Gość: fiore2 IP: *.visp.energis.pl 06.08.03, 20:24 mam 2-tygodniowego koteczka, który jeszcze nie otworzył oczu - czy wszystko z nim w porządku? oczywiście cały czas jest z matką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: 2-tyg. koteczek 06.08.03, 20:50 Gość portalu: fiore2 napisał(a): > mam 2-tygodniowego koteczka, który jeszcze nie otworzył oczu - czy wszystko z > nim w porządku? oczywiście cały czas jest z matką. Fiore, kociętom około tygodnia po narodzinach otwierają się oczy, które jednak niewiele jeszcze potrafią zarejestrować. (Oczy wszystkich kotów są po urodzeniu zawsze niebieskie - bez względu na rasę.) Dopiero miesięczny kociak widzi wyraźnie, a całkowicie rozwinięty wzrok mają koty odłączające się od matki. Obejrzyj dokładnie kociaka, czy nie leci mu jakaś wydzielina z oczek. Czy inne kocięta z tego miotu (o ile takie są) mają oczka otwarte? Może Twoje kociątko potrzebuje troszkę więcej czasu, ale na Twoim miejscu skontaktowałabym się z weterynarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiore2 Re: 2-tyg. koteczek IP: *.visp.energis.pl 06.08.03, 21:40 orissa napisała: > Gość portalu: fiore2 napisał(a): > > > mam 2-tygodniowego koteczka, który jeszcze nie otworzył oczu - czy wszystk > o > z > > nim w porządku? oczywiście cały czas jest z matką. > > Fiore, kociętom około tygodnia po narodzinach otwierają się oczy, które jednak > niewiele jeszcze potrafią zarejestrować. (Oczy wszystkich kotów są po > urodzeniu zawsze niebieskie - bez względu na rasę.) Dopiero miesięczny kociak > widzi wyraźnie, a całkowicie rozwinięty wzrok mają koty odłączające się od > matki. Obejrzyj dokładnie kociaka, czy nie leci mu jakaś wydzielina z oczek. > Czy inne kocięta z tego miotu (o ile takie są) mają oczka otwarte? Może Twoje > kociątko potrzebuje troszkę więcej czasu, ale na Twoim miejscu > skontaktowałabym się z weterynarzem. > Dziękuje Ci za odpowiedź. martwie się o tego maluszka bo jest bardzo ruchliwy a taki bidulek ślepy. nie wygląda na chorego, nic tam groźnego wokół oczu nie widać. niestety nie ma żadnego rodzeństwa więc nie mam porównania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: 2-tyg. koteczek 06.08.03, 21:38 no cóz kota trzeba wyrzycic nic z nie go nie będzie jeżeli nie otworzył oczy po 2 tygodniach to juz ich nie otworzy kot jest slepy i zostanie slepy to lepiej utop kotka nie bedzie sie biedak meczył Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: 2-tyg. koteczek 06.08.03, 22:07 rzewuski1 napisał: > no cóz kota trzeba wyrzycic nic z nie go nie będzie jeżeli nie otworzył oczy po > > 2 tygodniach to juz ich nie otworzy > kot jest slepy i zostanie slepy to lepiej utop kotka nie bedzie sie biedak > meczył rzewuski, twoje podejście do tego tematu jest nieludzkie :( Jeśli nie będzie możliwości wychować tego kotka, to są bardziej humanitarne sposoby niż "wyrzucić" czy "utopić"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinokio-de Re: 2-tyg. koteczek IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.03, 22:21 przede wszystkim przedstaw kociaka weterynarzowi. Jesli masz lub bedziesz miala w przyszlosci pytania dotyczace kotow wybierz forum na www.rokcafe.pl tam znajdziesz powaznych ludzi, ktorzy potrafia pomoc Odpowiedz Link Zgłoś