Gość: przyszłamama IP: *.centertel.pl 07.04.10, 11:11 witam, za kilka tygodni nasza córeczka przyjdzie na świat- a my nadal nie mozemy ustalić jakie imię będzie nosiła...typ mojego męża to Jagoda, mi nie do kóńca pasuje... mój Matylda, ale mąż się nie chce zgodzić, obojgu nam podoba sie Lena- ale chyba zbyt popularne, poza tym jeszcze Nina i Iga. Proszę o pomoc, które imię najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mossiam Re: pomożecie:)? 07.04.10, 11:23 Najbardziej podoba mi się Matylda. Jagoda też jest w porządku. Lena, Nina i Iga nie podobają mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: pomożecie:)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 11:24 mnie strasznie podoba sie Lena tylko chyba zbyt popularne Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: pomożecie:)? 07.04.10, 11:43 Jagoda Matylda Iga Lena nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: pomożecie:)? 07.04.10, 11:43 Z rozważanych podoba mi się jedynie Matylda. A może rozwiniecie któreś z tych zdrobnień, które chcecie nadać: Jadwiga (Iga, Jagoda), Ignacja (Iga), Helena (Lena), Janina/Antonina (Nina). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: pomożecie:)? IP: *.dip.t-dialin.net 07.04.10, 12:07 Najlepsze jest takie imie, ktore podoba sie wam obojgu Dlatego odpuscilabym sobie typy wlasne, a skupila na tych kompromisowych. Nina i Iga bardzo mi sie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: pomożecie:)? 07.04.10, 13:29 Ja równiez skupiłabym sie na tych, które podobają Wam się wspólnie. Lenka jest ślicznym imieniem ( co do popularności- bez przesady daleko jej do Julii albo Zuzanny a osobiście znam mała Lenkę.) Iga tez jest w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
olianka dasia_p 07.04.10, 13:37 Nie reagowałaś na prośby o zmniejszenie sygnaturki, w związku z tym zaczyna ciąć Twoje posty. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: pomożecie:)? 07.04.10, 14:04 jestem za Matyldą Jagoda też może być. niestety Wasze wspólne typy niezbyt mi się podobają- Lenka oklepana i nudna mi się wydaje a odkąd wiem, ze to zdrobnienie, to już całkiem dla mnie odpada. Iga niby mogłaby być (wg mnie oczywiście), ale też jakaś taka krótka nawet nie wiem, jakie imię zdrabnia się zwyczajowo do Igi... Nina- średnio... A może Irmina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: pomożecie:)? IP: 212.180.168.* 07.04.10, 14:39 Nina i Iga sa oba ladne,a moze Matylda dajcie na drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabadelka Re: pomożecie:)? IP: 77.236.0.* 07.04.10, 16:28 podpisuje się pod mossiam: Najbardziej podoba mi się Matylda. Jagoda też jest w porządku. Lena, Nina i Iga nie podobają mi się. A może Helena zdrabniana do Leny? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: pomożecie:)? 07.04.10, 20:01 Z tych najbardziej podoba mi się Jagoda, Matylda też jest w porządku. Z pewnością nie Lena, Iga i Nina, dla mnie to zdrobnienia. Z kolei bardzo podobają mi się propozycje Olianki, co do pełnych wersji skracanych właśnie do wybranych przez Was imion. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: pomożecie:)? 07.04.10, 20:51 Z nich podoba mi się tylko Matylda. A czy nie chcelibyście mieć Jadwigi? Zdrobnieniem od niej jest Jagoda i Iga. Odpowiedz Link Zgłoś