Gość: max7760 IP: *.CHCGILGM.covad.net 04.06.02, 18:01 Czy sa tu wielbiciele tej rasy? Moj boksio DeMaxer wlasnie jutro (5 czerwca) konczy dwa lata. Pozdr, Max Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Amidala Re: Kto ma Boksera ??? IP: *.chello.pl 05.06.02, 22:55 A mój Darth Rufi skończył wczoraj 2 miesiące. Pozdr, Darth Amidala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: Kto ma Boksera ??? IP: 195.187.102.* 12.06.02, 15:09 Mieliśmy w rodzinie boksera, ściśle rzecz biorąc bokserzycę, imieniem Żaba. Niestety opuściła ten padół kilka lat temu, ale do tej pory żywię ciepłe uczucia dla bokserów. Bardzo fajne psy, rewelacyjnie wygląda zwłaszcza jak nastawia uszy i przechylą łepek - człowiek ma wtedy wrażenie, że ten pies zaraz coś powie... Niestety boksery to psy dość wrażliwe, podobno bardzo podatne np. na nowotwory. Możliwe, że coś w tym jest - Żabencja żyła lat 14 i zeszło jej się na serce, we śnie, ale z 4 psów z tego samego miotu co ona żaden nie żył dłużej niż 10 lat... Pozdrawiam wielbicieli bokserów i ich psiaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andaluzy Re: Kto ma Boksera ??? IP: 62.89.106.* 22.06.02, 16:51 Ja także mam boksia. Podzielam opinię o tej rasie, w moim przypadku dochodzi jeszzce jeden śmieszny element - pies jest niewiarygodnie zapalczywy do innych psów. Może wynika to z jego pewnosci siebie, ponieważ jest pierońsko duży, lecz efekt jest taki iż czasami ręka chciała odpaść od ustawicznego przytzrzymywania pieska. Poza tym, kochamy go jak członka rodziny, wszystko mu wolno i, niestety, obawiamy się iż niedługo, bo pies ma 10 lat, zacznie się przyśpieszone starzenie. Wiem jedno, tylko boksery, ewentualnie jakieś miłe terriery, są równie pocieszne i serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cler Re: Kto ma Boksera ??? IP: 10.120.22.* 31.07.02, 12:18 Obecnie mam boksera Filipa. W lutym skończył 4 lata i jest takim "ludzkim" pieskim : lubi chleb z masłem ,śpi na kanapie, ogląda - ułożony w fotelu - TV, słucha muzykę (lubi pop, klasyczną,disco... nie cierpi techno i rapu ), je owoce... Po prostu domownik i członek rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cler Re: Kto ma Boksera ??? IP: 10.120.22.* 31.07.02, 12:21 Poprzedni pies - też bokser - Bari - zmarł na raka kości w wieku 9,5 roku, po 4 latach chorowania ( głównie bakterie, wirusy ;różne dolegliwości skórne). A w dzieciństwie przeszedł parwowirozę . Odpowiedz Link Zgłoś
max7760 Re: Kto ma Boksera ??? 31.07.02, 16:54 Gość portalu: Cler napisał(a): > Obecnie mam boksera Filipa. W lutym skończył 4 lata i jest takim "ludzkim" > pieskim : lubi chleb z masłem ,śpi na kanapie, ogląda - ułożony w fotelu - TV, > słucha muzykę (lubi pop, klasyczną,disco... nie cierpi techno i rapu ), je > owoce... > Po prostu domownik i członek rodziny... Moj z kolei cale noce przesypia na fotelu. Uwielbia tez ogladac - uwaga - mecze pilki noznej, ale bardzo ciekawe jest to, ze tylko na meksykanskim kanale, gdzie komentarz jest w jezyku hiszpanskim. Zauwazylismy to w czasie mundialu, na hiszpanskich kanalach lecialy powtorki meczow ktore byly rozgrywane wczesnie rano. Pies normalnie siadal, ogladal i przysluchiwal sie smiesznie krecac glowa. Gdy zmienilem kanal - pies przestawal sie interesowac TV. Dziwne, nie? Pozdrawiam wszystkich milosnikow i wlascicieli bokserow Max Odpowiedz Link Zgłoś
magdam14 Re: Kto ma Boksera ??? 31.07.02, 22:12 tez kocham boksery!! Uwazam ze to jedne z najbardzie optymistycznych i najmądrzejszych ras!Mam suczke - Samba. Odpowiedz Link Zgłoś
magdam14 Re: Kto ma Boksera ??? 02.08.02, 18:10 a wasze bokserki tez maja "fioła " na punkcie piłeczki? Odpowiedz Link Zgłoś