Dodaj do ulubionych

KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ

IP: *.man.polbox.pl 25.11.02, 13:51
Mam pytanie, czy ktoś zna taka rase kotów, które nie wywołują alergii?
Słyszałam, że podobno syberyjskie? czy ktos ma jakieś wiadomosci na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: uważna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.acn.pl 25.11.02, 16:34
      Podobno nie uczulają koty rasy dewon rex (takie z pofalowaną sierścią) no i
      raczej napewno te zupełnie bez sierści - nagie sfinksy (Don Sphynx).
      O kotach tych można poczytać m. in. na str.
      www.cat.fs.com.pl/koty/rasy/krotko/drx/skarabeu/sfinks.htmhttp://stronywp.pl/wp/don-sphynx/

Pozdr.
      • Gość: uważna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.acn.pl 25.11.02, 17:08
        Przepraszam. Wpisując adresy stron zgubiłam kropkę i wyszedł dziwoląg. Podaję
        prawidłowe adresy:

strony.wp.pl/wp/don-sphynx/http://www.cat.fs.com.pl/koty/rasy/krotko/drx/skarabeu/sfinks.htm

Pozdr.
        • Gość: uważna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.acn.pl 25.11.02, 17:13
          Ha, a więc to Gazeta łączy adresy podawane jeden pod drugim (!) w osobnych
          linijkach. Musisz więc je sobie sama podzielić. Pierwszy adres kończy
          się 'sphynx/'
          Pozdr.
    • Gość: maggda Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.armada.pl / 10.10.10.* 25.11.02, 17:04
      Jej syberyjskie to koty półdługowłose! Kto Ci nagadał takich bzdur?
      Tak między bogiem a prawdą to nie ma takich kotów (może Sfinksy?). Raxy
      uczulają jeśli jesteś bardzo wrażliwa - stężenie alergenów jest nieco mniejsze
      ale cudów nie ma.
      Pozostaje Ci psina.
      Pozdrawiam
    • Gość: a Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 21:54
      Podobno syberyjskie nie uczulaja,wlasnie ze wzgledu na charakterystyczna
      okrywe wlosowa.Zajrzyj na strone cats.fs.com.pl, a tam cos o tym znajdziesz.
      • Gość: :) Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: 213.195.142.* 26.11.02, 01:57
        Brytyjskie :)
        • madziasz Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ 26.11.02, 15:22
          Gość portalu: :) napisał:

> Brytyjskie :)
          a skąd ten pomysł??:)
    • Gość: Ika Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.dialog.net.pl / localhost 27.11.02, 18:45
      Chyba nie ma takich kotów ;-)) Nikt nie da gwarancji, że jakiś kot Cię nie
      uczuli, nawet sfinks czy devon rex. Przed kupnem kota rozmawiałam z lekarzem
      domowym, jedyna rada zrobić sobie test czy jest się uczulonym, to o wiele
      mniej komplikacji niż przysposobić kota, a potem przeżywać tragedię. Ale co do
      syberyjczyków, to faktycznie mają taką opinę. Podobno to zasługa ich
      specyficzej sierści, mimo, że należą do kotów półdługowłosych. Sama mam w domu
      właśnie syberyjczyka, polecam zatem strony o nich, gdzie można na ten temat
      coś przeczytać: www.republika.pl/koty_syberyjskie/opisrasy.html ; www.cats-
      central.com/cat-breeds/siberiancats.html ; cat.fs.com.pl

• Gość: Kubus Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: proxy / *.crowley.pl 28.11.02, 11:01
      To zalezy na co dokładnien masz uczulenie. Ja jestem alergikiem, a mam kota z
      mnóstwem futerka- brytyjczyka właśnie. Tylko, że ja nie mam uczulenia na kocią
      sierść, ale na roztocza. Przy uczuleniu na sierść to może ewentualnie sfinks
      albo pluszowy, którego można prac. A przy roztoczach to trzeba często sprzątać
      wypadająca kocią sierść i dbac o kota. Wiec krótkowłosy powinien byc OK. Ja
      mogę w futrze mojego nos trzymać i nic.
    • Gość: ela Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 19:43
      ostatnie badania dowiodly, ze dzieci majace koty maja 0 50% rzadziej astme w
      doroslym zyciu wiec nie warto sie przejmowac
    • Gość: anna Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ IP: *.obn.olsztyn.pl 05.12.02, 11:07
      Gość portalu: Maria napisał(a):

> Mam pytanie, czy ktoś zna taka rase kotów, które nie wywołują alergii?
      > Słyszałam, że podobno syberyjskie? czy ktos ma jakieś wiadomosci na ten temat?
      Podobno czarne uczulają najbardziej
    • quba Re: KTÓRE KOTY NIE UCZULAJĄ 05.12.02, 11:13
      Gość portalu: Maria napisał(a):

> Mam pytanie, czy ktoś zna taka rase kotów, które nie wywołują alergii?
      > Słyszałam, że podobno syberyjskie? czy ktos ma jakieś wiadomosci na ten temat?

no jak to ?
      Figlaszki nie uczulają !!!
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka