Dodaj do ulubionych

Chce yorka...

IP: 195.187.56.* 11.04.02, 15:00
...ale mnie na niego nie stac. Toz to wydatek ok. 2000 zl. Podobno tzw.
ostatnie szczeniaki z miotu mozna kupic za symboliczna sume. Ale gdzie? Czy
ktos wie? Nie interesuje mnie rodowod, ani podobne bzdury. Chce miec pieska do
rozpieszczenia, w domu z ogrodkiem. Jestem z Warszawy.

Pzdr
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Chce yorka... 11.04.02, 15:24
      Próbowałaś na giełdzie w Łazienkach? (w każdą niedzielę w starych szklarniach
      koło Pomarańczarni). Ja tam kupiłam swoją Mysię. Pamiętam że sporo było tego
      małego kudłatego tałatajstwa (cudnego) :)))
      • Gość: Marzena Re: Chce yorka... IP: 195.187.56.* 11.04.02, 15:28
        :-))))) To znaczy byly tam yorki? Czy moze Ty tam kupilas yorka? Za ile?
        • miriam_73 Re: Chce yorka... 11.04.02, 16:54
          Nie. Ja akurat kupiłam jamnisię, w wieku 6 tygodni o wadze.. 750 gramów.
          Miesciło sie toto na dłoni.Ale widziałam cała masę różnych kudłaczków. Yorkami
          na giełdzie obrodziło. Nie wiem jakie są ceny bo ja akurat konkretnie szukałam
          jamniorka i nie pytałam o inne. Wprawdzie chciałam bardzo typ szczotka (czyli
          szorstkowłosego), ale jak zobaczyłam tę pchełkę i wzięłam na rece to juz nie
          oddałam. Zresztą to ona mnie wybrała - podeszła jako jedyna z 6 sztuk w kojcu
          do mnie, potem sie w mnie mocno wtuliła i zaczęła lizać. Ona była własnie
          już "pozaklasowa" i kosztowała grosze w porównaniu z rodowodowymi.
    • Gość: Virge Re: Chce yorka... IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.04.02, 11:49
      Gość portalu: Marzena napisał(a):

>Podobno tzw. ostatnie szczeniaki z miotu mozna kupic za symboliczna sume.

Jeżeli człowiek sprzedający psa mówi, że "jest tańszy, bo nie ma rodowodu -
      ponieważ był to ostatni z miotu" - to wpuszcza nas w maliny.

Jeżeli nie stać Cię na psa rasowego, przejdź się do schroniska - być może tam
      znajdziesz wymarzonego psiaka.
    • Gość: kaga Re: Chce yorka... IP: *.acn.waw.pl 12.04.02, 14:01
      Gość portalu: Marzena napisał(a):

> Podobno tzw.
      > ostatnie szczeniaki z miotu mozna kupic za symboliczna sume.

To nieprawda. Teraz (od kilku lat) wszystkie szczenięta z miotu (jeśli spełniono
      wszystkie formalności) otrzymują metryki, na podstawie których wyrabia się
      rodowód. Moja suka była 12 z miotu i ma rodowód, wystawiam ją. Jeśli ktoś mówi,
      o "ostatnich z miotu" to po prostu kłamie- np. rodzice są tylko podobni do
      jorków, mają wady (np zdrowotne), pieski mogą być chore albo co. Znajoma chciała
      takiego "yorka bez rodowodu" i chodziła po "hodowlach"- jeden pan pokazał jej
      warunki, w jakich trzyma pieski- rzędy klatek piętrowych, pieski nie wychodziły
      na spacery, zmieniał im tylko ściółkę- jak świnki morskie. Dla oszczędności.
      Znajoma była przerażona, zrezygnowała i za pół roku kupiła pieska od normalnego
      hodowcy. Ja z resztą też odkładałam na moją sukę prawie rok. I kupiłam ją na raty
      płatne przez pół roku!
      pozdrawiam
      • Gość: Majka Do Marzenki !!! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 12:33
        Marzenko ! Tylko nie zdziw się, gdy po kilku miesiącach, z maleńkiego "yorka",
        jak NA PEWNO!!! obieca Ci "hodowca"(???????), wyrośnie "coś" zupełnie nie
        podobnego do Twojego, wymarzonego pieska !!!
        A ja nawet nie będę Ci współczuła !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka