Dodaj do ulubionych

Korabiewice - jedziemy tam

29.10.04, 13:54
byliśmy tam w poprzedni weekend. teraz się znowu wybieramy. Gdybyście
dysponowali niepotrzebnymi rzeczami, które przydadza się zwierzakom dajcie
znać na psiaki_i_ferajna.poczta.onet.pl

przyda się karma, miski, smycze, pościel, zabawki psie, koce, wszystko.
Obserwuj wątek
    • pejsaty :/ 29.10.04, 14:17
      czy to znaczy, ze macie zamiar co tydzien zakladac watek na ten sam temat? nie
      mozna kontynuowac dyskusji na temat korabiewic w jednym watku? chocby po to
      zeby nie pisac w kolko tego samego.
      • duzy_vip Re: :/ 29.10.04, 14:26
        hehehe, to sie wlasnie spam nazywa
        ktory nalezy usuwac

dlaczego pejsaty nie jestes fair?
        moj watek nt. zarcia od razu na osla wyslales
        a tu delikatnie sugerujesz, zeby poprzedni kontynuowac
        • pejsaty Re: :/ 29.10.04, 14:40
          do ciebie napisalem juz w tej sprawie na forum o moderacji. a pisze jeszcze raz
          tu, bo problem zasluguje na uwage. prawie kazdy kto wchodzi na forum, zamiast
          skorzystac z wyszukiwarki i zorientowac sie czy dany temat nie byl juz porszany
          radosnie zaczyna nowy watek. ile razy juz widzialem watek z pytaniem o to czy
          warto miec drugiego kotka czy o to jak karmic szczeniaka. czy nie lepiej
          prowadzic dyskusji na dany temat w jednym watku i uzbierac kilkadziesiat
          wypowiedzi, ktore sie moga komus przydac niz zakladac co chwila watki, ktore po
          osiagnieciu kilku postow spadaja wypychane przez coraz to nowe watki?
          • weekenda Re: :/ 29.10.04, 14:48
            Cześć Pejsaty - nie miałam wcześniej okazji z Tobą pogadać. Super nick ! Podoba
            mi się !

Masz rację, że można by było się dopisywać... ale widzę jeden kłopot - po
            pewnym czasie jest tyle wypowiedzi na tak różne tematy, które
            czasami/przeważnie nie związane z tematem wątku, że nikomu sie nie chce tego
            przeglądać ! Jakby na ten przykład były jakieś tam wyróżniki nowego ciągu
            dalszego wątku np. opcja sortuj- ukłon do magików od komputerów albo w
            ostateczności jakiś inny kolor, wielkość czy co ???? to może by było lepiej. A
            tak - nie wiem jak inni, ale mnie samej nie chce się przeglądać tych maleńkich
            dat i godzin po prawej.

A tak poza tym pozdrawiam i gratuluje postępów w porządkowaniu forum !!!
            Trzymasz rękę na pulsie !
            • pejsaty hej weekenda 29.10.04, 14:59
              alez nie musisz przegladac postow pojedynczo. jest przeciez opcja "pokaż treść
              wszystkich".
              MSZ naprawde wygodniej zajrzec do jednego watku o korabiewicach, gdzie mozna
              pisac wszystko na temat zbiorki zywnosci itd. na potrzeby schroniska, podac
              numery konta, adresy, strony schroniska w sieci, konsultowac wszystkie akcje,
              itp. niz ciagle zakladac nowe watki, ktore beda szybko spadac w dol. oczywiscie
              gdy watek rozrosnie sie do wiekszych rozmiarow, mozna zalozyc nastepny podajac
              linka do poprzedniego...
              • weekenda Re: hej weekenda 29.10.04, 15:06
                pejsaty napisał:

> alez nie musisz przegladac postow pojedynczo. jest przeciez opcja "pokaż
                treść
                > wszystkich".

mimo żem blondynka toż to wiem i to robię, ale mimo wszystko jest tego niekiedy
                tak dużo, że mnie się na ten oprzykład odechciewa.......
                pozdrowionka !
              • edzioszka Pejsaty 29.10.04, 15:07
                hehe, ależ Ty się zrobiłeś (jasny gwint!) upierdliwy, normalnie Cię nie
                poznaję - zresztą nie tylko ja.. to jest jak mniemam wspominane "powołanie do
                nauczania" :)
          • duzy_vip Re: :/ 29.10.04, 14:51
            masz racje, ale tylko czesciowo
            jesli chodzi o watki, ktore maja pare wpisow, to o'k.
            ale niektore watki robia sie po prostu troche za dlugie
            i wtedy lepiej jest zalozyc nowy
            rowniez niektore watki sa podobne, lecz nie takie same
            moj o mozgach malpich byl nieco inny niz o jedzeniu robali
            tamten to byla zwykla podpucha dla sw. ooops, dla milosnikow zwierzat
      • comma Mnie ten wątek absolutnie nie przeszkadza 29.10.04, 14:45
        uważam go za jak najbardziej zgodny z tematyką forum Zwierzęta. Jeśli jednak
        razi on Pana, tak samo jak raziły Pana ogłoszenia o poszukiwaniu domu dla
        zwierząt, to może podforum dla schronisk Pan zaproponuje w administracji
        portalu?
        • psiaki_i_ferajna Re: przepraszam... 29.10.04, 14:56
          po tych zmianach jakoś trudno mi się jeszcze zorientowac co i jak.

przeoczyłam wątek poprzedni...
      • blue.berry no i co z tego ze ponownie watek?! 31.10.04, 21:50
        no i co z tego ze znow zostal zalozony podobny watek - ten watek dotyczy
        konkretnych dzialan i konkretnej sprawy. jak dla mnie moze byc zakladany co
        tydzien. to forum dotyczace zwierzat a to watek ktory sluzy do informacji o
        pomocy zwierzetom.
        nie kazdy sobie go wyszuka przez wyszukiwarke. a odgrzewanie starych wpisow
        lub przedzieranie sie przez iles postow na niektorych dziala zniechecajaco.
        szkoda pejsaty ze nie jestes taki czujny w innych sytuacjach. szkoda slow
        zreszta.
      • hanka27 Re: :/ 02.11.04, 13:50
        i nic sie nie stanie nawet jesli informacja pokaze sie co tydzien nie kazdy
        wchodzi czesto na forum .... a moze miałby własnie do oddania np. jakis kocyk i
        skontaktuje sie z wyjezdzajacymi . Pogratulowac im pomyslu informowania o
        mozliwosci przekazania darow ....bo na pewno nie wszyscy jechaliby tam osobiscie
    • duzy_vip wszyscy tu tylko gadacie 29.10.04, 15:19
      a moze ktores,zamiast gadac, kasy by tam troche podeslalo?
      ja nie wysle, bo nie mam
      • miss_dronio Re: wszyscy tu tylko gadacie 29.10.04, 17:42
        Bardzo dobry pomysł! Czy dysponuja Państwo jakims kontem, na które moznaby było
        posałac pieniadze?
    • psiaki_i_ferajna Re: konto Korabiewic 29.10.04, 20:11
      To jest ich konto, gdyby ktokolwiek chciał wpłacić jakąś sumkę na zwierzęta
      (oni jako Korabiewice nie mają jeszcze własnego konta, więc pieniądze wpłacane
      są na Fundację. Mozna dopisać na Korabiewice).

Fundacja "Niedźwiedź"
      Korabiewice 11, 96-330 Puszcza Mariańska

KRS 207940
      REGON 014-831-055
      NIP 838-16-12-051

Konto bankowe:
      12 1020 1013 0000 0502 0002 1360 (PKO BP I o/Warszawa)

Kontakt:

E-mail: korabiewice@empatia.pl
      Prezes Fundacji "Niedźwiedź", Cezary Wyszyński
      tel.: 0502-279-920
      e-mail: c.wyszynski@empatia.pl

• miss_dronio Re: konto Korabiewic 29.10.04, 20:12
        :)
        za 2 minuty bedzie przelew:)
        • deszczowa_piosenka Re: konto Korabiewic 31.10.04, 09:58
          wielkie dzięki i serdeczny uścisk łapki od tych biedakó:)))
          oby więcej było takich ludzi jak Ty!!!
    • izunia.m Re: Korabiewice - jedziemy tam 30.10.04, 19:47
      a czym tam dojezdzacie? bo busy publiczne tam nie dochodzą chyba, może jakieś
      prywatne, skąd jadą, ile kosztuje biloecik?

mam zamiar pojechać tam po sunię stąd moje pytania
      • deszczowa_piosenka Re: Korabiewice - jedziemy tam 31.10.04, 09:57
        Korabiewice znajduja się na południe od Żyrardowa. Z Warszawy najłatwiej tam
        dojechać jadąc trasą przez Pruszków i Grodzisk Mazowiecki.

Za Żyrardowem należy skręcić w miejscowości Puszcza Mariańska w kierunku
        Mszczonowa. Po minięciu torów kolejowych i drogi na Zator, mijamy pierwszy
        zjazd na Korabiewice i skręcamy w następną w prawo (drugi zjazd na
        Korabiewice), a następnie w pierwszą w lewo i jedziemy prosto.

Schronisko znajduje się po lewej stronie drogi. Kiedy dojedziemy do muru z
        betonowych "klockow" z kilkoma zielonymi bramami, jesteśmy na miejscu.

UWAGA! Zjad z trasy katowickiej w kierunku Korabiewic jest niemożliwy! Stoi tam
        zakaz wjazdu. Jadąc trasą od strony Warszawy trzeba przez to nadrobić spory
        kawałek, lepiej więc jechać przez Pruszków i Grodzisk.

ja tam jeżdżę samochodem...nie wiem jak z komunikacją miejską, niestety, ale
        jeżeli masz problem z zabraniem psa i już jakiegoś wybierzesz, daj znać na
        mojego priva, a psiaka Ci postaram się przywieźć:)
        • miss_dronio Re: Korabiewice - jedziemy tam 31.10.04, 13:11
          Izo, koniecznie, prosze opisz nam całą historię! Którego pieska wybrałaś,
          dlaczego własnie jego, jak zaaklimatyzował się w Twoim domu?? Będę bardzo
          czekac na Twoją relację!:)))
          Serdecznie pozdrawiam!!!:)))
          • izunia.m Re: Korabiewice - jedziemy tam 31.10.04, 16:17
            Kochani, zdrecydowałam się na psice ale jeszcze nie konkretną - patrz post
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=664&w=17047640 . Nawiązała ze mną
            kontakt Pani Viktorija obiecała mi zdjęcia odpowiednich psiaków po łikendzie i
            mam dadzieję któregoś zabrac do domku. W ten łikend nie mogłam tam jechać -
            jesce siem ucem ;P
            Problem w tym że nie mamy samochodu. Przywiezienie - a i owszem byłoby mi
            bardzo miło, ale chciałabym aby dotychczasowi opiekunowie mojej psicy mogli mi
            popatrzeć w oczy a ja im uścisnąć dłonie - patetyczne ale cóż, myślę że ludzie
            w schronisku powinni mnie choć zobaczyć.
            Może ktoś coś wie, nie wierzę że nie jeździ tam żaden busik typu Wawa-Chotomów,
            PKS albo inny prywatny :)

Aha, i nie przyjmuję do wiadomości tego że brak dojazdu mógłby mi w czymś
            przeszkodzić. Coś wymyślimy.
            pozdrawiam
            IZUNIA
            • deszczowa_piosenka Re: transport do Kor. 31.10.04, 22:22
              viktorija powinna dysponować busikiem i jeśli nie ma pani się jak zabrac to
              powinna nawet po Panią podjechać. prosze ja spytac, mysle, że powinno sie udać.
              • izunia.m Re: transport do Kor. 01.11.04, 12:30
                thx za info, zapytam o busika przy najbliższym kontakcie. zapytałam tutaj na
                forum żeby nie mnożyć maili na adres Pani Viktorij - pewnie i bez moich pytań o
                dojazd ma ręce pełne roboty :)

Pozdr
                IZUNIA
    • bolo69 PEJSATY - coś cie boli ? 31.10.04, 21:42
      i co z tego że wiele wątków było poryszanych nawet 100 razy. jeśli chcesz aby jakiekolwiek forum ŻYŁO to pozwól mu na to. rozpoznać spam jest łatwo. jesli masz z tym problemy to może zajmij się czym innym.
      jesli na dany temat pojawia się po raz setny jakiś wpis to nie znaczy że to jest spam lecz że to jest ważne.
      pozdrawiam
      • bolo69 wyluzuj się kolego :) 31.10.04, 21:48
        popatrz na świat przez okno a nie ekran komputera. idź z psem na spacer. pozmywaj naczynia po obiedzie. spotkaj sie ze znajomymi. zalej pałę. i najważniejsze - jeśli masz dzieci to co najmniej dwa razy w tygodniu wybierz sie z nimi na spacer, do kina, na piwo itd.

wyluzuj kolego. skasować możesz wszystko. tyle że mało kto będzie wchodził na twoje forum.
        i cię zwolnia z pracy.
        zatem, obciągnij browara i daj się unieść ŻYCIU.
    • bolo69 korabiewice i ........dziesiątki innych schronisk 31.10.04, 21:52
      w polsce sa dziesiatki schronisk. to nie tylko korabiewice.
      proszę, wybierzcie się do NAJBLIŻSZEGO schroniska. adoptujcie zwierzaka. przynieście troche karmy, starych koców czy czegokolwiek co tam potrzebują.
      zapytajcie o możliwość wyprowadzania zwierzaka na spacer.
      • deszczowa_piosenka Re: korabiewice i ........dziesiątki innych schr 01.11.04, 09:58
        i właśnie o to chodzi: by każdy coś zrobił dla schroniska, które jest blisko
        niego...Jednostkowa pomoc jest kropelką w morzu, ale jeśli jest nas więcej...
        Jeden koc może ogrzać zmarniętego psiaka, jedna paczka karmy da mu jedzenie na
        kolejny dzień, jedno pogłaskanie, a piesek tak bardzo się tym cieszy...
        Pozdrawiam
        • psiaki_i_ferajna Re: korabiewice i ........dziesiątki innych schr 02.11.04, 09:14
          dokłądnie tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka