misia.j
17.03.03, 12:12
Wiem, że było już dużo na temat kociego siusiania poza kuwetą, ale nigdzie nie znalazłam opisu podobnego przypadku, a ponieważ zaczyna się to powtarzać często, zaczęłam się trochę martwić.
Kotka ma prawie 2 lata i zawsze chodzi za swoją potrzebą do kuwety, ślicznie znajduje sobie miejsce, przykuca i... zaczynając siusiać podnosi pupę aż do stania i niestety siusiu ląduje już poza kuwetą. Przy czym stojąc trzęsie ogonkiem - stąd mój niepokój - może coś ją boli. Zaznaczam, że na ogół załatwia się jak trzeba, nigdy nie zrobiła nic poza kuwetą. Kuweta jest sprzątana właściwie po każdym jej użyciu (sporadycznie zdarza się, że skorzysta z niej więcej niż raz pod naszą nieobecność). Jada niewiele
jedzenia dla kotów, puszek nie lubi, suchą karmę zje w drodze wyjątku, ale też niewiele. Najchętniej (bo w ogóle to strasznie grymasi) je rybę surową lub gotowaną, albo wołowinę, również surową lub gotowaną. W ciągu ostatnich 2 tygodni wszystko jej gotujemy, ale problem "pudłowania do kuwety" nie zniknął. Czy istnieje jakieś rozwiązanie?