chyba jakas deprecha czy co?
                                    • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:49
                                      Mi tez sie nie chce czasami ale jest iskierka nadziei i dopóki ona
                                      sie tli to piłka w grzesmile
                                      • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:53

My tu pitu pitu... a ludzie niezłe piosenki potrafią o tym zrobićsmile.

Kukiz - Jest taki dzień
                                        • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:58
                                          tak znam ja. fajna piosenkasmile

Mówisz mi, że ty
                                          Od życia masz za mało
                                          Że ci smutno, że ci źle
                                          Nie wiesz dokąd iść
                                          I że coś ci się stało
                                          Że masz dosyć nawet mnie

Patrzysz gdzieś tam w dal
                                          I jesteś nieobecna
                                          W swoim świecie sobie śnisz
                                          W oczach widzę strach
                                          Przykryty łzami z lekka
                                          Nie bój się, zaśpiewam ci, że:

Jest taki dzień
                                          I każdy tak ma
                                          Że czasem jest źle
                                          Że jakoś nie tak
                                          A potem jest noc
                                          I znowu jest dzień
                                          I uwierz mi, że
                                          Uśmiechniesz znów się

Proszę słuchaj już
                                          Ja też czasami płaczę
                                          Kiedy mnie nie widzi nikt
                                          Dzisiaj jakoś źle
                                          A jutro jest inaczej
                                          Przestań już ! Zaśpiewam ci, że:

Jest taki dzień
                                          I każdy tak ma
                                          Że czasem jest źle
                                          Że jakoś nie tak
                                          A potem jest noc
                                          I znowu jest dzień
                                          Uwierz mi, że
                                          Uśmiechniesz znów się

Wszystko, co na świecie
                                          Wszystko ma swój czas
                                          Raz jest dobrze, a raz nie
                                          Czasem krzykniesz: "nie"
                                          A czasem cichuteńko powiesz: "tak"
                                          Tak jest

Bo jest taki dzień
                                          I każdy tak ma
                                          Że czasem jest źle
                                          Że jakoś nie tak
                                          A potem jest noc
                                          I znowu jest dzień
                                          Uwierz mi, że
                                          Uśmiechniesz znów się
                                        • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:15
                                          www.youtube.com/watch?v=QxQA6WMgMBg
                                      • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:59

Tak jest. Show must go on!

Mam tak czasem, że ten niewiadomocoizm przekuwam w złość. Budzę się następnego
                                        dnia z myślą: Chodź!! Upuśćmy sobie trochę krwi!

Nikt kuźwa nie mówił, że będzie łatwo. Chcesz czegoś od życia to sobie weź. Albo
                                        chociaż próbuj!*

*Chcesz mieć dobrze to sobie zrób!big_grin
                                        • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:03
                                          chcesz miec dobrze to sobie zrob. nie uzalezniaj swojego dobra i szczescia od
                                          innych, bo inni odchodza i zabieraja Twoje szczescie, a kiedy sam bedziesz je
                                          tworzyl to nawet jak ktos odejdzie to ono pozostanie???
                                          • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:12

Nie uzależniaj swojego dobra i szczęścia wyłącznie od innych. Ani
                                            wyłącznie od tego co "było". Ok, wspominaj, śmiej się tamtymi radościami - one
                                            są Twoje na zawsze. Ale nie zamykaj się na nowe, na to co "będzie". Dbaj o to,
                                            dawaj siebie... próbuj sama sobie zaimponować. Sama siebie porozpieszczaj i doceńsmile.
                                            • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:20
                                              musze sie tego nauczyc..
    • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 20:16
      "Czekanie sprawia, że gorzknieje cała słodycz w nassad"
      • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:00
        Eee. Bujdasmile.
        • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:07
          Aaaa dlaczego?
          • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:15

Bo czekanie bywa piekielnie rozkoszne. Bo czekania jest tak dużo, że niektórzy w
            nim znajdują sedno sprawy, niektórzy je lubią...

Wino. Striptease. Ogród... czekanie.
            • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:17
              zalezy na co czekasz.....
            • w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:18
              mmmm... podoba mi sie to co napisales smile
              aczkolwiek jest chyba granica czekania, za ktora napiecie staje sie nieznosne wink
              • robert.83 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:21

Ja mam morze cierpliwościwink.
            • frip0 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:29
              A wyobraź sobie, że czekasz pół życia na cos co każdy ma od
              urodzenia?? Otrzymujesz to dajmy na to w wieku 35 lat i co wtedy ??
              Kawał życia zmarnowane setki szans przepadły kto Ci wtedy wróci te
              lata?? Ja w czekaniu widze bezsens i marnowanie własnego życiasad
        • w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:17
          Kazdej kobiecie przytrafia sie dzien kiedy mysli, ze jest stara i brzydka i ze
          generalnie wszystko za nami nie przed nami (facetom pewnie tez sie to przytrafia
          tongue_out). Nie ma co pisac truizmow, nie da sie w takiej sytuacji zreszta pocieszyc
          (bo jak???). Lepiej poplakac, czasem nawet poryczec, upuscic emocji. I nie
          przejmowac sie tym dolkiem. Dzis jest tak, jutro siak i tyle.

Trzymaj sie Lipcowa smile. Ja trzymam za Ciebie kciuki smile
          • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:22
            dzieki wruda...
            ja nie mysle o tym, ze jestem stara i brzydka, bo... tak chyba nie jest. jestem
            smutna i rozgoryczona moja sytuacją. po prostuuncertain
            • w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 21:53
              "stara i brzydka" bylo umowne wink.
              smile, przytulam smile
              • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:01
                big_grin
                bedziesz na kreglach?
                • w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:03
                  jako publicznosc tongue_out. ale za to bede miec oryginalny australijski szalik kibica tongue_out
                  • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:07
                    etam, bedziesz grac!!
                    • w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:27
                      a kto mnie zmusi tongue_out?
                      • 17lipiec1976 Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 22:40
                        mytongue_out
                        • w_jak_wruda Re: czasem chcialabym zeby 09.08.09, 23:10
                          boję sie tongue_out
                          big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka