Gość: stokrotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 10:28 czy ktoś z was wie coś na ten temat, tzn.jakie tabletki są stosowane, jak kotki to znoszą?? dzięki za wszelkie informacje:)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierozek_monika Re: antykoncepcja dla kotki 26.08.04, 10:46 tabletki hormonalne możesz stosować jedynie na krótka metę, bo wywołują choroby o podłożu hormonalnym - groźne ropomacicze, guzy sutka czy inn epoważne choroby. podaję ci linka do informacji o antykoncepcji kotów, sama polecam sterylizację, jako najbezpieczniejszą formę antykoncepcji kotów, choć i ta nie jest bez wad, ale pozwala kotce normalnie bezstresowo żyć i nie cierpieć z powodu niezaspokojonych popędów. psiakosc.rokcafe.pl/materialy/sterylizacja-tak.php www.vetserwis.pl/sterylizacja_kot.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 najpewniejsza metoda sa IP: *.cwshs.com 26.08.04, 15:05 preserwatywy trzeba tylko pana kota zmusic do zalozenia takowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: najpewniejsza metoda sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 14:38 Ja wlasnie dzis zmuszona bylam uspic 10letnia sliczna koteczke. Nowotwor zlosliwy, wynik zastrzykow z hormonami...i 3 ciaze nic nei pomogly...guzy otwarte, martwica tkanek... Sterylizacja. Tylko i wylacznie to. Oszczedz kotce cierpienia za pare lat, wszystkie,ktore znalam, tak skonczyly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta i koty do VIPA1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 23:35 Słuchaj VIP, masz bardzo inteligentne dowcipy, ubawiłam się setnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zewa Re: antykoncepcja dla kotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 09:26 Hmm... odradzam tabletki. Bardzo zle wplywaja na organizm kotki :-( Niestety, mam na to nawet "wlasny" przyklad. Dawno temu mialam kotke i kota. Lekarz wet. odradzil mi sterylizacje, jako ze to "ingerencja w organizm", dostawala tabletki. Ja, mloda i glupia, myslalam, ze ma racje. Tabletki byly o wiele wieksza ingerencja w organizm (podawane kilka lat) niz bylaby jednokrotna operacja... Kotka dostala ropomacicza, wet powiedzial, ze nie ma szans na udana operacje. Umarla :-((( Teraz mam dwie kotki - wysterylizowane oraz kocurka - tez wykastrowany :-) Przeszly operacje bez najmniejszych problemow. Na pewno warto zrezygnowac z tabletek na rzecz sterylizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: antykoncepcja dla kotki 27.08.04, 09:30 to dodam, że moja druga kotka była karmiona przez poprzedniego właściciela hormonami i trafiła do mnie z ropomaciczem. Żyje dzięki natychmiastowej opieracji. Miała wiele szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: antykoncepcja dla kotki IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.realestate.net.pl 02.09.04, 17:58 Jedynie sterylizacja. Dlaczego? Piszą moi poprzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: antykoncepcja dla kotki 02.09.04, 19:27 Wlasnie, ja nie rozumiem dlaczego w Polsce tak sie zachwycacie ta antykoncepcja. przeciez to nawet nie jest 100% pewne, nie raz czytalam post ze kotka zaszla w ciaze bo zapomnialo sie dac albo zwiala zanim dostala hormony. Dwa, przeciez czlowiek zastanawia sie zanim sam wezmie hormony bo szkodliwe, wiec dlaczego zwierzaki sie tym faszeruje. Tylko sterylizacja. Skuteczne i najmniej szkodliwe. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: antykoncepcja dla kotki IP: *.cwshs.com 02.09.04, 19:38 venus22 napisała: > wiec dlaczego zwierzaki sie tym faszeruje. bo swirki tak bardzo kochaja swe zwierzatka ze pigulki im daja na byle co, trzeba czy nie trzeba tak samo jest z odrobaczaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 Re: antykoncepcja dla kotki 02.09.04, 23:32 Zaprzyjaźniona kotka dostaje zastrzyki od 10 lat i ma się dobrze. Ale i tak polecam sterylizację - przykład to kolejna zaprzyjaźniona kotka - finansowo i jeśli chodzi o stres dla zwierzaka i kłopoty dla właściciela zdecydowanie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś