Dodaj do ulubionych

Malgorzata Kunc "Idolem" 2003

09.01.03, 20:56
Tak brzmi moje zdanie, do pierwszej trojki dorzucilbym jeszcze Krzyska
Zalewskiego i Marte Smuk. Innego wyjscia nie widze ;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: *.acn.waw.pl 10.01.03, 19:14
      kleksik napisał:

> Tak brzmi moje zdanie, do pierwszej trojki dorzucilbym jeszcze Krzyska
      > Zalewskiego i Marte Smuk. Innego wyjscia nie widze ;-)))
      widze inne wyjście. Eutanazja
    • Gość: nieważne kto Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: *.tk.poznan.pl / 192.168.1.* 14.01.03, 10:29
      Koleś , gdzie Ty masz Uszy? Przecież ona ledwo jęczy , a jak są szybkie
      piosenki to muszę ustawić na full głośność żeby ją usłyszeć! Jak ona wygra
      IDOLA to ja DZIĘKUJĘ! Wtedy chyba dorzuce słowa Redaktora z pamiętnego występu
      Pani Górniak: Jak ostatnio mogłem się przekonać Polacy są narodem GŁUCHYCH....
      KUNC to najsłabsza wokalistka, a mogłaby sie przyznać, że jej Hendrix
      (interpretacja) to nic innego jak interpretacja The CORRS. Posłuchaj sobie....
      pozdrawiam
      • Gość: gonzo Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: 213.17.245.* 14.01.03, 13:11
        niestety, zgadzam sie w stu procentach! Gosia jest moze i sympatyczna, ale
        moim idolem nie bedzie. Jest ledwo slyszalna! Powinna spiewac z jakimis
        megawzmacniaczami, bo jęczy cos tak marnie, jakby nic od tygodnia nie jadła.
        Zupelnie brak jej temperamentu ;-(((
        • Gość: organ Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: 213.17.245.* 14.01.03, 13:12
          zalewski to dla mnie tez jest nieporozumienie.
          • Gość: greg Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 - Tak JEST! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 23:08
            Przeczyscie sobie uszy glaby! To co wykonaly corrs przy wersji Gosi Kunc to
            jest zwykla chaltura!! Twierdze wrecz ze little wing corrs'ów jest mierna
            imitacja tego co zaspiewala Kunc. Ale co ja tu bede sie produkowal - jedni
            lubia Gosie Kunc a inni Damiana Aleksandra i Ich troje. Kwestia gustu. Siema!
      • kleksik Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 16.01.03, 20:08
        Rzeczywiscie, z bolem musze przyznac ci racje. Odnalazlem Little Wing w wersji
        rodzenstwa Corr. Dziekuje za informacje.
    • Gość: nie ważne kto Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: *.tk.poznan.pl / 192.168.1.* 16.01.03, 10:03
      Ponawiam posłuchajcie sobie NIBY JEJ INTERPRETACJI...a Smukowa spuchła krowa(
      przepraszam jak kogoś uraziłam) to chyba gwiazdą sie czuje
      • Gość: dyzurna Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: 149.156.34.* 20.01.03, 14:39
        podzielam wasze zdanie w 100% lubie ja jest slodka i subtelna ale napewno na
        idola sie nie nadaje ,zreszta tak troche glupio by bylo jak by druga 16 latke
        wybrali. moja faorytka jest Hania Stach, pieknie spewa i jest bardzo sexi takie
        powinny bys wokalistki!
        pozdra
        • Gość: agrafka Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 15:17
          Nie wiem dlaczego tak się wszyscy przyczepili do Gosi Kunc. Ja absolutnie nie
          uważam jej za faworytkę programu, ale porównywanie jej do Ali janosz to
          przesada. To niebo i ziemia. To fakt, że Gosia niezbyt dobrze czuje się w nieco
          żywszym repertuarze, ale popatrzcie na Dido - też nie śpiewa rock n'rolla, a
          jest świetna. Kunc mogłaby wykonywać właśnie taki rodzaj muzyki. Kto słyszał
          całą płytę Dido ten wie o czym mówię...

pozdrawiam
          • kleksik Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA 23.01.03, 19:03
            Na forach wszelkiej masci zauwazylem ostatnio dziwne poruszenie w
            temacie "corrs'owej" wersji little wing. Rzeczywiscie,zgadzam sie, Gosia
            zaspiewala podobnie do tego rodzenstwa. Nie rozumiem jednak za co niektorzy
            winia te dziewczyne. Tak jak nie wini sie Marty Smuk za to, ze spiewa Raining
            Man w wersji oryginalnej, tak samo nie powinno sie miec pretensji do Gosi, o to
            ze spiewa wersje Corrs. A to, ze jury nie zorientowalo sie i zaczelo wynosic ja
            pod niebiosa, to chyba ich przeoczenie. Zreszta odslylam do tworczosci Pearl
            Jam, Stevie'go Ray'a Vaughn'ea, czy koncertowki Aerosmith. Oni tez spiewali ten
            utwor. Kazdy na swoj sposob... Ja osobiscie trzymam kciuki za Gosie, przede
            wszystkim dlatego, ze jest konsekwentna w tym co robi. Jest stworzona do
            nastrojowych kompozycji, wiec nie "wydurnia sie" przy disco. Gdyby Turnau albo
            Sade mieli zaspiewac "We Will Rock You", tez bewnie brzmialo by to nieco
            dziwnie. Problem polega chyba na tym, ze w Polsce popyt na muzyke Sade, Norah
            Jones czy Cohena jest niestety mizerny. Widac polska widownia woli skandowac na
            cale gardlo "..i jajecznica..", niz "sluchac"...Pozdrawiam
            • andrzej26 Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA 24.01.03, 00:53
              kleksik napisał:

> Nie rozumiem jednak za co niektorzy
              > winia te dziewczyne. Tak jak nie wini sie Marty Smuk za to, ze spiewa Raining
              > Man w wersji oryginalnej, tak samo nie powinno sie miec pretensji do Gosi, o
              to
              >
              > ze spiewa wersje Corrs. A to, ze jury nie zorientowalo sie i zaczelo wynosic
              ja
              >
              > pod niebiosa, to chyba ich przeoczenie.

Nie sztuka naśladować, sztuka zaproponować coś oryginalnego, przynajmniej
              równie ciekawego. Jakby największe kariery robili naśladowcy, toby świat
              przestał się rozwijać. W wielu dziedzinach to jest zresztą zakazane i chronione
              prawem autorskim.

A co do Gosi, to mi się przypomina to co powiedziała Ania Dąbrowska jury,
              kompletnie zaskoczonemu jej piosenką "Can't run away" Kelly Price w pierwszej
              edycji Idola. Nikt tej piosenki nie znał. Ania odpowiedziała z szelmowskim
              uśmiechem "O to chodziło!". I cenię ją za to, bo była szczera.
              Jury jest bezradne gdy słyszy nieznaną piosenkę, bo nie ma z czym porównywać
              wykonania które ocenia. Nie można przecież wymagać od ludzi żeby znali
              wszystko. I już odpada połowa argumentów na nie: że to sztampa, nic nowego, że
              od razu by się wyłączyło telewizor, że artysta gdzieś fałszował, itd.
              Ale to nie jedyna zaleta takich utworów. Coś bardzo wolnego trudno jest nazwać
              kiczem, a wykonawca nie musi przy takim utworze ładnie się poruszać.
              Również przez to że te piosenki są bardzo wolne, odróżniają się od
              pozostałych. Wrażenie się potęguje, gdy są prezentowane przy przyciemnionym
              świetle.
              Jest to naprawdę bardzo inteligentna manipulacja.
              To Ania znalazła słaby punkt w formule Idola i skuteczny sposób na jury.
              Myślę, że ci którzy stoją za Gosią bardzo dobrze zapamiętali ten moment...
              • andrzej26 Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA 24.01.03, 00:57
                kleksik napisał:

> Nie rozumiem jednak za co niektorzy
                > winia te dziewczyne. Tak jak nie wini sie Marty Smuk za to, ze spiewa Raining
                > Man w wersji oryginalnej, tak samo nie powinno sie miec pretensji do Gosi, o
                to
                >
                > ze spiewa wersje Corrs.

A Marta Smuk nie po tej piosence wyleciała ?
              • Gość: greg Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 14:56
                andrzej26 napisał:

> Również przez to że te piosenki są bardzo wolne, odróżniają się od
                > pozostałych. Wrażenie się potęguje, gdy są prezentowane przy przyciemnionym
                > świetle.
                > Jest to naprawdę bardzo inteligentna manipulacja.
                > To Ania znalazła słaby punkt w formule Idola i skuteczny sposób na jury.
                > Myślę, że ci którzy stoją za Gosią bardzo dobrze zapamiętali ten moment...

Jest tylko jeden problem. Zaśpiewać pieknie wolną piosenkę potrafi na świecie
                BARDZO NIEWIELE osób. Przychodzi mi do głowy tylko kilka nazwisk. Huston,
                Turner, Dion i jeszcze kilka nazwisk. I jedna z nich moim zdaniem jest GOSIA
                KUNC. I to właśnie odróżnia Artyste od śpiewaka, bo "wydrzeć pałe" na coverach
                to potrafi każdy kto ma cokolwiek wspólnego ze śpiewaniem...
                • Gość: dyzurna Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: 149.156.34.* 04.02.03, 16:01
                  idol powinien dawac czadu czadu i jeszcze raz czadu, a nie udawac dziecko ktore
                  gdzies zgubilo mamusie...
    • Gość: dzastina777 Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 11:54
      Obojetne czy idol czy nie
      Nie znałam interpretacji Corrsów, ale jej wykonanie Hendrix'a było piękne,
      ujmujące prostotą, lekkie, i jak powiedział KTOŚ (czyt. Kumek) "sączyła ten
      utwór jak szampana".

Po 3 koncercie.... zieeeeew! Gosia Kunc, do tej pory oryginalna stała się do
      bólu przewidywalna. Każdy numer zaśpiewany identycznie. Nuuudaa... Smętna
      przemiana szampana w wodę, i to bez gazu...

pozdravki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka