Gość: Gabrysia IP: *.devs.futuro.pl / *.net.pl 02.07.02, 17:27 U mojego 10-cio miesiecznego szczeniaka stwierdzono brak jednego jaderka.Czy konieczna jest operacja? Czy ktos zna inny sposob na poprawienie tej wady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Wnetrostwo psa IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 10:48 Jeśli piesek jest nierasowy, to raczej niewarto zawracać sobie tym głowy. Co innego, gdy jest to pies wystawowy. Wtedy po prostu należałoby udać się do weterynarza, który może stwierdzić, czy jest szansa na sprowadzenie jąderka na jego miejsce. :-) Chociaż, z drugiej strony, u 10-cio miesięcznego psiaka może to być nie bardzo możliwe ? :-( Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pletwa3 Re: Wnetrostwo psa 03.07.02, 11:03 W niektórych przypadkach możliwe jest "ściągnięcie" jądra do moszny, ale jeśli weterynarz stwierdzi, że nie - to lepiej zdecydować się na operację, niestety. Nie ma to znaczenia czy pies jest rasowy, czy nie - po prostu pozostałe wewnątrz jądro może (choć nie musi, ale po co ryzykować) w przyszłości spowodować bardzo poważne komplikacje (ze zmianami nowotworowymi włącznie). Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1 Re: Wnetrostwo psa 08.07.02, 09:12 Przeczytajcie to, trzeba pomóc. Dzwoniłam tam, suczka ma 1 rok, została oddana do hodowli z powodu choroby nowotworowej właścicielki. Psy w hodowli odrzucają ją. Rzeczywiście grozi jej uśpienie. Może znacie kogoś kto by ją wziął. Ja będę szukać. Zgłaszać możecie się również na mój adres int. Serdecznie pozdrawiam, BMW (psiara - 1 suczka PANDA i 3 koty - Burosłąwa, Zenek i Zuzia, Mieszkam w domu wielorodzinnym). "Suka (rodzice - o.: Creekside's MULLIGAN, Interchampion, m.: JAMA JARA Psia Juha, Zwyc. Rasy) jest ślepa, ma wrodzone małoocze, szuka bardzo pilnie rąk, które się nią zaopiekują. Jeśli ktoś się nią nie zajmie to ZOSTANIE UŚPIONA!!! Informacje mailem: organizacjapraw@poczta.gazeta.pl lub tel. 503444553" Odpowiedz Link Zgłoś