kargulman 30.01.10, 01:25 hi there :] like in topic am looking 4 czech people who lives in czech. if u meeting ppl on the internet 2 specially that its farther distance. drop me a line " Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmwesolowska Re: i would like to meet czech people . 31.01.10, 13:40 Moze najpierw kurs angielskiego? Odpowiedz Link
lacietis Re: i would like to meet czech people . 02.02.10, 09:45 mmwesolowska napisała: > Moze najpierw kurs angielskiego? ##Może lepiej polskiego, lub češtiny??? (-: Odpowiedz Link
marchewa69 Re: i would like to meet czech people . 05.02.10, 10:33 Hi, I'm afraid that's a wrong address for meting Czech. This is a Polish forum. Let's try here: www.expats.cz/prague/f-8.html or prague.tv/qa/ Good luck :o) Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: i would like to meet czech people . 05.02.10, 11:01 > Let's try here: www.expats.cz/prague/f-8.html That's a forum for expats living in the CZ, mostly yankees and brits Odpowiedz Link
marchewa69 Re: i would like to meet czech people . 05.02.10, 12:59 Hej, masz rację SKSie, ale wydawało mi się, że to będzie ciut lepsze źródło kontaktów Eng/Czech niż nasze forum. A jak widać na przykładzie Ciebie i mnie, na upartego i Polaka tam spotkasz. Po prostu żal mi się zrobiło cizince o ponętnym bałtyckobrzmiącym imieniu :o), który raczej na pewno odpowiedzi szanownych poprzedników nie zrozumie. But, OK, OK The better link for meeting original Czech folks keen on English forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=33090&auth= Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: i would like to meet czech people . 05.02.10, 15:45 A jak widać na przykładzie Ciebie i mnie, > na upartego i Polaka tam spotkasz. Ano spotkasz, w koncu jest to forum emigrantow w CZ a wiec i nas polakow. Sila rzeczy najwiecej tam amerykanow i anglikow bo strona jest w jezyku angielskim. A tak przy okazji, dzieki tej stronce i pomocy "expatow" udalo mi sie zalatwic wiele rzeczy sprawniej i szybciej. Polecam wszystkim. Odpowiedz Link
lacietis Ne rozumim 05.02.10, 21:49 marchewa69 napisała: Po prostu żal mi się zrobiło cizince o > ponętnym bałtyckobrzmiącym imieniu :o), ##A w czymże kargulman jest takie bałtyckie? To chyba raczej wariacja na temat poczciwego Kargula... który raczej na pewno odpowiedzi > szanownych poprzedników nie zrozumie. ##Tak jak my jego wypowiedzi... (((-; Odpowiedz Link
marchewa69 Re: Ne rozumim 08.02.10, 14:31 Kurcze,ale wpadka. Widzisz brachu, co brak w codziennej czeskiej diecie bialka pochodzenia rybiego i tych kwasow omega cos zrobily z moim starym mozgiem... Z marszu zalozylam, ze jak mozna bylo kupic kargulene w smazalni w Miedzywodziu to musi byc z Baltyku. Sorki. Wybaczcie mi oceanisci i rybacy :o)))) Kergulena, kargulena (Champsocephalus gunnari) - ryba z rodziny bielankowatych występująca w okolicach Antarktydy. Odpowiedz Link
lacietis Chapu! 09.02.10, 17:09 Spravne! Ale on jest "kArgulman" - a nie "kErgul..." - stąd moje bezsensowne skojarzenia wywołane zapewne nadmiarem kwasu omega w diecie... (((-: No i ta kergulena - jednak nie w Bałtyku żyje. Ja miałem skojarzenia z językami bałtyjskimi - dlatego mi nie pasowało... marchewa69 napisała: > Kurcze,ale wpadka. Widzisz brachu, co brak w codziennej czeskiej diecie bialka > pochodzenia rybiego i tych kwasow omega cos zrobily z moim starym mozgiem... Z > marszu zalozylam, ze jak mozna bylo kupic kargulene w smazalni w Miedzywodziu t > o > musi byc z Baltyku. Sorki. Wybaczcie mi oceanisci i rybacy :o)))) > > Kergulena, kargulena (Champsocephalus gunnari) - ryba z rodziny bielankowatych > występująca w okolicach Antarktydy. Odpowiedz Link