Dodaj do ulubionych

SWINKA MORSKA - problem z nozka

30.12.05, 13:47
Witam po Swietach
Mam taki problem (no, mam nadzieje, ze to jednak tylko takie zachowanie swinki a nie "problem")..otoz..wczoraj zauwazylam, ze
jedna z moich dwoch swinek lezy na boku (fakt, niby zadna nowosc), ale podnosi jedna tylna nozke wyzej, trzyma czesto ja "w
powietrzu". Chodzi raczej normalnie ( w sumie ona od samego poczatku raczej niesmiale siedzi zawsze w kaciku, czasem sie pobawi
czy pogania z siostra - obie maja ok. 2.5 miesiaca), czasem podbiegnie, je normalnie. Nozke sprawdzalam, nie widac zadnego
skaleczenia, drapie sie nia, a dotyk chyba nie sprawia jej bolu. Zastanawia mnie jednak, dlaczego obecnie czesciej lezy na boku i
trzyma nozke troche wyzej....hmmm.. Nie wiem czy taka wskazowka cos moze pomoc, bo chyba wplywu na zachowanie nie ma: swinka jest
czarna, 3 nozki ma rowniez czarne a ta, o ktorej pisze jest rozowa (moze jakas bardziej wrazliwa?)
Z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • ontarian Re: SWINKA MORSKA - problem z nozka 30.12.05, 14:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=34151710&a=34152185
      lepiej miec dzdzownice
      przynajmniej nozki sobie nie zlamie
    • monikaa13 Re: SWINKA MORSKA - problem z nozka 03.01.06, 14:40
      możesz pójśc do weterynarza, ale skoro świnka normalnie chodzi, a nawet biega i
      nic tam nie ma i jej nie boli, to wygląda na to że wszytsko jest ok.
      Świnka tak sobie leży poprostu bo tak lubi, moje świnki tez lubieją spac na
      boku , szczególnie jedna, wtedy łapka sama sterczy jej do góry, no bo tak
      akurat leży.
      To że akurat jest różowa to czysty przypadek, tak samo można by sie zpytac, "a
      czemu tamte są czarne", ma taki kolor i już.
      myślę ze nie ma strachu, a świnkami bardziej sie zajmuj to nie bedą takie
      osowiałe.
      Moje to są nieżłe rozrabiaki,
      • mickey13 Re: SWINKA MORSKA - problem z nozka 03.01.06, 17:56
        Dzieki za odpowiedz,ALE...
        moje swinki nie sa osowiale (przeciez nic takiego nie pisalam), poswiecamy im duzo czasu, zawsze wieczorem sie bawily, skakaly, gonily, ale od kilku dni jedna swinka siedzi w kacie i wyglada na to, ze gdzies musiala podczas tych zabaw uderzyc nozka:(( Je, pije, myje sie normalnie, ale nozke podnosi bo najwyrazniej jej ona dokucza... Poobserwuje jeszcze troche, jak stan sie nie zmieni do bedzie "kierunek:wet"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka