kleksik 09.01.03, 20:56 Tak brzmi moje zdanie, do pierwszej trojki dorzucilbym jeszcze Krzyska Zalewskiego i Marte Smuk. Innego wyjscia nie widze ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: *.acn.waw.pl 10.01.03, 19:14 kleksik napisał: > Tak brzmi moje zdanie, do pierwszej trojki dorzucilbym jeszcze Krzyska > Zalewskiego i Marte Smuk. Innego wyjscia nie widze ;-))) widze inne wyjście. Eutanazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne kto Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: *.tk.poznan.pl / 192.168.1.* 14.01.03, 10:29 Koleś , gdzie Ty masz Uszy? Przecież ona ledwo jęczy , a jak są szybkie piosenki to muszę ustawić na full głośność żeby ją usłyszeć! Jak ona wygra IDOLA to ja DZIĘKUJĘ! Wtedy chyba dorzuce słowa Redaktora z pamiętnego występu Pani Górniak: Jak ostatnio mogłem się przekonać Polacy są narodem GŁUCHYCH.... KUNC to najsłabsza wokalistka, a mogłaby sie przyznać, że jej Hendrix (interpretacja) to nic innego jak interpretacja The CORRS. Posłuchaj sobie.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: 213.17.245.* 14.01.03, 13:11 niestety, zgadzam sie w stu procentach! Gosia jest moze i sympatyczna, ale moim idolem nie bedzie. Jest ledwo slyszalna! Powinna spiewac z jakimis megawzmacniaczami, bo jęczy cos tak marnie, jakby nic od tygodnia nie jadła. Zupelnie brak jej temperamentu ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: organ Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: 213.17.245.* 14.01.03, 13:12 zalewski to dla mnie tez jest nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 - Tak JEST! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 23:08 Przeczyscie sobie uszy glaby! To co wykonaly corrs przy wersji Gosi Kunc to jest zwykla chaltura!! Twierdze wrecz ze little wing corrs'ów jest mierna imitacja tego co zaspiewala Kunc. Ale co ja tu bede sie produkowal - jedni lubia Gosie Kunc a inni Damiana Aleksandra i Ich troje. Kwestia gustu. Siema! Odpowiedz Link Zgłoś
kleksik Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 16.01.03, 20:08 Rzeczywiscie, z bolem musze przyznac ci racje. Odnalazlem Little Wing w wersji rodzenstwa Corr. Dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie ważne kto Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: *.tk.poznan.pl / 192.168.1.* 16.01.03, 10:03 Ponawiam posłuchajcie sobie NIBY JEJ INTERPRETACJI...a Smukowa spuchła krowa( przepraszam jak kogoś uraziłam) to chyba gwiazdą sie czuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzurna Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: 149.156.34.* 20.01.03, 14:39 podzielam wasze zdanie w 100% lubie ja jest slodka i subtelna ale napewno na idola sie nie nadaje ,zreszta tak troche glupio by bylo jak by druga 16 latke wybrali. moja faorytka jest Hania Stach, pieknie spewa i jest bardzo sexi takie powinny bys wokalistki! pozdra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrafka Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 15:17 Nie wiem dlaczego tak się wszyscy przyczepili do Gosi Kunc. Ja absolutnie nie uważam jej za faworytkę programu, ale porównywanie jej do Ali janosz to przesada. To niebo i ziemia. To fakt, że Gosia niezbyt dobrze czuje się w nieco żywszym repertuarze, ale popatrzcie na Dido - też nie śpiewa rock n'rolla, a jest świetna. Kunc mogłaby wykonywać właśnie taki rodzaj muzyki. Kto słyszał całą płytę Dido ten wie o czym mówię... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kleksik Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA 23.01.03, 19:03 Na forach wszelkiej masci zauwazylem ostatnio dziwne poruszenie w temacie "corrs'owej" wersji little wing. Rzeczywiscie,zgadzam sie, Gosia zaspiewala podobnie do tego rodzenstwa. Nie rozumiem jednak za co niektorzy winia te dziewczyne. Tak jak nie wini sie Marty Smuk za to, ze spiewa Raining Man w wersji oryginalnej, tak samo nie powinno sie miec pretensji do Gosi, o to ze spiewa wersje Corrs. A to, ze jury nie zorientowalo sie i zaczelo wynosic ja pod niebiosa, to chyba ich przeoczenie. Zreszta odslylam do tworczosci Pearl Jam, Stevie'go Ray'a Vaughn'ea, czy koncertowki Aerosmith. Oni tez spiewali ten utwor. Kazdy na swoj sposob... Ja osobiscie trzymam kciuki za Gosie, przede wszystkim dlatego, ze jest konsekwentna w tym co robi. Jest stworzona do nastrojowych kompozycji, wiec nie "wydurnia sie" przy disco. Gdyby Turnau albo Sade mieli zaspiewac "We Will Rock You", tez bewnie brzmialo by to nieco dziwnie. Problem polega chyba na tym, ze w Polsce popyt na muzyke Sade, Norah Jones czy Cohena jest niestety mizerny. Widac polska widownia woli skandowac na cale gardlo "..i jajecznica..", niz "sluchac"...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA 24.01.03, 00:53 kleksik napisał: > Nie rozumiem jednak za co niektorzy > winia te dziewczyne. Tak jak nie wini sie Marty Smuk za to, ze spiewa Raining > Man w wersji oryginalnej, tak samo nie powinno sie miec pretensji do Gosi, o to > > ze spiewa wersje Corrs. A to, ze jury nie zorientowalo sie i zaczelo wynosic ja > > pod niebiosa, to chyba ich przeoczenie. Nie sztuka naśladować, sztuka zaproponować coś oryginalnego, przynajmniej równie ciekawego. Jakby największe kariery robili naśladowcy, toby świat przestał się rozwijać. W wielu dziedzinach to jest zresztą zakazane i chronione prawem autorskim. A co do Gosi, to mi się przypomina to co powiedziała Ania Dąbrowska jury, kompletnie zaskoczonemu jej piosenką "Can't run away" Kelly Price w pierwszej edycji Idola. Nikt tej piosenki nie znał. Ania odpowiedziała z szelmowskim uśmiechem "O to chodziło!". I cenię ją za to, bo była szczera. Jury jest bezradne gdy słyszy nieznaną piosenkę, bo nie ma z czym porównywać wykonania które ocenia. Nie można przecież wymagać od ludzi żeby znali wszystko. I już odpada połowa argumentów na nie: że to sztampa, nic nowego, że od razu by się wyłączyło telewizor, że artysta gdzieś fałszował, itd. Ale to nie jedyna zaleta takich utworów. Coś bardzo wolnego trudno jest nazwać kiczem, a wykonawca nie musi przy takim utworze ładnie się poruszać. Również przez to że te piosenki są bardzo wolne, odróżniają się od pozostałych. Wrażenie się potęguje, gdy są prezentowane przy przyciemnionym świetle. Jest to naprawdę bardzo inteligentna manipulacja. To Ania znalazła słaby punkt w formule Idola i skuteczny sposób na jury. Myślę, że ci którzy stoją za Gosią bardzo dobrze zapamiętali ten moment... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA 24.01.03, 00:57 kleksik napisał: > Nie rozumiem jednak za co niektorzy > winia te dziewczyne. Tak jak nie wini sie Marty Smuk za to, ze spiewa Raining > Man w wersji oryginalnej, tak samo nie powinno sie miec pretensji do Gosi, o to > > ze spiewa wersje Corrs. A Marta Smuk nie po tej piosence wyleciała ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 14:56 andrzej26 napisał: > Również przez to że te piosenki są bardzo wolne, odróżniają się od > pozostałych. Wrażenie się potęguje, gdy są prezentowane przy przyciemnionym > świetle. > Jest to naprawdę bardzo inteligentna manipulacja. > To Ania znalazła słaby punkt w formule Idola i skuteczny sposób na jury. > Myślę, że ci którzy stoją za Gosią bardzo dobrze zapamiętali ten moment... Jest tylko jeden problem. Zaśpiewać pieknie wolną piosenkę potrafi na świecie BARDZO NIEWIELE osób. Przychodzi mi do głowy tylko kilka nazwisk. Huston, Turner, Dion i jeszcze kilka nazwisk. I jedna z nich moim zdaniem jest GOSIA KUNC. I to właśnie odróżnia Artyste od śpiewaka, bo "wydrzeć pałe" na coverach to potrafi każdy kto ma cokolwiek wspólnego ze śpiewaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzurna Re: Jej KŁAMLIWA INTERPRETACJA IP: 149.156.34.* 04.02.03, 16:01 idol powinien dawac czadu czadu i jeszcze raz czadu, a nie udawac dziecko ktore gdzies zgubilo mamusie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzastina777 Re: Malgorzata Kunc 'Idolem' 2003 IP: *.acn.waw.pl 09.02.03, 11:54 Obojetne czy idol czy nie Nie znałam interpretacji Corrsów, ale jej wykonanie Hendrix'a było piękne, ujmujące prostotą, lekkie, i jak powiedział KTOŚ (czyt. Kumek) "sączyła ten utwór jak szampana". Po 3 koncercie.... zieeeeew! Gosia Kunc, do tej pory oryginalna stała się do bólu przewidywalna. Każdy numer zaśpiewany identycznie. Nuuudaa... Smętna przemiana szampana w wodę, i to bez gazu... pozdravki Odpowiedz Link Zgłoś