Gość: Maria IP: *.man.polbox.pl 25.11.02, 13:51 Mam pytanie, czy ktoś zna taka rase kotów, które nie wywołują alergii? Słyszałam, że podobno syberyjskie? czy ktos ma jakieś wiadomosci na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uważna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.acn.pl 25.11.02, 16:34 Podobno nie uczulają koty rasy dewon rex (takie z pofalowaną sierścią) no i raczej napewno te zupełnie bez sierści - nagie sfinksy (Don Sphynx). O kotach tych można poczytać m. in. na str. www.cat.fs.com.pl/koty/rasy/krotko/drx/skarabeu/sfinks.htmhttp://stronywp.pl/wp/don-sphynx/ Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.acn.pl 25.11.02, 17:08 Przepraszam. Wpisując adresy stron zgubiłam kropkę i wyszedł dziwoląg. Podaję prawidłowe adresy: strony.wp.pl/wp/don-sphynx/http://www.cat.fs.com.pl/koty/rasy/krotko/drx/skarabeu/sfinks.htm Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uważna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.acn.pl 25.11.02, 17:13 Ha, a więc to Gazeta łączy adresy podawane jeden pod drugim (!) w osobnych linijkach. Musisz więc je sobie sama podzielić. Pierwszy adres kończy się 'sphynx/' Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggda Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.armada.pl / 10.10.10.* 25.11.02, 17:04 Jej syberyjskie to koty półdługowłose! Kto Ci nagadał takich bzdur? Tak między bogiem a prawdą to nie ma takich kotów (może Sfinksy?). Raxy uczulają jeśli jesteś bardzo wrażliwa - stężenie alergenów jest nieco mniejsze ale cudów nie ma. Pozostaje Ci psina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 21:54 Podobno syberyjskie nie uczulaja,wlasnie ze wzgledu na charakterystyczna okrywe wlosowa.Zajrzyj na strone cats.fs.com.pl, a tam cos o tym znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: 213.195.142.* 26.11.02, 01:57 Brytyjskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ 26.11.02, 15:22 Gość portalu: :) napisał: > Brytyjskie :) a skąd ten pomysł??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.dialog.net.pl / localhost 27.11.02, 18:45 Chyba nie ma takich kotów ;-)) Nikt nie da gwarancji, że jakiś kot Cię nie uczuli, nawet sfinks czy devon rex. Przed kupnem kota rozmawiałam z lekarzem domowym, jedyna rada zrobić sobie test czy jest się uczulonym, to o wiele mniej komplikacji niż przysposobić kota, a potem przeżywać tragedię. Ale co do syberyjczyków, to faktycznie mają taką opinę. Podobno to zasługa ich specyficzej sierści, mimo, że należą do kotów półdługowłosych. Sama mam w domu właśnie syberyjczyka, polecam zatem strony o nich, gdzie można na ten temat coś przeczytać: www.republika.pl/koty_syberyjskie/opisrasy.html ; www.cats- central.com/cat-breeds/siberiancats.html ; cat.fs.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubus Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: proxy / *.crowley.pl 28.11.02, 11:01 To zalezy na co dokładnien masz uczulenie. Ja jestem alergikiem, a mam kota z mnóstwem futerka- brytyjczyka właśnie. Tylko, że ja nie mam uczulenia na kocią sierść, ale na roztocza. Przy uczuleniu na sierść to może ewentualnie sfinks albo pluszowy, którego można prac. A przy roztoczach to trzeba często sprzątać wypadająca kocią sierść i dbac o kota. Wiec krótkowłosy powinien byc OK. Ja mogę w futrze mojego nos trzymać i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 19:43 ostatnie badania dowiodly, ze dzieci majace koty maja 0 50% rzadziej astme w doroslym zyciu wiec nie warto sie przejmowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.obn.olsztyn.pl 05.12.02, 11:07 Gość portalu: Maria napisał(a): > Mam pytanie, czy ktoś zna taka rase kotów, które nie wywołują alergii? > Słyszałam, że podobno syberyjskie? czy ktos ma jakieś wiadomosci na ten temat? Podobno czarne uczulają najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ 05.12.02, 11:13 Gość portalu: Maria napisał(a): > Mam pytanie, czy ktoś zna taka rase kotów, które nie wywołują alergii? > Słyszałam, że podobno syberyjskie? czy ktos ma jakieś wiadomosci na ten temat? no jak to ? Figlaszki nie uczulają !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś