Gość: mm IP: *.alpat.h.pl 06.11.03, 18:27 Czy ktos wie dlaczego polroczny kot sssie wszystko co podejdzie mu pod nos? Chodzi o roznego rodzaju tkaniny,lacznie z kocami itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l2m Re: ssanie 06.11.03, 21:25 Jest jeszcze kocięciem. Normalne to. Moja też ssała, co jej się pod rękę (łapę, właściwie) nawinie, z własnym ogonem włącznie, aż koniuszek tego ogona jej się odbarwił. Potem jej to przeszło, ale znam przykłady, kiedy koty zachowywali częściowo to przyzwyczajenie przez wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: ssanie 07.11.03, 08:44 Mój Hubert uwielbiał ssać (najchętniej moje ubranie) jednocześnie "depcząc" łapkami. To normalny odruch kociąt przy ssaniu mamusi. Niektórym zostaje przez całe życie, pojawia się kiedy kociowi jest błogo i chce się pieścić. Hubert jest teraz olbrzymim, całkiem dorosłym Panem Kotem i robi to bardzo rzadko, ale zdarza mu się. Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: ssanie 07.11.03, 12:26 To taki nieszkodliwy nałóg. Mój kocur - już dorosły też jest "ssaczem". Wet zapytany, czy coś jest nie w porządku z kotem, powiedział, że nie, to sie zdarza, niektórym kotom takie infantylne zachowania zostają do końca życia, może to świadczyć o cieplarnianych warunkach w jakich kot żyje - jest mu dobrze jak u mamusi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: ssanie IP: *.chello.pl 08.11.03, 11:49 Kiedy kociak został zabrany od matki? Jeśli zbyt wcześnie (np. w wieku 6 tygodni), to nic dziwnego. Taki odruch ssania może mu zostać na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś