Dodaj do ulubionych

pittbull a amstaff

IP: 213.195.149.* 07.03.03, 13:15
Mam takie pytanie: czym sie różni pitt od amstaffa? Przecież jest to ten sam
psiak tylko zarejestrowany w dwóch różnych związkach kynologicznych. Jest w
stanach bardzo wiele psów które są zartejestrowane w oby dwóch
związkach.Piszę to dla tego, że na czarnej liście widnieje na pierwszy
miejscu Pit, a o amstaffie nawet nie wspomniano. Jak dla mnie jest to chore.
Proszę o wasze opinie.
pozdro
simo_hayha@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: zyzio Re: pittbull a amstaff IP: *.MTON.splitrock.net 08.03.03, 03:03
      Mieszkam w USA.Sa tu pojecia tak rozne jak tylko moga byc rozne.Pitt to prawie
      kazdy mieszaniec tutaj.Wedlug tego na czarnej liscie w ktora nie wierze i ktora
      powstala tylko dla diet poselskich--i na szczescie.Pitt Bull to juz okolo 30%
      pieskow tutaj .To taki wiecej wyzel z dalmatynczykiem cokolwiek bullterriera- a
      gdzez by tam AmStaffa- przewaznie nieladne i o rozrzucie charakterow
      olbrzymim.Na wystawach natomiast AKC pisze na ringu American Pitt BULL
      Terrier.Jak rowniez przy AmStaffie American Staffordshirre Terrier.Niuanse ale
      wazne.I tak naprawde to nie jest to samo.Amstaff jest rasa wyczyszczona o
      mniejszym rozrzucie eksterierowym.Pittek natomiast moze wazyc okolo 20 kg ale
      rowniez i okolo 60.Zreszta co kraj(stan) to obyczaj.W Polsce natomiast to
      bezdurna paranoja.Mlodziency i AmStaffa nazwa Pitem bo tak lepiej brzmi(ma
      gorsza slawe).Na wystawach i zarejestrowany w zwiazku kynologicznym jest AST --
      i dobrze ,bo juz widze ten ring w Polsce gdzie Pitty sie wystawia.O zgrozo.Jest
      juz kilka ksiazek w Polsce a jedna z nich wybitnie o roznicy Pita i AST bodajze
      autora rodem z Francji.Jedne i drugie to piekne psy.Bardzo je lubie i bardzo
      mam z nimi stycznosc :) Jednak i jedne i drugie wymagaja pieknych i baaaardzo
      madrych wlascicieli i wtedy sa jak diament oprawiony przez amsterdamskiego
      mistrza jubilerstwa.A czarna lista---no coz... W Niemczech sie z nia
      nawyrabialo ze ojoj a u nas POWSTALA i tyle.I dobrze ze tyle.To nie psy gryza --
      to ich wlasciciele.Pozdrawiam.zyzio
    • Gość: samanta Re: pittbull a amstaff IP: *.kabel.telenet.be 08.03.03, 07:18
      Przepraszam, ze sie tu wpisalam , ale dla mnie rasa pitbull czy bullterier a
      nawet doberman ( to mozna utozsamic z Georgem ala Hitlerek ale jeszcze mu nie
      dosiega do stop)
      W kazdym razie szczenie marki doberman i GW Bush wygladaja podobnie a
      sczegolnie jak bush zaszczeka i postraszy wszystkich warczeniem to kojarzy mi
      sie z psem rasy nijakiej wyhodowanej celowo na agresje ale z moca w szczece
      jak np bullterier.
      Mnie on od poczatku wydawal sie dobermanem- pies moze ladny a moze brzydki (
      dla mnie sa ladne psy z fajna owlosiona morda - owczarki , pudle, maltanczyki
      np - takie co co pocalowac trzeba od dobermanow zawsze trzymaam sie z daleka
      bo wygladaja na falszywe i nie sluza czlowiekowi do przyjazni
      • Gość: ola Re: pittbull a amstaff IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.03, 15:22
        Gość portalu: samanta napisał(a):

> Przepraszam, ze sie tu wpisalam , ale dla mnie rasa pitbull czy bullterier
        a
        > nawet doberman ( to mozna utozsamic z Georgem ala Hitlerek ale jeszcze mu
        nie
        > dosiega do stop)
        > W kazdym razie szczenie marki doberman i GW Bush wygladaja podobnie a
        > sczegolnie jak bush zaszczeka i postraszy wszystkich warczeniem to kojarzy mi
        > sie z psem rasy nijakiej wyhodowanej celowo na agresje ale z moca w
        szczece
        > jak np bullterier.

To takie śmieszne, że się wypowiaeasz nie majac pojęcia o czym mówisz, zupełnie
        nie znasz psów - OSOBIŚCIE tych ras o których się wypowiadasz, nie pracowałaś z
        nimi - więc naprawde twoje zdanie jest żałosne, ale każdy ma prawo do własnego:-
        )
        Pozdr.
        > Mnie on od poczatku wydawal sie dobermanem- pies moze ladny a moze brzydki (
        > dla mnie sa ladne psy z fajna owlosiona morda - owczarki , pudle, maltanczyki
        > np - takie co co pocalowac trzeba od dobermanow zawsze trzymaam sie z daleka
        > bo wygladaja na falszywe i nie sluza czlowiekowi do przyjazni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka