Dodaj do ulubionych

a może by tak webcam burmistrzowi....

21.09.05, 13:07
mam propozycję: niedawno oglądałem w tv, że jakiś tam burmistrz chcący
pokazać przed wyborcami iż ma czyste sumienie zainstalowal sobie w pokoju, w
którym urzęduję kamerę internetową.
A może naszemu też by się coś takiego przydalo!!?? Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • panniesamochodzik Re: a może by tak webcam burmistrzowi.... 21.09.05, 13:22
      Żartujesz. Nie moglby się potem wypierać większosci swoich słów. Nie moglby
      powiedzieć że czegoś nie zrobil albo nie powiedział. I okazaloby się kto jest
      głownym kadrowcem w gminie. Że przyjmowanie i zwalnianie pracownikow przez
      kierownikow i dyrektorów jednostek gminnych to fikcja ze to wszystko za jego
      sprawa się dzieje. Masz zamiar wykonczyc nerwowo naszego JFG? I przede
      wszystkim obrzydzic go tym ktorzy jeszcze mają go za człowieka? Nigdy do tego
      nie dopuścilby. A uwierz ze wiele róznych rzeczy mowi a inaczej robi lub
      wypiera sie pozniej ze nic takiego nie mowil.
      • plusek1 Re: a może by tak webcam burmistrzowi.... 29.09.05, 21:11
        Dlaczego "mają go za człowieka". Burmistrz jest człowiekiem i wcale nie jest
        tak, że on wszystko robi źle. A że coś "dzieje się za jego sprawą", to może i
        dobrze, w końcu - jeśli te jednostki mu podlegają - niech wie, co w trawie
        piszczy, odpowiada za gminę. Każdy z jego poprzedników tak w większości robił,
        tylko innym jakoś to uchodziło.
        • wicekwacek Re: a może by tak webcam burmistrzowi.... 30.09.05, 08:29
          jest? Jakoś nie zauważylem tego do tej pory. Nie zachowuje się przynajmniej tak
          jak czlowiek. Może i robili ale nie w ten sposób. Na chama i po trupach. Mysle
          ze jest tylko jedno wyjsvcie moze juz niedlugo. Sąd Okręgowy utrzyma w mocy
          wyrok na naszego najjasniejszego JFG i wtedy spuscimy po nim wode i zamkniemy
          deske zeby nie śmierdziało za bardzo.
        • panniesamochodzik Re: a może by tak webcam burmistrzowi.... 30.09.05, 09:21
          Mam nadzieję że odpowiada. Tylko czy on o tym wie? Watpię. Na razie to zawsze
          nie on to ktoś inny. Oczywiście jak źle bo jak dobrze to pierwszy wypina piers
          do orderow. A tam w ogole to chcialbym sie dowiedziec co zrobił dobrze. zawsze
          to jakas ciekawostka. Może niech sie i inni dowiedzą? na razie nie widać nic
          dobrego (chodzi mi o miasto i gminę bo oczywiście dla siebie zrobił sporo)
        • asketil plusek1 30.09.05, 19:30
          no no... powiedział pies Baskerwilów patrząc na plakat wyborczy A. Leppieja.

A tak na powążnie

Wreszcie pojawila nam się odrobina opozycji na forum. Biorąc pod uwagę ilość wypowiedzi "ZA" JFG, plusek1 jest niestety w mniejszości. Nie powiem, żeby mię to zmartwiło...
          Dziś w Bartku...
          Do zobaczenia
          • plusek1 Re: plusek1 01.10.05, 00:44
            Nie chodzi o opozycję. Ja tylko czytam, ile to złego ten burmistrz narobił. Ale
            nie tylko. Dziwi mnie, że nie odezwie się nikt, komu burmistrz pomógł, bo
            pewnie tacy ludzie są. Niech mają trochę odwagi i odezwą się.
            I jeszcze coś. Jeśli zdecydowaliśmy się wytykać burmistrzowi jego błędy /myślę,
            że oparte w większości na plotkach/, to może postarajmy się też podsunąć bardzo
            konkretne pomysły i zapytać, co myśli o ich realizacji. Pan burmistrz pewnie
            nas czyta i może kiedyś zechce nam wyjaśnić niektóre swoje posunięcia,
            oczywiście jeśli poważnie traktuje swoich wyborców. To forum może być doskonałą
            platformą /może nawet obywatelską/ do wymiany poglądów.
            Panie BURMISTRZU. Odwagi. Proszę nas potraktować poważnie i odezwać się.
            Głosowałam na Pana i chcę wierzyć, że dokonałam względnie dobrego wyboru. Póki
            jeszcze wierzę...
            • panniesamochodzik Re: plusek1 01.10.05, 11:21
              Wstyd sie przyznać ale ja tez na niego glosowalem. Ci ktorym pomogl się nie
              odzywają bo jeszcze pogorszyliby sytuację. Przeciez to w większosci rodzina
              jego i kolegow. Co do pomysłów to nie zdradzę, poczekam az będzie ktoś mądry
              albo może sam wystartuję? (haha) zresztą od tego jest on i pracownicy Urzędu
              zeby mieli pomysly (a nie tylko korzystali z cudzych jak w większosći
              inwestycje dotychczasowe oparte na planach poprzednikow)O przeprazam tych
              wszystkich remontow na Os. Brożka(nowym) SM LOKATOR to poprzednicy nie
              wymyslili to jest tylko i wylacznie jego pomysl.Poza tym nie wierze że on
              myśli. Co do plotek to nie są plotki tylko prawda. Sam w 90 % bylem przy tym a
              pozostale 10 znam od ludzi ktorym nie mam powodu nie wierzyć. Nepotyzm to zbyt
              łagodne słowo dla tego co sie tu dzieje. Aże czyta? to dobrze. Niech wie co o
              nim myślą mieszkańcy. Dobrze byłoby tez żeby czytali nas Radni bo może
              dowiedzieliby się że wiele rzeczy się przed nimi ukrywa jak np to że w sprawie
              wodociągu do Os. Tartak mieszkańcy zlozyli pisma do Burmistrza i
              Przewodniczącego Rady Miejskiej (jakiś miesiąc temu -troche wiecej nawet) i do
              tej pory nie otrzymali odpowiedzi a czy ktorys z Radnych w ogole wie ze takie
              pisma wplynęły? Obawiam się że nie. Stara praktyka z poprzedniego systemu.
              Osobiscieprzyrzekam że drugi raz się tak nie pomylę i nie zaglosuję na niego.
              Mam nadzieję ze będę w wiekszości.
              • council Re: plusek1 01.10.05, 14:10
                Wodociąg do os.Tartak jest w trakcie robót,wiec w jakiej kwestii mieszkańcy
                wystosowali pismo?Jesli napisali do Rady to nie dotarło do radnych,a jesli do
                przewodniczącego Rady to pewnie Tadeo po przeczytaniu wrzucił do kosza, bo po
                co ma sobie głowinę obciążać takimi drobnostkami.JFG realizuje głownie projekty
                przygotowane przez poprzednikow z wyjątkiem wodociągu do Dąbia i kilku
                wiejskich dróg zwłaszcza w Koniecznie ,Bebelnie ,Ogarce.Teraz pora na wodociąg
                w Bebelnie i Ludwinowie(grunt przygotowuje Banaszek z Echa)bez wzgledu na
                koszty .
              • apolitical panniesamochodzik 01.10.05, 16:45
                panniesamochodzik to kim ty jesteś??
                uczestniczyłeś w realizacji czy powstawaniu pomysłów JFG??
                teraz go krytykujesz??
                • panniesamochodzik Re: panniesamochodzik 01.10.05, 18:10
                  Ani w jednym a ni w drugim. Po prostu czesto bylem w UG.
                  • apolitical Re: panniesamochodzik 01.10.05, 22:53
                    piszesz: "Po prostu czesto bylem w UG" rozumie ze co poniedzialek i piatek na
                    korytarzu pod gabinetem burmistrza??? a piszac "Sam w 90 % bylem przy tym"
                    podsłyszałeś rozmowy na tymże korytarzu??

co to za ściema???

• panniesamochodzik Re: panniesamochodzik 02.10.05, 18:18
                      Nie. Może dalej tam jestem. Przeciez się nie przedstawię bo do pierwszego bym
                      nie popracował. Tak już tutaj jest.
                      • apolitical Re: panniesamochodzik 03.10.05, 07:57
                        coż za lojalność wobec szefa!!!!
                        a może cześć pomysłów na to co dzieje się w UG to również Twoja "zasługa"????
                        teraz zwalasz wszystko na burmistrza???? przeciez jest jasnym i oczywistym że
                        za to co dzieje się w urzędzie odpowiada burmistrz.

szanuj szefa swego, mozesz mieć gorszego!!!
                        • panniesamochodzik Re: panniesamochodzik 03.10.05, 09:33
                          Gorszego? Watpie szczerze. A co do pomysłów to niebezpiecznie mieć własne. Już
                          byli tacy co mieli i juz ich nie ma. Ja postoję.
                          • plusek1 Re: panniesamochodzik 03.10.05, 19:43

Jeśli burmistrz ma takich pracowników, to dziękuję, nie dość, że nielojalny,
                            mało ambitny - jeśli nie przedstawia swoich pomysłów /bo najpewniej ich nie
                            ma/,to jeszcze na dodatek krytykant z ubocza. Pewnie dlatego jest jak jest.
                            • przewodniczacy Re: panniesamochodzik 03.10.05, 21:05
                              Przedstawianie swoich pomysłów? można jedynie te które odpowiadają Panu
                              Burmistrzowi inne pomysły nawet wspaniałe są niczym i mogą wiązać się z
                              przykrymi konsekwencjami. Czy czytając to forum jeszcze tego nie zrozumiałeś?
                              Dla burmistrza to odpowiedni pracownik jest "mierny, bierny, ale wierny".
                              Dlatego tyle spraw w sądzie. Proszę pokazać który burmistrz miał więcej spraw w
                              sądzie. I jeszcze jedno, jaki efekt - ile wygranych. Łatwo się sądzić jak
                              koszty ponosi gmina. Nawet na prywatną sprawę o pomówienie jaką wytoczył mu Pan
                              H. Rogula jeździł służbowym samochodem, za nasze podatników pieniądze, a nie
                              reprezentował w niej gminy telko siebie
                              • wicekwacek Re: panniesamochodzik 04.10.05, 10:07
                                Żeby tylko. Był cvzas ze na wszystkie zebrania partyjne w Kilecach czy jakies
                                tam konwenty partyjne w warszawie tez jeździl samochodem sluzbowym. A przecież
                                jechal tam jako Grabalski a nie Burmistrz. Poza tym byl czas ze nawet do
                                coreczki w Kielcach jeźdxił słuzbowym samochodem, przeciez zawsze mogl miec cos
                                do zalatwienia w Kielcach. Zreszta przeciez sam zatwierdza te karty.
                            • wicekwacek Re: panniesamochodzik 04.10.05, 09:24
                              Jestes głupszy niż myślalem. Popracuj tam troche to zobaczysz. Byli juz tacy co
                              mieli pomysly . BYLI - zauwazyles czas przeszły?
                            • wicekwacek Re: panniesamochodzik 04.10.05, 10:03
                              Czy coś ci się nie pop...? Żeby byc lijalnym wobec kogos to ten ktos musi byc w
                              porządku wobec ciebie. Tutaj nie ma mowy o czyms takim. Nie wiem czy on jest w
                              porzadku nawet dla Tadzia i Rysia a co dopiero do innych. weź ty sie lepiej
                              puknij w łeb i nie opowiadaj bzdur.Ambitna jedna
                          • apolitical Re: panniesamochodzik 03.10.05, 22:12
                            szkoda słów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka