Dodaj do ulubionych

glosny pies

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 21:24
Pomozcie, prosze,moj pies, roczny posokowiec nie chce sam zostac w domu.
Szczeka wtedy niemilosiernie bez przerwy, a jak wroce po 15 mintach wskakuje
na mnie i dlugo to trwa za nim sie uspokoi. Nie wiem juz co robic, siedzimy
na zmiane, ale czasem trzeba wyjsc. Drugi problem to szczekanie jak zadzwoni
domofon, czy przychodzi ktos obcy, szczekaniu nie ma konca. W zaden sposob
nie da sie uspokoic, mozna go glaskac, prosic, nic nie pomaga. moze cos zle
robie, prosze o jakies wskazowki.
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: glosny pies 10.09.04, 21:58
      Hej
      Zacznę może od tego , że wasz piesek czuje sie przewodnikeim stada (czyli Was)
      i to powoduje wiele zachowan , które my ludzie źlwe odbieramy nie po psiemu :)
      Pies szczeka ponieważ broni swojego stada - słyszy jakieś hałasy , a dlaczego
      szczeka jak wychodzicie , a własnie dlatego że stracił z oczu swoje stado, a że
      czuje sie przewodnikiem to denerwuje go ten fakt i martwi się co się z Wami
      dzieje.
      Metoda na szczekanie przy domofonie - nie reagowac !!! nic nie mówić do psa
      zachowywać się jakby jego nie było w domu
      Metoda na szczekanie jak wyjdziecie - komenda czekaj - obojetnym tonem i
      rzucenie psiakowi jakiegoś smakołyku (nowego , którego nigdy nie miał albo
      nowej zabawki) po powrocie do domu nie witacie się z psem i zabieracie zabawke -
      dopiero jak piesek sie uspokoi to Wy prosicie psa do siebie bo to wy chcecie
      się z nim przywitać .
      Proponuje tez zapisac pieska na szkolenie z posłuszeństwa
      Chętnie tez zaproponuje informacje które sa z takiego własnie szkolenia - jest
      tam sporo danych o tym jak błędnie postepujemy z pupilami - jeśli jesteś
      zainteresowna to podajwojego maila chętnie wyślę :))

pozdrawiam renik
      • Gość: makowa panienka Re: glosny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:01
        Renik! bardzo dziekuje za rady, jestem juz wyczerpana psychicznie. Dzisiaj
        wyszlam na chwile po zakupy i to samo, jedno szczekanie podczas mojej
        nieobecnosci. Bede wdzieczna jak przesles mi te materialy, poniewaz w moim
        miasteczku nie mam szans na szkolke. Moj adres: krysiaroz@o2.pl
        Jeszcze raz bardzo dziekuje.
      • Gość: tekla Re: glosny pies IP: 82.177.98.* 13.09.04, 20:22
        Witam,
        Jesli moge to dołacze sie do prośby o materiały nt szkolenia. Dodam,ze równiez
        bardzo pilnie mi na nich zależy
        eddiesit@interia.pl
        dziekuje
        • toja50 Re: glosny pies 13.09.04, 22:43
          Widze, ze jest nas wiecej ze szczekajacymi psami, moze zalozymy maly klub i
          bedziemy wymieniac sie na biezaco postepami, co Wy na to? Pozdrawiam umeczone
          posiadaczki glosnych bez powodu pieskow:-)
      • Gość: mamonka Re: glosny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:06
        Ja swojego zwierzaka przyzwyczajałam do samotności pomalutku i dość długo.
        Pierwsze wyjścia z domu i pozostawianie go samego były króciutkie, takie po
        5min. Potem troszeczkę dłużej, i dłużej. Pies przekonał się i nauczył,że pańcia
        zawsze wraca, no i już nie bło strachu, że grozi samotność i opuszczenie. Życzę
        powodzenia i cierpliwości w nauce.
      • Gość: Mozab Re: glosny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 16:02
        Oj, jak wsyscy to ja też chcę, choc sunia po psich egazaminach to nadal robi co
        chce : adres : mozaba@wp.pl
    • renik.w Re: wysłałam 11.09.04, 12:16

• Gość: makowa panienka Re: wysłałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 14:08
        Dostalam, dziekuje bardzo, widze, ze sporo robie zle. Ciekawe, czy jeszcze sie
        uda, pies ma juz rok. No, zobaczymy. Pozdrawiam
        • Gość: Begietka Do Reniki i Makowej Panienki IP: *.toya.net.pl 11.09.04, 14:16
          Proszę, prześlijcie mi też te materiały.....ja też jestem uwięziona w domu
          przez suczkę...Nie chce zostawać i nawet pozostając z moim synem lub mężęm
          jazgocze....Bardzo proszę i z góry dziękuję... Mój adres: Betcia@interia.pl
        • renik.w Re: wysłałam 11.09.04, 14:18
          to jeszcze młody pies i sporo możesz zmienić - jednak może to trochę potrwać
          więc życzę cierpliwości :)) - duuuużo
          • Gość: makowa panienka Re: wysłałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 17:24
            Renik, prosze wyslij, ja jeszcze nie potrafie, malo znam sie na komp.Wielkie
            dzieki. Pozdrawiam
          • april02 Re: wysłałam 14.09.04, 11:00
            Widzę, że nie jestem osamotniona z problemem szczekającego psa :( Jeżeli to
            możliwe to również prosiłabym o te materiały: april02@gazeta.pl Będę bardzo,
            bardzo wdzięczna. Pozdrawiam :)
            • Gość: magda Re ja też... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:15
              poprosze - mój psiaczek schroniskowy ewidentnie nad nami góruje, nawet wet
              poradził, żeby nad nią popracowac. jedyne czego się przy mnie nauczyła to
              warować. Nienawidzi ludzi, zwłaszcza dzieci. co robić???

adres: r_goszczyniak@wp.pl.

dziekuję
              • renik.w Re: postaram się dzisiaj wysłać :) n/t 14.09.04, 11:42

• renik.w Re: Magda - serwer odrzuca Twój adres podaj inny 14.09.04, 11:47

• Gość: magda Re: Magda - serwer odrzuca Twój adres podaj inny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:15
                  biuro@teknos.pl

dzięki...
                  • renik.w Re: poszło :) 14.09.04, 12:16

• Gość: magda Re: poszło :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:24
                      zaraz sprawdzę..
                      • Gość: magda Re: buuu, nie przyszło nic... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:31
                        • renik.w Re: zaraz przyjdzie - sporo tego :))) 14.09.04, 12:39

• Gość: magda Re: zaraz przyjdzie - sporo tego :))) - jest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:42
                            ale mądre rzeczy!!!
                            • renik.w Re: zaraz przyjdzie - sporo tego :))) - jest!!! 14.09.04, 12:44

No to sssuper :)) - ja też byłam w szoku jak to przeczytałam
                              • Gość: magda Re: zaraz przyjdzie - sporo tego :))) - jest!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:49
                                tylko moja jest tak rozpuszczona, że zejście na "niższy" poziom będzie trudne.
                                Ale wieczorkiem zacznie się dzis tresura. Jeszcze raz piekne dzieki!!!
                              • laurano Re: zaraz przyjdzie - sporo tego :))) - jest!!! 15.09.04, 23:35
                                kochani, poratujcie mnie też,mój jamnik wyje za nami- tak twierdzą sasiedzi,juz
                                prawie boję sie wychodzic na klatkę,sąsiedzi "walą w drzwi"jak nas nie ma,ponoć
                                nie pomaga,do tego suczka sasiadów-zakochał się w niej-wczoraj podałam mu
                                zastrzyk polecony przez weterynarza-jeszcze nie pytałam sasiadów czy to cos
                                dało,przecież do pracy go nie weźmiemy-co robić?goraco prosze o te materiały-
                                helena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka