Dodaj do ulubionych

AMSTAFF do oddania!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 12:19
Suka ma 2,5 roku , jest idealna , do stróżowania , lub pilnowania innego
rodzaju obiektów ...!!!

jest trochę agresywna ...!!! dlatego się do tego nadaje ....!!!

ja mieszkam w bloku , gdyby to był domek jednorodzinny to co innego ..

oddam tylko w dobre ręce , posiadam już jej syna dlatego mam już 2 , ale
niestety będę miał dziecko doszedłem do wniosku że 2 psy to jest za dużo :(

szkoda , ale siła wyższa....!!! wszelkich informacji udzielę

na numer tel. 600370123 , gg 2858336

************Jesteś osobą odwiedzającą moją aukcję .

!!!!! UWAGA !!!!!

Pies nie nadaje się do wystawiania na jakieś walki itp.

jest normalnie wychowywaną , suką , agresję którą posiada ma wrodzoną ... !!!

Nigdy nie była uczona gryźć ...!!!

Dla właściciela jest bardzo potulnym milutkim psem ... a kiedy jest taka
potrzeba

potrafi go obronić ..!!!!

POWTARZAM !!! NIE JEST TO PIES DO WALK !!!!
Obserwuj wątek
    • zdesperowana2 WATEK PROWOKACJA! 05.09.03, 12:24
      Jakis niemilosnik zwierzat sobie jaja robi
      ignorujcie
      • Gość: mgd3 z allegro IP: 195.205.152.* 05.09.03, 12:51
        to nie prowokacja tylko znowu ktoś przekopiował informację z allegro. tutaj
        jest: www.allegro.pl/show_item.php?item=15849546
        • Gość: tomaszxxx Re: z allegro IP: *.chello.pl 05.09.03, 13:14
          Dziękuję Ci Magdziątko, za skopiowanie linku.
          Może do właścicieli psów ras niebezpiecznych w Polsce dotrze powoli, że
          posiadający dobrze ułożone psy takich ras są marginesem całej populacji.

Oto świadectwo - swiadectwo, że wypuszczając dzieci na podwórka przed bloki
          ryzykujemy ich zdrowiem, nawet życiem.

Zaręczam, że będą chętni na tego pieska.
          • mgd3 Re: z allegro 05.09.03, 13:26
            Gość portalu: tomaszxxx napisał(a):

> Dziękuję Ci Magdziątko, za skopiowanie linku.

Proszę uprzejmie.

> Może do właścicieli psów ras niebezpiecznych w Polsce dotrze powoli, że
            > posiadający dobrze ułożone psy takich ras są marginesem całej populacji.

Hmmm.. Na czym opierasz tą wypowiedź? Znam kilkoro właścicieli takich ras i
            wszystkie psy są dobrze ułożone.

> Oto świadectwo - swiadectwo, że wypuszczając dzieci na podwórka przed bloki
            > ryzykujemy ich zdrowiem, nawet życiem.

Wolna wola - nie chcesz - nie wypuszczaj. Możesz hodować dziecko na balkonie.

>
            > Zaręczam, że będą chętni na tego pieska.

Też mam taką nadzieję. :-)
            • Gość: tomaszxxx Re: z allegro IP: *.chello.pl 05.09.03, 14:33
              >
              > Hmmm.. Na czym opierasz tą wypowiedź? Znam kilkoro właścicieli takich ras i
              > wszystkie psy są dobrze ułożone.

Opieram na wiedzy jak wygląda przekrój naszego społeczeństwa, nie tylko w dużym
              mieście gdzie mieszkam - przede wszystkim poza nim. Dramat polega na tym, że
              takie psy mają osoby, które nad nimi nie panują. Zajęci pracą od rana do
              wieczora, alkoholicy, menty, dres, kryminał, żulia. Pies lata po podwórku i
              pilnuje chałupy. Jak nie lata - siedzi w kojcu. Opieram na dostępności psów
              pewnych szczególnych ras dla ludzi określonego pokroju (IQ równy psu, lub
              mniej - patrz wyżej), którzy nie wiadomo dlaczego uparli sie na takie, a nie
              inne pieski i opieram na liczbie meneli, dresu, chlorów, ćpunów i filatelistów,
              którzy takie psy już posiadają i wychowują. Opieram na tym co widzę jeżdżąc po
              Polsce. Opieram na liczbie wypadków z udziałem psów ras niebezpiecznych w
              ostatnich latach. Opieram na opinii innych - w tym fachowców, na tym co czytam
              w Int. i poza nim, opieram na przekonaniu w społeczeństwie, że pies ma pilnować
              podwórka i budzic strach - w razie czego zagryźć złodzieja - i nic poza tym.
              Opieram na okropnej modzie na psy - kilery, która w Polsce jest patologią ze
              względu na właścicieli zwierząt. Nie wychowujących, lecz "trzymających" pieski.

> > Zaręczam, że będą chętni na tego pieska.
              >
              > Też mam taką nadzieję. :-)
              >

Jak uważasz, czym kierują się ludzie wybierając sobie za towarzysza życia psa
              takiej - i jej podobnych - ras? Kto weźmie tego psa z ogłoszenia??
              • Gość: mgd3 Re: z allegro IP: 195.205.152.* 05.09.03, 15:07
                Gość portalu: tomaszxxx napisał(a):

> Jak uważasz, czym kierują się ludzie wybierając sobie za towarzysza życia psa
                > takiej - i jej podobnych - ras? Kto weźmie tego psa z ogłoszenia??

Hmm... Gusta różne są. Mi np. takie psy bardzo się podobają. Są po prostu
                prześliczne. Może dlatego, że mają takie duże pyszczki to ich uśmiech jest
                czymś wspaniałym. :-) Moja kuzynka ma bullteriera. Idealnie ułożony,
                grzeczniutki milutki. Taki porządnie rodowodowy. Obednie już nawet champion.:-)
                Kupiła taką rasę po prostu dlatego, że bardzo jej się podobała.
                Ja (a właściwie moi rodzice) mam amstafa. Wspaniały psiak. Co prawda trzeba
                było włożyć sporo pracy w odpowiednie szkolenie go - mają skłonności do
                dominacji, ale teraz jest cudowny. A jednocześnie faktem jest, że z takim psem
                w domu można czuć się bezpiecznym. I że z tego powodu kupują go różni psychole.
                Ale to, że jakieś bezmózgie dresy lubią mieć agresywne psy nie oznacza, że mój
                pies nie jest cudowny, milutki i słodki.
                A historyjka a propos obronności - kiedyś w domu był remont. Panowie z ekipy
                remontowej chodzili po domu i podwórku i przenosili różne rzeczy. Dopóki w domu
                był pan, to pies chodził i spokojnie się im przyglądał. Ale w pewnym momencie
                mój ojciec pojechał po jakąś farbę do sklepu. Jeden z pracowników poszedł do
                garażu po paczkę styropianu. Fordzio podreptał za nim, złapał go za rękę i nie
                pozwolił nic wynieść. Nie ugryzł - spokojnie i leciutko chwycił zębami -
                poczekał i przytrzymał. Jak facet odłożył paczkę to od razu go puścił. Więc
                takie psy również nie bronią rzucając się do gardła i zagryzając. Odpowiednio
                wychowane naprawdę nie są groźne.

A co do pytania, kto weźmie tego psa. Mam nadzieję, że ktoś normalny i
                odpowiedzialny. Chociaż na tyle powinna się ta baba zdobyć skoro oddaje
                kilkuletnią, na pewno do niej przywiązaną suke żeby znaleźć dla niej
                odpowiedniego właściciela.
    • mgd3 Re: AMSTAFF do oddania! 05.09.03, 15:12
      Tak swoją drogą - skoro dwa psy to dla tej osoby za dużo, to dalczego nie odda
      szczeniaka, tylko dorosłą, przywiązaną sukę. :-( Paranoja!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka