Gość: kasia IP: *.tele2.pl 09.08.02, 12:48 jest zdrowy,ma apetyt,wulkan energii w mieszkaniu mam nawilżacz powietrza a on kicha i kicha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1k2 Re: kot kicha 10.08.02, 01:50 moze byc zakazenie wirusowe. moj maluszek tak mial, do tego troche kataru i podraznione oczka (oczka to dopiero p. vet zobaczyla, ja bym tam nie wiedziala). dalej biegal i jadl jak szalony. cos takiego moze minac samo, ale jezeli dolaczy sie wtorne zakazenie bakteryjne to wtedy jest to dla kota, zwlaszcza malego, BARDZO niebezpieczne. dlatego czasem daje sie anybiotyki oslonowo. z perspektywy czasu mysle ze poki maly wyglada zdrowo, mozna poczekac (a i wiezienie do veta i poczekalnia to dodatkowe obciazenie dla kici). ale jezli zrobi sie markotny, spiacy, zacznie mniej jesc wtedy SZYBCIUTKO (juz na drugi dzien) pedz z nim do lekarza. inny powod kichani to alergie lub (podobno) wady w budowie noska zdrowia zycze, kk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana77 Re: kot kicha IP: *.qc.sympatico.ca 10.08.02, 17:22 Moja kicia gdy byla mala tez kichala. Poniewaz bylam przewrazliwiona na punkcie jej zdrowia wiec szybko pognalam do wet. I kicia tak na wszelki wypadek dostala antybiotyk. Gdy przestala kichac to ja zaszczepilam na wszelikie mozliwe choroby. A potem dla wzmocnienia podawalam jej echinacee w kropelkach. Ale i tak czasami kichala. Kicia moze nie lubic przeciagow i sie troche podziebiac a tez po prostu kurz moze irytowac jej nosek. To moze byc mnostwo roznych przyczyn. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: kot kicha IP: *.tele2.pl 13.08.02, 18:18 Poszłam do wet.Kot ma koci katar i dostaje antybiotyki.Jeszcze tylko 2 zastrzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: kot kicha 21.08.02, 14:02 to może byc oznaką robaków w przweopdzie pokarmowym Odpowiedz Link Zgłoś