Dodaj do ulubionych

"ostraszacze" kotów

IP: *.citicorp.com 03.06.02, 10:23
Mój kot ciagle rozkopuje ziemie w doniczkach. Widzialam w skepie zoologicznym prepartay
ktore maja odstaszac kota od takich dzialan (w sprayu i w formie paleczek do wkladania do
doniczek). Niestety sa drogie - powyzej trzydziestu zlotych za opakowanie, zatem zanim
dokonam zakupu wolalabym upewnic sie ze rzeczywiscie dzialaja. Czy ktos z was stosowal
taki srodek i z jakim skutkiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: uważna Re: IP: *.acn.waw.pl 03.06.02, 10:41
      W sklepach zoologicznych bywają tańsze odstraszacze w rozpylaczu - cena ok. 10-
      12zł - polskiej produkcji. Oceniam, że są skuteczne, ale szybko się ulatniają i
      trzeba pryskać codziennie. Nie odważyłam się ich stosować wokół roślin, bo
      bałam się, że mogą zaszkodzić kwiatom. Gdy moja kotka była na etapie
      rozkopywania doniczek, przykrywałam ziemię siatkami plastikowymi takimi, w
      jakie pakuje się warzywa, choinki itd. Ponadto np. na parapecie zestawiałam
      rośliny tak ciasno, by kot nie mógł się tam zmieścić. Z wiekiem kotka zmądrzała
      i przestała interesować się ziemią w doniczkach.
    • Gość: Virge Re: IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.06.02, 11:45
      Spróbuj soku z cytryny - wysmaruj brzegi doniczek - powinno działać (jedynym
      mankamentem jest to, że wypadałoby to dość często powtarzać)
      • Gość: kot Re: IP: *.mech.pw.edu.pl 03.06.02, 13:06
        Ja owijałem doniczki folią polietylenową i po jakimś czasie koty znajdowały
        sobie inne równie interesujące zajęcie. Pozdrawiam.
    • roseanne Re: spryskiwacze antykotowe 03.06.02, 14:38
      Kupilam cosik z zapachem cytronelli - ha ha. - polecane na odstraszanie kotow i
      psow

Pomoglo jedynie wystawienie roslinki za drzwi domu.
    • Gość: kluba1 Re: IP: *.we.client2.attbi.com 03.06.02, 20:26
      Kupowalam, placilam, kwiatki wyrzucalam, smarowalam czosnkiem, cytryna itd.
      teraz mam jedynie kwiaty w pojemnikach zwisajacych z sufitu - swiety spokoj a
      koty sie przy okazji nie otruja zujac liscie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka