vloscovia 04.05.09, 21:57 Mam zapytanie do was. Dlaczego tak malo bylo widac bylo bialo-czerwonych flag na prywatnych domach i balkonach w bloku? Nie rozumiem czy sie wtydzicie, czy co? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hipohondryk1 Re: Brak flag 04.05.09, 22:15 Bo ludzie mają inne zmartwienia, np. jak tu wyżyć z pensji 600zł jakie ostatnio wypłaca pewna fabryka, skąd wziąć na książki dla dzieciaka itd? Flagą się nie najesz, kolego... Odpowiedz Link
kikos0 Re: Brak flag 05.05.09, 12:30 hmm hipo ale tu nie chodzi o pensje tylko o flage a podejrzewam ze kazdy z nas takowa posiada, gdzie placa 600zl ??? a tak w nawiasie (ida wakacje) wiec o ksiazki sie jeszcze nie ma co martwic ewentualnie odlozyc pare zlotych i odkupic uzywane, pozdrawiam Odpowiedz Link
mateo21121989 Re: Brak flag 07.05.09, 22:40 A ja popieram hipohondryka1.Jestes z Brożka??? Odpowiedz Link
vloscovia Re: Brak flag 08.05.09, 13:14 nie kapuje co ma wspolnego wywieszenie flagi z 600zł? Odpowiedz Link
hipohondryk1 Re: Brak flag 08.05.09, 13:32 Ma to, że wywieszanie czegoś za oknem jest ostatnią rzeczą, o jakiej się myśli. Nie każdy jest aż takim wielkim patriotą, że myśli o tym już miesiąc wcześniej. Ja też nic nie wywieszałem i jakoś żyję. Są tacy, co nie traktują tego kraju jak drugiej matki - po prostu tu mieszkają. Jutro mogą mieszkać gdzie indziej. I mają naprawdę większe zmartwienia. Odpowiedz Link
vloscovia Re: Brak flag 08.05.09, 15:57 rozumiem twoja irytacje no ale wiesz, granice sa juz otwarte, zle Ci tu to wyjedz. Odpowiedz Link
hipohondryk1 Re: Brak flag 12.05.09, 09:42 Widzisz kolego, moja żona pracując w ZPUE na hali od listopada przynosi wypłaty w granicy 400-600 zł, nie ona jedna zresztą, więc nie udawaj że nie orientujesz się ile się zarabia w tej mieścinie ostatnio. A że granice są otwarte to ja wiem, i uwierz mi, jak tak dalej pójdzie to w pierwszym etapie we Włoszczowie oboje będziemy tylko spali, w kolejnym odwiedzali na święta. Za to co oni płacą nie można wyżyć, niestety, ciągle bezpłatne, przestoje - ile można... Ale na Leksusy kasa jest!! Odpowiedz Link
vloscovia Re: Brak flag 12.05.09, 18:41 no wlasnie, wloszczowskie vipy sie lansuja i rozbijaja furami, a zwykly kowalski niech klepie biede od 1 do 1. czlowieka szlg trafia jak sie na to wszystko patrzy. I ci powie taki prezesik ze jak nie pasuje to ma na twoje miejsce 5 innych. eh Odpowiedz Link
podeska Re: Brak flag 19.06.09, 09:42 Ludzie!!! oprócz pracy i niskich zarobków są też innne tematy nad którymi warto się zastanowić tak jak na przykład te flagi...czy wszystkie tematy muszą być sprowadzane na temat pensji?! czy nie możemy oderwać się choć na trochę od zakładu ZPUE i niskich płac?!(TO JUZ WSZYSCY O TYM WIEDZĄ,ŻE TAM NIE PŁACĄ ZA WIELE!)To przechodzi powoli w ogólno miejską paranoję!!!! A tak poza tym masz raację zanika jaka kolwiek odpowiedzialność w naszym kraju za cokolwiek.Nawet każdy ma w nosie to,że jest święto narodowe,poza tym co ma wywieszenie flagi z niskimi płacami????!!! przecież to nic nie kosztuje....Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ortodo1 Re: Brak flag 20.06.09, 21:16 Nie można wszystkiego przeliczac na pieniądze, powinniśmy mieć również szascunek do Ojczyzny i jej symboli. Czynią to w większości krajów z ugruntowaną demokracją. Ale z drugiej strony jeśli przez dziesiątki lat za wywieszenie flagi szło się do pierdla a wiodącym kolorem była czerwień z sierpem i młotem, a w naszym kraju są jeszcze ludzie mający duży wpływ na życie polityczne którym symbolem był ów właśnie sierp, to nie dziwota,że jest tak mały szacunek do naszej Biało Czerwonej. Odpowiedz Link