Dodaj do ulubionych

czy to choroba?

IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 14:22
Czasami, a ostatnio nawet codziennie mój labek ma czarne stolce,
naprzemiennie z brązowymi. Jaka może być tego przyczyna? Czy to może
oznaczać, że mu coś dolega????
Od jakiego wieku można kąpać psa? I czy są jakieś środki neutralizujące
zapach psa w mieszkaniu?
Obserwuj wątek
    • mike_mike Re: czy to choroba? 04.07.03, 14:49
      Gość portalu: mrówka napisał(a):

> Czasami, a ostatnio nawet codziennie mój labek ma czarne stolce,
      > naprzemiennie z brązowymi. Jaka może być tego przyczyna? Czy to może
      > oznaczać, że mu coś dolega????
      > Od jakiego wieku można kąpać psa? I czy są jakieś środki neutralizujące
      > zapach psa w mieszkaniu?

Czarne? takie smoliste? To może być krwawienie z żołądka, lub dwunastnicy.
      A jak ogólny stan? Smutny, łatwo się męczy, dyszy, równowaga?
      • Gość: mrówka Re: czy to choroba? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 16:08
        Nie strasz mnie!!!
        Samopoczucie raczej ma dobre, energii ma mnóstwo, do zabawy jest chętny, no i
        rozrabia, jak tylko nikt nie patrzy. Je również chętnie, tylko jest strasznie
        łapczywy i w ogóle nie gryzie tylko połyka w całości.
        • mike_mike Re: czy to choroba? 04.07.03, 16:18

> Nie strasz mnie!!!
          > Samopoczucie raczej ma dobre, energii ma mnóstwo, do zabawy jest chętny, no i
          > rozrabia, jak tylko nikt nie patrzy. Je również chętnie, tylko jest strasznie
          > łapczywy i w ogóle nie gryzie tylko połyka w całości.

No i to własnie może być przyczyna. Czy tych czarnych stolców nie da się
          pożenić z kośćmi? Np. czarny stolec do 24 godzin po zjedzeniu kości?
          Idź do weterynarza. Nie trzeba samemeu kału zanosić - weterynarz sobie powinien
          poradzić. Kupka powinna być może trafić na badanie.
        • mike_mike Re: czy to choroba? 04.07.03, 16:22

> Nie strasz mnie!!!
          > Samopoczucie raczej ma dobre, energii ma mnóstwo, do zabawy jest chętny, no i
          > rozrabia, jak tylko nikt nie patrzy. Je również chętnie, tylko jest strasznie
          > łapczywy i w ogóle nie gryzie tylko połyka w całości.

W każdym razie nie lekceważ tego sobie. W najlepszym razie po odwiedzinach w
          przychodzni zyskasz pewność, że nic się nie dzieje. A krwawienie z przewodu
          pokarmowego jeżeli samo nie ustanie, jest nie do zatamowania bez operacji.
          To może być jeszcze choroba wrzodowa.
          • Gość: mrówka Re: czy to choroba? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 16:33
            Wiesz, on jeszcze nie jada kości, ma dopiero 3 m-ce, co prawda raz daliśmy mu
            kość z indyka, dosyc dużą, ale jak zobaczyłam, że nieźle sobie z nią radzi
            (odgryzł końcówkę) to zabrałam mu ją. Jada suchą karmę, ryż z warzywami i
            białym miesem, biały ser, kasze manną, w nagrodę dostaje kosteczki, bodajże z
            jagnięciny i warzyw oraz czasami żółty ser, ale zauważyłam, że czasami uda mu
            się złapać węgiel i go połknąć oraz kamienie na spacerze, większą część udaje
            mi się wydostać, ale nie wszystkie. Acha jada też owoce, jabłko, banana, czasem
            truskawkę oraz wiśnie sam sobie zrywa z drzewa i połyka z pestką.
            Pozdrawiam
            • mike_mike Re: czy to choroba? 04.07.03, 16:37

> Wiesz, on jeszcze nie jada kości, ma dopiero 3 m-ce, co prawda raz daliśmy mu
              > kość z indyka, dosyc dużą, ale jak zobaczyłam, że nieźle sobie z nią radzi
              > (odgryzł końcówkę) to zabrałam mu ją. Jada suchą karmę, ryż z warzywami i
              > białym miesem, biały ser, kasze manną, w nagrodę dostaje kosteczki, bodajże z
              > jagnięciny i warzyw oraz czasami żółty ser, ale zauważyłam, że czasami uda mu
              > się złapać węgiel i go połknąć oraz kamienie na spacerze, większą część udaje
              > mi się wydostać, ale nie wszystkie. Acha jada też owoce, jabłko, banana,
              czasem
              >
              > truskawkę oraz wiśnie sam sobie zrywa z drzewa i połyka z pestką.
              > Pozdrawiam

Węgiel? Drzewny? Jeśli tak, to potym może miec czarne stolce. Pamiętaj, że
              kości można dawać tylko surowe. Gotowane mogą zalegać w żołądku - są trudne do
              strawienia.
              Tak czy siak polecam weterynarza. Gdzie mieszkasz?
              • mike_mike Re: czy to choroba? 04.07.03, 16:37
                mike_mike napisał:

> Gość portalu: mrówka napisał(a):
                >
                > > Wiesz, on jeszcze nie jada kości, ma dopiero 3 m-ce, co prawda raz daliśmy
                > mu
                > > kość z indyka, dosyc dużą, ale jak zobaczyłam, że nieźle sobie z nią radzi
                >
                > > (odgryzł końcówkę) to zabrałam mu ją. Jada suchą karmę, ryż z warzywami i
                > > białym miesem, biały ser, kasze manną, w nagrodę dostaje kosteczki, bodajż
                > e z
                > > jagnięciny i warzyw oraz czasami żółty ser, ale zauważyłam, że czasami uda
                > mu
                > > się złapać węgiel i go połknąć oraz kamienie na spacerze, większą część ud
                > aje
                > > mi się wydostać, ale nie wszystkie. Acha jada też owoce, jabłko, banana,
                > czasem
                > >
                > > truskawkę oraz wiśnie sam sobie zrywa z drzewa i połyka z pestką.
                > > Pozdrawiam
                >
                > Węgiel? Drzewny? Jeśli tak, to potym może miec czarne stolce. Pamiętaj, że
                > kości można dawać tylko surowe. Gotowane mogą zalegać w żołądku - są trudne
                do
                > strawienia.
                > Tak czy siak polecam weterynarza. Gdzie mieszkasz?

O, przepraszam, Opole. Tu niestety nie jestem w stanie nikogo Ci polecić.
                • Gość: mrówka Re: czy to choroba? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 16:58
                  Węgiel kamienny, nie drzewny.
                  • mike_mike Re: czy to choroba? 04.07.03, 17:00

> Węgiel kamienny, nie drzewny.

No nic więcej nie jestem w stanie Ci pomóc. Zabierz psa do weterynarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka