Dodaj do ulubionych

czy jamnik moze szybko biegac

IP: *.abo.wanadoo.fr 11.05.02, 20:22
Nasza sunia ma 2 latka. Od samego poczatku jest bardzo zywotna. Uwielbia biegac
za swoimi pilkami. Na spacerach biega jak wsciekla za rzucanymi pilkami. Skacze
w powietrzu i potrafi zlapac do pyska naprawde silnie uderzona pilke. Czy
biorac pod uwage fizjonomie jamnika mozemy dalej ja tak forsowac?? Ona to
naprawde lubi
Obserwuj wątek
    • Gość: Halo Re: czy jamnik moze szybko biegac IP: *.abo.wanadoo.fr 15.05.02, 22:59
      Ludziska odpowiedzta cos na ten e-mail.Szkodzi czy nie, bo ona biega jak
      szalona - a to przeciez nie jest typowe dla jamnikow
      • Gość: ankak Re: czy jamnik moze szybko biegac IP: *.ph.ph.cox.net 16.05.02, 05:28
        jezeli szalone bieganie nie jest typowe dla jamnikow, to moj jamnik jest bardzo
        nietypowy...
        pozdrawiam
        • Gość: Wojtek Re: czy jamnik moze szybko biegac IP: *.derep.cegelec.alcatel.fr / 10.22.33.* 16.05.02, 09:44
          czyli wszystko jest OK niech biega do upadlego..........
    • balbina2 Re: czy jamnik moze szybko biegac 16.05.02, 12:23
      Pewnie, niech biega, ale z tym skakaniem wysoko w górę byłabym ostrożna. Lepiej
      nie rzucać jej piłek tak, żeby musiała wyskakiwać i robić salta w powietrzu, to
      na długi, jamniczy kręgosłup nie jest zbyt bezpieczne. Tak samo jak chodzenie
      po schodach. Ja mam charta, a też takie salto mu zaszkodziło - zle upadła i
      złamała kręgosłup. Na szczęście uratowaliśmy psinę, ale mogło się skonczyć
      tragicznie.
      • Gość: Una Re: czy jamnik moze szybko biegac IP: 62.233.135.* 28.05.02, 13:17
        Bieganie - tak, skakanie - nie! Uwaga na wszelkie przeciążenia kręgosłupa! Mój
        jamniczek bawił się kiedyś z wilczycą i skakał do góry jak szalony. Potem
        przestał móc chodzić po schodach i chodzić w ogóle, a miał wtedy niecały rok!
        Na szczęście po interwencji weterynarza (zrobił mu jakiś zastrzyk, nie pamiętam
        już jaki) wszystko wróciło do normy. Od tej pory bardzo uważamy na skakanie w
        górę i w miarę możliwości nie pozwalamy mu na to, chociaż... jak odzwyczaić
        psiaka od wskakiwania na fotel, krzesła, łóżka? Podłoga jest ostatnim miejscem
        na którym się położy, no chyba, że jest upał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka