panmarma 08.08.05, 18:00 opiekuje sie kotem kolezanki przez najblizsze 3 tygodnie. kot jest nieznosny i ciagle prycha i chce drapac, nie umiem sobie z nim poradzic, jestem w kropce, pomozcie! jak go spacyfikoac? bic go?? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-lodge1 Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 08.08.05, 18:12 kotek jest w stresie, najlepiej go ignorowac i czekac aż sie oswoi z miejscem i z Toba , może to potrwac troche:), moje koty jak są mocno natarczywe psikam wodą:)zimna wodą, raczej nie bić, choć wiem , że czasami daję się kotom klapsa w tyłek lub w pyszczek, ja nie polecam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panmarma Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 08.08.05, 18:21 miejsce jest jego, a ja sie nawet do niego zblizyc nie moge;) Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 08.08.05, 18:23 No to sie nie zblizaj. Gadaj do niego, po jakims czasie sam pewnie wyjdzie. Koty robia co chca ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
aga-lodge1 Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 08.08.05, 18:40 nie chce podejść,jego sprawa, nic na siłe, gadaj do niego, ale nie przymilaj sie, to mu da do myślenie:) taka zmiana frontu:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panmarma Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 08.08.05, 18:46 problem polega na tym, ze ja nie moge przejsc ook niego, bo drapie i groznie prycha! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 08.08.05, 20:51 On po prostu daje Ci do zrozumienia, że chce miec swoją panią teraz-zaraz- natychmiast z powrotem. Czy wcześniej bywałaś w tym domu, kot miał okazję Cię poznać? Koty wbrew pozorom są bardzo uczuciowe, on na pewno tęskni za swoją opiekunką. Nie rób nic, staraj się nie wykonywać gwałtownych ruchów w jego obecności, nie próbuj go wyciągać - siądź w tym samym pomieszczeniu, czytaj coś, oglądaj tv, a na kota nie zwracaj uwagi. Za parę dni ciekawośc zacznie zwyciężać i będzie musił sprawdzić, kim jesteś i co robisz. Teraz on się Ciebie najzwyczajniej boi. Odpowiedz Link Zgłoś
idka20 Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 09.08.05, 11:45 to chodz ze spryskiwaczem pod reka - prycha, skacze - woda w niego;) Odpowiedz Link Zgłoś
g.i.jane Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 09.08.05, 20:26 Przede wszystkim się go nie bój. Kot to nie tygrys, krzywdy Ci nie zrobi. Daj mu jeśc, wyczyśc kuwetę i zostaw w spokoju. Z czasem się do Ciebie przyzwyczai. Albo i nie. I jeszcze jedno. Kotów się nie bije. W ogóle zwierząt się nie bije. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: duzy problem z kotem- potrzebna porada!!!!! 09.08.05, 20:37 idka20 napisała: > to chodz ze spryskiwaczem pod reka - prycha, skacze - woda w niego;) Idko, na miłość boską, a po co? Kot jest zestresowany, bo mu jego pana/panią gdzieś wcięło i jest w obcym otoczeniu... A po co go jeszcze dodatkowo stresować? Kot nie człowiek, tylko po dobroci do niego trafisz... Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
m.pw kot jest w stresie 10.08.05, 22:51 kot to bardze skomplikowane urzadzenie. Moze oblaskawisz go bawiac sie z nim - rzucajac myzka, czy kawalkiem sznurka. Z tego co piszesz wynika ze kocur sie Ciebie boi i dlatego wychodzi z zalozenia, ze najlepsza obrona jest atak. I tak masz farta, bo niektóre kociska ze stresu pzrestaja jesc i wcale nie potrzeba tygodni zeby bylo po kocie - zwlaszcza grubasie. Po kilkudniowej glodowce watroba ulega stłuszczeniu i klops Odpowiedz Link Zgłoś