Dodaj do ulubionych

Kot perski-jak długo sam?

03.11.06, 18:21
Witam. Dwa dni temu zakupiliśmy kota perskiego. Zastanawiam się na jak długo
można go zostawiać samego w domu. Czy 12 godzin samotności,ale tylko przez 15
dni w miesiącu to zbyt długo? Jak długo Wasze koty zostają w domu same???
Obserwuj wątek
    • sylla4 Re: Kot perski-jak długo sam? cd 03.11.06, 18:23
      12 godzin dziennie oczywiście, przez 15 dni w miesiącu... dzięki za odp.
      • kati_p Re: Kot perski-jak długo sam? cd 03.11.06, 23:13
        Biedny kot. :(
        • ninka25 Re: Kot perski-jak długo sam? cd 04.11.06, 14:36
          Cóż żadne zwierzę nie powinno być samo zbyt długo... Ale mój staruszek pers
          (wiekowy - 20 lat) niejednokrotnie nie tylko zostawał sam na cały dzień, ale
          też na kilka dni, jak wyjeżdżaliśmy na weekend. Oczywiście, obrażał się po
          powrocie i w ogóle się do nas nie odzywał przez kilka godzin, ale potem
          wszystko było w porządku. Nie drapał, nie niszczył rzeczy, nic się nie działo.
          Moja kotka - 8 lat - często zostaje pod opieką - ktoś przychodzi raz lub dwa
          razy dziennie dać jej jeść. I tak przez około tygodnia. Jeszcze się nie
          zdarzyło, żeby wpadła w depresję czy cokolwiek. Ale ostatnio posłuchałam rady
          Tok FM i wzięłam drugiego kotka - podobno koty lepiej znoszą długie oczekiwanie
          na powrót pana w towarzystwie.

Biedny kot, ale nie osądzajmy... Niejednokrotnie ludzie zostawiają na tak długo
          psy - to bestialstwo. Ale kot sobie poradzi. Może tylko się obrazi :)
          • misia007 Re: Kot perski-jak długo sam? cd 04.11.06, 15:08
            Jak bedzie miał kumpla nie ma sprawy.
            • wytuli Re: Kot perski-jak długo sam? cd 04.11.06, 23:52
              pers czy inny - nie ma znaczenia :)
              wiadomo, ze psom trudniej znosic samotnosc, ale kot tez zateskni :)

zauwazylam i zgadzam sie, ze jak koty sa przynajmniej dwa to zachowuja spokoj :)
              jak byla jedna, to gdy wyjezdzalismy robila z domu burdel, teraz mam 3 i jest
              spokoj. raz nie bylo nas tydzien i sasiadka tylko jedzenie donosila itp i nawet
              sie nie obrazily ;)))

----
              www.tuli.pl/ekstremalne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka