Dodaj do ulubionych

Chora poduszka u psa

IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.09.03, 15:15
Moj psiak rozciał sobie poduszke w łapce po jakims czasie zauwazyłem ze
troche sobie odgryzł tej poduszki i widac jakies czerwone ciało które
znajduje sie pod poduszka .Co z tym zrobic poczekac az sie zagoi czy
potrzebna jest interwencja weterynarza?!Dziekuje z góry za wszystkie
podpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: malidar Re: Chora poduszka u psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 19:29
      Witaj
      Może i można obejść się bez w-eta, ale to pod warunkiem, że psiak interesuje
      się ranką średnio i zagląda do niej dwa razy dziennie, maksimum trzy. Jeśli ją
      konsekwentie wylizuje i wygryza to dramat zaczyna wisieć w powietrzu. Pojawi
      sie tzw. złe mięso czy jakoś podobnie i gotów się wylizać i wygryźć do kości,
      poobserwuj jeszcze z jeden dzień i podejmij decyzję, wet ewentualnie założy
      antyseptyczny opatrunek, który trzeba będzie potrzymać ze trzy dni, może
      cztery, potem ranka będzie zabliźniona i psiak nie będzie się nią za bardzo
      interesować. Ewentualnie postaw to pytanie na forum weterynarii, tam
      podpowiadają lekarze, pozdrawiam.
    • Gość: Dziunia Re: Chora poduszka u psa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 10:14
      Ja bym odwiedzila weta.Kiedys juz mialam taki przypadek rozciecie poduszki i
      skonczylo sie zastrzykiem ( chyba tezec ), dezynfekcja i psikaniem aerozolem o
      kolorze srebra.Dopiero pozniej, juz w domu czeste czyszczenie rany rivanolem i
      oczywiscie w domu sciaganie bandazu, zeby sie szybciej wygoilo. Ale u mojego
      psiaczka bardzo wolno sie goilo, bo za kazdym razem jak stawal to rana sie
      otwierala.
      Wiec zycze szybkiego powrotu do zdrowia :-)
    • Gość: Anna Wydra Re: Chora poduszka u psa IP: *.cezex.pl 23.09.03, 15:17
      koniecznie do weterynarza- moze trzeba będzie zszyć (chyba, że już za późno). Z
      pewnością lekarz zaleci opatrunek- to żywa rana, która łatwo zakazić na
      spacerze, może jakis zastzryk przeciwzapalny.
      • Gość: Dziunia Re: Chora poduszka u psa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 16:37
        Poduszki u psa sie nie szyje, poniewaz jest to bardzo cienka skora, ktora pod
        wplywem nici sie jeszcze bardziej rozrywa. Ale leki sa tu jak najbardziej na
        miejscu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka