Dodaj do ulubionych

Idą święta

22.12.18, 18:23
Popieczone ciasta, mięsa przygotowane, kap pływa w wannie ?
Jadło na święta przygotowane.
Humory zapewne świetne, bo choinka ubrana, a pod choinką dość mięsa na prezenty ?
Święta tuż tuż smile
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: Idą święta 22.12.18, 18:36
      nie no, mięsa pod choinką to ja jeszcze nie trzymałem ! big_grin
      • nacpanyzelkami Re: Idą święta 22.12.18, 19:19
        ida swieta , wiec przestan mnie banować ! big_grin
        to jak z tym miesem pod choinką ?? mozna trzymac , czy nie mozna ??
        można !! kiedy choinka na zewnątrz smile
        • kogucik.2872 Re: Idą święta 22.12.18, 19:28
          co za upierdliwe babsko
          • nacpanyzelkami juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 19:43
            Ks. Jan Twardowski

W Noc Betlejemską…

Pomódlmy się w Noc Betlejemską
            W Noc Szczęśliwego Rozwiązania
            By wszystko nam się rozplątało
            Węzły, konflikty, powikłania

Oby się wszystkie trudne sprawy
            Porozkręcały jak supełki
            Własne ambicje i urazy
            Zaczęły śmieszyć jak kukiełki

I oby w nas złośliwe jędze
            Pozamieniały się w owieczki
            A w oczach mądre łzy stanęły
            Jak na choince barwnej świeczki

By anioł podarł każdy dramat
            Aż do rozdziału ostatniego
            Kładąc na serce pogmatwane
            Jak na osiołka - kompres śniegu

Aby się wszystko uprościło
            Było zwyczajne, proste sobie
            By szpak pstrokaty, zagrypiony
            Fikał koziołki nam na grobie

Aby wątpiący się rozpłakał
            Na cud czekając w swej kolejce
            A Matka Boska cichych, ufnych
            Jak ciepły pled wzięła na ręce
            [neciarnia]
            • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 19:57
              rozumiem
              potrzeba egzorcysty.
              • nacpanyzelkami Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 19:59
                Ukrainiec - nie zrozumie
                • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:11
                  Ten Ukrainiec stanowi wyjątek, zapewniam, że zrozumie.

Kto komuś kazał kłaść mięsa po choinkę ?
                  Kogucie nie żartuj sobie ze mnie, jestem poważną osobą i nie ze mną takie numery, no big_grin
                  • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:13
                    no sama zobacz poważna osobo, żeś pytała o mięso pod choinką !! big_grin big_grin big_grin
                    • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:26
                      kogucik.2872 napisał:

> no sama zobacz poważna osobo, żeś pytała o mięso pod choinką !! big_grin big_grin big_grin
                      >

To wyciągaj spod choinki i na stół stawiaj big_grin
                      • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:27
                        ale ja mięska w lodówce trzymie big_grin
                  • nacpanyzelkami Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:21
                    wirujacypunkt napisała:

> Ten Ukrainiec stanowi wyjątek, zapewniam, że zrozumie.

Jeśli Pani tak zapewnia , to z pewnością ma racje.
                    • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:24
                      jeszcze słowo i chwila tego cyrku, a napiszę ku uciesze publicznej kto się zabawia żelkami. Choć podejrzewam, że i tak większość się bez trudu domyśliła.
                      • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:30
                        kogucik.2872 napisał:

> jeszcze słowo i chwila tego cyrku, a napiszę ku uciesze publicznej kto się zaba
                        > wia żelkami. Choć podejrzewam, że i tak większość się bez trudu domyśliła.
                        >

Domyślamy się.
                        Olej naćpanego,niech sobie popisze, a my pośmiejmy się z naćpanego suspicious
                        • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:31
                          nej
                          naćpanej
                          • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:35
                            kogucik.2872 napisał:

> nej
                            > naćpanej
                            >

Już będę używała rodzaju żeńskiego odnośnie naćpanej istoty.
                            • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:37
                              chwal się lepiej coś napichciła na święta big_grin
                              • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:40
                                Nic nie napichciła, bo jadę na święta i wszystko pod nos mi postawią.

Ty się chwal, a mnie ślinka pocieknie.
                                • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:43
                                  ja nie wiem
                                  ta dzisiejsza młodzież leniwa jak mopsy big_grin
                                  na gotowe tylko ! big_grin
                                  ja tradycyjnie - bigos, pieczyste, indyk (tym razem udało mi się zakupić big_grin)
                                  pasztecik i własna kiełbaska ! o ! big_grin
                                  • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:47
                                    Same pyszności, to może kierunek zmienię i na wschód pojadę na te święta ?
                                    • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:48
                                      wbijaj na chatę. Żarcia jest tyle, że starczy dla pułku wojska big_grin big_grin big_grin
                                      • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:58
                                        Jak pułk wykarmisz to i dla mnie karmy starczy big_grin

Przemyślę, rozsądzę i powiadomię, czy kierunek z południowego na wschodni zmieniam big_grin
                                        • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 20:59
                                          w sumie kierunek bliski, bo ja niby południowy wschód jestem, jakby od zachody grzać big_grin
                                          • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 21:06
                                            Jednym słowem każda droga prowadzi do Koguta, na bigosik lub pasztecik big_grin
                                            • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 21:07
                                              w menu mamy jeszcze karpia, amura, dorsza w greckim sosie, i mirunę w galarecie big_grin
                                              • wirujacypunkt Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 21:11
                                                Nie kuś, bo zjadę i zjem co popadnie big_grin
                                                • kogucik.2872 Re: juz slychac koledy , juz pachnie Swietami 22.12.18, 21:12
                                                  możesz pęc big_grin
    • cambria1.2 Re: Idą święta 24.12.18, 10:21
      Wszystkim Wam - wszystkiego dobrego smile

https://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2016/12/creepy-victorian-vintage-christmas-cards-30-584ab1d0aaded__700.jpg
      • kogucik.2872 Re: Idą święta 24.12.18, 10:53
        dzięki Cam, wzajemnie smile
        • wirujacypunkt Re: Idą święta 26.12.18, 22:58
          Tak wypadło, że tym razem życzeń świątecznych nie złożyłam sad ale nic nie przeszkadza żebym życzyła wesołego czasu po świętach big_grin
          • kogucik.2872 Re: Idą święta 26.12.18, 23:00
            ale ja wiem, że mi dobrze życzysz, więc wszystko jest jak być powinno big_grin
            tak jak i odwrotnie, ja Tobie od zawsze też jak najlepiej big_grin
            • wirujacypunkt Re: Idą święta 26.12.18, 23:03
              Właśnie tak, nie inaczej big_grin
              • kogucik.2872 Re: Idą święta 26.12.18, 23:05
                powinnaś dostać awans. Na przykład na Cerbera Dworca big_grin
                • wirujacypunkt Re: Idą święta 26.12.18, 23:12
                  Coś w tym jest, że co jakiś czas wracam na Dworzec, ale czy mam otrzymać taki awans ?
                  Ja sobie szamanie i dzięki temu staram się ożywić Dworzec.
                  Wolę być szamanem dworcowym i szamanić.
                  • kogucik.2872 Re: Idą święta 26.12.18, 23:19
                    no to niech Ci będzie big_grin
                    • wirujacypunkt Re: Idą święta 26.12.18, 23:21
                      No i dobrze niech tak będzie smile
                      • kogucik.2872 Re: Idą święta 26.12.18, 23:22
                        w sumie dobre to, co sprawdzone smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka