Dodaj do ulubionych

STERYLIZACJA KOTKI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:54
ILE TO KOSZTUJE ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: STERYLIZACJA KOTKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:35
      Zalezy gdzie- czy mala, czy duza miejscowosc, ale generalnie ok 60 zl.
      • mysiam1 Re: STERYLIZACJA KOTKI 26.05.05, 12:03
        Gość portalu: Magda napisał(a):

> Zalezy gdzie- czy mala, czy duza miejscowosc, ale generalnie ok 60 zl.

Oj, chyba masz na myśli kastrację kocurka ;-). Sterylka w Poznaniu (i pewnie w
        innych większych miastach)kosztuje ok. 150 zł.
    • kakui Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 10:55
      Tak jak powiedziala mysiam kolo 150-170 zl. Nie daj sie naciagnac przypadkiem
      na 200zl.
      Magda czys ty na glowe upadla??? 60 zl??? to chyba ty sama za tyle
      sterylizujesz wlasnorecznie. nawet kastracja kocura kosztuje 120 zl. 60 to
      mogla kosztowac w 1995 roku.
      • mysiam1 Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 11:24
        kakui napisała:

> Tak jak powiedziala mysiam kolo 150-170 zl. Nie daj sie naciagnac przypadkiem
        > na 200zl.
        > Magda czys ty na glowe upadla??? 60 zl??? to chyba ty sama za tyle
        > sterylizujesz wlasnorecznie. nawet kastracja kocura kosztuje 120 zl. 60 to
        > mogla kosztowac w 1995 roku.

Kastracja kocurka u świetnego poznańskiego weta kosztowała półtora roku temu 80
        zł (z zastrzykiem wybudzającym). Sterylka kotki w tym roku, u tego samego
        weta, także z wybudzeniem, bez potrzeby zdejmowania szwów, podawania
        antybiotyków czy kupowania fartuszka/ kołnierza - 170 zł.
        • m.pw Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 18:44
          kochane, nie sprzeczajcie sie, byc moze Magda robila kotce sterylke w czasie
          akcji arki - w marcu/kwietniu - wtedy rzeczywiscie weci robili za póB ceny.
          nastepna taka akcja ma byc za rok, info mozna znalexc na str www.arka.strefa.pl
          Jesli pokrecilam namiar strony to wpisz do wyzukiwarki arka.pl
          • mysiam1 Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 19:18
            m.pw napisała:

> kochane, nie sprzeczajcie sie, byc moze Magda robila kotce sterylke w czasie
            > akcji arki - w marcu/kwietniu - wtedy rzeczywiscie weci robili za póB ceny.
            > nastepna taka akcja ma byc za rok, info mozna znalexc na str
            www.arka.strefa.pl
            > Jesli pokrecilam namiar strony to wpisz do wyzukiwarki arka.pl

No tak, a do czasu następnej takiej akcji kotka Weroniki zdąży urodzić z 15
            kociąt ;-/ W jednym z postów na forum "oddam/przyjmę" szuka dla nich domów...
            • ontarian Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 19:35
              jak jej pas cnoty zalozy
              to nie bedzie kociat
              • mysiam1 Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 19:37
                ontarian napisał:

> jak jej pas cnoty zalozy
                > to nie bedzie kociat

No jakiś Ty mądry i cacany... ;-)
                • ontarian Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 19:46
                  no przeciez jakbym napisal
                  ze mozna potopic i tez kociat nie bedzie
                  to by to zaraz wycieli
                  • umfana Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 20:36
                    Ontarian!
                    Ty jak sądzę, chadzasz tylko w pasie cnoty... co owocuje na naszym forum Twoimi
                    zacnymi wypowiedziami
                    ;o)
                  • beataz23 Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 21:10
                    w Warszawie ok 200 zł, a co do beznadziejnyvh wypwoiedzi onariana, to po
                    prostu sie robi niedobrze!!!! weź człowieku sobie poużywaj gzdie indziej...
            • pierozek_monika Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 22:18
              mnie się wydaje, ze Weronice zdarzyła się "wpadka z kotką" ale skoro zadaje
              pytania, to dobrze to świadczy i daje bardzo duże nadzieje na przyszłość.
              • karola_20 Re: STERYLIZACJA KOTKI 27.05.05, 22:57
                U mojego weta kosztuje sterylka 140 zł, a jesli kotka ma ropomacicze to 50%
                drożej bo trzeba używać lepszych materiałów. + 25 zł za wszystkie zastrzyki z
                antybiotykiem.
                Ja za całokształt zapłaciłam 225 zł
            • m.pw Re: STERYLIZACJA KOTKI 28.05.05, 23:35
              Wiem ze kota moze sie rozmnozyc 10 razy, ale forum sporo osób czyta i jak
              zobacza cene to wiecej nie pomysla o sterylce. Dalam wiec pewna furtke. Jesli
              ktos chce taniej to moze przetrzymac kote przez pare mies na antykoncepcji i
              dopiero póxniej zoperowac - gdy bedzie akcja Arki
              • weronika412 Re: STERYLIZACJA KOTKI 30.05.05, 19:33
                dzieki za odpowiedzi ,fakt kotka mi sie niespodziewanie puściła :-) ale kiedys
                bardzo nie lubiłam kotów ta tez była przygarnieta przeze mnie i od tej pory
                pokochałam te zwierzatka -tylko teraz nie mam ich gdzie trzymac z uwagi na
                wyjazd -to tyle celem wytłumaczenia :-)
                • aquarius72 Re: STERYLIZACJA KOTKI 07.06.05, 11:45
                  Na prowincji kosztuje taniej :-)
                  Dwa m-ce temu płaciłam 120 zł. razem z antybiotykami.
                  • kakui do m.pw 08.06.05, 16:50
                    podejrzewam ze pieniadze tej arki sa przeznaczone na tanie sterylizacje kotek
                    dzikich a nie domowych. puknij sie w leb jak proponujesz komus zeby wyludzal za
                    kilkadzisiat zl sterylke. tabletki wcale nie sa dobre - juz kiedys pisalam o
                    tym ze nawet po miesiacu podawania provery macica kota zaczyna sie rozrastac i
                    sa potem same problemy. jak juz to lepszy bedzie zastrzyk hormonalny raz an pol
                    roku.
                    • siberienne Kakui 08.06.05, 16:53
                      Pamietaj o netykiecie :]
                    • pierozek_monika Re: do m.pw 08.06.05, 16:55
                      jesteś w zupełnym błędzie, i zanim komuś karzesz się puknąć w łeb, doinforuj
                      się trochę. W ogólnopolskiej akcji sterylizacji Arki bierze udział wiele
                      lecznic w całym kraju. W tych dniach kastrowane są suki, kotki różnego
                      pochodzenia a poddanie kotki sterylizacji za tą niską cenę nie jest
                      wyłudzeniem.
                      • pierozek_monika Re: do m.pw 08.06.05, 16:56
                        oczywiście "każesz"
                        • miss_dronio Re: do m.pw 08.06.05, 16:59
                          A ja bym w ramach akcji edukacyjnej wycięła post za "puknij się w głowe", tak
                          aby kakui miała możliwość werbalizacji swych argumentów na nieco wyższym
                          poziomie niz proponują to trolle. czasami dobre chęci to mimo wszystko trochę
                          za mało.
                          • ontarian Re: do m.pw 08.06.05, 17:09
                            to nie bylo puknij sie w glowe, tylko puknij sie w leb
                            i byla to tylko rada, wiec za co wycinac?
                            wydaje mi sie, ze za dobra rade nalezy dziekowac
                          • siberienne Re: do m.pw 08.06.05, 17:11
                            Miss_Dronio, gdybysmy za taki argument cieli non stop, wiele z forow by nie
                            zostalo :) Mysle, ze Kakui,jako osoba inteligentna,zrozumiala moja prosbe:]

Pozdrawiam serdecznie poznanska milosniczke zwierzat
                            S.
                            • ontarian Re: do m.pw 08.06.05, 17:17
                              siberienne napisała:

> Miss_Dronio, gdybysmy za taki argument cieli non stop, wiele z forow by nie
                              w takim razie mnie to chyba za nick wycinaja
                      • kakui Re: do m.pw 08.06.05, 17:01
                        fajowo! tyle ze w poznaniu nigdy nie ma takich akcji! ogolnie jak w moim
                        pieknym miescie chcesz kota wysterylizowac to idziesz placisz do lecznicy albo
                        udajesz w schronisku ze ten mily kotek ktory wcale nie jest dziki jest z
                        podworka. wiele ludzi tak robi. dla mnie takie akcje tej arki to na wsi powinny
                        byc bo tam jest to najbardziej potrzebne a nie w miastach. poza tym dlaczego od
                        razu zakladac ze ta Weronika nie ma pieniedzy na zabieg???
                        • pierozek_monika spis lecznic z wielkopolskiego - może się przyda 08.06.05, 17:08
                          na przyszłość.
                          www.arka.strefa.pl/Akcja-2005/Mapka/wielkopolskie.html

• ontarian ja zaraz spisu rzezni poszukam, hehehe (n/t) 08.06.05, 17:10
                            • weronika412 Re: ja zaraz spisu rzezni poszukam, hehehe (n/t) 08.06.05, 21:02
                              ale sie klocicie jejeku
                              kaska by sie znalazla i owszem ale juz po sprawie kotka jest wykastrowana dalam
                              150 zl i juz mam spokoj :)
                              pozdrawiam was wszystkich

Ps.tylko cos zmizerniala ostatnio i pewnie jeszcze raz musze z nia isc bo moze
                              cos jeje dolega :(
                              • pierozek_monika Re: ja zaraz spisu rzezni poszukam, hehehe (n/t) 08.06.05, 22:46
                                a dawno miała ten zabieg?
                                Możesz ją trochę podtuczyć saszetkami dla rekonwalescentów WALTHAM chyba tylko
                                w lecznicy do nabycia.
                                Moja po zabiegu (miała ropomacicze) bardzo schudła - sam szkielecik była.
                                • siberienne kaloryczna karma 08.06.05, 22:55
                                  Saszetki Walthama nosza nazwe Convalescence.
                                  Ponadto jest jeszcze Hill's A/D,
                                  oraz High Calorie Eukanuby ( uniwersalna dla psow i kotow )
                                  Takze wszystkie karmy dla kocich dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka