Gość: kajka Re: najfajniejsze imie dla kota IP: 212.160.138.* 28.08.03, 15:07 Moje kicie to: Zmora vel Kocizmora, w chwilach przypływu czułości Gad, Gadziuch, Gadzina; Gustaw; Kapryśka; Dudek vel Dudosław; Lufcik/Hultaj=Hulcik oraz różne inne w zależności od okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Netula Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.tarnowskie-gory-kalety.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 12:00 ja mialam juz sporo kociakow...ale najfajniejsze imie to bylo Ksiaze Artur Wegielek II. Potocznie na niego wolalam Artur.. Tylko ze najlepsze bylo z tego to ze za ploten na zaloty do sasiadki chodzil pewien Artur i jak wolalam kota zawsze on sie dozywal...Heh a imie dostalam razem z kotem wiec mu nie zmienialam. Obecnie mam Sswirka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.03, 15:55 baltazar jest fajne. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
pijaw Paskuda! 03.09.03, 20:15 Moja Żonka chciała mieć rudą kotkę. Przygarnelismy trikolorkę. Żonka obejrzała i stwierdziła: "Paskuda!" i tak zostało :-)) Teraz jest Paskuda, Paskudka, Kot Kąpielowy (bo uwielbia towarzyszyć nam w kąpieli), Tyfus, Łobuz, Kot Głupot, TyDurniu, Pikuś (to od Miki - suczki teściów, która jest po prostu głupiutkim Pikusiem). Mój teść mówi na Paskudę Wnuczka (tak jakby coś sugerował?). Aha, wołam na nią też "Głupi Kot!" (parafraza "głupiego psa" z kreskówki "Hojrak, tchórzliwy pies") A poprzednia kotka mojej Żonki to Draka, vel Drasia, Drańka, Kangur (od postawy w kuwecie) i Kargul (przekręcony Kangur). Znajomy kot to Bambus (pierwotnie Bambo). A papuga nazywała się Cipa. No to tyle, bo Paskuda siedzi mi na rękach i wyjada winogrona z mojej miseczki. Pozdro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka01 Re: najfajniejsze imie dla kota 04.09.03, 07:48 Mój jest SERAFIN, ale nie miałam na to wpływu - zapisane w rodowodzie i już! Kiedyś miałam kota SZATANA;)))) wieczorem wychodziłam przed dom i krzyczałam SZAAAA-TANNNN, SZAAAA-TANNNN - WRÓĆ!!!!;) a na mojego obeccnego kotka mówię po prostu Myszka;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeddkkaa Re: najfajniejsze imie dla kota 30.09.03, 14:24 O, ja też mam Myszkę! Oczywiście imię jest róznie modyfikowane, najczęściej na Miśka (albo Misiek) - no bo jakże to tak - Myszka na kota??? (dostaliśmy ją już "ochrzczoną") Ja czesto mówię na nią - Myszorku Odpowiedz Link Zgłoś
beduika Re: najfajniejsze imie dla kota 30.09.03, 23:53 Moj kocur to RADEMENES, niestety nie spelnil jeszcze ani jednego z siedmiu zyczen.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 20:24 balbinka01 napisała: > wieczorem wychodziłam przed dom i krzyczałam > SZAAAA-TANNNN, SZAAAA-TANNNN - WRÓĆ!!!!;) hahahahaha :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kom Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 23:02 Każdy kot sąsiada mojej babci (bez względu na płeć!) zawsze miał (i ma) na imię Murka. :-) Moja kicia to Milka, a gdybym miała kocurka to na pewno byłby Berni. Może być też Rademenes! Pamiętacie serial "Siedem życzeń"?? Absolutna rewelacja :-) Do dziś oglądam powtórki z wypiekami na twarzy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 14:32 Moja dwumiesięczna kicia nazywa się Patrycja, ale często wołam na nią Kicia, szczególnie gdy się łasi. Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
nadja Re: najfajniejsze imie dla kota 03.10.03, 21:01 Moj jeden nazywa sie Pumer, bo jest czarny jak Puma, a drugi bielusienki (brat) Biber. Biber gra role w bajce w teatrze! pzdr n Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Mój kot ma na imię Marian :) (n/t) IP: *.trzebinia.net 05.10.03, 21:40 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zelly Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 17:05 Mój kot ma ( po wielu próbach i zmianach) na imię Miauczura ( strasznie gadatliwy jest)Jakub.Nie wiem czemu moim znajomym wydawało że Miauczura to imię żeńskie więc dodałam drugie żeby nie było wątpliwości. A kotka Michalina, zazwyczaj woła się na nią Michaśka lub pospolicie Miśka. Zwracam się też do niej per Głupia Kotka, lub Mroczne Widmo- jest czarniawa i zazwyczaj ma bardzo ponurą minę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska234 Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 20:26 najlepszy jest Filipek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocia Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 17:23 moi znajomi mają dwa koty, jeden ma na imię PIES, a drugi KOT inna moja znajoma ma kota o imieniu MYSZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puciapucia Re: najfajniejsze imie dla kota IP: 193.220.82.* 26.10.03, 18:44 Moj byl Desdemon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo GODZILA, BUDŻU, DŻUBU,PINKCULA,POLEMKFIK i GUMEMKF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 13:46 mam kota GODZILLE wczesniej miałem , chińczyka, BUDŻU i DŻUBU kolegi koty : PINKCULA,POLEMKFIK i GUMEMKFIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytrynka Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 09:30 mam koty o imieniu Bambo(na którego wołamy Bimbuś lub Bimbeusz)Bert(bełtuś) moneta (mindzia, monika) mieliśmy Puszka, Kacpera, Dolara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Equus Kocie imie IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 13:12 Moja kotka ma na imie Coco. Jak Coco Chanel, bo ma takie bajeranckie futro. Koty mojej przyjaciolki to Gonzo i Matka. Matka nie jet matka Gonza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JolaB Re: Kocie imie IP: *.zg.szczecin.pl 29.10.03, 11:04 Moja kicia ma na imię Migotka. Kotki koleżanek to Maxi, Kola , Bazyla, Tekila ,Masza,Tina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agga7775 Re: Kocie imie IP: *.pl.gepc.ge.com / *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.03, 14:22 moj ma na imie Gacus (bo strasznie uszasty) ale jeszcze ma Zdziwiony (wiecznie zdziwiona minka) a w chwilach szalenstwa i czulosci - Chuda Dupa (hmmm domyslacie sie czemu?) - i jeszcze najczesciej do niego mowie Pusc (jak mi sie w zabawie do kosci na reku dogryza, o dziwo reaguje ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.waw-smy.leased.ids.pl 29.10.03, 15:10 Moja kotka to Gerda, a jej rodzeństwo: Strucel (on), Szprycha, Szpulka i Crazy (one). Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ima Re: najfajniejsze imie dla kota IP: 217.97.128.* 31.10.03, 18:45 Moja kicia dostała na imię Puma. Jest czarna i drapieżna ( w zabawie). A mój syn nazywa ją Budziak. Tyz piknie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOREX Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.tsi.tychy.pl 04.01.04, 12:37 to zależy. jeśli to dziewczynka to:amber,daisy,diana,kleo,xena,wena,sara,sonia, molly,nadia,lena,lady. a jeśli chłopiec to:alex,azyl,bazyl,chester,colin,happy,(może harry), kacper (ale to raczej dla psa),timon,rufus,oskar,orion,neo,nemo(ale to raczej dla rybki),narcyz,max,matrix. może ich duzo ale wybierz sobie jakieś(jesli oczywiscie ci sie podoba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.chello.pl 06.01.04, 21:17 Mam dwa koty. Kocurek to Stefan (oficjalnie), często zwany też Borysem, Pavarottim, Fafikiem, czy Białą Skarpetką (od umaszczenia łapek). Kociczka to Shazza ;)(również oficjalnie), ale ostatnio mówimy na nią Bułka. Jak zwracamy się jednocześnie do obu to nazywamy je Szczurkami. Odpowiedz Link Zgłoś
s_a_b_r_i_n_a_02 Re: najfajniejsze imie dla kota 09.01.04, 17:01 moje 2 kotki nazywaja sie Tygrys i Pusia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: najfajniejsze imie dla kota IP: *.communication.com.pl 01.02.04, 18:44 Mój św. pamięci kociak nazywał się SERAFIN-ARCHIBALD, a kot mojej babinki nazywa się GAMOŃ Odpowiedz Link Zgłoś
przyszlamama Re: najfajniejsze imie dla kota 04.02.04, 15:45 Nasza kotka ma na imię Misia – od skojarzenia jej wyglądu z niedźwiadkiem polarnym – ma białe długie puszyste futerko i krótkie nóżki (bo częściowo zakryte przez długie włosy), a ponadto, gdy ją wzięliśmy, nie mogła miauczeć z powodu kataru, tylko warczała jak mały miś. Odpowiedz Link Zgłoś
neeki Re: najfajniejsze imie dla kota 04.02.04, 16:50 moje to Ptysiek, Huba ( juz nie zyja ) Mysiek i Sheeva :) Odpowiedz Link Zgłoś