Dodaj do ulubionych

słuzba zdrowia

06.12.06, 10:23
To, co sie dzieje w ZOZ Włoszczowa to LEKCEWAŻENIE PACJENTÓW!!! Chodzi o
godziny pracy poradnii dla dzieci! W SOBOTY NIECZYNNE! Po godzinie 15.00 też
nieczynne!!! Co my, rodzice mamy robić? Płacimy wysokie składki na
ubezpieczenia przecież, konstytucja daje nam dostęp do bezpłatnej ochrony
zdrowia przecież. Nie stać mnie, by siedzieć u prywatnych lekarzy.Pozostaje
przepisać się do "Caritas". Tak zrobię! I namawiam innych rodziców. Idźmy
do "Caritas" , tam lekarze dziecięcy przyjmuja od 8.30 d0 18.00.Tam reagują
na potrzeby pacjenta! W ZOZ-ie pod dyrekcją p. Oracza trzeba chorować tylko
do 15.00!!!
Obserwuj wątek
    • sikorka28 Re: słuzba zdrowia 06.12.06, 10:32
      Od kilku lat chodzę z dziećmi do Caritasu. Lekarki są bardzo miłe, znają
      wszystkie dziećmi po imieniu. Dla całego personelu najważniejszy jest pacjent.
      Nie ma przerw na wizyty przedstawicieli farmaceutycznych, ani na kawkę lub
      pogaduszki. POLECAM !
    • vec.pl Re: słuzba zdrowia 06.12.06, 11:15
      Całkowicie Cię popieram julka 4. To co się dzieje w Poradni dziecięcej to
      skandal. Wyczuwa się duży brak kompetencji, właściwe określenie to brak lekarzy
      znających swoje rzemiosło. Przyjmują szybko, byle jak, bo spieszy im się
      udzielać wizyt prywatnie!!! Prywatnie bardzo chętnie i najczęściej jeździ lekarz
      M.-BO TO MU SIE BARDZIEJ OPłACA. Zresztą trudno się dziwić, ale przypominam
      sobie LEKARZA M. którego wywalono z Sanepidu za przekręty finansowe jakie
      robił-jak taki człowiek w ogóle może nosić fartuch lekarski, gdzie
      etyka!!!Często chodzę z wnuczkiem do przychodni, bo córka w pracy i to co tam
      widzę, to niedobrze mi się robi.
      • mat_mot Re: słuzba zdrowia 06.12.06, 21:07
        propo lekarza M ,że on nie boi sie tak jeździć po ludziach prywatnie - juz raz
        oberwał gdzieś na mieście wieczorkiem, ale po przecztaniu waszych komentarzy to
        wcale mi go nie szkoda.
        • madefucker Re: słuzba zdrowia 10.12.06, 18:24
          haha a ja też widziałem pana M. to racja że sie boi. w ciemności to jak sie
          nogą tupnie to sie odwraca a że strach :D:D:D:D

HAHA!
          • ajapl1 Re: słuzba zdrowia 10.12.06, 20:38
            Zastanawiam się jak można śmiać się z czyjegoś nieszczęścia. O ile dobrze
            pamiętam to mało brakowało a mogli go zabić. Czy wtedy też byś się śmiał? Ten
            lekarz pracuje w pogotowiu zastanów się czy jak będziesz potrzebował pomocy to
            nie on do ciebie przyjedzie.Obyś jej nie potrzebował bo jak spojrzysz mu w
            oczy???????????????
            • prima20 Re: słuzba zdrowia 11.12.06, 08:57
              To co się stało z osobą M, nie jest śmieszne. Ja chciałabym odnieść się do tego
              co napisał vec.pl.Popieram w całości jego spostrzeżenia i wiedzę na temat
              lekarzy(a)-napisałeś całą prawdę.Tak branego na forsę faceta dawno we
              Włoszczowie nie było!!Pieniądze brał skąd popadnie, byle wziąć jak najwięcej.Do
              dzisiaj ciągnie się za nim "smród" po przywłaszczeniu pieniędzy w
              Sanepidzie.Dlatego wyleciał dyscyplinarnie.Ze znalazł robotę w ZOZIE TO DLATEGO
              żE MIAł UKłAD... Usługa lekarska z jego strony też stała się miernotą.Dzieci do
              niego już na pewno nie zaprowadzę.Jak pojechałam do Kielc z dziećmi(bo leczył je
              lekarz M), to się przerazili, że podstawowej diagnozy nie rozpoznał-nie piszę
              jakiej.Za wizyty i leki(oczywiście prywatne)zapłaciłam połowę
              pensji....karygodne!! Już kończę, bo skacze mi ciśnienie.

P.S AJAPL1. To że M. pracuje w pogotowiu to wiem i to nie ja się będę czerwienić
              ze wstydu i z hańby, tylko ON- BO TO NIE JA KRADłAM!!
              • home_end1 Re: słuzba zdrowia 16.12.06, 10:37
                w wloszczowskim szpitalu lekarze i caly personel traktuja pacientow jak rzeczy
                ktore sa tylko ciezarem dla nich i trakuja ich bardzo chamsko, a jedzenie w
                szpitalu jeszcze gorsze naprawde pakudne w szpitalu powino byc dobre jedzenia
                zeby miec sily do walki z choroba a nie na glodnego czaly dzien
                • montony Re: słuzba zdrowia 16.12.06, 19:51
                  Zgadzam sie z tym, ze we wloszczowskim ZOZie caly personel nie ma za grosz
                  szacunku do pacjentow, ale wylaczam z tego stwierdzenia p. Rutkowska-Bozek, jak
                  dla mnie to najlepsza lekarka, u jakiej bylo mi pisane sie leczyc. Serdecznie
                  ja pozdrawiam i polecam wszystkim. Choc niestety jest uzalezniona w niektorych
                  przypadkach od chorego funkcjonowania tego przybytku.
                  • malypisiorek Re: słuzba zdrowia 16.12.06, 23:40
                    jeżeli słuzba zdrowia nie będzie prywatna to tak sie bedzie działo że
                    pracownikom nie będzie zależeć
          • white60 Re: słuzba zdrowia 17.12.06, 10:28
            Kolego jak kiedyś dorośniesz do roli ojca, a nie daj Boże zachoruje Ci dziecko
            to w d...pe go pocałujesz i grzecznie poprosisz ( za wszystkie pieniądze ) żeby
            pomógł Twojemu dziecku. To nie gadaj dłupot i nie naśmiewaj sie bo na bohatera,
            który sie niczego nie boi to Ty mi nie wyglądasz( chyba że przy klawiaturze to
            tak ). To bardzo dobrze że jest ktoś taki że o każdej porze dnia i nocy
            niemalże natychmiastowo przyjeżdża, pomóc choremu dziecku, a na dodatek jest
            przy tym grzeczny i miły. To że bierze za to pieniądze to chyba logiczne, każdy
            pracuje za pieniądze im więcej pracuje tym więcej zarobi, nie trzeba być
            geniuszem żeby to zrozumieć.
            • ala127 Re: słuzba zdrowia 17.12.06, 15:30
              Niestety w naszym kraju ludzie którzy ciężko pracują, mają pomysł na życie i
              jeśli jeszcze zdaży się że dużo zarabiają są bardzo źle postrzgani. Najlepiej
              nic nie robić wszystko krytykować. Myśle że nie należy się przejmować ludźmi z
              małą wyobraźnią. Jeszcze się taki nie urodził aby wszyskim dogodził.
    • edek1e Re: słuzba zdrowia 17.12.06, 13:10
      służba zdrowia jest do kitu szczególnie w ZOZ, niektórzy lekarze traktują swoje
      oddziały jak prywane folwarki, a pacjentów którzy nie dają kopert per noga.
      • home_end1 Re: słuzba zdrowia 17.12.06, 16:14
        No racjia ze jak nam zachoruje dziecko to chcemy zeby bylo zdrowe za wszelka
        cene , i lekarz terz powinien sie starac przecierz je wyleczyc dostaje
        pieniadze z naszych podadkow nie robi za darmo i nie powinien do pacjentow
        podchodzic w olewajacy sposob to jest jego praca a prawie karzdy lekarz(chodz
        sa wyjatki) traktuje pacjentow jak smieci ktore zawracaja mu niepotrzebie
        glowe ,ale choroba nie wybiera, i lekarz mysli ze jak skonczyl studia to jest
        najmadrzejszy i jest pempkiem swiata i jest najwznieszy i robi ludziom laske
        (ale sa wyjatki ale szkoda ze tych wyjatkow jest tak malo)
        • prima20 Re: słuzba zdrowia 18.12.06, 09:37
          Tak się złożyło panie withe 60, że już dawno dorosłam do roli matki. Jako matka
          wiem co to znaczy choroba dziecka.Miałam to NIESZCZESCIE, że trafiłam
          kilkakrotnie do Poradni, gdzie przyjmował wymieniany wielokrotnie na forum
          SKOMPROMITOWANY- lekarz M.Jego nietrafne diagnozy spowodowały, że od dawna leczę
          dziecko w Kielcach!Napewno panie white 60(jak piszesz- może to Ty jesteś tym
          lekarzem M),"gdy zachoruje mi dziecko to go ( lub Cię)w d.. pe nie pocałuje i
          grzecznie nie będę prosiła, wydająć wszystkie pieniądze". Większość wizyt
          domowych" nagrywasz" w poradni, by po południu za lepsze pięniądze prywatnie
          leczyć...Inne oddziały ZOZ też nie są wolne od OD KORUPCJI- może lepiej
          brzmi-łapownictwa (oddział wewnętrzny doktora W. Wesołych świąt!
          • punk7771 Re: słuzba zdrowia 18.12.06, 13:25
            Ciekaw jestem po co istnieje jakieś CBA skoro mamy u siebie w przychodni takich lekarzy jak pan N i są oni jeszcze na stanowiskach kierowniczych. Czekam i czekam a N największy łapownik w całym ZOZ-ie jest dalej ale cóż, skoro nikt tego nie widzi.
          • white60 Re: słuzba zdrowia 19.12.06, 01:33
            Do Pani prima20. Bardzo mi przykro że Twoje dziecko musiało przejśc tyle
            cierpienia i bólu. Nie zazdroszcze Ci ze niestety nie mozesz leczyć dziecka we
            Wloszczowie chociaż tak przecież mogło by być. Niedalej jak w pażdzierniku mój
            dzidziuś przychorował co oczywiście wpędziło nas w panikę. Przyjechał dosyć
            szybko, był grzeczny i miły dla dziecka. Pomógł mojemu dziecku, więc nie mogę
            mieć negatynego zdania na jego temat. Nikt nie jest doskonały, a w złości i
            żalu nieraz wypowiada się różne żeczy... ( też tak czasem mam i nieraz żałuję )
            Spokojnych Świąt.
    • edek1e Re: słuzba zdrowia 18.12.06, 19:43
      czy ktoś może coś pozytywnego powiedzieć o doktorze B. (V piętro) bo mnie chyba
      śni się koszmar z nim w główej roli, wyśmienity fachowiec ale szkoda, że tylko
      dla "znajomych"
      • home_end1 Re: słuzba zdrowia 20.12.06, 15:28
        a pan N z ortopedii to co by si nie bylo to zawsze w gips wsadzi nie jeden
        wloszczowiak sie o tym przekonal
        • fooof Re: słuzba zdrowia 20.12.06, 17:50
          He he . Czytam sobie wszystkie posty.
          "niektórzy lekarze ..... robia laske ... :P:P:P "
          przynajmniej jedna rzecz w tym temacie wywoluje usmiech na twarzy :)
          Pozdrawiam :):)
        • edek1e Re: słuzba zdrowia 20.12.06, 19:09
          pan dr W z wewnętrznego też nie lepszy,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka