Dodaj do ulubionych

Nie będę kupować polskich kosmetyków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 12:44
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2268680.html

Komunistyczne ćwoki chcą zakazać testowania kosmetyków i środków
higienicznych na zwierzętach. A ja na to, że będę kupować tylko takie środki,
które nie mają naklejki, że nie są testowane na zwierzętach, czyli de facto
nie będę kupować polskich produktów. Ponieważ zdrowie moje i mojej rodziny
jest ważniejsze od szczura czy królika. Nie chcę, żeby dzieciak dostał
wysypki albo szampon wypalił mu oczy, bo jakiś buc z ministerstwa wyżej
stawia samopoczucie szczura.
Obserwuj wątek
    • Gość: marta i koty Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 13:57
      To nie kupuj - myślę, że nie stawiasz siebie w zbyt dobrym świetle...

• saavage Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków 05.09.04, 18:05
      Jeśli Twój dzieciak jest szczurem czy królikiem - to proszę bardzo kupuj
      testowane (ale i tak współczuję mu rodzica...)

A poza tym polecam dokładne czytanie tekstu (a zwłaszcza końcówki).

Poza tym dzięki za link - bardzo mnie ucieszyła ta informacja
      • Gość: Mateusz Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 18:25
        Wiem, że aktyw pojebo-ekologów zazwyczaj nie ma rodzin i życiową pustkę
        wypełnia zwierzątkami, dlatego bardziej chyba do was przemówi fakt, że także
        kosmetyki dla zwierząt nie będą testowane.
    • Gość: lampka nocna Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 18:27
      Kupuj tylko bez naklejki, masz szeroki wybór: produkty chińskie i białoruskie.
      • Gość: anonim Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 18:36
        Testowane będą, tylko nie w sposób barbarzyński... jest wiele alternatyw! Jak
        na ten temat nic nie wiesz to się w ogóle nie odzywaj!
        • Gość: Mateusz Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 19:50
          Tzn. jak testowane w inny sposób?
    • polgebek Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków 06.09.04, 08:53
      a rob se co chcesz debilku. A niech szampon wypali oczy Twojemu dzieciakowi
      tratkowanie zwierzat jest wazniejsze niz jakis szamponik dla Twojego bachora.
      • esoxx Do PEJSATEGO 08.09.04, 10:08
        polgebek napisał:

> a rob se co chcesz debilku. A niech szampon wypali oczy Twojemu dzieciakowi
        > tratkowanie zwierzat jest wazniejsze niz jakis szamponik dla Twojego bachora.

Dwa razy odpisywałem do polgebka. On pisze o wypalaniu dzieciakom oczu przez
        szampon. Ja porównałem oczy dzieci do oczu jego matki.
        Dlaczego zostal usuniety tylko mój post! Jeżeli już to oba razem! Czy aż tak
        jest PAN stronniczy, że jak wypowiada się wielbiciel kundli to może pisać co
        zechce - a jak wielniciel dzieci ludzi to trzeba go kasować!
    • Gość: phi ALE KOGO TO OBCHODZI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 09:50
      ze nie bedziesz kupowal kosmetykow nie testowanych na zwierzetach???
      Bo chyba tylko ciebie.
      Natomiast ja osobiscie uwazam, ze kosmetyki dla ludzi powinny byc testowane na
      LUDZIACH, na grupie ochotnikow. Jak by na to nie patrzec, zwierzatka maja od
      nas troche inne "parametry".
      • comma Re: ALE KOGO TO OBCHODZI 06.09.04, 10:59
        Święte słowa. Autor wątku, jeśli chce się przekonać, czy szampon nie wypali
        dzieciakowi oczu, niech sprawdzi jego działanie na sobie. Zresztą mamy wolny
        kraj i niech sobie kupuje lub nie co chce. Może sobie sprowadzać kosmetyki z
        Abu Dhabbi, jeśli chce - jego prawo. Szczerze mówiąc, wątek jest NTG i nadaje
        się na forum Uroda.
    • sliwka1977 Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków 06.09.04, 10:04
      Gość portalu: Mateusz napisał(a):

> serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2268680.html
      >
      > Komunistyczne ćwoki chcą zakazać testowania kosmetyków i środków
      > higienicznych na zwierzętach. A ja na to, że będę kupować tylko takie środki,
      > które nie mają naklejki, że nie są testowane na zwierzętach, czyli de facto
      > nie będę kupować polskich produktów. Ponieważ zdrowie moje i mojej rodziny
      > jest ważniejsze od szczura czy królika. Nie chcę, żeby dzieciak dostał
      > wysypki albo szampon wypalił mu oczy, bo jakiś buc z ministerstwa wyżej
      > stawia samopoczucie szczura.

Nie trzeba testować kosmetyków na zwierzętach, są inne sposoby. Poza tym z
      jakiej racji mają cierpieć zwierzęta, bo człowiek ma kaprys na kolejny szampon
      czy inny kosmetyk, to nie są rzeczy niezbędne. Jeżeli jakaś żywa istota ma
      cierpieć z powodu głupiego kaprysu człowieka to jestem przeciwna testowaniu
      kosmetyków na zwierzętach!!! Nie jesteśmy najważniejsi we Wszechświecie i nasze
      czasami głupie zachcianki.
    • Gość: fg a kogo to obchodzi IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 06.09.04, 21:09
      najlepiej testuj sam na sobie, jak cos ci wypali mozg to nie bedzie wielka
      strata bo i tak go nie masz. jestes tak beznadziejny ze chyba rzeczywiscie
      samopoczucie szczura jest bardziej wartosciowe niz twoje.
      • sfiat Re: a kogo to obchodzi 07.09.04, 00:02
        Mateuszku, Geju sprobuj wytrzymac bez kosmetykow.
        • Gość: Mateusz Re: a kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 11:09
          Wiem, że eko-śmiecie za jedyny kosmetyk uznają szczyny swoich zwierzątek, ale
          jest jeszcze grono ludzi, którzy odczuwają potrzebę zachowania ludzkiej higieny.
          • remislanc Re: a kogo to obchodzi 07.09.04, 11:30
            Zamiast płynu do płukania ust stosują flegmę swoich piesków. Jak im pieski
            porządnie gęby wyliżą to nie muszą już się myć.
          • Gość: phi Re: a kogo to obchodzi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 09:35
            masz problem? napisz do "Ziarna"!
          • Gość: VlP-1 Re: a kogo to obchodzi IP: 217.144.243.* 08.09.04, 09:45
            o widze,ze jeszcze jeden pajac pozuje na mnie heheheh
          • Gość: heherehe Re: a kogo to obchodzi - hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:20
            a mi tam rybka, czy wypali twojemu dzieciakowi oczy...
          • Gość: phi Re: a kogo to obchodzi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 13:32
            proponuje siury slodkiego dzieciaczka jako tonik do mycia twarzy, plukania ust
            i nie tylko; nie slyszales o urynoterapii? podobno najlepsze siki od wlasnego
            dziecka. Moze po takiej kuracji Ci sie polepszy, czego goraco zycze,
            pozdrawiam, ale z wiadomych wzgledow nie caluje...
            • Gość: Mateusz Re: a kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:35
              Mamusia cię w ten sposób pielęgnowała? A może nie masz ludzkiej matki tylko
              sukę?
              • Gość: phi Re: a kogo to obchodzi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 13:39
                mojej mamusi to ty smierdzielu nie obrazaj, pilnuj lepiej bachora, zeby go moje
                zle mysli nie dopadly
                • Gość: Mateusz Re: a kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:41
                  Swoje złe myśli możesz wyładowywać na swoich zwierzątkach, hehe.
                  • Gość: VIP-1 Re: a kogo to obchodzi IP: *.cwshs.com 08.09.04, 13:42
                    i nie tylko mysli, hehehe
                  • Gość: phi Re: a kogo to obchodzi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 13:46
                    akurat nie mam takiej potrzeby.
                    natomiast co sie tyczy twojego bachora, niedlugo zachoruje. na razie nie bedzie
                    to nic powaznego, ale leczyc go bedziesz dlugo i z miernym efektem.
                    • Gość: Mateusz Re: a kogo to obchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:47
                      > ale leczyc go bedziesz dlugo i z miernym efektem.

Tak jest w twoim przypadku, hehe. Pamietaj psycholu, że zoofilia jest karalna,
                      hehe.
                      • Gość: phi Re: a kogo to obchodzi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 13:52
                        pedofilia tym bardziej
                        • Gość: VIP-1 Re: a kogo to obchodzi IP: *.cwshs.com 08.09.04, 14:01
                          szkoda, ze glupota nie jest karalna
                          bo z pewnoscia dozywocie bys dostal, hehehe
    • Gość: zielony_listek Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: 212.160.172.* 08.09.04, 09:55
      Tresc Twojego listu, Mateuszu, swiadczy o totalnej nieznajomosci tematu, przez
      ktora przebija sie bezmyslnosc i zlosliwosc.

Nie wiem czy wiesz, ale przed wejsciem do Unii (nie wiem jak jest teraz)
      polskie normy dla kosmetykow byly duzo ostrzejsze od zachodnioeuropejskich, a
      co za tym idzie polskie kosmetyki byly bezpieczniejsze. Ale oczywiscie, jak nie
      chcesz, to ich nie kupuj.

zielony_listek
      • Gość: Mateusz Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:26
        Czy ty jesteś analfabetą? A gdzie ja obwiniam unię? Wiem jak było i jak jest
        teraz, natomiast nie wiadomo jak będzie za kilka miesięcy i to nie wina unii
        tylko polskich debili z sejmu.
        • Gość: VIP-1 Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.cwshs.com 08.09.04, 13:36
          Gość portalu: Mateusz napisał(a):

> tylko polskich debili z sejmu.
          bardzo trafne okreslenie
    • Gość: bebe Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.ae.krakow.pl 08.09.04, 14:22
      Szczury są bardzo inteligentne, w przeciwieństwie do ciebie i nie wiem dlaczego
      maja na nich testowac kosmetyki. A ty uzywaj mydla szarego....
      • Gość: phi Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 15:14
        sadzisz, ze mu od tego przybedzie SZARYCH komorek? watpie.
        • Gość: bebe Re: Nie będę kupować polskich kosmetyków IP: *.ae.krakow.pl 09.09.04, 12:35
          Na to nie ma szans, ale może przynajmniej żyć taką nadzieją!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka