wawrz 08.03.04, 23:26 Słuchajcie, bo cały czas o tym myśle.Jak spotykamy kogoś znajomego i chwalimy sie naszą córeczką to po zapytaniu jak ma na imie to jest zdziwienie i pytanie dlaczego tak a nie jakoś normalnie.Nam bardzo sie podobało imię Karinka i tak nazwaliśmy naszą córeczke,ale teraz to juz sama nie wiem,jest mi głupio i poprostu przykro.Ja wiem ze jednym podoba sie to a drugim to i sznuje wybór innych rodziców i nigdy nie powiedziałabym innej mamie ze nie podoba mi sie imię jej córeczki.Co wy o tym sądzicie??aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota1974kr Re: Mam pytanie o imię 08.03.04, 23:58 Nie przejmuj sie glupim gadaniem. Imie Karina jest naprawde bardzo ladne. Pamietam, ze kiedys byl taki polski film, ktorego bohaterka tak miala na imie tylko za nic na swiecie nie moge sobie przypomniec tytulu tego filmu. Moja coreczka ma dwa imiona Olivia Konstancja i tez jest wiele pytan na ten temat, a mnie sie tak po prostu podoba i mojemu mezowi tez. Trzymaj sie cieplutko i nie przejmuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
dorota1974kr Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 00:17 Witaj ponownie Przeczytalam w jakims innym poscie, ze mieszkasz w Krakowie na Borsuczej. Tez kiedys mieszkalam w Krakowie, na Cegielnianej i mialam znajomych na Borsuczej. kto wie, moze sie znalysmy? Pare lat juz mnie tam nie bylo, a podobno Krakow zmienia sie na lepsze. Och jak ja tesknie za tym miastem. Jeszcze raz pozdrowienia dla Karinki Odpowiedz Link Zgłoś
guga74 Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 00:02 Hej,nie przejmuj się, Twoja córeczka ma ładne i oryginalne imię Wiesz, że CARINA po włosku znaczy śliczna? Pomyśl jak byłoby nudno na gdyby cały świat był pełen modnych ostatnio Weronik czy Kubusiów (chociaż te imiona też są ładne ) Imię naszego dziecka do popularnych nie należy i też słyszymy czasem różne opinie na jego temat, ale co tam! Najważniejsze, że nam rodzicom się podoba! Uściskaj Karinkę! Aga, mama Błażeja Odpowiedz Link Zgłoś
edytaiola Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 08:51 Ja osobiście znam 2 Kariny jedna koleżanka, a druga córka koleżanki - śliczna dziewczynka. I tak naprawde nie rozumie zdziwienia innych, dla mnie to normalne, ładne imie. Kiedy my wybieraliśmy imiona wszyscy zaakceptowali Ola a ewentualnie dla chłopca szykowaliśmy Borys. Teściowa powiedziała że nie odezwała by się do dziecka po imieniu na ulicy. Mimo to i tak dali byśmy BORYS!!! Tak więc nie przejmuj się, poza tym ja tu już widziałam chyba sporo Karinek. POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia7 Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 08:51 Nigdy by mi do głowy nie przyszło, żeby imię Karina określić jako dziwne Bardzo ładne imię!! A że rzadko spotykane? Robert to niby zwykłe, polskie imię, a do dzisiaj nie spotkałam drugiego dziecka- Robercika) Mody na imiona się zmieniają, kto wie czy za parę lat po świecie nie będą chodziły tłumy Karinek))) A ja mam koleżankę Świętosławę, i też się nikt nie dziwi! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Re: ANETKO!! 09.03.04, 09:16 Anetko!!! nie zawracaj sobie tym głowy!!!W ogóle to trzeba mieć tupet, by zakwestionować wybór Rodziców co do imienia Ich Dziecka. Nie zamierzam Cię przekonywać, że Wasza Córeczka ma pięne imię, bo Ty wiesz, że TAK JEST koniec.com.pl Na nas też dziwnie niektórzy patrzyliLGA, bo niby "ruskie imię" (i niby jesteśmy nie uprzedzeni, he he he). Jeżeli będziemy mieli drugą córeczkę damy Jej imię Lena (też się rusko pewnie skojarzy, ale to nie mój problem), a jeżeli będzie syn......to muszę pomyśleć. Gdy rodziłam 16 m-cy temu to w sali obok było 5 dziewczynek i wszystkie........Julie.....czy to nie dziwne Twoje - Wasze wybory zawsze sa słuszne, bo jesteście Rodzicami...spokój serca o tym świadczy... Pa Odpowiedz Link Zgłoś
gocha71 Re: ANETKO!! 09.03.04, 13:02 Cześć Gosiola!Moja córa też ma na imię Olga i jest niewiele starsza od tojej córci: urodziła się 27.10.2002 !!! A tak na marginesie to imię naszych córek ma pochodzenie germanskie od Hedwig (szczęśliwa). Pozdrawiam, Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Re: Do Gocha71 09.03.04, 14:20 Tak wiem. A co do znaczenia: Olga, Helga itd znaczy też zdrowa ITEGO ŻYCZYMY KAŻDEJ MAMIE I DZIDZI POD SŁOŃCEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agastaga Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 09:40 Cześć, ja chciałam powiedziec, że kiedy daliśmy na imię naszemu synkowi Robert to z kolei wszyscy się nas pytali dlaczego tak zwyczajnie, czy nie mogliśmy wymyślic czegoś bardziej oryginalnego. Tak więc są różne opinie o imionach i nie warto się przejmować ludźmi, którzy nie szanują naszego zdania. I myślę że wasza córeczka będzie dumna ze swojego pięknego imienia. Pozdrawiam Aga mama Roberta i Izabeli Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia7 Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 10:33 Aga proszę cię wpisz się szybciutko na forum "przedstawmy się" bo założyłam tam wątek "Mamy Robercików" i nikt się nie zgłasza((( Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 09:46 hej dla mnie to wcale nie jest dziwne imie ja mam przeurocza ciocie Karin jest cudowna wszyscy ja kochaja a moja siostra wziela sobie na bierzmowanie takie imie bo trzeba bylo sie nauczyc zyciorysu swietej a przy niej bylo napisane zyla w 16 wieku nic blizej o niej nie wiadomo hi hi ale i ja jak bylam w ciazy zez sie zastanawialam nad tym imieniem ale jest chlopak pzdr. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 09:49 oj oczywiscie Karina cos mi a zjadlo Odpowiedz Link Zgłoś
purzyki Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 11:05 Karina to piękne imię i "nieoklepane". Ja osobiscie w takich gustuję Moja córka ma na imię Marlena i często też się ludzie dziwili, hi,hi! Teściowa to chyba zboleć tego nie mogła, bo myliło jej się niemiłosiernie i mówiła do małej Marzeknka Ale ja nie nazwałabym jej inaczej. I myślę, że z Karinką jest tak samo. Przynajmniej mamy pewność, że w szkole nie będą jednymi z wielu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kari7 Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 14:50 Hmm..ciezko mi cos powiedzieć obiektywnie bo sama mam na imię Karina Lubię swoje imię i podoba mi się ono. Przez wszystkie lata spotkałam może 2 Kariny w otoczeniu.Napewno nie jest popularne. Ale ciężko jest je zapomnieć i mam nadziję ze nie tylko dzieki temu ale ludzie pamiętają mnie. W moim otoczniu ze wzgledu na panująca wtedy modę na Anie, Agnieszki i Beaty itp. wyróżnialam sie i to wieczne pytanie - skad taki pomysła na imię...Imię jak imię.Ale wsód róznych dziwnych i małopopularnych teraz imion i tak nie jest takie oryginalne. Pozdrawiam małą imienniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
karin5 Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 16:48 Hej mamo małej Karinki, napewno dobrze zrobilaś dając dziecku tak na imię- wiem bo sama się tak nazywam, a jeszcze lepiej bo na imię mam Karina Karolina i kiedy byłam młodsza wszędzie byłam jedna, w szkole podstawowej sama jedna, w szkole średniej dopiero gdy doszlam do klasy maturalnej pokazala się druga Karina. Cały czas dziękuję swoim rodzicom, że dali mi takie imiona, bo nigdy nikomu się nie pomyliłam z kimś innym. Teraz swojej córce też nie chcieliśmy dać imienia serialowych bohaterek, bo jakie to będzie nudne kiedy za parę lat w jednej klasie będzie pięć czy siedem dziewczynek o tym samym imieniu, a nasz córcia nazywa się Daria Weronika i każdemu następnemu dziecku też wymyślimy jakieś takie imię Pozdrawiamy Karina Karolina, tata Szymon i Daria Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-kaminski Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 17:14 Mój synek ma dość popularne teraz imię Jakub. Ale podobało mi się ono od bardzo dawna, zanim jeszcze się zrobił ten szał na Kubusiów. Ale dla dziewczynki mieliśmy przygotowane imię - ESTERA. Cała rodzina - moja i męża - reagowała ze zdziwieniem (łagodnie mówiąc). Mi się bardzo podobają nietypowe i rzadkie imiona. NIE ZWRACAJ UWAGI NA KOMENTARZE!!! Pozdrawiam, Monika, mama Kubusia i kiedyś w przyszłości Estery)) Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Mam pytanie o imię 09.03.04, 17:23 Śmieszy mnie sam fakt, że jakakolwiek postronna osoba moż kwestionować takie czy inne imię cudzego potomka. Wybór imienia dla dziecka jest sprawą naprawdę indywidualną i zależy przede wszystkim od upodobań rodziców dziecka. A o gustach, jak wiadomo, się nie dyskutuje. To trochę tak, jakby ktoś zaczepił mnie na ulicy i głośno wyraził dezaprobatę dla np. mojego stroju, bo nie jest w jego guście. Takie uwagi na pewno nie są miłe dla ich adresata, ale też nienajlepiej świadczą o poczuciu taktu ich autora. Dlatgo nie przejmuj się i ucałuj ode mnie małą dziewczynkę o oryginalnym imieniu Karina Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
iwonapa Re: Mam pytanie o imię 10.03.04, 11:11 Hej Anetko Ja też jestem mamą Karinki i nigdy nie spotkalam się z jakimiś dziwnymi komentarzami na temat jej imienia. Wręcz przeciwnie, a poza tym bardzo pasuje do nazwiska. Imię naszej córeczce wybral mój mąż, ja chcialam Alicja, ale uważam że to imię też jest bardzo ładne. Moja dziewczynka wlaśnie skończyla 5 lat i strasznie mocno ją kochamy. A starszy syn ma na imię Dawid /dumny pierwszoklasista/. Pozdrawiam serdecznie i glowa do góry, przecież to nam a nie znajomym ma się podobać imię naszego dziecka. Jak chcesz pogadać to napisz na priv Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
witka06 Re: Mam pytanie o imię 11.03.04, 17:31 witam, bardzo ladne imie! nie powinnas tak emocjonalnie reagowac na opinie innych ludzi. moj synek ma na imie Dymitr. mimo,ze to z greckiego to pierwsze co slysze, to ze ruskie! u mnie w rodzinie wszyscy byli przeciwni i twierdzili, ze krzywde dziecku robimy. teraz sa zachwyceni. ogolnie wszyscy robia duze oczy, kiedy mowie jak maly na imie. dla mnie to bardzo piekne imie i nie przejmuje sie "ludzkimi reakcjami" pozdrawiam wiola Odpowiedz Link Zgłoś
wawrz Re: Mam pytanie o imię 11.03.04, 22:08 Dzięki dziewczyny za te słowa!!Pomogło!Pozdrawiam. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_trojaczki Re: Mam pytanie o imię 11.03.04, 23:11 Ludzie poprostu sa dziwni i wiele przykrych slow mowia. Ja np. ciagle slysze slowo wspolczuje jak mowie ze jestem mama zdrowiotkich TROJACZKOW, a to tak jakby mnie ktos walnal w twarz. Pomimo, ze probowalam sie przyzwyczaic do tego gupiego slowa to jednak nie moge teraz tylko juz tak latwo nie odpuszczam bo sypie cala wiazanke rownie nie milych slow tem komus. Zreszta dzieci sa coraz wieksze jak moglabym im wytlumaczyc to absurdalne w moim przypadku slowo, jestesmy szczeliwa rodzina niczego nam nie brakuje wiec czego tu na ludzie wspolczuc.Grunt to sie nie przejmowac i jakos sie odgrys przynjamniej to moja metoda hiiii Imie Karinka jest naprawde sliczne. Pzodrawaim Kamila i 16mc spiace aniolki Aleksandra, Dominik i Julia. www.trojaczki.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
monika.zdz Re: Mam pytanie o imię 12.03.04, 11:13 Myślę,że bywają bardziej wykręcone imiona. Karina jest normalnym imieniem. Olej dziwiących się, nie każdy musi dać córce na imię Kasia albo np. Agnieszka. Jeżeli jest ci głupio albo przykro to w pewnym sensie przyznajesz tym ludziom rację, tak jakbyś do końca nie była przekonana do tego imienia. Mówisz "ma na imię Karina,nie rozumiem co widzisz dziwnego w tym imieniu, czy to że nie brzmi jak "Kasia"? Imię to Imię. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: Mam pytanie o imię 12.03.04, 12:56 Ja wcale nie uważam żeby imię Karina było jakieś dziwne?.... może dlatego że niektórym ludziom się czasami wydaje że malutkie dzieci powinny mieć na imię bardziej 'dziecięco'...nie wiem czy wiecie o co mi chodzi? Co do oryginalnych imion to sama wiem jak to czasami jest ciężko iść do jakiegoś urzędu w pipidówie i jakaś kwoka zaczyna wymyślać że Jagienka co to za imię...a jeszcze Harrison... Pozdrawiamy Jagienka & Dominik (29.11.02) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=11091732 Odpowiedz Link Zgłoś
purzyki Nadzieja :-DDDD 12.03.04, 15:48 Hej! To znowu ja. Tak sobie właśnie pomyślałam, że moja babcia (niestety już nieżyjąca) miała na imię NADZIEJA!!! Piękne, nie sądzicie? I też wielokrotnie miała z tym problemy. Imieniny obchodziła na Jadwigi, bo Nadzieji nie ma w kalendarzu Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki Re: Nadzieja :-DDDD 13.03.04, 19:49 ooooo Nadzieja - piękne! Asia mama Mai Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: Mam pytanie o imię 12.03.04, 21:38 Mi sie bardzo podoba. Rozumiem jednak twoj problem, nasza coreczka ma na imie Audrey i chociaz wszyscy nasi znajomi mogli sie byli spodziewac innego niz polskie imienia (moj maz jest Francuzem), to i tak na poczatku jak patrzylam na ich miny, kroilo sie tam zdziwienie. Twoja coreczka ma sliczne imie i na pewno bedzie jej z tym bardzo dobrze. Bedzie latwiej zapamietywana. Pozdrawiamy Ewa i polroczna corcia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9521152&a=11268836 Odpowiedz Link Zgłoś
mygda Re: Mam pytanie o imię 13.03.04, 20:24 wiesz, ja mam na imie MAGDA, zwyczajnie prawda? ale problem jest bo nie MAGDALENA tylko samo MAGDA i zawsze mam z tym problemy, we wszystkich urzedach, zawsze... a juz kiedys w szkole to byl koszmar, musieli mi zawsze poprawiac wszystkie swiadectwa....... Odpowiedz Link Zgłoś
steffa Re: Mam pytanie o imię 14.03.04, 01:39 Najważniejsze, że się wam podoba i tyle. Nie wiem dlaczego się przejmujesz ludźmi. Poza tym Karina to przecież całkiem normalne imię, nie widzę w nim nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
fargo10 Re: Mam pytanie o imię 15.03.04, 10:36 Sama mam na imię KARINA i uwielbiam swoje imię, choć nie zawsze mi się podobało. Na początku szkoły podstawowej bardziej podobały mi się imiona : ANIA, MONIKA itp bo dużo dziewczynek tak miało na imię. Teraz bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Mam pytanie o imię 15.03.04, 10:59 mamo Karinki na Śląsku Cieszyńskim imie Karina jest dosyć znane w klasie miałam aż 3 Kariny, poza tym to naprawdę bardzo ładne imię pozdrawiam serdecznie - lea Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.c Re: Mam pytanie o imię 15.03.04, 19:31 moja córcia ma na imię Maja i też się dziwią. A ja się dziwię, że inni się dziwią bo to przecież piękne imię. Prawie tak ładne jak Karinka, hi, hi, hi. Ppozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś