Dodaj do ulubionych

provera dla kota

18.08.06, 09:15
stosujecie? jezeli tak-to czy slyszeliscie o zastrzyku depo
provera? mozna go zastosowac u kota?
Obserwuj wątek
    • pixie65 Re: provera dla kota 18.08.06, 09:42
      Zdecydowanie nie polecam. Najlepszym wyjściem jest sterylizacja. Blokady
      hormonalne na dłuższą metę są niebezpieczne i mogą skończyć się ropomaciczem.
      Ja mam jeszcze jedną kotkę "przedsterylkową" dziczkę i ona dostaje proverę w
      tabletkach, raz w tygodniu. Ale niedawno sterylkowałam dziczkę, która się do
      mnie przeprowadziła: nieregularne i nadmiarowe podawanie hormonów doprowadziło
      do ropomacicza. Szczęśliwie zdążyłam....Zastrzyk to masakra.
      • nancy08 Re: provera dla kota 18.08.06, 20:39
        Całkowicie się zgadzam. Zastrzyki nie mają najmniejszego sensu, nie wiem,
        dlaczego lekarze wet. jeszcze je stosują. Moja kotka przez jakiś czas dostawała
        zastrzyki i okazało się, że zachorowała na ropomacicze właśnie przez nie (nie
        miałam pojęcia, że mają takie skutki uboczne). Na szczęście zdążyłam zanieść ją
        na zabieg i już jest wszystko OK :)
        • madzika82 Re: provera dla kota 19.08.06, 11:04
          Moja kocica dostawala przez 4 miesiące antykonceocje w pigułce. Na szcescie nie
          doszlo do ropomacicza ale nie znosiła tabletek dobrze.W czerwcu ja
          wysterylizowalam i musze przyznac ze jestem za zabiegiem w 100000%. Kocica
          zaczela sie intensywniej bawić, biega, szaleje :)), nie przyjmuje juz swinstwa
          w postaci hormonów. A te bajki o zamuleniu kota, ze spi i nie chce sie bawic po
          zabiegu to jakies bzdury. Jesli nie stac Cie teraz na zabieg (nie nalezy do
          natańszych) poczekaj do marca - wtedy zwykle sa akcje taniej sterylizacji w
          całej Polsce.
    • carmella Re: provera dla kota 22.08.06, 09:25
      tylko sterylizacja!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka