b-beagle 07.03.06, 01:53 Właśnie urodziło mi się 5 piesków i 2 suczki. Zupełnie nie mam głowy na wymyślanie im imion. Pomóżcie!!! Imiona muszą być na literkę P. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remislanc Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 08:19 A kto jest ich tatusiem. No zdradź nam tajemnicę. Urodziłaś szczeniaki - czy wyście już zupełnie na głowy poupadali ????? Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Sławek... nie osłabiaj mnie z rana... 07.03.06, 08:39 Przecież nie pisze, że ona urodziła, tylko że jej się urodziło. Jej - bo jest właścicielką suki, która została matką. Czy jak ktoś pisze, że robi remont domu, to sądzisz, że sam biega z pędzlami, cykliniarką, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Sławek... nie osłabiaj mnie z rana... 07.03.06, 08:50 Walnij sobie kaweczkę - postawi Cię na nogi......:) Jeżeli napiszę, że boli mnie paluszek tzn. że boli mnie, Sławusia, a nie kogoś tam. Wg Ciebie gdyby napisała, że urodziła pięknego dzidziusia to miałaby na myśli np. swoją córkę? Też jest jej..............:) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Sławek... nie osłabiaj mnie z rana... 07.03.06, 09:19 Piję właśnie. Ty też się napij, bo coś Twój wywód mało klarowny, wręcz mętnawy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 08:44 Paco, Pedro, Pablo, Piko, Paker Peggy, Pola Gratuluję, czekam na fotki na Zwierzakach :-) Pozdrawiam i dużo zdrówka dla mamy i maluchów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 08:50 Pola to imie ludzkie,w dodatku nadawane w Polsce, jest taki wybor psich imion, ze chyba nie trzeba siegac po imiona dla czlowieka, zeby "ochrzcic" psa? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 08:53 lola211 napisała: > Pola to imie ludzkie,w dodatku nadawane w Polsce, jest taki wybor psich imion, > > ze chyba nie trzeba siegac po imiona dla czlowieka, zeby "ochrzcic" psa? Trzeba - jak to miło zawołać: basiu, Heniu, Małgorzato. Kundlarze niedługo będą za pieskami wołać mamusiu, tatusiu, a swoje dzieci nazywać ami, szarik czy inaczej. > Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Do remislanc 07.03.06, 09:01 Widzę ,że usiłujesz się być złośliwy i "robisz z igły widły". Widać prawia ci to samopoczucie......niestety niektórzy tak mają. Trochę mniej powagi świat nie jest taki straszny )))) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Do remislanc 07.03.06, 09:04 b-beagle napisała: Trochę mniej powagi świat nie > > jest taki straszny )))) No przecież właśnie robię sobie JAJA !!! Chyba nie wierzysz, że ona naprawdę urodziła te szczeniaki..........:) Ps. nie do "remislanc" tylko do "Remislanca"......:) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:22 remislanc napisał: > > Trzeba - jak to miło zawołać: basiu, Heniu, Małgorzato. Kundlarze niedługo będą > > za pieskami wołać mamusiu, tatusiu, a swoje dzieci nazywać ami, szarik czy > inaczej. > > > Ale to stare jak świat, gdzieś Ty się uchował? Moja koleżanka-etnograf, opowiadała mi, że na niektórych wsiach zwyczajowym imieniem kozy było Agata a kobyły Baśka. Nihil novi sub sole. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:17 lola211 napisała: > Pola to imie ludzkie,w dodatku nadawane w Polsce, jest taki wybor psich imion, > > ze chyba nie trzeba siegac po imiona dla czlowieka, zeby "ochrzcic" psa? > Powiem szczerze - sięgam po takie imiona, jakie mi się podobają. I mówiąc prostym językiem "wali mnie" czy to imię psie, kocie, ptasie czy ludzkie. Takie pouczenia są śmieszne, by nie rzec głupie. Tak jak kojarzenie nadania imienia z "chrztem". T Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:25 po.prostu.ona napisała: >> > I mówiąc > prostym językiem "wali mnie" czy to imię psie, kocie, ptasie czy ludzkie. Zupełnie zatracacie granicę pomiędzy luźmi a zwierzętami. Nazywacie je jak ludzi, śpicie z nimi, całujecie się, z jednej michy wsuwacie posiłki. A to jest już nienormalne! Zachowajcie chociaż minimalny dystans, cieniutką granicę! Niedługo bądziecie aportować za kijkiem.........:) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Znowu Cię ponosi :-D 07.03.06, 09:33 Sławek, idź na spacer, bo zaczynasz popadać w obsesję. Dlaczego cytując MÓJ post zwracasz się do mnie przez WY? Dwoję Ci się w oczach? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Znowu Cię ponosi :-D 07.03.06, 09:38 po.prostu.ona napisała: > Sławek, idź na spacer, Po pracy. Dlaczego cytując MÓJ > post zwracasz się do mnie przez WY? Dwoję Ci się w oczach? :-) Przecież doskonale wiesz, że WY to niewielka grupka ludzi mających świra na punkcie zwierzątek.......:)))czy dalej tłumaczyć o co chodxzi? A może Ty się przespacerujesz i złapiesz łyk powietrza, bo nie nadążasz coś dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Remislanc 07.03.06, 09:35 :))) Racja- niektorym granica sie wyraźnie zaciera:). Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Remislanc 07.03.06, 09:38 oj, zaciera, zaciera :-)))))))))) "chrzcić" by chcieli. :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Remislanc 07.03.06, 09:42 Niedługo i do tego dojdzie,m zobaczysz- jak uczlowieczac to na calego. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Remislanc 07.03.06, 09:44 Przecież już robią "cmentarze", są pogrzeby zwierzątek, groby, świeczki, trumny. Jeszcze księdza brakuje - ale to tylko westia czasu i postępu tego zboczenia........:) Odpowiedz Link Zgłoś
bozenik1 Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:37 A Twoje dzieci nie są wychowane na bajkach pt. "Byczek Fernando", "Kot Filemon" czy "Ferdynand Wspaniały" ? Przecież to są imiona ludzkie, no chyba że ludzie przejęli je od zwierzątek :) ____________ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=30644822&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:33 > Takie pouczenia są śmieszne, by nie rzec głupie. Tak jak kojarzenie nadania > imienia z "chrztem". T Cudzysłowia nie wstawilam przypadkowo. A głupie jest wlasnie nadawanie imion ludzkich psom, kotom i innemu zwierzyncowi, a nie zwracanie na to uwagi. Tylko, ze do zrozumienia istoty sprawy trzeba miec odrobine wyczucia, ktorego niektorym brakuje.I stad sie poźniej biora Filipki i Pole na czterech lapach. Proponuje nadac psu swoje wlasne. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:53 lola211 napisała: > > Takie pouczenia są śmieszne, by nie rzec głupie. Tak jak kojarzenie nadan > ia > > imienia z "chrztem". T > > Cudzysłowia nie wstawilam przypadkowo. Tak czy inaczej skojarzenie zaistniało :-) > > A głupie jest wlasnie nadawanie imion ludzkich psom, kotom i innemu > zwierzyncowi, a nie zwracanie na to uwagi. Kwestia gustu. Głupie, to są nadęte pouczenia. > Tylko, ze do zrozumienia istoty sprawy trzeba miec odrobine wyczucia, ktorego > niektorym brakuje.I stad sie poźniej biora Filipki i Pole na czterech lapach. Tak, już dawno zauważyłam, że niektórzy żyją w głębokim przekonaniu, że to właśnie im nie brakuje wyczucia, taktu, itp. Cóż, można żyć złudzeniami i mieć się dobrze. > Proponuje nadac psu swoje wlasne. Proponuję mniej zadęcia i więcej dystansu. Życzę miłego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 10:12 > Proponuję mniej zadęcia i więcej dystansu. Dobre:)).Przejrzyj wpisy i zobacz, komu tego dystansu zabraklo.Moja jedna niewinna uwaga i Twoja reakcja mówia same za siebie. Rowniez milego dnia zycze:). To, ze imie sie podoba, to za malo. Ciekawe jak odebrano by sytuacje , gdybym za swoim pieskiem wolala "Janpaweldrugi" do nogi- bo mnie sie brzmienie podoba. Zgrzyt czy normalka? Odpowiedz Link Zgłoś
titu_titu Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 10:16 Wiesz, Twój ostatni przykład jest trochę przesadzony.... Ale ja nie mam nic przeciw "ludzkim" imionom. Mój sąsiad miał kiedyś psa Zdzisława i nikogo to nie dziwiło. A Kuba? Też bardzo popularne a ludzkie przecież. Nie przesadzajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 10:45 Nazwanie zwierzęcia Jan Paweł II to zgrzyt i jako przykład też zupełnie nie na miejscu. Nie sądzę, aby ktoś zdecydował się tak nazwać zwierzę. Są pewne granice, których się nie przekracza. Ale w nadaniu psu imienia Jasiu osobiście nic złego nie widzę. :) Jeśli komuś tak się podoba, czemu nie? Ludzie w wielu przypadkach przesadzają w uczłowieczenianiu zwierząt ale bardziej skłaniałabym się w ukazywaniu śmieszności salonów masażu, ubranek, psychoterapeutów, bieżni i innych rodzajów gimnastyk powstałych dla wygody właściciela, niż w nadawaniu im ludzkich imion. Zwierzę jest w wielu przypadkach członkiem rodziny i przyjacielem, a nie po prostu bezrozumnym zwierzęciem. Także ten, więc i piszący tu bezustannie dla czystej przyjemności ośmieszania i wyśmiewania miłośników zwierząt, a sam nie posiadający zwierzęcia remislanc (czytałam wątek o wybijaniu synowi z głowy posiadanie psa...), nigdy tego nie zrozumieją. pozdrawiam wszystkich miłośników zwierząt :) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 10:59 jasti1978 napisała: > Ludzie w wielu > przypadkach przesadzają w uczłowieczenianiu zwierząt ale bardziej skłaniałabym > się w ukazywaniu śmieszności salonów masażu, ubranek, psychoterapeutów, bieżni > i innych rodzajów gimnastyk powstałych dla wygody właściciela, to nie jest dla wygody właściciela tylko dla kasy właścicieli tego typu przybytków. >Zwierzę jest w wielu przypadkach członkiem rodziny Nie bąź śmieszna - chomik, kotek czy kundel członkiem rodziny!!! Chociaż dla niektórych.........Czytałem ostatnio o głąbie, który kładł się spać na posłaniu kundla, żeby sprawdzić czy wygodnie się śpi....... remislanc (czytałam wątek > > o wybijaniu synowi z głowy posiadanie psa...), nigdy tego nie zrozumieją. Wg Ciebie powinienem się zgodzić na pieska tylko dlatego , że 9-cio letni syn ma takią chwilową zachciankę???? Chyba sama siebie nie czytasz.........:( Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: remislanc 07.03.06, 11:16 > to nie jest dla wygody właściciela tylko dla kasy właścicieli tego typu > przybytków. Oczywiście ale gdyby nie byłoby zapotrzebowania, nie byłoby takich wynalazków, prawda? > Nie bąź śmieszna - chomik, kotek czy kundel członkiem rodziny!!! No widzisz, nie zrozumiesz. Dla nas śmierć psa była tragedią rodzinną i długo rozpaczaliśmy. Śmieszne? > Wg Ciebie powinienem się zgodzić na pieska tylko dlatego , że 9-cio letni syn > ma takią chwilową zachciankę???? Chyba sama siebie nie czytasz.........:( Nie napisałam, że masz się na coś zgadzać czy nie. Nic mi do tego i nie wypowiadałam się w tamtym wątku, widzę jakie masz podejście do zwierząt i chyba lepiej, żebyście ich nie mieli... Osobiście uważam, że dziecko wychowywane ze zwierzęciem jest bardziej wrażliwe, uczuciowe i odpowiedzialne. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: remislanc 07.03.06, 11:23 jasti1978 napisała: > > to nie jest dla wygody właściciela tylko dla kasy właścicieli tego typu > > przybytków. > > Oczywiście ale gdyby nie byłoby zapotrzebowania, nie byłoby takich wynalazków, > prawda? No tak - niedługo będziecie kopowali odtwarzacze MP3 dla piesków. Ciekawe, na co "wynalazcy" jescze Was naciągną.......:) > >> > Wg Ciebie powinienem się zgodzić na pieska tylko dlatego , że 9-cio letni > syn > > ma takią chwilową zachciankę???? Chyba sama siebie nie czytasz.........:( > > Nie napisałam, że masz się na coś zgadzać czy nie. Nic mi do tego i nie > wypowiadałam się w tamtym wątku, widzę jakie masz podejście do zwierząt i chyba > > lepiej, żebyście ich nie mieli... Pisałem wielokrotnie: nic do pisków, kotków i innych zwierzątek NIE MAM. A nawet przeciwnie - lubię i szanuję otaczającą mnie przyrodę. I to wpajam mojemu synowi. Wkurza mnie tylko i wyłącznie głupota właścicieli. Osobiście uważam, że dziecko wychowywane ze > zwierzęciem jest bardziej wrażliwe, uczuciowe i odpowiedzialne. Ale to tylko > moje zdanie. Tylko, że dziecku piesek MOŻE się znudzić po np. miesiącu. I co wtedy? Schronisko? ja osobiście nie mam ochoty latać 3-4 razy dziennie za kundlem i sprzątać jego gówna. Jestem odpowiedzialny i wiem, czego mogę się podjąć a czego nie. > Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: remislanc 07.03.06, 12:11 remislanc napisał: > Tylko, że dziecku piesek MOŻE się znudzić po np. miesiącu. I co wtedy? > Schronisko? ja osobiście nie mam ochoty latać 3-4 razy dziennie za kundlem i > sprzątać jego gówna. Jestem odpowiedzialny i wiem, czego mogę się podjąć a > czego nie. Zwierzę nie może być wyłącznie zachcianką dziecka. Jeśli rodzice go również nie chcą zwierzę nie powinno pojawić się w domu. Dlatego dobrze, że jesteś na tyle odpowiedzialny, że zwierząt nie macie, choć żal mi chłopczyka, bo może marzy o psie i nie byłaby to chwilowa zachcianka, a dożywotnia miłość? Ale lepiej tego nie sprawdzać, skoro piszesz, że mógłbyś oddać niechciane zwierzę do schroniska... :( Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: remislanc 08.03.06, 08:15 jasti1978 napisała: > Dlatego dobrze, że jesteś na tyle > odpowiedzialny, że zwierząt nie macie, choć żal mi chłopczyka, bo może marzy o > psie i nie byłaby to chwilowa zachcianka, a dożywotnia miłość? Nie wiem, czy masz dzieci. Gdybym spełniał każdą zachciankę dziecka - ono byłoby wypaczone, przyzwyczajone do tego, że co chce to ma. Ale lepiej tego > nie sprawdzać, skoro piszesz, że mógłbyś oddać niechciane zwierzę do > schroniska... :( Nie zrozumiałaś mnie: ja właśnie za wszelką cenę nie chcę do tego dopuścić! Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: remislanc 07.03.06, 11:28 > Oczywiście ale gdyby nie byłoby zapotrzebowania, nie byłoby takich wynalazków, > prawda? Wiesz- naczelna zasada marketingu brzmi- jesli konsument nie ma potrzeb, to trzeba je stworzyc.Innymi slowy- wmawia sie ludziom, ze bez danego towaru nie moga sie obyc.Bo wygoda, bo trend, bo nowoczesnosc, itd.I ci mniej myslacy daja sie w to wkrecac. A wlasciciele zwierzat sa swietna grupa decelowa, tak jak i rodzice- dla swoich podopiecznych zrobia wszystko.Nie wszyscy, ale spora ich czesc - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: remislanc 07.03.06, 12:06 Remislanc: Czytaj Chłopie co cytujesz zanim na to odpowiesz, bo właśnie pisałam o śmiesznych -dla mnie- przykładach uczłowieczania zwierzęcia, a Ty wyśmiewając to odnosisz to do mnie. :))) lola211: Kiedyś gdzieś znalazł się ktoś kto wymyślił coś ;) Jeśli to coś nie przyjęłoby się i nie byłoby na to chętnych, nie powstałyby klony tego czegoś. Wiele pożytecznych pomysłów nie weszło w życie przez brak odpowiedniego marketingu i reklamy, a wiele absurdalnych tak, właśnie przez nakręcanie naiwnych i powtórzę, wygodnickich właścicieli, którym nie chce się dajmy na to z psem popracować, więc wysyłają go do psychoanalityka, nie chce się spacerować, więc wysyłają go na aerobik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 11:32 Są pewne > granice, których się nie przekracza. Otoz to.Jak dla mnie nadanie psu typowo ludzkiego imienia jest przekroczeniem tychze.Obcobrzmiace- pal licho, niech bedzie.Ale wolac za psem imieniem sasiadki to z lekka przegiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 13:18 lola211 napisała: > Są pewne granice, których się nie przekracza. Zdaje sie, ze wlasnie przekroczylam je wszystkie :D - mam Borysa, Iwana i Monike :P. Ludzie, troche wiecej luzu.... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 13:33 Hi, hi - jestem z Tobą majenkir! Mam Czesia, Krysię, Huberta i Zosię :)) Odpowiedz Link Zgłoś
titu_titu Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 13:51 o, właśnie mi się skojarzyło po chartach majenkir - mój znajomy ma owczarka kaukaskiego i nazwał go Puszkin. A staaaary znajomy z ogólniaka psa nazwał Saddam bo czarny był i straszny trochę. I znam także konia, który nazywa się Marszałek P. niby nic, a jednak każdy wie o co chodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 14:04 A w mojej rodzinie byli: Kamil, Kacper, Kuba, Kaja ( niespokrewnieni i rozrzuceni po całej Polsce, choć wszyscy na K ;) ) W Kanadzie mieszka PON Kacper, a co najśmieszniejsze, przy wizycie u weta na karcie ma wypisane swoje imię i nazwisko swoich państwa-jak prawdziwy członek rodziny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 14:47 Miałam Pona imieniem Lutek i spędzałam wakacje w pensjonacie w którym był gość o tym samym imieniu. Przybiegał na kazde wezwanie i zawsze był bardzo zawiedziony że to nie jego wołałam. Teraz mam wnuka Franka, a sąsiadka kundelka Franka i bardzo się lubią. Moja obecna psica nosi dumnie imie które jest rodzinnym przezwiskiem mojej matki i mama uważa to za dowód miłości z naszej strony. Koty też mają ludzkie imiona a nieżyjący już od lat dalmatyńczyk nazywał się Książe Józef. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 14:53 fedorczyk4 napisała: > Miałam Pona imieniem Lutek i spędzałam wakacje w pensjonacie w którym był gość > o tym samym imieniu. Przybiegał na kazde wezwanie i zawsze był bardzo > zawiedziony że to nie jego wołałam. Ten gościu tak przylatywał??? Moja obecna psica nosi dumnie imie A skąd wiesz, że dumnie. Szepnęła Ci na uszko????? Koty też mają ludzkie imiona a nieżyjący już od lat dalmatyńczyk > nazywał się Książe Józef. Dobrze,że nie Henio Parasolka.......:) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 14:50 jasti1978 napisała: > A w mojej rodzinie byli: Kamil, Kacper, Kuba, Kaja ( niespokrewnieni i > rozrzuceni po całej Polsce, choć wszyscy na K ;) ) W Kanadzie mieszka PON > Kacper, a co najśmieszniejsze, Masz rację to jest bardzo śmieszne i glupie. przy wizycie u weta na karcie ma wypisane swoje > imię i nazwisko swoich państwa-jak prawdziwy członek rodziny! :) Wiesz, co to rodzina? Chyba nie, więc poczytaj -------------------------------------------------------------------------------- pl.wikipedia.org/wiki/Rodzina_%28socjologia%29 Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 19:00 Remislanc: wiem co to rodzina, wyobraź sobie! :) I na dodatek nie muszę podpierać się mądrościami encyklopedycznymi, aby to zrozumieć! ;) Tzn. nie wyobrażaj sobie lepiej, bo to może być za trudne, wiesz, takie myślenie abstrakcyjne...;) Jak ubogie musi być Twoje życie, skoro wszystko odbierasz i rozumiesz tak dosłownie... Współczuję. Jeśli coś tu jest śmieszne-w negatywnym tego słowa znaczeniu, i głupie, to wyłącznie Ty i Twoje zabawy kosztem innych. -------------------- ukręćmy bat na trolla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 19:05 Jasti, daj spokój, żywisz trola. Nie zwracaj na niego uwagi. Ten model tak ma że musi pisać durnoty. Przyjmij to do wiadomości i ol... Ja też na początku dawałam się nabrać na dyskusje z Remim, Ontkiem, Papier, etc.. To do niczego nie prowadzi tylko daje tym id..om radochę której im tak brak w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasti1978 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 19:12 Fedorczyk4: Wiem, wiem ale czasami lekki szlag mnie trafia... Niech się chłopina już ucieszy, skoro czerpie z tego satysfakcję, widać brak mu jej w życiu. Następnej okazji mu nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: uczłowieczanie zwierząt 07.03.06, 22:36 Chłopina? moja Droga na tym wlasnie polega problem że to nie jest chłopina, chłop, facet, ani żadna pochodna.Szczerze mówiąc wole temat przemilczeć. Za stara jestem na te polemiki Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: uczłowieczanie zwierząt 08.03.06, 13:48 Ontarian byl przynajmniej smieszny.... :P Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: uczłowieczanie zwierząt 08.03.06, 08:23 fedorczyk4 napisała: >To do niczego > nie prowadzi tylko daje tym id..om radochę której im tak brak w realu. No nie wiem, kto tu jest większym id..om! Ja nie śpię z zapchlonymi kocurami w jednym łóżku! Moje łóżeczko jest dla żony. A ty wolisz zwierzątka............:))) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: uczłowieczanie zwierząt 08.03.06, 08:20 jasti1978 napisała: > Remislanc: wiem co to rodzina, wyobraź sobie! :) Wątpię. I na dodatek nie muszę > podpierać się mądrościami encyklopedycznymi, aby to zrozumieć! ;) A przydałoby się! Nikt przy zdrowyxh zmysłach nie traktuje swoich zwierzątek jak rodzinę. Ale jeżeli swojego np. ęża stawiasz na równi z kundlem - no cóż, współczuję mu. Pies to pies a człowiek to człowiek. Jest jakaś granica. > ukręćmy bat na trolla!!! Wyleczmy zoofilskie środowisko!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: uczłowieczanie zwierząt 08.03.06, 13:52 jasti1978 napisała: > przy wizycie u weta na karcie ma wypisane swoje > imię i nazwisko swoich państwa-jak prawdziwy członek rodziny! :) Do moich psow wet przysyla ponaglenia, zeby stawily sie na wizyte :))). Adresowane do nich, a tresc mniej wiecej taka: "Drogi Borysie, twoja mama (!!!) zapomniala o wizycie, ale musisz jej wybaczyc - to tylko czlowiek" itd. :D. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: uczłowieczanie zwierząt 08.03.06, 14:00 majenkir napisała: > Do moich psow wet przysyla ponaglenia, zeby stawily sie na wizyte :))). > Mądry wecik - przypomina o haraczu......... Odpowiedz Link Zgłoś
titu_titu Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:31 PANNICA Łaciata Swora PSOTNY Wolisz brzmiące z polska, czy raczej obce? Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 09:37 petrix.com/dognames/p.html jedna z wielu stron z psimi imionami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 13:30 po.prostu.ona napisała: > petrix.com/dognames/p.html > jedna z wielu stron z psimi imionami :-) Np Paloma brzmi bardzo dumnie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Jakie dać imiona swoim szczeniakom? 07.03.06, 13:31 titu_titu napisała: > PANNICA Łaciata Swora > PSOTNY > Wolisz brzmiące z polska, czy raczej obce? Mogą być takie i takie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Poszukaj sobie tutaj. 07.03.06, 09:40 Może coś wybierzesz....... www.polska.pl/aktualnosci/kalendarz/imieniny/list.htm Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Poszukaj sobie tutaj. 07.03.06, 10:21 remislanc napisał: > > Może coś wybierzesz....... > > > www.polska.pl/aktualnosci/kalendarz/imieniny/list.htm Ztych to najfajniejsze Polikarp Prosper Pankracy Petronela )))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś