Dodaj do ulubionych

Bojowniki w Tesco

IP: *.eeft.com 28.04.03, 13:19
Kochani. Zawsze myslalam, iz Bojowniki (rybki takie) nie powinny plywac w
akwarium z innymi rybkami bo lubia zabijac. Wczoraj w sklepie zoologicznym w
Tesco na Stalowej zobaczylam wlasnie Bojowniki jak plywaja w akwariach razem
z Gupikami, Mieczykami i innymi rodzajami rybek. takich akwariow bylo chyba
ze cztery. Czy ja jestem nie doinformowana? Moze jednak bojowniki moga plywac
z innymi rybkami. Wiecie cos o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jr Re: Bojowniki w Tesco IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 28.04.03, 16:47
      Owszem, jesteś nie doinformowana. Bojowniki biorą swoją nazwę z faktu, że gdy 2
      samce spotkają się ze sobą to toczą zażarty bój. Nie mogą więc przebywać w
      jednym zbiorniku dwa lub więcej samce bojownika, innych rybek zaś nie ruszają i
      są dla nich bardzo łagodne. Wystarczy jednak przybliżyć do samca bojownika
      lusterko żeby zobaczyć rybę w furii.
      • Gość: olivia60 Re: Bojowniki w Tesco IP: *.eeft.com 28.04.03, 16:51
        Dzieki za info. Zawsze chcialam miec bojownika ale balam sie o moje rybki ;-)
        Dzieki jeszcze raz.
        • Gość: K.ja Re: Bojowniki w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 23:46
          Raczej trzeba uważać żeby coś bojownikowi nie podgryzło jego ślicznych długich
          płetewek.
    • feainne Re: Bojowniki w Tesco 29.04.03, 00:03
      byl juz ten temat....nie szkoda ci rybek , ktore juz masz? moj bojownik
      poobgryzal innym pletwy i ogony. Jesli chcesz to sprobuj, mam nadzieje, ze masz
      duuuze akwarium
      • Gość: olivia60 Re: Bojowniki w Tesco IP: *.eeft.com 30.04.03, 13:10
        feainne napisała:

> byl juz ten temat....nie szkoda ci rybek , ktore juz masz? moj bojownik
        > poobgryzal innym pletwy i ogony. Jesli chcesz to sprobuj, mam nadzieje, ze
        masz
        >
        > duuuze akwarium

!!!!!!!!! eeeee to chyba jej jednak nie kupie - tak na wszelki wypadek.
        • Gość: K.ja Re: Bojowniki w Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 15:18
          a jakiej wielkości masz akwa, ile, jakich rybek?
    • Gość: kasandra01 Re: Bojowniki w Tesco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.03, 22:11
      Mam w domu bojownika i jest super, ale pani w sklepie zoologicznym mimo
      wcześniejszych zapowiedzi, że musi być sam, bo obgryza innym rybom ,,ogony",
      stwierdziła ostatnio, że są pewne 3, czy 4 gatunki rybek, z którymi spokojnie
      pływa, tylko nie uściśliła jakie. Może ktoś mi podpowie, bo w akwarium mam
      jeszcze dużo miejsca?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka