Gość: aron IP: 151.10.115.* 26.02.03, 15:14 Hej. mojej złotej rybce (ma już rok) zrobiło się coś dziwnego na czole. ma to postać wypukłej czerwonej plamy. może ktoś wie co to jest i jak jej pomóc. proszę o radę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a_za Re: złota rybka IP: *.res-polona.com.pl 05.03.03, 11:26 Kiedyś hodowałam rybki i pamiętam, że ryby często chorują na choroby skórne. Moje neonki też kiedyś zachorowały, objawiało to się w postaci szarawych plam i ubytków ciała. Leczenie jest trudne, i właściwie najlepszym wyjściem jest uśpienie cierpiącej rybki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_za Re: złota rybka IP: *.res-polona.com.pl 05.03.03, 11:42 Znalazłam taki opis: "Dymorfizm - samce mają "wysypkę tarłową" (gruzełki) na pokrywach skrzelowych". Twoja ma na czole, więc to nie to. Twoją rybkę musi obejrzeć fachowiec. Lub spytaj się w sklepie akwarystycznym, na pewno mają jakieś środki lecznicze. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elisa Re: złota rybka IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.03, 18:42 sorki, ale skojarzyło mi się coś co niedawno przeczytałam na jednym leku dla rybek (w sklepie akwarystycznym) - smarować zmienione miejsce dwa razy dziennie. Boże - jak smarować?!!!!!!!!1 Wyciągnąć rybkę z wody?!!!!! Co do twojego problemu to skoro rybka jest sama to zastanów się co się ostatnio zmieniło w jej otoczeniu (czyt. akwarium :) ). Słyszałam, że rybki też mogą mieć reakcje alergiczne Odpowiedz Link Zgłoś