wirujacypunkt 22.12.18, 18:23 Popieczone ciasta, mięsa przygotowane, kap pływa w wannie ? Jadło na święta przygotowane. Humory zapewne świetne, bo choinka ubrana, a pod choinką dość mięsa na prezenty ? Święta tuż tuż Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kogucik.2872 Re: Idą święta 22.12.18, 18:36 nie no, mięsa pod choinką to ja jeszcze nie trzymałem ! Odpowiedz Link
nacpanyzelkami Re: Idą święta 22.12.18, 19:19 ida swieta , wiec przestan mnie banować ! to jak z tym miesem pod choinką ?? mozna trzymac , czy nie mozna ?? można !! kiedy choinka na zewnątrz Odpowiedz Link
nacpanyzelkami juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 19:43 Ks. Jan Twardowski W Noc Betlejemską… Pomódlmy się w Noc Betlejemską W Noc Szczęśliwego Rozwiązania By wszystko nam się rozplątało Węzły, konflikty, powikłania Oby się wszystkie trudne sprawy Porozkręcały jak supełki Własne ambicje i urazy Zaczęły śmieszyć jak kukiełki I oby w nas złośliwe jędze Pozamieniały się w owieczki A w oczach mądre łzy stanęły Jak na choince barwnej świeczki By anioł podarł każdy dramat Aż do rozdziału ostatniego Kładąc na serce pogmatwane Jak na osiołka - kompres śniegu Aby się wszystko uprościło Było zwyczajne, proste sobie By szpak pstrokaty, zagrypiony Fikał koziołki nam na grobie Aby wątpiący się rozpłakał Na cud czekając w swej kolejce A Matka Boska cichych, ufnych Jak ciepły pled wzięła na ręce [neciarnia] Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 19:57 rozumiem potrzeba egzorcysty. Odpowiedz Link
nacpanyzelkami Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 19:59 Ukrainiec - nie zrozumie Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:11 Ten Ukrainiec stanowi wyjątek, zapewniam, że zrozumie. Kto komuś kazał kłaść mięsa po choinkę ? Kogucie nie żartuj sobie ze mnie, jestem poważną osobą i nie ze mną takie numery, no Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:13 no sama zobacz poważna osobo, żeś pytała o mięso pod choinką !! Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:26 kogucik.2872 napisał: > no sama zobacz poważna osobo, żeś pytała o mięso pod choinką !! > To wyciągaj spod choinki i na stół stawiaj Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:27 ale ja mięska w lodówce trzymie Odpowiedz Link
nacpanyzelkami Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:21 wirujacypunkt napisała: > Ten Ukrainiec stanowi wyjątek, zapewniam, że zrozumie. Jeśli Pani tak zapewnia , to z pewnością ma racje. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:24 jeszcze słowo i chwila tego cyrku, a napiszę ku uciesze publicznej kto się zabawia żelkami. Choć podejrzewam, że i tak większość się bez trudu domyśliła. Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:30 kogucik.2872 napisał: > jeszcze słowo i chwila tego cyrku, a napiszę ku uciesze publicznej kto się zaba > wia żelkami. Choć podejrzewam, że i tak większość się bez trudu domyśliła. > Domyślamy się. Olej naćpanego,niech sobie popisze, a my pośmiejmy się z naćpanego Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:31 nej naćpanej Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:35 kogucik.2872 napisał: > nej > naćpanej > Już będę używała rodzaju żeńskiego odnośnie naćpanej istoty. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:37 chwal się lepiej coś napichciła na święta Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:40 Nic nie napichciła, bo jadę na święta i wszystko pod nos mi postawią. Ty się chwal, a mnie ślinka pocieknie. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:43 ja nie wiem ta dzisiejsza młodzież leniwa jak mopsy na gotowe tylko ! ja tradycyjnie - bigos, pieczyste, indyk (tym razem udało mi się zakupić ) pasztecik i własna kiełbaska ! o ! Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:47 Same pyszności, to może kierunek zmienię i na wschód pojadę na te święta ? Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:48 wbijaj na chatę. Żarcia jest tyle, że starczy dla pułku wojska Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:58 Jak pułk wykarmisz to i dla mnie karmy starczy Przemyślę, rozsądzę i powiadomię, czy kierunek z południowego na wschodni zmieniam Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:59 w sumie kierunek bliski, bo ja niby południowy wschód jestem, jakby od zachody grzać Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 21:06 Jednym słowem każda droga prowadzi do Koguta, na bigosik lub pasztecik Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 21:07 w menu mamy jeszcze karpia, amura, dorsza w greckim sosie, i mirunę w galarecie Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 21:11 Nie kuś, bo zjadę i zjem co popadnie Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Idą święta 26.12.18, 22:58 Tak wypadło, że tym razem życzeń świątecznych nie złożyłam ale nic nie przeszkadza żebym życzyła wesołego czasu po świętach Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Idą święta 26.12.18, 23:00 ale ja wiem, że mi dobrze życzysz, więc wszystko jest jak być powinno tak jak i odwrotnie, ja Tobie od zawsze też jak najlepiej Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Idą święta 26.12.18, 23:05 powinnaś dostać awans. Na przykład na Cerbera Dworca Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Idą święta 26.12.18, 23:12 Coś w tym jest, że co jakiś czas wracam na Dworzec, ale czy mam otrzymać taki awans ? Ja sobie szamanie i dzięki temu staram się ożywić Dworzec. Wolę być szamanem dworcowym i szamanić. Odpowiedz Link