slavko2 03.07.08, 13:01 o Pradze to juz wszystko wiemy. A jak jest z tanimi noclegami w Brnie ? gdzie i za ile. dik Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daghda.irish.pub Re: tanie zakwaterowanie w handlowym mieście Brni 03.07.08, 13:33 Tanio - zależy jak tanio? www.lazza.cz - motel, Brno-Slatina - 15 minut trolejem od centrum; ceny od 150CZK (bez śniadania) www.skm.muni.cz/ubytovani.php?akce=39&lang=cz - tanio, akademiki www.levneubytovani.net/objekt.php?nazev=vlt-brno-lisen Tauferovy Koleje Brno - www.volny.cz/demiro/tk/ Odpowiedz Link
kanapony akademiki 03.07.08, 16:03 Kounicova: 100 Kc / noc Viniarska: 98 Kc / noc Komarov: 86 Kc / noc Taufer zaproponował mi nocleg za 180 ZŁ za noc śpiąc w Kounicove koleji często zastanawiałam się, jakie to przyjemności mnie ominęły... ;D Odpowiedz Link
laksamana Opcja darmowa 04.07.08, 01:13 Zglaszasz sie na interview do pewnej linii lotniczej na poniedzialek. Jedziesz w niedziele i na ich koszt nocujesz 1 noc za darmo w ubytovne Pyramida (standard calkiem calkiem - tylko okolica jakas taka cyganska). A na drugi dzien zapominasz o rozmowie i mozesz dalej zwiedzac piekne przemyslowe miasto Brno Wersja dla tych co lubia jak jest ciekawie. A z akademikow to moge polecic 1 na zachodzie miasta, w pieknej lesnej okolicy, tylkom nazwy zapomnial. Ale bylo tam bardzo milo i chyba tanio Odpowiedz Link
rakev Re: akademiki 14.07.08, 23:05 Co do smiesznie niskich cen akademikow, to obowiazuja one tylko dla studentow, a nawet dla nich juz zdziebko podskoczyly. Naprzyklad noc na Kounicce dla studenta to wydadek rzedu 200Kc. W kazdym razie nawet mimo podwyzki akademiki to chyba nadal najbardziej atrakcyjna opcja. Odpowiedz Link
kanapony Re: akademiki 15.07.08, 04:10 a kiedy tak podskoczyły ;o ? na przełonie stycznia i lutego jeszcze grzecznie leżały Odpowiedz Link
rakev Re: akademiki 15.07.08, 14:05 Ciezko mi powiedziec, bo nie sledze ich wzlotow i upadkow (w ktore watpie). W kazdym razie wg aktualnego cennika Kounicky www.skm.muni.cz/ubytovani/texty/cenik-hotel-druzba.pdf krotki pobyt dla sudenta to wydatek 200Kc/noc, a dla "siroke verejnosti" najtansza opcja to 500Kc/noc w pokoju 1-os. Odpowiedz Link
kanapony Re: akademiki 15.07.08, 22:02 ;o to ja byłam w Brnie za czasów ważności tego cennika i płaciłam 100 za noc w pokoju dwułóżkowym (współlokatorki na oczy nie widziałam - ferie miała i do domu pojechała, więc luz-blus) i jak widac cennik cennikiem a i tak najlepiej w mejlu zapytac grzecznie "ile" Odpowiedz Link
rakev Re: akademiki 15.07.08, 22:27 co racja, to racja - kulturalna komunikacja mailowa mozna wiele zdzialac, ale i sztywna biurokracja potrafi mimo wszystko wziac gore. w kazdym razie (to juz calkowita dygresja), od wrzesnia bede mieszkac "na stale" na ktorejs z koleji MU i mam tylko nadzieje, ze biurokracji bedzie znacznie mniej niz usmiechow i kultury. Odpowiedz Link
ondrej1 Re: akademiki 21.07.08, 15:29 A czy ktoś orientuje się może w cennikach "długoterminowych". Gdzie i za ile można sobie wynająć pokój, niewielkie mieszkanie na dajmy na to 2-3 miesiące? I jak to wtedy wygląda z biurokracją i "zabezpieczeniami" typu depozyty, opłaty dla agencji czy landlordów? Odpowiedz Link