Dodaj do ulubionych

Jak nauczyć??

IP: *.bnet.pl / 10.10.37.* 06.07.03, 13:22
Jak nauczyć szczeniaka 9 tygodniowego załatwiania swych potrzeb w jedno
wyznaczone miejsce???
Obserwuj wątek
    • Gość: cirrus4 Re: Jak nauczyć?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 23:14
      po prostu za kazdym rezem (zwykle po jedzeniu i zabawie) kiedy zauwazysz ze
      szuka miejsca do wysikania sie lub po cos wiekszego lap psiaka i zasuwaj w to
      wybrane miejsce (gazety czy cos takiego).
      wszelkie proby pieska poszukiwania owego miejsca CHWAL. nawet wtedy gdy siknie
      sobie z pol metra obok. nigdy nie karz.
      cirrus4
      • Gość: alex.z.deszczu Re: Jak nauczyć?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 23:40
        Gość portalu: cirrus4 napisał(a):

> po prostu za kazdym rezem (zwykle po jedzeniu i zabawie) kiedy zauwazysz ze
        > szuka miejsca do wysikania sie lub po cos wiekszego lap psiaka i zasuwaj w to
        > wybrane miejsce (gazety czy cos takiego).
        > wszelkie proby pieska poszukiwania owego miejsca CHWAL. nawet wtedy gdy
        siknie
        > sobie z pol metra obok. nigdy nie karz.
        > cirrus4

Właśnie tak.
        Dodam jeszcze, ze po spaniu tez go zabieraj w to miejsce.
        Ja swe psiaki przenosiłam tam, gdzie trzeba, nawet w trakcie siurania tam,
        gdzie nie trzeba karcąc spokojnie i wychwalając pod niebiosa, gdy już zaczęły
        zalatwiać się we wlaściwe miejsce.
        Ale powiem Wam, ze największe sukcesy odnosiłam wtedy, gdy mialam suczkę
        rotweilerkę malą i doroslego znajdę pt. jamnik wagi ciężkiej.
        Ona byla tak w niego zapatrzona, ze , gdy wynosilam ją na dwór na siusiu, wcale
        nie musialam czekac godzinami na próżno, by potem i tak posiusiała się w domu,
        tylko puszczałam Filipa, w gdy Daisy widziala, jak on siura, zaraz robiła to
        samo.
        W domu szybko przestała robić, bo i on nie robił..
        Nic też nie niszczyła, bo z Filipem się zabawiała, więc była zajeta.
        pozdr
        alex

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka