Dodaj do ulubionych

KTO Z WAS WIE ???????

30.05.05, 22:13
KTO Z WAS WIE ???????

Kto z was wie , że istnieje schronisko dla bezdomnych zwierząt w Mielcu?
Kto z was wie , że jego sytuacja jest tragiczna ???
Kto z was wie że przebywa tam ponad 500 psów????????????
Kto z was wie że przebywają tam zwierzęta w klatkach , które od 3 lat nie
były z nich wyprowadzane ???????????????
Kto z was wie , że istnieje możliwość adopcji przez internet??????
Kto z was wie , że schronisko potrzebuje wolontariuszy?
Kto z was wie , że schronisko potrzebuje garnków na wodę??
Kto z was wie , że jak mogą pomagają im internauci z całej Polski???

Kto z was wie , że wpłacając chociaż 5 zł , ratujecie psiaki od powolnej
śmierci głodowej?

Kto z was wie , że schronisku przyda się stara kołdra, poduszka, gazety……..

KTO Z WAS WIE , ŻE MOŻNA POMÓC ?

Larry Dickson napisał o zwierzetach:
" ..... uważają nas prawie za bogów i spodziewają sie, że zmienimy wszystko
na dobre.
Kiedy nie można jednak nic zrobić, świadomość, że zdradza się ich wiarę jest
straszna"

Ale przecież zawsze można coś zrobić .......

W imieniu mieszkańców schroniska prosimy o pomoc materialną i finansową
numer konta, na które można wpłacać pieniądze:
PBH PBK O/MIELEC 681060 007600 004021 800052 19
Jeśli nie możesz przygarnąć pieska, zasponsoruj jego pobyt w placówce.

SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT
IM. ŚW. FRANCISZKA Z ASYŻU
tel. 017 - 583 15 32, ul. Targowa 11, 39-300 Mielec

schroniskomielec@interia.pl

schroniskomielec.w.interia.pl/

"W moim domu mieszkał ktoś, kto przynosił szczęście
Został sam - więc wziąłem go, szczęścia było więcej" (MYSLOVITZ)

img183.echo.cx/img183/3782/zzzxxx11kn.jpg
img183.echo.cx/img183/5019/zzxx26fw.jpg
img183.echo.cx/img183/7179/pony2z7qf.jpg
img183.echo.cx/img183/8420/pony112dd.jpg
img168.echo.cx/img168/5943/misia3pp.jpg
img168.echo.cx/img168/8589/colli17rj.jpg

Obserwuj wątek
    • kazia9 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 31.05.05, 08:29
      1.A co ustawa o ochronie zwierząt na niewypuszczanie psa z klatki przez 3 lata ?
      2.Chyba lepiej uśpić psy ,o ktorych wiadomo/wiadomo, wiadomo/, ze nikt ich nie
      przygarnie ?
      3.Czy wiesz, ze są takie kraje, gdzie też jest pelno psów, a schroniska nie sa
      przepełnione ? Jak oni to robią ? Może warto nasladować ?
      • rodaa Re: KTO Z WAS WIE ??????? 31.05.05, 10:43
        Pytanie o naśladowanie to chyba nie do mnie ? Bo ci się wyraźnie adresy
        pomyliły.To pytanie do władz gminnych itp.
        A jeśli chodzi o usypianie
        • ulka1813 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 07.06.05, 13:06
          Kazia--> Myslisz,ze nie szukamy chetnych do adopcji za granica naszego pieknego
          kraju? Szukamy i wlasnie Niemcy pomagaja i biora pieski do siebie.
          I nie przerzucamy sie odpowiedzialnoscia na wladze gmin,miast,itd.
          A psy maja zapewnione dozywocie jesli trzeba i nie ma chetnych do adopcji.
          My bierzemy sprawe w nasze rece,a nie zadajemy pytan...
          • kraxa Ja wiem, bo nie raz wklejalam posty 08.06.05, 12:20
            o pieknych zwierzakach z Mielca do adopcji. Bylam nawet gotowa zorganizowac
            transport chociaz mieszkam na drugim krancu Polski. Jakos bez odzweu
    • landrynka8 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 31.05.05, 10:55
      Własnie wczoraj był program o takim schronisku na TV 3 regionalnej.

Ogromnie mi przykro. Ogłaszaj gdzie tylko się da, na wszystkich forach.
    • borysgierlinski Re: KTO Z WAS WIE ??????? 01.06.05, 02:24
      To straszne co piszesz...
      Niestety nie mam jak pomoc,sam praktycznie jestem na dnie,ale kocham
      zwierzeta..Nie wiem,jesli moglbym cos zrobic...Jestem z okolic Poznania,nie mam
      nic czym moglbym sie podzielic...Maluje obrazy,jesli cos to pomoze np. jakas
      aukcja czy cos...Serce mi peka kiedy czytam takie rzeczy...To moj
      adres:borysgierlinski@gazeta.pl
      Jesli bylbym w stanie jakos pomoc...
      • allija Re: KTO Z WAS WIE ??????? 01.06.05, 09:57
        Ja od zawsze wychowywałam sie ze zwierzetami i jestem wrażliwa na ich krzywdę.
        Obecnie także mam przygarnietego śmietnikowego kota, prawdopodobnie wyrzuconego
        w wakacje przez swojego poprzedniego właściciela.
        Jednak nie założyłabym schroniska ani nie wzięła większej ilości zwierząt bo
        nie mam na to warunków, ani finansowych, ani lokalowych. I takie odnoszę
        wrażenie, że to schronisko powstało trochę na wyrost. Takie rzeczy tez trzeba
        umieć robic, nie wystarczy tylko chcieć. Trzeba znaleźć fundusze, postukac do
        władz miejskich czy gminnych, ludzie prowadzący je powinni byc niezwykle
        operatywni. Przeciez to co opisujesz to się w głowie nie mieści. To juz chyba
        lepiej te zwierzeta poradziłyby sobie na wolnosci niz pod taką opieką.
        I co dalej?
        • rodaa Re: KTO Z WAS WIE ??????? 01.06.05, 12:59
          Allija>> żeby była jasność
          • gattara Re: KTO Z WAS WIE ??????? 03.06.05, 15:34
            Rodaa, ja w sprawie 2 slepych pieskow.Napisalas "obejmiejmy na razie opieka
            wirtualna..."Jest tam literowka, czy to ma znaczyc "obejmiemy"
            czy "obejmijmy".Gdybys byla pod netem, to odpowiedz prosze od razu, bo ja
            bylabym zainteresowana. A wogole, to moze inaczej zatytuluj wiadomosc,bo ten
            tytul malo sie rzuca w oczy.Przepraszam, za uwagi , ale moze dolozyc tam Kto
            wie o Schronisku w Mielcu" bo ogolnie wiadomo, jaki jest stosunek do zwierzat,
            szczegolnie we wschodniej Polsce (co nie znaczy, ze gdzie indziej jest
            lepiej).Jesli juz ktos sie nimi (pieskami)zajal, to wysle pieniadze na inne
            zwierzaki, kota i psa. Jestem pod netem do mniej wiecej 17,30.Pozdrawiam
            • ulka1813 Re: KTO Z WAS WIE ??????? 07.06.05, 12:51
              Kochani, adoptujcie psiaki na odleglosc,pomagajcie jak mozecie.
              Podkarpacie to szczegolny region,gdzie problemy zwierzat sa dla wiekszosci
              bardzo odlegle.Wlaczcie sie w akcje pomocy i adopcji! Niech ludzie uslysza o
              tych biednych zwierzakach!!!
            • rodaa 2 ślepe pieski do adopcji wirtualnej 08.06.05, 22:06
              Dzięki gattara :) za odzew i oczywiście za uwagi. Ale tytułu to już chyba nie
              uda sie zmienić :(
              Co do piesków to dalej szukamy wirtualnego opiekuna . Tak że jeśli jesteś
              to ..będziemy bardzo wdzięczni :) szczególnie te smutne pychole :) bo kto chce
              przygarnąć ślepego pieska :(

pozdrawiam serdecznie i ....DZIAŁAMY !!!!!!!!!

KTO RATUJE JEDNO ŻYCIE RATUJE CAŁY ŚWIAT !!!!:)
              • gattara Re: 2 ślepe pieski do adopcji wirtualnej 10.06.05, 17:13
                Witaj,
                n ie dostalam odpowiedzi przez kilka dni, wiec we srode wyslalam 100 dla
                koteczki z kocim katarem. Ale w przyszlym tygodniu powinnam dostac jakis grosz,
                to bym wyslala dla tych slepaczkow. Tylko czy 100 miesiecznie to wystarczy? Bo
                tyle moge wysylac. Mam w domu stado kocio-psie ( w sumie 8 sztuk) i dlatego
                fundusze mam ograniczone. Wyobrazam sobie, jak ciezkie ma zycie schronisko dla
                zwierzat na Podkarpaciu. to i tak cud, ze miasto udostepnilo swoja strone
                internetowa, choc na kilka godzin. Serdecznosci
                • ulka1813 niewodomy collie do adopcji tez wirtualnej 10.06.05, 20:14
                  Strone internetowa schroniska zrobila wolontariuszka Murka /Kasia/ i jej
                  chlopak. Strona jest w trakcie przebudowy.
                  schroniskomielec.w.interia.pl
                  O niewidomym collie jest topik na
                  www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=322
                • ulka1813 2 ślepe pieski do adopcji wirtualnej 10.06.05, 20:17
                  Gattara,
                  adres mailowy jest tez do wolontariuszki, naszej Murki, a poniewaz Ona ma
                  sesje,nie tak szybko teraz odpowiada, wybaczcie !!
                  Jutro bede w schronisku z karma, kocami, recznikami i co tam jeszcze uzbieralam
                  zawioze, to zapytam kierownika o ta koteczke z katarem.
                  Bardzo prosimy o kazda wolna zlotowke na nasze mieleckie zapomniane biedactwa.
                • rodaa Re: 2 ślepe pieski do adopcji wirtualnej 12.06.05, 01:28
                  gattara >>> :) :) :) Gdyby co drugi wpłacił chociaż złotówkę to ..inaczej życie
                  tych biedulek by wyglądało :(
                  Dzieki za wsparcie psiaków
                  • ulka1813 Mieleckie pieski do adopcji wirtualnej 12.06.05, 17:48
                    Tak, gromada sie powieksza, ciagle nowe psiaki przybywaja z podrzucen i
                    interwencji...problem braku powszechnej sterylizacji jest tez bolacy.
                    Przydalyby sie pieniadze na sterylizacje,ale skad je wziac??
                    Poza tym tam za bardzo nie ma warunkow do przeprowadzenia zabiegow...:-(((
                    • miss_dronio Re: Mieleckie pieski do adopcji wirtualnej 12.06.05, 17:54
                      Zwrócicie sie o pomoc w organizowaniu masowej sterylizacji do
                      wyspecjalizowanych organizacji:
                      www.empatia.pl
                      www.toz.pl
                      Zainteresujcie też tym władze samorządowe- uzasadnijcie swój projekt
                      sterylizacyjny tym, ze w dalszej perspektywie z pewnością jest to bardziej
                      opłacalne dla nich.
                      Zorganizujcie specjalny fundusz sterylizacyjny i rozpropagujcie go, gdzie się
                      da (ja się chętnie dorzucę:) ).
                      Porozmawiajcie z lecznicami w mieści o rabacie. Upust przy sterylizacji możecie
                      im wynagrodzic publicznymi podziękowaniami w mediach (lokalne radio, gazety) -
                      to bedzie dla nich niezła reklama.
                      Powodzenia!:)
                      • ulka1813 Re: Mieleckie pieski do adopcji wirtualnej 13.06.05, 14:50
                        Dziekujemy za rady!!!Oczywiscie, bedziemy pisac gdzie sie tylko da.Tylko ludzi
                        wladzy z tego regionu Polski zwierzeta interesuja na ostatnim miejscu.Ciezki
                        ugor!
                        A jak bedziemy juz miec gotowe rozwiazanie,konto funduszu na
                        sterylizacje,poinformujemy na tym forum.
                  • gattara Re: 2 ślepe pieski do adopcji wirtualnej 24.06.05, 16:29
                    Wracam do tematu 2 slepych pieskow. W zeszlym tygodniu wyslalam grosz dla
                    kotki z kocim tyfusem (ze zdjecia na stronie schroniska), w w ta srode, tez 100
                    dla tych dwoch slepaczkow. Na przekazie dla banku (wg podanego numeru)
                    napisalam, ze to dla nich. Czy w taki sposob mozna wysylac pieniadze celowo,
                    dla konkretnego zwierzaka? Nie mam doswiadczenia z przekazami dla bankow, i nie
                    wiem, czy faktycznie oni te informacje przekazuja. Zreszta, przyda sie dla
                    wszystkich, ale te slepe sa najbiedniejsze. Pozdrawiam
                    • ulka1813 Re: 2 ślepe pieski do adopcji wirtualnej 28.06.05, 08:06
                      Gattara,
                      dziekujemy za wplate naprawde duza wplate!!!!
                      Jesli nie masz zaufania do konta ogolnego schroniska (nie wiem czy sprawdzaja
                      od kogo sa wplaty i na ktorego psiaka ) ,
                      mozesz przekazac pieniadze wolontariuszce, ktora wykonywala strony internetowe
                      schronisk w Mielcu i Krzesimowie.Wiecej szczegolow o niej znajdziesz na stronie
                      www.dogomania.pl->forum->psy w potrzebie. Nick : Murka (moderator).
                      Ona przekaze je mnie, a ja za to zamowie np.nowiutka bude
                      (mam stolarza,ktory wykonuje budy dla schroniska po ok.100 zl dla sredniego
                      psa,150 dla duzego).Zdjecia budy przekazamy Tobie i wkleimy na stronie
                      schroniska i na dogomanii.
                      Murka moze tez kupic specjalna karme,jedzenie dla psiakow,na ktore wplacasz
                      pieniadze. Pieniadze wplacone na konto schroniska ida przewaznie na
                      najpotrzebniejsze ogolnie rzeczy dla schroniska.Z adopcja wirtualna dopiero
                      ruszymy jak Murka zamknie sesje.
                    • schroniskomielec Re: 2 ślepe pieski do adopcji wirtualnej 11.08.05, 09:05
                      DZIĘKUJEMY, PIENIAŻKI DOCIERAJA, NA WPLATACH JEST WYRAZNE ODNIESIENIA DLA
                      KTOREGO PSA SĄ PRZEZNACZONE. KIEROWNIK PROSIL, ZEBY WSZYSTKICH WPLACAJĄCYM
                      SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ.

ZAJRZYJ PROSIMY DZISIAJ WIECZOREM NA NASZĄ STRONĘ SCHRONISKA, BĘDA ZDJECIA
                      NIEWIDOMEGO COLLIE I NIEWIDOMEJ SUNI.

• kraxa no ja wlasnie umieszczalam ogloszenie o collinsach 08.06.05, 12:23
            Powtarzalam, podbijalam. Dobrze, ze ktos wziazl psaiaka, ale byly jeszcze dwa,
            jeden slepy a jeden nie tolerujacy mezczyzn. Pisalam o nim nawet na forum
            feministki, troche z przymruzeniem oka.
    • rodaa Re: człowiek to brzmi dumnie ????? 04.06.05, 01:50

img101.echo.cx/img101/6938/malasuniamielec2hu.png
      img101.echo.cx/img101/259/161983pp.jpg
      img101.echo.cx/img101/5950/77372gs.jpg
      img101.echo.cx/img101/7698/pony2z2ic.jpg
      img101.echo.cx/img101/5421/czarnasuniamielec28wx.png
      img101.echo.cx/img101/4459/mix14fq.jpg
      img101.echo.cx/img101/8345/berg63ig.jpg
      img101.echo.cx/img101/1942/wyzel8so.jpg

• ulka1813 człowiek to brzmi dumnie ????-ADOPCJE-CZEKAJA PSY 07.06.05, 13:14
        Rodaa, sa jednak ludzie na swiecie.Mix bergamasso/sznaucer juz bedzie mial nowy
        dom, mix borzoja juz w nowym domu.
        Pomalutku sie rozkrecamy,piszemy do lokalnych gazet,firm.
        Zapraszamy wszystkich milosnikow na www.dogomania.pl, forum : psy w potrzebie.
        POMAGAJCIE JAK UMIECIE!!!
      • siberienne zdjecia klikalne: 07.06.05, 15:50
        Rodoo usuwam Twoj watek z nieklikalnymi linkami, ale tylko po to, by wstawic
        takie,ktore sie otwieraja :)

img101.echo.cx/img101/6938/malasuniamielec2hu.png
        img101.echo.cx/img101/259/161983pp.jpg
        img101.echo.cx/img101/5950/77372gs.jpg
        img101.echo.cx/img101/7698/pony2z2ic.jpg
        img101.echo.cx/img101/5421/czarnasuniamielec28wx.png
        img101.echo.cx/img101/4459/mix14fq.jpg
        img101.echo.cx/img101/8345/berg63ig.jpg
        img101.echo.cx/img101/1942/wyzel8so.jpg
        • rodaa Re: zdjecia klikalne: 07.06.05, 23:31
          Dzięki :-)
          Nie wiem co to sie porobiło :(

Ulka ?? wiem :-))))) do góry skakałam
          • paluszek11 Re: zdjecia klikalne: 08.06.05, 09:42
            Troszkę znam schronisko w Mielcu, bo moi rodzice w Mielcu mieszkają.
            Wykorzystałam w tym roku sytuację i wpłaciłam pieniążki w ramach 1% (bo to
            organizacja pożytku publicznego).
            Pisałam również do schroniska, że powinni bardziej rozpropagować taką
            możliwość, bo więcej osób by wpłaciło, tylko nie wiedziały, że można.
            Przyłączam się do apelu o pomoc dla Mielca.
            Te psiaki naprawdę są biedne!
            • ulka1813 Nasza/wasza pomoc dla Mielca 08.06.05, 10:29
              Wejdzcie na strone schroniska w Mielcu, tam jest konto i
              adres.schroniskomielec.w.interia.pl
              Jak bedziecie miec choc 1 zl wolna to przeslijcie.
              I garnki stare,i koce,i reczniki.
              ...wolontariusze maja tam ciezko,ale drazymy temat w lokalnej prasie
              szczegolnie o pomoc i odpowiedzialne adopcje.

• ulka1813 POMOC 08.06.05, 10:35
              Paluszku,adres mailowy schroniska to jest adres wolontariuszki Kasi zwanej
              Murka (czytaj na dogomanii),Kasia ma teraz sesje i niepredko odpisuje.
              Wierz mi,naprawde staramy sie pomagac,uruchomilysmy NOWINY Rzeszowskie,pani
              Redaktor Dyka miala wczoraj/dzisiaj jechac tam po tzw.Materialy do wydania.
              Chcemy ruszyc z akcja "odpowiedzialna adopcja",ale podkarpacie to trudny rejon
              do adopcji...:-( Ale jesli trzeba,to zawieziemy psiaki do
              ODPOWIEDZIALNYCH,sprawdzonych domow.Pomozcie!
              • paluszek11 Re: POMOC 10.06.05, 20:56
                Ulu,
                wierzę jak najbardziej i podziwiam za to, co robicie.
                Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
                Sama też staram się w miarę możliwości mówić o schronisku.
                Sama mam psiaka ze schroniska, tyle że z Palucha, bo teraz mieszkam w Warszawie.
                Ale schronisko w Mielcu mam szczególnie w głowie.
                Hau dla psiaków i miau dla kotków
                • ulka1813 Re: POMOC 10.06.05, 22:47
                  Paluszku, dziekujemy w imieniu psiakow i kotow.Jutro dostana kilkadziesiat kg
                  karmy ode mnie i kilka kocow i recznikow.
                  A Ty jak tylko mozesz to rozglaszaj w swiecie,ze jest sobie takie zapomniane
                  przez swiat miejsce jak schronisko w Mielcu.Niech sie zrobi glosno!!!
                  A nas nie podziwiaj,bo my psiarze z krwi i kosci i dla nas to obowiazek taka
                  pomoc,a psy ze schroniska mielismy i mamy.Takie kochane sa jak zadne inne!!!!!
    • zsa-zsa Re: KTO Z WAS WIE ??????? 10.06.05, 18:57
      wysylam na podane konto pieniadze
      • ulka1813 DZIEKUJEMY!!!!!! 10.06.05, 20:35
        DZIEKUJEMY W IMIENIU MIELECKICH PSIAKOW...:-)))
        BEDZIEMY CHYBA ORGANIZOWAC AKCJE WIRTUALNEJ ADOPCJI PSIAKOW I KOTOW,
        TYLKO NASZA MURKA/INTERNETOWA TWORCZYNI STRONY ZALICZY SESJE.
        JESLI MACIE JAKIEGOS ULUBIENCA MOZNA WPLACIC Z DOPISKIEM NA ....OCZYWISCIE
        WPLATY MOZNA ODLICZYC OD PODATKU (1% PODATKU MOZNA PRZEZNACZYC NA SCHRONISKO)
        ADRES schroniskomielec.w.interia.pl
        • ulka1813 Re: DZIEKUJEMY!!!!!! 13.06.05, 21:59
          Dziekujemy wszystkim ofiarodawcom.
    • rodaa ARTYKUŁ O MIELECKIM SCHRONISKU W NOWINACH 14.06.05, 17:59
      www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050614/REGION00/50613029#
      • ulka1813 Re: ARTYKUŁ O MIELECKIM SCHRONISKU W NOWINACH 16.06.05, 10:04
        Ruszyla akcja adopcji psiakow z mieleckiego schroniska.
        Jest artykul w dzisiejszcyh NOWINACH z Rzeszowa. Na pierwszy ogien poszedl
        Zefirek slodki wyzel bez zaciecia do polowan. Nie znalazlam linku do tego
        artykulu.
        • ulka1813 Re: ARTYKUŁ O MIELECKIM SCHRONISKU W NOWINACH 17.06.05, 14:47
          Nikt nie slyszal o tych psiakach, a one tak czekaja!

schroniskomielec.w.interia.pl/
          • klassa1 Re: ARTYKUŁ O MIELECKIM SCHRONISKU W NOWINACH 17.06.05, 15:07
            Hel, przesyłam Ci fajną instrukcję, jak wstawić aktywny link do stronki -
            będzie prościej potencjalnym chętnym wchodzić na stronę schroniska:
            jak wstawic aktywny link
            • klassa1 Re: ARTYKUŁ O MIELECKIM SCHRONISKU W NOWINACH 17.06.05, 15:11
              a będzie wtedy wyglądało tak:

schronisko MIELEC
              • klassa1 Re: ARTYKUŁ O MIELECKIM SCHRONISKU W NOWINACH 17.06.05, 15:16
                sorki, chciałam pomóc a widzę we wcześniejszych postach, że już to masz. Sorki
                raz jeszcze.
    • rodaa przyłączcie się do Radia Puls FM 20.06.05, 17:50

www.pulsfm.pl/psiaadopcja.html
      • ulka1813 Re: przyłączcie się do Radia Puls FM 20.06.05, 18:07
        Dziekujemy!Rodaa,jeszcze nie zdazylam sie zalogowac,zeby wkleic link do radia,
        a tu juz robota zrobiona.Super Pani Redaktor Aneta Dyka-Urbanska z Nowin
        i jej maz Krzysztof Urbanski zareagowali na nasze prosby o wlaczenie sie do
        akcji.I juz nasz wyzelek Zefirek szuka domu na stale...
        • rodaa Re: przyłączcie się do Radia Puls FM 22.06.05, 09:04
          Nie ma co czekać >>widzę --wklejam :-)

Piękny tez wyżeł do adopcji .........
          • venusik co jest potrzebne?????? 23.06.05, 22:21
            hej :) mam na imie gosia.juz kiedys pomagalam azylowi w konstancinie wysylajac
            z kolezankami paczki z roznymi potrzebnymi rzeczami.juz wiem ze bede miala
            koldre do wyslania, karme, poszewki na poduszki(moga byc??), buda taka miekka
            materialowa kryta (tez sie przyda?).bo nei wiem dokladnie co byloby
            potrzebne.jakies strzykawki?ryz?kasza?zabawki?smycze?jakies szmatki?srodki do
            dezynfekcji??
            • rodaa Re: co jest potrzebne?????? 23.06.05, 23:16
              DOKŁADNIE wszystko co wymieniłaś Gosiu !!!!!! Wielkie dzięki za dobre
              serducho !! W tej chwili Ulka rozeznaje temat nowych psich budek !! Bo te w
              których są pieski to ...strach się bać :( Rozsypują się z samego patrzenia :(
              Te wszystkie rzeczy co wymieniłaś przydadzą się do ich ocieplenia.
              • ulka1813 Re: co jest potrzebne?????? 27.06.05, 15:10
                Tam jest wszystko potrzebne, to co wymienilas Wenusiku i stare zabawki,
                pileczki,cokolwiek czym moglyby sie choc na chwile zajac psy i koty.
                Kasza,ryz,makaron,karma,lekarstwa(szczegolnie masci na rozne choroby skorne)
                budki,legowiska,koce,poszewki,reczniki,garnki,srodki czystosci itd.,itp.
                Wieczorem zalacze aktualne zdjecia, to poogladacie ta biede schroniskowa.
                Dziekuje z gory za Wasza pomoc!!!!
                • cleo_1 do wolontariuszek - prosze o kontakt 28.06.05, 09:14
                  Ulka
                  zaraz wysle pieniadze ale chcialabym zeby one trafily do dysponowania przez
                  wolontariuszki czy to mozliwe? Powiedz, jak mam jej wplacic. Chcialabym
                  zasponsorowac sterylizacje dwoch suczek (na tyle na razie moge sobie pozwolic)
                  czy to jest do zorganizowania? Powiedz, bo moze lepiej jakos inaczej te
                  pieniadze wykorzystac bo np. zalatwiacie grupowa sterylizacje dla suczek. Jesli
                  jest to mozliwe, powiedz, czy 200 zl na dwie suczki - Misie ze swietlicy i
                  suczke z boksu nr 148 (wg. strony internetowej schroniska) - wystarczy.
                  Za kilka tygodni bede jechala na poludnie Polski. Przyjade do schroniska lub
                  spotkam sie z Wami, chcialabym przekazac rzeczy, ktore uda mi sie zebrac.
                  Powiedz, jakich lekow najbardziej potrzebujecie, moze uda mi sie cos kupic,
                  nazbierac jakies koce i garnki, przywioze to wszystko.
                  Jesli wolisz, pisz na priva: nina281@poczta.onet.pl
                  pozdrawiam ze zlamanym po raz kolejny sercem
                  • ulka1813 Re: do wolontariuszek - prosze o kontakt 28.06.05, 12:35
                    Cleo,
                    odpowiem Ci na priva. Poprosze tez Kasie,ze Ci podala konto (na Twoj mail),
                    na ktore mozna wplacic pieniazki. Ona jest dluzej znana na dogomanii (wczesniej
                    nie mialam stalego lacza) niz ja i wiele osob moze potwierdzic Ci,
                    ze jest to osoba godna zaufania.
                    Oczywiscie bede w schronisku w piatek,
                    wiec bede rozmawiac z kierownikiem nt. sterylek Misi i sunieczki z 148 boksu.
                    Z przyjemnoscia spotkamy sie z Toba,daj znac kiedy przyjedziesz.
                    Schronisko potrzebuje koce,reczniki,garnki najbardziej!,karme,lekarstwa-->
                    masci na choroby skorne (ale tego dowiem sie jeszcze dokladnie).

Zdjecia -aktualne- Misi przesle na priva.

Dziekujemy z gory w imieniu zwierzakow za kazda pomoc !!!
                    • cleo_1 Re: do wolontariuszek - prosze o kontakt 28.06.05, 16:31
                      Ulka,
                      oczywiscie, ze Wam ufam, jak inaczej moglabym chciec Wam wyslac
                      pieniadze.Czekam na zdjecia i w ogole Waszaego maila (na razie nic na skrzynce
                      nie mam)
                      pozdrawiam
                      • ulka1813 Re: do wolontariuszek - prosze o kontakt 29.06.05, 14:05
                        Cleo_1,
                        maile juz wyslane na priva.
                        W piatek bedziemy w schronisku to popytamy o szczegoly sterylki. Dziekujemy Ci
                        bardzo za pomoc...:))))))
                        A wiesz,ze moderatorka Kasia /Murka/ pracuje nad nowa,piekna strona
                        schroniska???Jak bedzie gotowa podesle tutaj link.
                        • cleo_1 Re: do wolontariuszek - prosze o kontakt 29.06.05, 18:12
                          Ulka,
                          niestety, nic nie dostalam na priva, wyslij prosze, raz jeszcze, moze zdjecia
                          byly za duze? moja skrzynka moze przyjac do 10MB chyba, moze daj tylko ze 2
                          zdjecia, spakowane, oraz tresc maila
                          • ulka1813 do wolontariuszek - prosze o kontakt 30.06.05, 10:25
                            Wyslalam 2 maile z moich adresow, zdjecia spakowane w zipie.
                            Na wszelki wypadek pisz :urszula1813@poczta.onet.pl lub urszula1813@02.pl
                            Czekamy :))))
                            • cleo_1 Re: do wolontariuszek - prosze o kontakt 01.07.05, 10:38
                              Ulka,
                              na moj adres nic nie przyszlo, nie wiem, co sie dzieje. Wyslalam do Ciebie
                              wczoraj na podany tutaj adres maila z adresu pracowego (dwa razy go puscilam -
                              raz na e-mail ogolnych chyba schroniska, ktory znalazlam przy suczce: "napisz
                              do wolontariusza" czy cos takiego, i drugi na podany przez Ciebie tutaj adres.
                              Nie mam od Ciebie odpowiedzi. Nie wiem, co sie dzieje
                              • rodaa Re: do wolontariuszek - prosze o kontakt 07.07.05, 22:51
                                napisz na podany przez Ulkę adres . Tamten może nie działać :((
                                pozdrawiam
                                • cleo_1 Re: do wolontariuszek - prosze o kontakt 08.07.05, 10:00
                                  Dostlam maile do Ulki, dostalam zdjecia, odpisalam jej (wczoraj), wyslalam juz
                                  wczoraj pieniadze (na razie 100 zl na sterylke Misi) - zadzwonie do schroniska,
                                  zeby powiedziec na co sa te pieniadze.
                                  pozdrawiam
                                  • ulka1813 JUZ JESTESMY W KONTAKCIE 08.07.05, 12:41
                                    Rodaa, juz jestesmy w kontakcie z Nina (cleo). I pierwsza pomoc od Niny juz
                                    jestw drodze, bedzie sterylka dla suni Misi...:-))))
                                    Troszke sie ruszyly adopcje,w poprzednia niedziele poszly 2 psiaki,dzisiaj
                                    bierzemy sznaucera i zawozimy do nowego domu.
                                    schroniskomielec.w.interia.pl/ ( zdjecie 3 )

KAZDA WASZA ZLOTOWKA PRZEKAZANA SCHRONISKU JEST BARDZO CENNA.
                                    ROZPOCZYNAMY AKCJE "NOWE BUDY" I STERYLKI.
    • rodaa dwie malutkie przytulaste pchełki potrzebują doomu 16.07.05, 01:35
      potrzebują pilnie dooomu !!!!!!!!!
      Mała , młoda roczna Misia oddana do schroniska kiedy jej pani poszła do domu
      opieki
      img321.imageshack.us/img321/7734/misia118lz.jpg
      i jeszcze takie małe cudo ( aż żal )

img321.imageshack.us/img321/6052/malutka6zg.jpg
      kto ma babcię albo sąsiadkę o wrażliwym serduszku :)
      • cleo_1 Re: dwie malutkie przytulaste pchełki potrzebują 18.07.05, 10:35
        Rodaa, daj to moze jako nowy watek...
        Jaka szkoda, ze ja nie moge...:(((((
        Obie sa cudne-biedne:(
        Czy Misia miala juz zabieg?
        Wiesz cos moze o tym? Ostatnio z uwagi na prace zaniedbuje korespondencje z
        Ulka i Aga, ale o schronisku caly czas pamietam... i coraz wiecej rzeczy mam w
        domu dla psinek i kocinek:)
        • ulka1813 1malutka przytulaste pchełki potrzebuje domu-inne 18.07.05, 10:54
          Oglaszam wszem i wobec, ze dzieki NINIE281 (Anicie),ktora przeslala pieniazki
          na sterylke Misi,ta slodka sunia jest juz adoptowana.W sobote bylysmy
          w schronisku i pracownice powiedzialy nam,ze Misia zostala zabrana przez
          malzenstwo w srednim wieku.Warunek byl jeden :sunia miala byc wysterylizowana.
          Misia akurat wyszla ze szpitalika i wpadla w oko swojej nowej pani.
          Walczymy teraz o dalsze sterylki kolejnych suniek,bo to ulatwia adopcje.

Zapraszam wszystkich na dogomanie i na swiezutka stronke :
          www.mielec.bezdomne.com

• ulka1813 Re: 1malutka przytulaste pchełki potrzebuje domu- 18.07.05, 10:59
            ZAPOMNIALA DODAC: ANITA MA TUTAJ NICK CLEO.
            Dzieki Cleo Misia znalazla nowy dom, odpukac, odpukac.

CLEO /NINO-ANITKO/ DZIEKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • cleo_1 Re: 1malutka przytulaste pchełki potrzebuje domu- 18.07.05, 11:41
            Rany, jak sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Mam nadzieje, ze Ci ludzie niegdy jej nie skrzywdza i juz nigdy nie trafi do
            schroniska!
            Cudnie!
            Jaki ten poniedzialek piekny:)

ulka1813 napisała:

> Oglaszam wszem i wobec, ze dzieki NINIE281 (Anicie),ktora przeslala pieniazki
            > na sterylke Misi,ta slodka sunia jest juz adoptowana.W sobote bylysmy
            > w schronisku i pracownice powiedzialy nam,ze Misia zostala zabrana przez
            > malzenstwo w srednim wieku.Warunek byl jeden :sunia miala byc wysterylizowana.
            > Misia akurat wyszla ze szpitalika i wpadla w oko swojej nowej pani.
            > Walczymy teraz o dalsze sterylki kolejnych suniek,bo to ulatwia adopcje.
            >
            > Zapraszam wszystkich na dogomanie i na swiezutka stronke :
            > www.mielec.bezdomne.com
            >
            • rodaa Re: 1malutka przytulaste pchełki potrzebuje domu- 21.07.05, 16:40
              Cleo>>>>>>>stokrotne całusy!!!!!Dzięki Tobie Misia ma nowy , kochający dommm.
              Ta perełka stworzona do kochania i spania na kanapce ___ wydostała się ze
              schroniska :) :) :)

pozdrawiam serdecznie
              • ulka1813 Bernardyn i sznaucer adoptowane 21.07.05, 21:00
                Mimo wakacji,udalo sie wyadoptowac bernardyna spod schroniskowej bramy oraz
                pieknego sznaucera, ktorego oddalo malzenstwo spodziewajace sie dziecka.
                Wczoraj poszedl tez w dobre rece Lesio, malutki kundelek.
                Oby tylko juz niegdy nie wrocily do schroniska.Juz nigdy.
                Zajrzyjcie na nasza strone, tam sa zdjecia tych psiakow.
                • fedorczyk4 Re: Bernardyn i sznaucer adoptowane 21.07.05, 21:51

-Cieszę sie z adopcji i trzymam kciuki, oby byly wieczyste.
                  - Bal!!! - przeraźliwie wrzasnął kot
    • schroniskomielec nowa strona schroniska 06.08.05, 13:55
      Zapraszamy do obejrzenia naszej nowej strony :
      www.mielec.bezdomne.com/
      Dziekujemy za kazda minute poswiecona mieleckim psiakom.Czy to wirtualna czy
      rzeczywista.
      • gattara Re: nowa strona schroniska 10.08.05, 16:47
        Juz kiedys pytalam, o mozliwosc wplaty pieniedzy na konkretne pieski.Poradzono
        mi kontakt z Murka n a Dogomanii, psy w potrzebie, ale wsrod moderatorow nie
        znalazlam jej. Wiem, ze wplacone przeze mnie juz pieniadze zostaly wykorzystane
        na potrzeby pensjonariuszy, ale ja chcialabym konkretnie na 2 slepe pieski.Ulka
        1813 wspominala o nowej budzie (o ile jest potrzebna) lub o dokarmianiu, moze
        leki? 100 PLN to nie jest wiele, ale moze ulatwia zycie tym biedakom. Bardzo
        prosze o odpowiedz na Forum lub na priva
        Pozdrawiam
        Gattara
        • schroniskomielec DO GATTARY I WSZYSTKICH POMAGAJACYCH 11.08.05, 09:02
          Gattara,

100 zl to bardzo duzo jak na warunki mieleckie, gdzie miesieczny budzet wynosi
          12.tys zl na 500 psow i 226 kotow.
          Rozmawialam wczoraj z kierownikiem schroniska,pieniazki na pomoc dla
          konkretnych psiakow docieraja na konto schroniska.Dzieki takim wplatom
          niewidomy collie z boksu 74 ma nowa bude.Ma tez stojaki na wode i jedzenie.
          Na strone mieleckiego schroniska beda wieczorem nowe,wczorajsze zdjecia.

Na dogomanii jest topik "dwa niewidomy collie w schronisku w Mielcu".

OD WRZESNIA CHCEMY ROZPOCZAC ADOPCJE WIRTUALNE!!!
          WSZYSTKICH CHETNYCH PROSIMY O WPISY DO KSIEGI GOSCI NASZEJ STRONY
          www.mielec.bezdomne.com LUB KONTAKT Z MURKA Z DOGOMANII (MODERATOR "PSY
          W POTRZEBIE")LUB MAIL NA ADRES : schroniskomielec@interia.pl.

DZIEKUJEMY JESZCZE RAZ SERDECZNIE ZA WSZELKA POMOC (ULKA1813)
          • gattara Re: DO GATTARY I WSZYSTKICH POMAGAJACYCH 17.08.05, 16:07
            Bardzo dziekuje z informacje. W piatek, 13.08 wyslalam 100 PLN na konto
            schroniska, dla 2 slepych pieskow. Ulka wpominala kiedys o budzie lub jedzeniu.
            Mysle, ze na miejscu zdecyduje sie, co im bedzie bardziej potrzebne - buda,
            dodatkowe jedzenie czy moze leki.
            Serdecznie pozdrawiam w imieniu wlasnym, siedmiu kotow i suczki
    • schroniskomielec NOWE ADOPCJE 08.08.05, 13:35
      ROWNIEZ I NA TYM FORUM DZIEKUJEMY WSZYSTKIM, KTORZY ADOPTOWALI NASZE MIELECKIE
      PSIAKI.W LIPCU KILKANASCIE PSIAKOW ZNALAZLO NOWE DOMY.Dotychczas 2,3
      miesięcznie.

DZIEKUJEMY TEZ ZA KAZDA WPLACONA ZLOTOWKE!!!!!!!! I ZA DARY PRZYNIESIONE DO
      SCHRONISKA! PROSIMY PAMIETAJCIE O NAS...:-))
    • rodaa JAK PIĘKNIE SIĘ TO CZYTA 16.08.05, 01:04
      Z ECHA DNIA (podkarpackiej gazety)

Do mieleckiego przytuliska przychodzi coraz więcej ludzi, którzy chcą
      zaadoptować zwierzę
      W poszukiwaniu czworonożnego przyjaciela przyjeżdżają do Mielca ludzie z całej
      Polski. - Ostatnio odwiedziła nas pani z Warszawy. Przejechała setki kilometrów
      tylko po to, żeby zabrać sobie pieska. Wyjechała z nim teraz na wakacje -
      opowiada kierownik Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt w Mielcu Andrzej Skowron.

Jeszcze kilka miesięcy temu żaden z pracowników mieleckiego schroniska nawet
      nie marzył o tak masowej adopcji. - Po psy przychodzili tylko mielczanie, ale
      bardzo rzadko - mówi kierownik.
      Ale od niedawna działa strona internetowa schroniska, na której można obejrzeć
      zdjęcia jego mieszkańców, i to dzięki niej w przytulisku zjawia się coraz
      więcej osób w poszukiwaniu czworonożnego przyjaciela. I wcale nie są to ludzie
      mieszkający gdzieś w pobliżu Mielca. - Przyjeżdżają z całego kraju, z Warszawy,
      Wrocławia, Śląska - wymienia kierownik. - Jadą tyle kilometrów tylko ze względu
      na psa, którego znaleźli na naszej stronie internetowej i teraz chcą go
      zobaczyć na własne oczy.
      Kierownik opowiada o przypadku mieszkanki Warszawy: - Najpierw przyjechała na
      dwa dni do Mielca, zamieszkała w hotelu, bo w naszym regionie nie ma żadnych
      krewnych, i w tym czasie chodziła na spacery z upatrzonym psem. Nie mogła go od
      razu zabrać. Niedawno przyjechała ponownie i wzięła go już do siebie na stałe.
      Wiem, że miała z nim wyjechać na wakacje.

www.echo-dnia.com.pl/?news=22484&mutacja=6&dzial=1;5
      ULKA I AGA >>>>>>>TO DLA WAS :) :) :) :)

• schroniskomielec Re: JAK PIĘKNIE SIĘ TO CZYTA 28.08.05, 21:52
        Rodaa,
        staramy sie jak mozemy...Jogi i Kasia czyli Murka z dogo są z nami w tej walce
        o adopcje,o karme,o budy,o wszystko. Dziekujemy za mile slowa. A ta pani,o
        ktorej mowi kierownik to Sabinka1 z dogomanii,która adoptowała Carusia
        kilkuletniego wyżła.
    • schroniskomielec Pomozcie 28.08.05, 20:43
      Pomozcie, prosimy !!! Adopcje ruszyly, ale poszukujemy kazdej zlotowki na
      sterylki. Dziekujemy !!!

www.mielec.bezdomne.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka