Gość: korniszon IP: *.euronet.net.pl 26.05.03, 16:40 wyjezdzamy nad morze i nadal nie mam pewnosci, czy z psem mozna wchodzic na plaze czy nie? macie jakies doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elfka Re: z psem na plaze IP: *.visp.energis.pl 26.05.03, 20:41 Teoretycznie nie można - szczególnie na te strzeżone, z ratownikami itp. W praktyce po plaży ciągle kręcą się jakieś psiaki i nikt nie zwraca na to uwagi. Dotyczy to sezonu letniego - poza sezonem można spokojnie wchodzić na plaże z psem. Wybierz się lepiej na jakieś plaże "dzikie", gdzie nie ma tylu plażowiczów. Czasem są to naprawdę ładne miejsca i co najważniejsze nie zatłoczone. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: z psem na plaze IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 05:03 Koniecznie zabierz zestaw do sprzątania (po psie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfka Re: z psem na plaze IP: *.visp.energis.pl 28.05.03, 18:26 Dobra rada - przede wszystkim dla tabunów wczasowiczów (butelki, puszki, pety i inne śmieci). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot_dog Re: z psem na plaze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.03, 10:31 Nasze społeczeństwo jest mocno "zapsione" i dość tolerancyjne wobec psów, ale ważne jest aby piesek wiedział, że nie każdy lubi być obsypywany piaskiem, obszczekiwany, no i ten problem psiego załatwiania się, gdzie popadnie, zwłaszcza, że piasek wg psa to miejsce dozwolone.Sama, mimo,że lubie psy mam mieszane uczucia. Kiedyś po moim malutkim dziecku leżącym na kocyku przegalopował wielki pies w trakcie zabawy z właścicielem. Dzieciak był w szoku, cały w piasku i podrapany.Ale miłe i grzeczne psy sa raczej aprobowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfka Re: z psem na plaze IP: *.visp.energis.pl 28.05.03, 18:38 Oj, z tym że nasze społeczeństwo jest tolerancyjne dla psów, to się nie zgodzę. Często słyszę nieprzyjemne uwagi - bo pies wszedł do windy, bo chodzi po trawniku gdzie rozwaliło się na leżaku obnażone babsko itp. Co do plaży - mieszkałam nad morzem przez 19 lat. Psie odchody na plaży to mało przyjemna sprawa, ale i tak niknie to w morzu śmieci, butlek, puszek, petów, gazet, torebek foliowych, potłuczonego szkła, reklamówek itp. Myślę że wszystko zależy od kultury - zarówno właściciela psa, jak i innych wczasowiczów. Psy to nie są chodzące maszynki do "srania", wystarczy poczekać aż piesek załatwi swoje potrzeby przed wejściem na plaże. Inną sprawą jest szczekanie, czy kopanie w piachu. Rzeczywiście przeszkadza to w korzystaniu z plaży - ale przeszkadza też wycie dzieciaków, obsypywanie piaskiem przy zabawie w piasku, chlapanie wodą z wiaderek, deptanie rozwydzonych dzieciorów po kocach, rzeczach i samych opalających się osobach - kwitowane w sposób rozbrajający przez mamusie: "no bo dziecko się tylko bawi". Nie wspominając już o wysadzaniu dzieci na plaży, czy sikających w krzakach plażowiczach. Ja rozwiązywałam problem z zabraniem psa na plażę chodząc na dzikie, niestrzeżone odcinki. Tam mój pies mógł bawić się nie przeszkadzając nikomu, a ja nie musiałam słuchać wrzasków dzieci, czy deptać po śmieciach zostawionych przez wczasowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot_dog Re: z psem na plaze IP: *.crowley.pl 28.05.03, 21:00 Niestety, musze Ci przyznać rację. Nasza narodowa kultura bycia (nie tylko na plazy zresztą) jest przez małe "k". Pobyt psa na plaży jest częścią tej kultury. (czytaj zależy od własciciela). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: z psem na plaze IP: *.spray.net.pl 29.05.03, 08:37 Tak,ludzie bbbbb się wkurzają ,nawet wyzywają właścicieli!!!Zrezygnuj,to chory pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korniszon Re: z psem na plaze IP: *.euronet.net.pl 29.05.03, 09:24 :( no i nadal nie wiem, co zrobić. chyba jednak go wezme ze soba bo szkoda zostawic psiaka u tesciow, gdy samemu jedzie sie na wakacje. jemu tez sie cos nalezy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nol Re: z psem na plaze IP: *.shbiuro.com.pl / 172.23.6.* 30.05.03, 06:34 No i podjąłeś właściwą decyzję. Brawo! Ja robię to samo, tyle że nie potrzebna mi w tej sprawie opinia innych internautów. Pies bardzo przeżywa rozłąkę. Kiedy sami zostawiliśmy naszą suczkę (mini-sznaucerek) na parę dni u teściów, mało się nie zesrała ze szczęścia po naszym powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korniszon Re: z psem na plaze IP: *.euronet.net.pl 30.05.03, 13:58 no tak, Ty masz mini-sznaucerka a ja maxi-dalmatynczyka:) ale raz kozie smierc, nie mam sumienia go zostawic na tydzien (nawet, a moze tym bardziej...:) z tesciami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: z psem na plaze IP: *.lv.lv.cox.net 02.06.03, 06:01 do wszystkich : pamietajcie o tym, ze psy bardzo latwo ulegaja przegrzaniu{ jak wiadomo psy sie nie poca}, wiec nie spedzajcie polowy dnia na sloncu! Ponadto pamietajcie o noszeniu ze soba wody i miseczki do picia. Jesli chodzi o zabieranie ze soba psa na wakacje- to uwazam ze pies jako nasz wierny i oddany przyjaciel zasluguje na nie tak samo jak my. Ja sie bez mojej suni nie ruszam nigdzie gdzie jest " psom wstep wzbroniony".Naturalnie nalezy sprzatac po psie - tak samo jak i " po czlowieku".Milych wakacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfka Re: z psem na plaze IP: *.ipsir.uw.edu.pl 02.06.03, 12:07 Podoba mi się Twoje podejście, jak i korniszona :) Ja też mojego zabieram wszędzie, mamy nawet ulubione knajpki, gdzie piesek leży pod stołem i może liczyć na miskę wody. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Re: z psem na plaze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 15:24 Byłem ostatnio w Kołobrzegu. Z psem wybierałem plaże z dala od miasta, raczej puste, tak, aby nikomu nieprzeszkadzał. Raz wieczorem (ok. 19:00) poszedłem z psem na plażę koło molo. Natychmiast ktoś zawiadomił policję. Na szczęście mam niewielkiego pieska i skończyło sie na ostrzeżeniu słownym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś